»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 . . . 390
 1343. Darth-Digilog 2007 aug 08. 12:27  
Legyen síelős, az is vizes téma. Van egy olyan snittem amikor a síelő eltanyol és betakar hóval. Az még víz alatti is. :-)
 1342. Bunny 2007 aug 08. 12:23  
Nadehogy a csipkelődésen kívül valami hasznos is történjen, akkor a versenyzők nyilatkozzanak, mi legyen a kiírás? Én elsőre téma megkötés nélkül egy időlimites filmet gondoltam. De ha azt mondjátok, hogy fotótéma kapcsolás felőlem lehet a sokszínű víz alatti világ témában is egy rövidfilm. Az előző roncs témát a ti érdeketekben nem ajánlom, Jules túl sok díjat nyert már a filmjével :)
De nekem mindegy, egyeztessetek, mi meg megadjuk hozzá a hátteret. Én kiszálok a témából, játszátok le videósok egymás között a meccset.
 1341. Darth-Digilog 2007 aug 08. 12:21  
De azt mintha írtátok volna, hogy az etűdök általában az amatőrök megoldásai, míg a profiké narrátoros. Én például most már törekszem arra, hogy idönként egy-egy jó mondatot bevágjak a filmjeimbe alámondást még én sem tudtam megoldani- (sífilmekben kezdek egész jó lenni, persze az igazi home video), hogy megtörjem a zenés egyhangúságot. Hiába próbálom úgy vágni, hogy ne menjen végig egy-egy szám hanem azok is pörögjenek, meg a stílusukat ritmusukat is váltogatni (hol rockosabb-gyorsabb, hol lágyabb-romantikusabb), egy-egy megszólalás szerintem még változatosabbá-nem elalvósabbá teszi. De jó: szóval nektek több snittel,mozgással van lehetőségetek kifejeznetek magatokat, nekünk nem. Azt pedig már többször írtam, hogy egy kép csak akkor jó ha nem kell hozzá magyarázat. Meg kell élnie magában, ugyanis a nézőt nem érdekli, hogy miért így vagy úgy néz ki. Egy dolog számít: másnap is eszébe jut-e hogy tegnap látott egy jó képet. Adott-e valamilyen pozítiv élményt? Elgondolkodtatta-e? stb...
Számomra egy igazán jó kép tud olyan élményt adni, mint egy jó film. Tudok róla ugyanúgy órákat beszélni és el tud gondolkodtatni. Cserébe ha nem tetszik egy kép tovább állhatok, a filmet sajnos meg ha rossz is illik végignézni.
A Tengeri Só egyébként nagyon jó kis búvárösszeröffenés, mégha kicsit mostanában mostohásodtak is a körülmények. De az igaz, hogy jobb képeket szoktunk látni mint filmeket. :-)
 1340. Bunny 2007 aug 08. 12:20  
A cél a lényeg, nem az eszköz ahogy eléred :D Különben is, mond azon kívül mégegy filmet amire mindenki emlékszik, ami legendává vált! Na ugye, tudod a negatív reklám is reklám, ahogy mondani szokás.
 1339. Bunny 2007 aug 08. 12:18  
Szerintem csinálj egy bemutatkozó filmet, és rakd fel valahová. Javaslom a YouTube-ot, vagy ha van elég tárhelyed akkor oda, olyan felbontásban és hosszban ahogy neked jól esik.
ElChe, Jules, Garfield és Analóg munkákat már láttunk, szóval te hiányzol márcsak az eddig jelentkezettek közül. Hogy úgy mondjam viriccsá valamit! ;-)
 1338. DUPLA 2007 aug 08. 12:03  
Ki beszél itt alámondásról? Zene! Zene+mozgókép= komplex élmény. Már az elején megjósoltam Garfield-nak, hogy kihúzzuk a gyufát, de nem mi kezdtük. Vusszatérve arra az megállított foto-pillanatra. A fotok alján olvasható  20-30 sornyi rizsa a felvétel körülményeiről az nem magyarázat? Egyébként semmi bajom a fotókkal, csak szerintem a foto az a fotosnak készül, a film meg a publikumnak. Utóbbi élvezetesebb is, erre példa, hogy filmszínházak pénzért üzemelnek a képtárak meg ingyen se. Na, jó ez elég demagógra sikeredett.
 1337. DUPLA 2007 aug 08. 11:55  
Telente mi SCUBA-Bált rendezünk, hasonló profillal, szoktunk lenni vagy kétszázan, igaz ott nem az alvás fő attrakció. Ahogy olvaslak itt benneteket sokat nem vesztettem ezzel a Tengeri Sóval.
 1336. Darth-Digilog 2007 aug 08. 11:52  
Te Dupla! Kihúzod a gyufát! A rendes fotók is a fejben készülnek el! Csak nekünk egy megállított pillanatban kell elmondanunk azt, amit a videósok több snittel, alámondással elmagyaráznak a népnek. Tudod mint a viccben az állatdoki meg a "rendes" doki. Ja úgy könnyű gyógyítani, ha a beteg megmondja mi a baja.
 1335. DUPLA 2007 aug 08. 11:51  
Kösz. Nem, itt még nem jártam. De ha te igen, és unatkoztál, akkor valószínüleg nem fogok. Ezzel együtt ha nem nevezési feltétel a Tengeri Só "diploma", ebbe az alakuló filmes buliba azért beszállnék. Ha másért nem mert jónak tűnik a társaság.
 1334. Luciferin 2007 aug 08. 11:50  
Ne halj meg bután. A Tengeri Só" egy rendezvény sorozat. Telente rendezik búvárok élménybeszámoló, vetítések, filmek, fotók búvárkodással kapcsolatos érdekességek. Jut eszembe a film alámondás volt már úgy, hogy valóban ébrentartotta a közönséget, de ez már tényleg legenda és csak az ott jelenlévőknek mond valamit. analóg-dialóg szokta feleleveníteni az idevágó élményeit ha belefárad a vágásba.
Garf szerintem maradjunk az egy órás DVD-nél a résztvevőknek.
 1333. Bunny 2007 aug 08. 11:42  
Akkor kérdésedre egy kép és egy link a válaszom (a kép poén):

/Kereso?search=%22tengeri+s%F3%22&from=hir
 1332. Garfield33 2007 aug 08. 11:37  
Na, akkor már 6 videjós van. Lassan lenyomjuk létszámban a fotósokat.
 1331. DUPLA 2007 aug 08. 11:37  
Csendesen jegyezném meg, hogy a beérkezett fotopályazati anyagok megtekintéséhez is szükségem volt 30-40 percre és bár nagyon érdekesek, de azt nem állítanám hogy közben három infarktust hordtam ki lábon... Ráadásul a videonak meg van az a vitathatatlan demokratikus előnye, hogy ha unod, kikapcsolod.
Sajnálom, hogy az összes eddigi filmes tapasztalatod unalomba fulladt, de ez egy újabb indok arra, hogy megrendezzük a Búvár Oscar-t, hátha képesek leszünk akár kilenc percig is ébren tartani.

A tengeri sóra vonatkozóan értelmes kérdést tettem fel de nem ilyen választ kaptam. Ha ez valami belső fórum szleng, amit az új fiúnak ki kell barchobázni, akkor kezdjük: Fogalom?
 1330. Darth-Digilog 2007 aug 08. 11:30  
Hát sajnos nekem nincs nagyon több száz órás víz alatti anyagom, annak is egy jó része arról szól, hogy a fotósok hogy készítik víz alatt a képet, az élővilágról keveset videóztam eddig, de a futottak még kategóriában -hogy lehessen kin röhögni- 2-4 percet még össze tudnék rakni. Bár most éppen kezdek telítődni a vágással, minden nap úgy veszem már rá magam, hogy a vágóprogram elé üljek. Bár már a vége felirat is látható, most már csak az apróbb simitások, levels beállítások vannak hátra, meg az esetleges hibák kijavítsa (bár abból persze alig van). Komoly bő 20 percesre sikeredett. Persze ebből 4-5 perc slideshow. A maradék Előd Laci dícsőítése. :-)
Az adriai versennyel meg az a bajom, hogy Söpi úrat még rá kellene venni, hogy tutiálisan ragassza már meg az optika elötti lencsét a tokon, mert legutóbb ott szivárgot be a víz. Természetesen én voltam a hibás, nem ő ragasztotta meg rosszul. 4 évente ez természetes jelenség. :-(
 1329. Garfield33 2007 aug 08. 11:30  
Nem vagyok az a félős fajta. És ha neadjisten, jobb filmet látok, mint amilyen az enyém, állítok a szememen, és máris rosszabbnak látom.

Viszont igazat adok Bunnyinak (csak most ez egyszer). Amikor az első útiélményemlékfilmet csináltam, majdnem egy óra lett. Mivel a szafari résztvevőinek készült, ők szerintem végignézték, de bárki idegen beájult már a felénél. Azóta - tekintettel a résztvevőkre - még mindig 16-18 percnyit készítek, de még ez is sok.
Ha igazi (verseny)filmet csinálnék (amihez kevés is vagyok meg időm sincs), akkor 10 percnél nem tenném hosszabra.

Egy egyszerű havi versenyben pedig nincs szükség pár percnél többre. Azzal már megmutathatod magadat is, meg a témát is. És hát egy 10-15 vágásból álló kétperceshez is kell egy hosszú éjszaka, ha csak "egyszerűen nooormálisan" meg akarod csinálni.
 1328. Bunny 2007 aug 08. 11:17  
Na ez már felért egy válasszal :) Azért kérdeztem, mert ha jártál volna, ismernéd a 30-40 perces álmosító zenei aláfestéssel elkészített huszonnyolcezredik vörös tengeri remekművek feelingjét, amin a készítőjét is beleértve mindenki elalszik. Na ezért kell korlátozni a filmek hosszát!
Számomra emlékezetes volt, amikor a dekókamrás merülésről készül 8 perces Analóg-Bunny zöngeményt leadtuk. Csupán 8 perc volt, szerintem pörgős meg minden, mégis láttam, hogy 4-5 perc után az emberek figyelme lankad. Ha nincs alámondás, és még a felvételek se különlegesek nem szabad 4-5 perc fölé menni a kisfilmeknek, de inkább rövidebbek legyenek.

Személyes adatokhoz nem lehet filmet betenni, de berakhatsz pl. egy youtube linket a bemutatkozó részbe nyugodtan, szerintem az a legjobb megoldás amúgy is. Aztán hogy a jövőben lesz-e az majd a jövőben meglátjuk. Ha igény van rá minden megoldható, de van épp elég más munka a DC-vel.
 1327. DUPLA 2007 aug 08. 11:17  
Jó, egyezzünk ki 45 percben. Az a baj, hgy ezek a fotospílerek nem értik, hogy a film az fejben készül, szemben a fotoval, ami a photoshopon.

Neten nincs filmem, mert most készül a honlap. Klubon belüli terjesztésű DVD-im vannak. De ha megmondod hová és mi módon, elküldöm a legrosszabbat, nehogy visszahőkölj a versenytől  idő előtt.
 1326. Garfield33 2007 aug 08. 11:07  
A végét azért jó korlátozni, mert akkor nem kergeted bele a másikat komolyabb melóba  :-)

Van neked valahol látható filmed? Hadd nézzem a fegyvertárad!
 1325. DUPLA 2007 aug 08. 11:05  
Hová nem jártam?
 1324. Garfield33 2007 aug 08. 11:05  
Na ezt a farizeus dumát! Méghogy a képet nehezebb összehozni, mint a videót?
Ha jó videót akarsz, ott is el kell töltened nem kevés időt a témánál, és videón nincs cropolás, elforgatás, és színezés is csak csínján. Ami az utómunkálatot illeti, abban egyetértünk. De 2 perchez ezért nem kell heteket dolgozni azzal sem.
Nézd, ha nem lesz érdeklődés, akkor abba lehet hagyni. Bár szerintem a közönség (a zsüri) szívesen megnézi a videjókat is a képek mellett. De miért keressünk más témákat - így legalább össze lehet hasonlítani a fotók és a filmek témáit.
 1323. DUPLA 2007 aug 08. 11:03  
bunny, a személyes adatoknál a "képeim a képtárban" bemutatkozó kisfilmet is be lehet tenni, vagy csak a foto játszik?
 1322. Bunny 2007 aug 08. 11:02  
DUPLA, te nem jártál tengeri sóra, ugye?
 1321. DUPLA 2007 aug 08. 10:59  
ElChe verzióját támogatom, a free-klippeket, azzal, a javaslattal kiegészítve, hogy a hosszú film idejét ne korlátozzuk, bizzuk ezt az alkotói szabadságra.
 1320. Bunny 2007 aug 08. 10:00  
Viszont te magad is tudod nyilván, hogy amígy a videót elkészíteni könnyebb - cserébe az utómunka húzósabb, a fotózásnál ez fordítva van (elkészítés macera, de után kvázi nincs vele annyi gond). Magyarul a fotók közül kivenni egyet, raw gatyábarázni és beküldeni két hét alatt egyszerűbb, mint több (száz) órányi videó anyagból kiválsztani ami jó, azt igényesen megvágni, stb. Mindezt két hét alatt ugye.

Ha tényleg akartok versenyt, szerintem elsőre hasonló kéni mint a fotósnál, szabadon választott téma, kedvenc videómszerűen. Vagy nekem mindegy, kírhatjuk havonta ugyanazt, csak ha nincs rá kellő érdeklődés, a verseny rövid időn belül érdektelenségbe fog fulladni.
 1319. Garfield33 2007 aug 08. 09:40  
A fotóshoz való igazításban az lenne a ráció, hogy nem kellene gondolkodni a témán. Meg aztán, ami van fotóban, az van videóban is, nem?
 1318. elche 2007 aug 08. 09:20  
Magam is a videoklip-hosszúságot (2-4 perc) támogatom. A fotósverseny témájához illesztést viszont nem tartom lényegesnek. És lehetne évi egy alkalommal egy hosszabb (kb 15-20 perc) filmekre kiírt verseny, meghatározott feltételekkel.
 1317. Jules 2007 aug 08. 09:09  
Jaja, látom, ma igyekszem válaszolni.
 1316. Garfield33 2007 aug 08. 09:07  
Visszavonom, visszavonom. Csak már most meg kell kezdeni az ellenfél frusztrálását, hogy idegesek legyenek a versenyre.

Javaslatom (asszem írtam már): amikor kiírja a T. Szerkesztőség a témát a fotósoknak, a téma ugyanaz a videósoknak is.
5 perc sok, ha az ember rendesen meg akarja csinálni, tehát legyen monnyuk az időtartama 2 és 4 perc között.
Na?
 1315. elche 2007 aug 08. 08:50  
Küldtem neked levélt, több ügy miatt is.
 1314. Jules 2007 aug 08. 08:12  
Ha csak két héttel később mennétek, biza csatlakoznék én is...
 1313. DUPLA 2007 aug 08. 08:05  
Szerintem nyitásként már elkészült filmekkel kezdjünk. Egy ötös csúcstalálkozó összehozására a szeptember-októberi full szezonban kevés esély látok. Meg talán a publikumnak is érdekesebbek a több helyszínen, eltérő időben és módon készült filmek, mintha ugyanazt a murénát castingoljuk egyszerre öten.
 1312. Jules 2007 aug 08. 07:44  
Végül is miért ne? Kérdés mit kellene csinálni? Klipet (60-90 sec) vagy egy 5 percest?

S mikor? Sajnos nekem csak szept. 14-október 19. közötti időpont jó... Vagy gyertek el az eilati videósversenyre (november 12-17), ott 90 sec-et kell készíteni, és még díjazás is van... Chris Petron a zsűri elnöke:-)
 1311. Bunny 2007 aug 07. 23:00  
Esetleg analóg kolléga mint kocavideós?
 1310. elche 2007 aug 07. 23:00  
Nem is értelek én téged. Zürichből egészen korrekt áron jöhetnél Gran Canariára.:)
 1309. DUPLA 2007 aug 07. 22:38  
Ez ha jól számolom öt. Öt profi, tehát bőven elég egy jó versenyhez, nem beszélve a jó mozikról. Amúgyí sem versenyzőből kell sok, hanem nézőből meg zsűriből. Szóval, szerintem hogy stilszerűen fogalmazzak: belevághatnánk!
 1308. elche 2007 aug 07. 22:25  
Eddig volt Jules, Garf, DUPLA, Poooly. Garf engem kihagyott a társulatból, tehát négy.:)
 1307. Bunny 2007 aug 07. 22:10  
Na most akkor de komolyan, hány videós van a csapatban aki hajlandó lenne versenyen indulni?
 1306. Poooly 2007 aug 07. 21:59  
Az előbbivel az 1298-ra szerettem volna reagálni, csak sajnos nem jött össze..
 1305. Poooly 2007 aug 07. 21:51  
5 .   Arra a versenyre én is küldenék be, végülis mindig kell valakinek utolsónak is lenni:)
 1304. Bunny 2007 aug 07. 16:15  
Nem vagyok én Több mint ElChe, nem kell engem meggyőzni :)
 1303. DUPLA 2007 aug 07. 15:49  
Tőlem akár kezdhetjük is. Ha elche protezsálja a programot, talán beszorít minket bunny az "Adria legszebb uborkája" és a "Tengeri sünök násztánca" fotopályázat közé. Valaikor az ezredfordulón.
 1302. VasMacska 2007 aug 07. 15:41  
előörs: szept.1-12  
derékhad:szept.2-12
rövidített változat: szept.2-9.
:-)
 1301. Jules 2007 aug 07. 15:28  
de mikor?!!!!!!!!!
 1300. DUPLA 2007 aug 07. 14:51  
Benne vagyok! Kisfilm ( max. 5 perces) és utiflm (max. 45 perces) kategóriákat javaslok. Bár biztos nem lesz olyan érdekes, mint egy három színben pompázó, 4000-es makróval elkapott pillanat egy korallféregről.
 1299. Garfield33 2007 aug 07. 14:47  
A Kanárin lesz egy videós, két szerkó meg az ElChe....
 1298. Garfield33 2007 aug 07. 14:47  
Oszt miért is? Kend is filmez?
Akkor itt az ideje a videjós versenynek. Jules, DUPLA, ElChe (???), meg a én. Négy ember az már valami, ott már nem is mindig mindenki lenne dobogós (csak én).
 1297. Jules 2007 aug 07. 14:45  
Hm, jó lenne összehozni egy ilyen túrát. Mikor is mentek a Kanárira? Máris ott lenne két videós, már csak nekem kéne eljutni oda...
 1296. Jules 2007 aug 07. 14:44  
Na ja, kattintgatni könnyű, az bárkinek megy. :-) Bezzeg szegény videósok...
 1295. DUPLA 2007 aug 07. 14:43  
Te vagy az én emberem!
 1294. Garfield33 2007 aug 07. 14:41  
Fotó? Az az egyedfejlődés egy jócskán elmaradt foka. A videjó, az valami...
Első   1 . . . 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Boulder City

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 19m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés