»» ««

Búvárverda: Renault Mégane

Egyéb
2/2. oldal


Albumhoz klikk a képre.
A tesztautó a Renault 1.5 literes kisebbik, 85 lóerős turbódízel motorjával érkezett. A 85 lovat látva kicsit féltem, hogy tohonya lesz, de őszintén nagyon normálisan lehet vele közlekedni, köszönhetően a turbónak és a dízel nyomatéknak. Sajnos megint információhiányban szenvedek a fordulatszámokat tekintve, érzésre 2000 körül kezdett el a turbó rádolgozni, így elég dinamikusan lehet a pesti forgalomban is közlekedni vele. A motor teljesítménye mellett a fogyasztása is igazán kellemes meglepetés volt, budapesti forgalom után sok autópálya és némi közút után is 6 liter körül volt a mért fogyasztás 4 személlyel és dübörgő klímával, ami igazán barátságos, sőt. A gyári adatok persze ennél kisebbek, de ez máshol is így van, az arányokat azért mutatja- ez egy nagyon takarékos, mégsem lomha motor, igazán jó választás és van belőle egy picit erősebb 105 lovas is a Renault palettáján. őszintén szólva nem érzem, hogy ne lenne a 85 lóerő elég.

Extraként ami az autóban található, azt már felsoroltam, manuális vagy felárral két zónás digit klíma, négy légzsák, négy tárcsafék, ABS, ESP és 5 csillagos törésteszt. Nem érheti negatív szó a gyártót, biztonságos átlagosan felszerelt autót kaptunk tesztelni. Én tolatóradart mindenképp kérnék bele, cserébe beáldoznám a becsukható tükröt. Járt nálunk korábban rövid időre egy felsőbb kategóriás privilege felszereltségű Mégane Berline, és állíthatom, aki többre vágyik az meg is kapja: a GPS-től kezdve a tolatóradaron át az igényes belsőborításig minden van, amit csak kívánhatunk.

Összességében mit mondhatok a Renault Mégane Berline Expression 1.5 dCi motoros tesztautónkról?
Nem fog senki szívinfarktust kapni, ha beleül, de egy igen tisztességes, átlagos családi autó. A motor tökéletesen elég, a fogyasztása igen kedvező mégsem erőtlen, csomagtere is megfelelő, felszereltségében ami kell azt adja, a többit meg hozzá lehet rendelni.

Búvárpraktikum szemszögéből nézve az új Mégane Berline mindent tud, amit a kategóriától elvárhatunk, mind méretileg mind felszereltségben. Szimpatikus motor, átlagos térkínálat és kényelem, no meg igen kellemes fogyasztás jellemezte tesztautónkat. Csomagtér további 5 centi plusz hosszúsággal igazán tökéletes lenne, de így sem rossz.

Bányatavi kirándulásainkhoz három nagyon takarékosan pakoló búvár felszerelését befogadja a csomagtér, de tényleg takarékosan kell pakolni. Csomagtartótálcával vagy más védőeszközzel készüljünk, ha koszos, nedves felszerelést szállítanánk. Földesútra átlagos.
Adriai útjainkra szintén a három búvárt célozhatjuk meg, feltéve ha okosan pakolnak, az üzemanyag költségek igen alacsonyak lesznek.

A nálunk járt Renault Mégane Berline Expression 1.5 dCi 85LE kétzónás klímával 4.8M forint, alapára 3,99M forint benzin motorral.

Tesztautónk adatai:
1461 ccm soros, négyhengeres, turbodizel motor
Maximális teljesítmény: 85 LE / ? rpm
Maximális forgatónyomaték: 220 Nm / ? rpm
Elsőkerék-hajtás, 5 fokozatú kéziváltó
Végsebesség 175 km/h
Gyorsulás 0-ról 100-ra 12,9 s
Gyári fogyasztások:
Város: 5,3 l/100 km
Országút: 4,1 l/100 km
Vegyes: 4,5 l/100 km
Hosszúság: 4295 mm
Szélesség: 1808 mm
Magasság: 1471 mm
Tengelytáv: 2641 mm
Üres tömeg: 1215 kg
Csomagtartó: 405 liter
Gumiméret: 195/65 R15
Üzemanyagtartály: 60 L

Az autót a teszteléshez aRenault Hungária biztosította, köszönet érte.
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Elphinstone

Egypt, Red Sea

16/23 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) nehéz körülmények
max: 43m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülésnyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágcápa teknős delfin legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés