»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 . . . 390
 1693. Garfield33 2007 aug 23. 22:01  
Én már első nap. Max majd 29-én módosítok még, szokás szerint.
 1692. Jules 2007 aug 23. 20:22  
Ah, szavaztam én is.
 1691. VasMacska 2007 aug 23. 20:19  
Buksi cirógatásra jelentekezz!:-)))
 1690. Darth-Digilog 2007 aug 23. 20:11  
Jelentem Bunny elvtárs én már leadtam a voksomat!
 1689. Bunny 2007 aug 23. 17:40  
Kedves barátaim, nagyon lájtos a szavazási kedv a hónap képére, gyerünk-gyerünk!
 1688. Bunny 2007 aug 23. 11:35  
Jaja, levettem meg írtad is az elején. De azért elrettentett :D
 1687. Jules 2007 aug 23. 11:29  
Az éjszakai rettenetet nem a verseny miatt írtam, hanem csak az elmélkedés kedvéért.
 1686. Bunny 2007 aug 23. 10:51  
Eh, de jó nekem, producer lettem?
Egyébként egy kicsit én is úgy érzem Jules elment a túloldalra, azért ez nem a BBC természetfilmes versenye (ha van ilyen), én magam úgy gondolom hogy ide olyan anyagok jönnek, amiket hobbi videósok csinálnak. Ebből kéne kihozni minél többet úgy, hogy megnézzük, elemezzük, fikázzuk, dicsérjük, sötöbö.
Bennem fel sem merült, hogy team munka, több kamera, profi vágó, esetleg narrátor, stb. Én magam inkább a hobbi kategóriát és ezzel a mindent egy ember csináljon stílust támogatnám, mert aztán a vége az lesz, hogy senki nem mer indulni :D
 1685. Garfield33 2007 aug 23. 10:37  
Nekem semmi ilyen komoly elképzelésem nincs.
Ha a filmet elkészítő "szakmák" közül választanom kellene, akkor én a búvár-operatőr lennék. A többi csak jön vele, ha az ember meg akarja mutatni, mit is csinált. És körülbelül annyi, amit várok a dologtól, hogy páran megdicsérik - ha arra érdemes - oszt kész. A távoli cél pedig az lehet, hogy mégegyszer annyian megdicsérik.

A témaválasztásról. Azt hiszem, van néhány jó felvételem, viszont általában nincs koncepcióm meg ötletem sem magára a filmre, illetve annak témájára. Reál beállítottságú csávó lévén összebütykölök ezer kütyüt a vízalatti cucchoz, szerintem jól lebegek és van némi fogalmam a víz alatti élővilág mozgásáról, viselkedéséről, hát soxor jól le tudom kapni őket. De a cuccom is olyan, amilyen, közepes nagylátóval, nem állítható WB-vel, meg az összesen max 30W lámpámmal. De azt mondom, ha az embert valamennyire inspirálják (legyen az a búvárcsapat, akinek emlékfilkmet akarsz állítani vagy egy jó kis vetélkedés), akkor veszi a fáradságot, és megpróbál igazi polihisztorként helytállni minden poszton. És az nem titok, hogy relatíve szar felvételből is lehet jó ötlettel, vágással, egyebekkel jó filmet csinálni, míg nagyon jó felvételeket is el lehet rontani ugyanezzel.

Jules, aszondod, a téma kiírása akadályozza alkotói szárnyalásodat. De pl amikor eldöntötted, hogy megcsinálod a roncsos etüdöt, akkor a döntés pillanatától már kötött voltál, nem? Hát most a Big Blue-val állítom, több szabadságot kaptál.

Oszt ha jól megy a videjós verseny, lehet arról is beszélni, hogy teamben csináljuk: én felveszem, Jules megvágja, ElChe nyomja a marketinget a Bunny meg pénzeli az egészet...
 1684. Bunny 2007 aug 23. 10:19  
Jah, lehet tényleg kevertem a canonokkal. Na akkor megvan, mi lesz a D400 legnagyobb újítása 2 év múlva :D
 1683. Zook 2007 aug 23. 09:49  
gyakorlatban a szenzor tisztitas asszem nem mukodik annyira jol - aztan lehet, h mindjart jon a canonos es leflémli a fejemet - de egyebkent a specek teljesen hasonlok...elegge frusztraltak lehetnek a feherkopenyesek hogy a nyakkendosok vezetik a kezuket... nikonban mintha nem olvastam volna a szenzor tisztitast. porecset und levego paros eleg jol muxik, odaragadt szarok meg ultrahangos rezgetestol sem esnek le (sajnos)...

olcson meg lehet venni a backup vazakat, yippie!
 1682. Bunny 2007 aug 23. 09:32  
Ja, impozáns infók, és hogyne legyünk nikon fanok, a canon is beszórt a köztudatba pár új vasat.
Ehun van a cikk
3" LCD, szenzor tisztítás (ez asszem a D300-ban is benne van), tónus prioritás, jobb hibatűrés képzajra meg ilyenek. Annyira tipikus, mire elkezd esni az eddigi "ez már tuti jólenne nekem" vasak ára, kijön az új ami megint hoz pár olyant, hogy az ember elbizonytalanodik, mit is vegyen?
 1681. Zook 2007 aug 23. 09:28  
juj forras lemaradt, pardon:

dpreview cikk

ugyanitt d3 (az elso full frame nikon) es egy raklap uj optika...
 1680. Zook 2007 aug 23. 09:25  
na hogy essen fotorol is szo: the wait is over!



Nikon D300 (csak nehany aprosagot kiemelve)
- CMOS DX szenzor (lasd sony bejelentes tegnap elott)
- 14biz AD konverter! (huaaa)
- liveview (elmegy, canon is nyomja, nem lehetett kihagyni...akar hasznos is lehet tomegben v vizalatti makroban)
- uj, 51 pontos CAM3500 af modul (gyorsabb, pontosabb af, nem mint ha gond lett volna az elozovel)
- HDMI video out (no ez minek? ha csak nem a mutermek kedveert, monitorrol fotozas megoldasara...)
- 12 mpx (na ez a legmindegyebb reszlete)
- 3"os lcd hatul (da bigga da betta)

usa: 1800 usd
eu: 2000 euro (ez utobbiert monnyon le...)

bakker, hogy alapbol olcsobb minden kint azt keresztarfolyam miatt ertem, de hogy mar az alapár is igy legyen belove...fuj

 1679. elche 2007 aug 23. 00:19  
Lefekvés előtt benézek, és ilyen súlyos téma kerül elő... Amikor én amatőrfilmezni kezdtem, szó sem volt természetfilmezésről (sőt, búvárkodásról sem), így én azóta is folyamatosan mindig inkább játékfilmes fejjel gondolkodok, és szeretek gondolkodni. Volt egy remek alkotótársam, így én író-rendező, ő pedig operatőr-vágó volt egyetlen közös rövidfilmes projektünkben. ő azóta abszolút a filmezés világába került, klipeket rendez, több kitartása, ereje volt, mint nekem.

A kamerával én több dologra készülök. Az egyik az, hogy úgy vélem, remek kiegészítője lehet mindannak amit itt írogatok a dc-n egy kisfilm. Ez egy roppant funkcionális műfaj, és úgy gondolom, ha jobban belejövök, akkor ezek nagyon kellemes színfoltok lesznek itt.

De amikor arra gondolok, mit akarok elérni "igazi" filmekkel, akkor viszont már más izgat. Nagyon szeretem az ellentétes montázst, az elütő képet és szöveget, az egy beállításban megvalósított több plánt, szóval egy kicsit eizensteini alapokra helyezem a felfogásomat, a tudományos felvilágosítás nem az én világom. A film egyszerre legyen mesélős és meghökkentő. Ezért én lazán beáldoznék olyan elveket, hogy csak olyan képet használjak, ami akkor és ott készült. A végeredmény és a hatás érdekes csak.

A kötöttebb téma persze, hogy lehet nehezítő tényező. Ám a fent említett elképzelések csakis elképzelések az én esetemben, mert sokkal kevesebb a tapasztalatom mint a megvalósítandó tervem. Szóval egy téma, akár mint a Big blue, egy feladat, aminek a kidolgozásából tanulok. És kész. Nem világdíjas filmet akarok csinálni, hanem egy összeszedett, komponált etűdöt, ami képes megmutatni azt, nekem mit jelent ez az egész.
 1678. Jules 2007 aug 22. 23:53  
Ezek kényes kérdések, és megválaszolásuk leginkább egyéni döntésen, értelmezésen múlik. Kérdés, (s innentől minden eszemfuttatást: számomra érvényes gondolatkísérlet csupán), hogy ezt az egészet ki-miért csinálja? A meglehetősen összetett munkafolyamatokból melyiket érzi leginkább magáénak? Az operatőrét? A rendezőét? A vágóét? A producerét? A forgatókönyvíróét? A fénymegadóét? A vizuális effektek-trükkök elkészítőjét? Mit tekint búvárfilmnek? Mi fér bele a búvárfilmbe? Csak természetfilm vagy olyan film is, mint pl. az Open water, vagy éppen a barlangi-búvár horror The Cave, vagy A nagy kékség s az Atlantisz?

Milyen filmet szeretne csinálni? Napi merülésekről szeretne tematikusan anyagot gyűjteni, esetleg a felvételeket (nem filmként) eladni, akárcsak egy fotót? Vagy egy természeti dolgot (élőlény, jelenség) bemutatni? Egyáltalán, mennyit hajlnadó rá áldozni, s nem elsősorban pénzt (az utazások miatt persze ez sem elhanyagolható), de leginkább időt, értékes szabadidőd, olyan időt, amit nem a családdal tölt, hanem kuksol a gép előtt és próbál valamit kitalálni, vagy csak éppen a többhetes utak anyagát próbálja leválogatni...

Hol van itt a csalás? Egyáltalán mi nevezhető annak? (Túl az EPIC szabályokon). A wetpixelen nemrég volt vita arról, amit Garfi említett, miszerint etikus-e a csoportnak olyan DVD-t eladni (vagy adni), amelyen olyan felvételek is vannak, amelyek nem akkor-nem ott készültek.

Nekem bizonyos értelemben korlátozás az, ha megadnak egy témát. Én arról szeretek fimet készíteni, ami nekem éppen tetszik eszembe jut, élmények-tapasztalatok miatt számomra fontosnak érzek. Ha ennek "munka/feladat" jellege van, azt már nem szeretem. (Ennek valószínűleg az az oka, hogy a kevéske, alkotásra alkalmas szabadidőmet azzal szereném eltölteni, ami nekem tetszik. Ez valószínűleg külső szemlélő számára súlyos önzésnek tűnhet, sajnos az utóbbi években az ilyen időmet általában más számára fontos munkával kellett töltenem, aminek szerencsére vége.)

Szóval nekem a Kék mélység a filmes etalon, ahol számos operatőr munakáját egy mozifilmes csapat készítette el a rendező és a producer elképzelései alapján, s a sok-sok évnyi munka és sok-sok órányi felvételből összeállt egy Film, ami nekem módfelett tetszik.:-)

Ebből az is következik, hogy a korábban felsorolt feladatok közül számomra a rendező-producer munkája áll a legközelebb, az összes többi technikaibb jellegű feladat elvégzésére a inkább a pénzhiány kényszerít rá. A rendező gyakran állhat a kamera mögött is, meg a vágóasztalnál, s a fényelésnél is. A lényeg számomra az, hogy van egy víziója, egy ötlete, képi megoldása, amit meg szeretne valósítani, amit filmen szeretne látni. Ez a felfogás bizonyos értelemben talán közelebb áll a játékfilmes, vagy nagy dokumentumfilmes felfogáshoz, mint a köznapi értelemben vett búvárfilmeshez.

Tetszik-nem tetszik, a film, akárcsak a kép vagy egy irodalmi mű, a szerző szándékát igyekszik közvetíteni. Ennek érdekében manipulál, tettet, különösen a film. A gépállás kiválasztása, a plánok megválasztása, a színek, a filmtér felépítése stb. mind-mind ezt a célt szolgálja. Ahogyan másként kell dolgozni, ha a művet tv- képernyőn nézik, s másként, ha nagyobb vetítőkön, pl. fesztiválokon., s még egy könyvnyi dolgot lehetne erről írni. Számomra rendkívül érdekes magyar nyelvű irodalom Szabó Gábor: Filmes könyv című könyve, amelynek alcíme: "Hogyan kommunikál a film" elég beszédes, azt hiszem. Ajánlom mindenkinek!

Lehet, hogy ezen a késő órán kissé túl elrugaszkodott (esetleg művészi) a fenti pár sor, mindenesetre én efféle módon gondolkozom a búvárfilmekről. Számomra inkább egy speciális fajtájú játékfilm (különösen megvalósításának eszközeit illetően), mint egy totálisan szakmai dokumentumfilm. Így magamat nem is vallom, nem is gondoltam soha pl. természetfilmesnek, s nem is leszek vélhetően az.

Nos, ki mit gondol a feltett kérdésekről? Te Garfi, miért csinálod? És Te, Che? Dupla? Rejtőzködő olvasók? Esetleg ha olvas, Molnár Attila Dávid?

Tényleg érdekelne.
 1677. Garfield33 2007 aug 22. 23:50  
Ja, azt olvastam. Megfelelőnek ítéltem, azért is nem kötöttem bele.
De ha már itt tartunk: magyarázd meg, hogy jött ki a 41-237 mp?
Valld be őszintén, snassz lett volna odaírni, hogy 3/4 és 4 perc között  :-)

Lehet, hogy laptopon elviszem a nyerset a kutyaszigetre, oszt míg ti unalmasakat merültök, addig én filmet vágok?
 1676. elche 2007 aug 22. 23:12  
Épp most néztem a Grüner See felvételeimet, big is, blue is...:)
 1675. Bunny 2007 aug 22. 23:10  
Aki édesvizben fotózik csak, annak lehet big green? :D
 1674. elche 2007 aug 22. 23:08  
A zenés ötlet is az enyém, asszem. Szabályok: 1574-es hozzászólás.
Magyarázat nem lesz, én szívesen látom, kinek mit mond az, hogy Big blue. (Aki szereti a filmet, nyilván máris kiindul valahonnan.)
 1673. Garfield33 2007 aug 22. 23:04  
De írjál hozzá olyan magyarázós részt is, mint a fotós kiíráshoz, csak hogy legyen iránymutatásunk nekünk, szegény halandóknak...
Milyen versenyszabályzatot csináltál? Hol olvasható? Mellesleg ne ríjjá mán, én voltam az, aki szabad kezet javasoltam neked - csak most az egyszer persze.
Viszont tényleg örülök, hogy egy megadott témára kell dolgozni. Nekem ugyanis tök sivár a fanáziám, tehát már az is segítség, ha kitalálják a címet.
Tetszik továbbá az az ötlet - nem is tudom, ki javasolta - hogy egy adott zenére kelljen majd egyszer filmet ráültetni.
 1672. Garfield33 2007 aug 22. 23:00  
Eddig asszem 3x készült rólam felvétel. Ebből 1x úgy, hogy elindítottam a felvételt, aztán a buddy kezébe nyomtam, hogy vegyen fel 10 mp-et, én is hadd legyek benne a táblistában, a másik ugyanúgy, mikor épp sört ittam a víz alatt, a harmadikat meg az asszony csinálta most nyáron, mikor a leánykérés utáni lagzit tartottuk.
Én személy szerint már azt is csalásnak éreztem volna eddig (na erről fogok leszokni), ha egy túra után a csapatnak készített emlék-videóba csak egyetlenegy idegen (akár ugyanott, de előbb készült) snittet is belecsempésztem volna.
 1671. DUPLA 2007 aug 22. 21:25  
Így van, és ha csak én videózok, akkor nem leszek benne a tv-ben, úgy viszont dög unalom az egész.
 1670. elche 2007 aug 22. 21:21  
Na jó. Szeptember 20, Big Blue. És kész.:)
Gyártok belőle egy hírt is, hátha valaki nem olvassa ezt a mi csodás fórumunkat...:))))
 1669. elche 2007 aug 22. 21:19  
Helóka, én csináltam egy versenyszabályzatot már. Véleményezted???:)
 1668. Jules 2007 aug 22. 21:19  
Van ebben is igazság, nem kevés. Ugyanakkor egy Film nagyon könnyen csapatmunkává válhat, már azzal is, hogy pl. a merülőtársad által a te kameráddal felvett anyag kerül bele - hiszen ekkor nem te csináltad minden kockáját.

S ha lenne Cannes-ban díjazott vágó ismerősöm, már fél éve a nyakára járnék - nem azért, hogy ő csinálja meg, hanem azért, hogy ott üljek mellette, és nézzem, mit-miért-hogyan csinál a vágóasztalon/programban.
 1667. DUPLA 2007 aug 22. 21:19  
Jó lenne már dűlőre jutni. Én holnap már vízben leszek, de így oda a helyzeti előny.
 1666. Garfield33 2007 aug 22. 21:18  
Aszontad: Big Blue, akkor legyen az. Ebbe minden belefér, ami tenger. A határidő meg úgyis szeptember 20, nem? Te már eleve így csinálhatod a filmet odakint, és nekem sem árt pár új mantás snitt, ha már elfogadtam az ötletedet, hogy a "lebegés a kék vízben" legyen a fő motívum...
 1665. Garfield33 2007 aug 22. 21:16  
Naszóval, ElChe, mint mindannyiunk szeretve tisztelt atyja: lesz már végre kiírás, vagy nem????

A franc látott ilyen lusta bandát, de majd jól felpörgetem ezt a tunya szerkesztőséget. Már csak 9 nap, oszt a kezeim közt lesznek abban a nagy ócejánban...
 1664. elche 2007 aug 22. 21:16  
Nyaralás: hát tudod, az a nagy helyzet, hogy nekem sokkal szűkebb az archívumom, tehát ha mondjuk a beküldési határidőt a hazaérkezésünk utánra toljuk ki, nagyon nem bánnám. De ugye Jules beszólt a Big blue témára, én meg senkivel nem akarok kitolni. Ha valaki mond bármit (nekem az is jó, hogy Szabad a vásár) amit rohadtul szeretni fogunkn témailag, akkor mondjuk legyen szeptember vége a beküldési határidő így első nekifutásra. Pontosabban addigra mindenki megcsinálhatja, vághatja a cuccot, atán amikor megegyezünk a kódolásban, jöhetnek tucatjával a filmek.
 1663. Garfield33 2007 aug 22. 21:14  
Csakis verbálisan!!!!
 1662. Jules 2007 aug 22. 21:13  
Akkor legyen, támogatom a macskák felrázását!
 1661. Garfield33 2007 aug 22. 21:12  
Ha valaki nem küld, akkor
- nem ért rá
- nem volt kedve
- nem volt anyaga
- nem tetszett, amit csinálat, stb.
A fotósokat sem nyaggattuk, ki mikor, miért nem küldött éppen képet. Én csak azért örülnék a versenynek végre, mert amúgy lusta vagyok, mint atom, és fél éve nem is nyúltam a kész nyersanyagaimhoz. Íg legalább lenne valami, ami hajtana... vagy sem.
 1660. Garfield33 2007 aug 22. 21:09  
Hát nem tudom, én úgy gonoltam, hogy a fotós versenyhez hasonlóan bemutatja valaki, mit vett fel és  mit csinált belőle. Nekem is van Cannes-i díjazott vágó ismerősöm, de eszembe sem jutna vele csináltatni az utómunkálatokat.

Na mindegy. Ha lesz valami kiírás (konkrét!), akkor szóljatok, mert nemsokára megyek nyaralni...
 1659. Jules 2007 aug 22. 21:07  
Ok, ok. lehet havonta is, de akkor nincs kérdés, miért nem küldött vki filmet:-)
 1658. Jules 2007 aug 22. 21:06  
jön lefelé a verseny Zooktól...
 1657. Garfield33 2007 aug 22. 21:04  
A mondattal teljes mértékben egyetértek. De minek a :-) jel a végére??? :-)
 1656. Garfield33 2007 aug 22. 21:03  
Ha negyed éveket kellene várni egy nyamvadt 100 mp-es filmre, akkor inkább hagyjuk a fenébe az egészet.
Akkor minden másodpercére egy nap munka jut. Ennyire már ne legyél maximalista...
 1655. DUPLA 2007 aug 22. 17:03  
Szívemből szóltál. A Youtube felületet én sem támogatnám, nagyon nagy nyüzsi arrafelé, és a zene miatt lehet némi rumli a szerzői jogdíjakkal. Ha a dc felületén megy a meccs egyszerűbb az ideológiát meggyártani, hogy csak zártkörű vetítés "klubtagoknak".
 1654. elche 2007 aug 22. 17:00  
Ez a "ha akar, vegyen anyagot megoldás" nekem azért nem igazán tetszik. Gyakorlatilag kizártnak tartom, hogy bárki ilyennel vegyen részt a versenyben, pusztán felfogásbeli okokból húztam fel rajta a szemöldököm. Nekem valahogy idegen, hogy egy thaiföldi filmmel versenyezzek, noha még soha nem jártam ott. De nyilván ha nem kell egyéni alkotóról szóljon a dolog, ez sem kizáró ok.
 1653. elche 2007 aug 22. 16:57  
Okés, tehát filmek versenyeznek, nem egyes személyek, a lényeg, hogy a beadó személy ne a BBC-ből felvett anyagokat vágja össze sajátjaként.:) Jobb ezt előre tisztázni. Csinálok mellé egy kis adatlapot, ahol fel lehet tünteni stábot is, ez azért jár annak, aki melózott még a filmen.
235 mega 5 perc? Nekem ez soknak tűnik. Webes verseny legyen, webes elvárásokkal, szerintem.
 1652. Jules 2007 aug 22. 16:55  
Így van. Ne lopjon. Ha akar, vegyen anyagot pl. a www.naturefootage.com -ról.

A film a produceré, övé minden jog.
 1651. Jules 2007 aug 22. 16:52  
Youtube minősége javult a h.264-el, de azért még elég gyenge. Érdemes megnézni a www.divefilmhd.com HD anyagait, kb 235 mega egy 5 perces cucc, windowson is használható iTunes kell a podcast letöltéséhez. Van rajta egy-pár gyönyörű anyag, pl. Howard Hall-tól is (IMAX-es operatőr).

Amúgy a kódoláshoz meg kéne beszélni pár dolgot. Hostoljam én a videót, s a DC belinkeli, vagy a DC-n lesz, kérdés, akkor mekkora lehet max a mérete? Mi legyen: flash vagy hagyományosabb videó formátum? Én a flash-re szavaznék...

Verseny: ha filmről beszélünk, ott bizony dolgozhat csapat. Több operatőr, külön vágó stb.
 1650. DUPLA 2007 aug 22. 16:39  
bunny, elche, NEM ÓVTAM, VCCELTEM! Szerintem nem kell már több szigorítás, megkötés. AKárki videozta, akárki vágta, rendezte, lényeg, hogy a foilm rendeklezzen a képek szerzői jogdíjaival. Ha Jules átpasszol pár vágóképet az AD-Studiónak, vagy nekem engem nem zavar, sőt, ha jó flm lesz belőle kifejezetten örülök. Kizárólag a lopást kellene tiltani. Elsősorban úgyis a film versenyez és csak másodsorban az alkotó(k)
 1649. Darth-Digilog 2007 aug 22. 16:32  
Analóg csak a Submarine III-t konvertáltatja kicsire a Divecenternek. Még nincs is versenykiírás, és még azt sem tudom, hogy tudok-e rajta indulni, mert nincsenek meg csak szalagon a snittjeim, abból viszont olyan kevés van, hogy lehet nem is lesz elég. :-(
 1648. Bunny 2007 aug 22. 16:22  
Nyuszi csak linkeskedni tud :)
 1647. elche 2007 aug 22. 16:21  
Egy kérdés ennek kapcsán: filmeket várunk elsősorban. De kinek a filmjét? Legyen kikötés, hogy egyazon személy legyen az operatőr, vágó, rendező? Vagy lehet csapat is? Netán egy operatőr-rendező páros filmje is elfogadható? Fotósnál mennyivel egyszerűbb!...
(Sőt, videónál komoly alkotótárs lehet a szereplő búvár is...)
 1646. Bunny 2007 aug 22. 16:20  
Értem én a tréfát :) DE tényleg, az is benne lesz a kiírásban, hogy saját munkát szabad csak beadni? Mert egy fotónál is felmerülhet, hogy Zook, lődd már be a raw fájlokat ami nem szép dolog, de videónál azért még inkább hangsúlyos. TEhát javaslom a kiírásba betenni, hogy 100% saját munka legyen, mint a forrás mint utómunka szempontjából.
A tömörítést persze át lehet passzolni szoftver hiányában, bár szerintem még most is youtube ...
 1645. Jules 2007 aug 22. 16:18  
Szerintem tök egyszerű: ő meglőtte, aztán megvágta, én átkódolom, és feltöltöm, a kis nyuszi meg kirakja. :-)
 1644. Jules 2007 aug 22. 16:17  
Láttam a mailt, de a hivatalban letiltották az ftp-ket, majd otthon tudom megnézni, késő este.
Első   1 . . . 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tuna farm

Malta

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merülésnyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés