»» ««
WhiteLion hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
868. WhiteLion Ugrás 2007 jún 11. 21:34  
Keves Békaember,

bár az Attilának címezted soraid, egy apró gondolatot mégis hozzáfűznék. Nekünk sem azokkal a ''régészekkel'' volt (van) surlódásunk, akikkel együtt dolgoztunk (dolgozunk), hanem azokkal, akikkel ezediglen nem. Kvázi távolról minden ismeret és információ nélkül az OCTOPUS roszhírét keltik teljesen alaptalanúl. Tán szakmai féltékenység? Nem tudom, de tipikusan csak itthon jellemző magatartás. Én biztosan nem akarok senkinek sem ártani, és a baráti társaságunkra sem jellemző ezen jellemző :) Fárasztó a szomszéd tehenének lenni...

Tényleg sok a tennivaló kis hazánkban, valóban nagy a lemaradás. Azt hiszem az OCTOPUS csapata itt is helyt áll becsülettel. Még mindíg nem értem miért vagyunk ''rossz fiúk a grunról'', ha tágabb határok között képzeljük el életünket. Sátraztam az Alacsony Tátrában -20 fok hidegben úgy kb.100km-es szélben, és jártam a Börzsönyben szikrázó napsütésben. Mindkét túrnak megvolt a maga szépsége. Vagy ciki az Adrián nyaralni, hisz van Balatonunk, meg Tiszánk? Én magam, a kis bolygónkat tartom otthonomnak, nem a matróz u. 2-t.

Üdv: Viktor
860. WhiteLion Ugrás 2007 jún 11. 15:14  
Csak apró észrevétel, hogy a szárazföldi (nem vízalatti) régészeti tárlatok is szinte mind vagy elkerítettek, vagy rácsozottak, vagy replikák. Nem a víz alatti viselkedéssel van gond, hanem az ember alapvető viselkedésével (itt tömegében értem magunkat). Megnéztem az INKA kiállítást. Már a bejutás is érdekes... Gondold el, ha ezeket eredeti helyükön lehetne szabadon nézegetni. Mára már rég az enyészeté lenne az egész. Jártam Luxorban, és megnéztük az Egyiptomi örögség egy részletét. Több ezer évet kibírtak az épületek, szobrok, sírhelyek, most meg pár tíz év alatt tönkreteszik a túristák. Miért lenne ez másképp a víz alatt... De mint IT szakember nem ismerek lehetettlent, csak meg kell találni hozzá a megfelelő utat (megoldást). Rajta vagyunk :)

Üdv: Viktor
857. WhiteLion Ugrás 2007 jún 11. 14:41  
Kedves Békaember,

az mindenképpen pozitív, hogy értve gondolatainkat elnézést kértél (mármint a hangnemért). Én magam az IT területen dolgozom, és ezen emberi képességet, mármint az ''elnézést kérek, nem akartam sértő lenni'' nem igen fedezem fell szakmai környezetemben. Tulajdonképpen azt szeretném ezzel mondani, hogy kellemesen csalódtam :)

Értem amit írsz, kvázi nem az álláspontod az ellenemre való, hanem a hibás következtetés a kevés információ alapján. De azt hiszem ezt tisztáztuk. Természetesen tiszteletben tartható a Te álláspontod is, bár tényleg különbözik a miénktől, de egyáltalán nem ellentéte annak. Valahol ugyanaz a célunk, csak más végéről fogjuk meg problémát. Ettől még nem vagyunk roszfiúk, se nem kincsvadászok, kalandorok, sarlatánok.

Bunny,

ha jártál már Dorogon, ott van egy mini vízalatti múzeum. Érdekes kezdeményezés... Minden előnyével és hátrányával elgondolkodtató. A lényeg, hogy egyik célunk valamerre elmozdúlni ezen a területen az állóvízből. Szerintem ez a fontos, a részleteken meg folyamatosan dolgozni kell. Mi az OCTOPUS csapatban, és ide sorolom az ALCEDO baráti társaságot is, ezen vagyunk.

Részlet az OCTOPUS honlapjáról:

''A tengerek és óceánok mélye többet rejt a múltunkról, mint a világ összes múzeuma együttvéve. - Bob Ballard''

Részlet az ALCEDO nyitólapjáról:

''Mi ahhoz a generációhoz tartozunk, kik gyerekként Sir David Attenborough és Jacques-Yves Cousteau kapitány mesés természetfilm sorozatain nőttünk fel. Belopták a természet számtalan arcát otthonainkba, kameráikon át láttuk a világ csodáit. Gyerekként csodáltuk! Most felnőttünk, és azon vagyunk, hogy baráti kezet nyújtsunk annak a világnak, melyre civilizációnkat építjük.''

Üdv: Viktor
847. WhiteLion Ugrás 2007 jún 11. 10:21  
Kedves Békaember,

Én az alábbi szösszenetedre reagáltam (nem az UNESCO által kezdeményezett egyezményre):

''...azt illik annak is nevezni, ha erre kapunk engedélyt, akkor jogilag minden rendben is van - már ha később nem rázzák a bokrot a nem tájékoztatott Hollandok:) -  de miért kell ebbe a valódi régészetet belekeverni? Vélhetően azért, mert így jobban hangzik az idealista kalandvágyók számára...''

No ezen mondatod nélkülöz mindenféle ismeretet az expedícióval kapcsolatosan. Honnét veszed, hogy a Hollandokat nem tájékoztatta senki? Pontosan milyen idealista kalandvágyókról van szó? Véleményed konkrét és negatív, valódi ismerted igen kevés. Ezt neveztem ''meghasalásnak''. Ilyet nem illik!

Üdv: Viktor
845. WhiteLion Ugrás 2007 jún 11. 09:57  
Kedves Békaember,

lentebbi megjezésem nem a jogi ismereteidre vonatkoznak, hanem az információ hiányára. Nem túl etikus úgy véleményt alkotni, hogy az expedícióról nincsenek konkrét ismereteid, hanem az általad (szakmádból) adódó ismereteiddel próbálod meghasalni a helyzetet. Mégha szakmádból fakadóan ezek az ismeretek magasabbak is mint egy átlagemberé.

Üdv: Viktor
844. WhiteLion Ugrás 2007 jún 11. 09:46  
Szia Bálna,Én, kb. úgy egy éve csatlakoztam az OCTOPUS csapatához. Részt vettem a legutóbbi expedíción, a Fekete tenger partjainál 1500 évvel ezelőtt elsüllyedt város (Callatis) felkutatásán. Tapasztalataim: Minden előre megtervezett volt, fegyelmezett munka folyt, nagyon jó hangulatban. A tengeren töltött időnek csak az egynegyedét töltöttük merüléssel, a többit műszeres méréssel, és robotkamerás felderítéssel. Csak ott merültünk, ahol az előzetes mérések igazolták a feltételezéseket, és biztosak lehettünk abban, hogy a merülés nem jár túlzott kockázattal, és nem teszünk kárt a környezetben. Én sehol nem láttam kalandorokat, meg kincsvadászokat. Magamat sem tartom annak. Bár már én is hallottam, hogy csontvázakat találtunk az asztalnál ülve, meg rejtett kincset, de ez mind csak ’’urbanlegend’’... Ahogy Békaember és Edka véleménye alapjául szolgáló információk is pletykán alapszanak. Magam is részt veszek a Brazil expedícióban, de egy kicsit sem tudom osztani a fentebb említet két úr véleményét. Nem tudom kire utalt Edka (nem ismerek mindenkit a csapatban), de abban biztos vagyok, ha Edka ismerőse valóban kalandor, akkor őt nagy csalódás fogja érni.

Érdemes tényleg elolvasni az OCTOPUS honlapján lévő expedíciók leírásait. Azokból egyértelműen kiderül, hogy a csapatnak nem a Brazil az első expedíciója, és valódi régészeti munka folyik, nemzetközileg elismert (hagyományos - szárazföldi) régészek bevonásával.Üdv: Viktor
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tiran, Woodhouse Reef

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 2.5) nehéz körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülésnyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés