»» ««

Búvárverda: Peugeot Partner Tepee

Egyéb
2/2. oldal


A nálunk járt tesztautó a legerősebb 1.6 literes, 110 lóerős turbódizel motorral érkezett. Nyilván nem sportautó, de az 1430 kilós autót nagyon kellemesen mozgatta, egyáltalán nem éreztem, hogy alulmotorizált lenne. Váltójával voltak kisebb gondjaim, sajnos a francia autógyártásnak ez közismerten gyenge pontja, de azért fejlődnek, csak lassan. Ha már motort tudtak a BMW-vel közösen gyártani, igazán kereshetnének váltógyártásban profi partnert is.

Albumhoz klikk a képekre.
A járművünk Outdoor felszereltséget kapott, ezzel elsősorban a természetjárást kedvelő (tehát a búvárokat is) közönséget célozták meg. Valójában a dizájnon kívül a megemelt karosszériában és a motort védő burkolatban szinte ki is merül a terepbarát felszereltség, összkerékhajtást vagy difizárat például ne várjunk.
Felszereltségtől függően sokféle extra rendelhető, a már említetteken felül CD táras MP3 lejátszós audiorendszer is. Sőt, a 308-ban általam nagyon kedvelt panorámatetőt is rendelhetünk hozzá, amihez jópofa dolgok járnak, mint a belül-középen végighúzódó tárolórekesz és szellőző rendszer. A külcsínt is tuningolhatjuk metálfénytől a könnyűfém 16" keréktárcsáig. Kérhetünk hozzá különleges kiegészítőket, mint a nálunk járt modellben is fellelhető középső tárolórekesz, a külön nyitható hátsóajtó üvegezés, de ha úgy alakul két további üléssel (a csomagtér rovására természetesen) akár hét személyessé is alakíthatjuk.
A belső kényelem rendben van, az ülések több órás útra is alkalmasak, picit talán nagyobb a menetzaj mint egy hagyományos személyautónál, de egy ekkora belső térnél ez normális.

Összefoglalva a véleményünket a Peugeot Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI 110 LE változatáról:
Igazi családi és szerintünk igazi búvárautó, méretei ideálisak, nem túl hosszú, mégis elfér benne négy felnőtt búvár felszerelésestől, vagy egy átlagos család gyerekekkel. Motorikusan a 110LE HDI motor illett az autóhoz, nem sportos vezetést ígér, de ezt az autó magas felépítése miatt egyébként sem javasolnám senkinek. Az pozitívuma viszont, hogy nem alulmotorizált, és még sokat sem fogyaszt. Üléspozicónk miatt jó a kilátás, tágasak a terek, panorámatetővel szinte úgy érezhetjük nem is autóban ülünk.
Hazai bányatavi kiruccanásainknál négy komplett búvárt el tudunk szállítani vele. Mivel csomagtere alulról kárpitozott, oldalt viszont vízálló műanyag, tehát egy tálcával azért készüljünk sáros, nedves felszerelés esetén. Ettől függetlenül nem túl kényes.
Adriai utunkra, ha a hátsó ülésen elfér három búvártárs, akár öten is elindulhatunk, felszerelésünk garantáltan el fog férni a csomagtérben.
Földes útra a magas felépítése miatt az átlagos személyautónál alkalmasabb, de a Dakar rally-n ne induljunk inkább vele.

- Sz. K. -

A nálunk járt Outdoor 1.6 HDI 110LE listaára 5.290e bruttó, de egy Premium 90LE 1.6-os benzin motorral 4.19e forintért megkapható, ami a külön rendelt extrák árával növekedhet.

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI 110 LE:
1560 ccm soros, négyhengeres közös nyomócsöves turbódízel
Maximális teljesítmény: 110LE / 4000 rpm
Maximális forgatónyomaték: 240 Nm / 2000 rpm
Elsőkerék-hajtás, ötfokozatú kéziváltó
Végsebesség 173 km/h
Gyorsulás 0-ról 100-ra: 12,5s
Gyári fogyasztások:
Város: 6,8 l/100 km
Országút: 4,9 l/100 km
Vegyes: 5,6 l/100 km
Hosszúság: 4,380 mm
Szélesség: 1,857 mm
Magasság: 1,803 mm
Tengelytáv: 2,728 mm
Üres tömeg: 1429 kg
Csomagtartó: 675 / 1350 / 3000 liter
Gumiméret: 215/55 R16
Üzemanyagtartály: 60 liter

A tesztelésért köszönetet mondunk a Peugeot Hungáriának, a Peugeot magyarországi forgalmazójának.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Lighthouse

Egypt, Red Sea

11/21 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcsikóhal legalább 1.5m-es hal nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés