»» ««

Búvárverda: KIA Sportage

Egyéb
2/2. oldal


üveg külön nyitható
Tesztautónk a 150 lóerős
2 literes dízelmotorral (és két dögös kipufogóval) érkezett, meglehetősen jól mozgatva a karosszériát, már legalábbis terepjáróhoz mérve. A 305 Nm nyomaték tisztességes alacsony fordulattól már rendelkezésre áll 2500-ig, de egy dízelmotort amúgy sem kell pörgetni - ebben segít a hat sebességes váltó is, jól el lehet osztani a fordulatszámot. Egyébként a tipus 2 literesnél kisebb motorral nem is szállítják, érthető okból - mit szenvedjen egy kis motor egy 1.6 tonnás autóval, főleg ha terepre kerül?

Összességében az autó egy kellemes kis szabadidő autó, aminek árulják is. Igazán jól tolerálja a magyar útviszonyokat, sőt egyesek szerint itthon minimum ilyen autó való fantasztikus minőségű közútjainkra. Nyilván száguldásra senki nem ilyen magas felépítésű autót vesz, de kellemesen gyorsul, nem érezni lomhának, lassúnak, és valószínűleg igazi offroad viszonyok közé sem kell vinni. Belső kényelembe igazán jó, csomagtérnek viszont néhány plusz centiméter jót tenne, ha búvárok számára tökéletességre törekedne a gyártó, bár a külön nyitható üveg mindenképpen plusz pont. Összkerékmeghajtása és magas felépítés viszont igazán jó társunk lehet, ha le kell térni az aszfaltozott utakról egy-egy merülés kedvéért.

Búvárpraktikum szemszögéből nézve a Kia Sportage:
Albumhoz klikk a képekre.
Praktikus szabadidő autó átlagos extrákkal, reális fogyasztású motorral (mért vegyes 7.4l/100km), komfortos belső térrel, kompromisszumos de jól pakolható csomagtérrel (nyitható üveg!) és kritikus esetben életmentő négykerék meghajtással.
Bányatavi kirándulásainkhoz három ügyesen pakoló teljes felszerelésű búvárral számoljunk, csomagtartó tálcával vagy más védőeszközzel készüljünk, ha koszos, nedves felszerelést szállítanánk. Földesútra bátran ajánlható, magas felépítése és az összkerékhajtás miatt garantáltan nem lesz fennakadás.
Adriai útjainkra szintén szűk három búvárnyi felszerelést szállíthatunk ügyesen pakolva, utasoknak viszont nem lesz panasza a komfortra.
Utazásunk során benzinkutaknál leginkább pihenni fogunk megállni, a közel 60 literes üzemanyag tartály és a 7 liter körüli fogyasztás igazán barátságos.

A tesztelt autó ezzel a motorral és felszereltséggel 6.299M forint, de már 5.199M forinttól megvehető kisebb felszereltséggel, de szintén 2 literes dízel motorral.

Kia Sportage 2.0 CRDi EX premium tesztautónk adatai:
1991 ccm soros, négyhengeres, DOHC dízelmotor
Maximális teljesítmény: 150 LE / 3800 rpm
Maximális forgatónyomaték: 305 Nm / 1800-2500 rpm
Automata összkerékhajtás, 6 fokozatú kéziváltó
Végsebesség 177 km/h
Gyorsulás 0-ról 100-ra 12 s
Gyári fogyasztások:
Város: na
Országút: na
Vegyes: 7,1 l/100 km
Hosszúság: 4350 mm
Szélesség: 1800 mm
Magasság: 1695 mm
Tengelytáv: 2630 mm
Üres tömeg: 1685 kg
Csomagtartó: 332 liter
Gumiméret: 215/65 R16
Üzemanyagtartály: 58 liter

A tesztautót a KIA Motors, a KIA magyarországi forgalmazója bocsátotta a rendelkezésünkre.
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Quita El Banna

Sudan

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés