»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 . . . 390
 2046. elche 2007 okt 02. 14:25  
Ez világos. De azért a fotósnak sem könnyű, ők szettbérlésben még csak nem is igen gondolkodnak, ráadásul annyira erős a nemzetközi mezőny, hogy extra helyekre kell utazni extra témákért, és nem is csak egy hétre. És egyáltalán nem garantált, hogy ha minden együtt is van, lesz pár zseniális kép is végeredményként.

Mindenesetre azért a filmezés sem ennyire fekete-fehér. A BBC elég sok szempontból etalon, de a másik fele a dolognak az, hogy divatosak lettek a "backpacker" stílusú filmek: kézikamera, ministáb, bele az élet sűrűjébe- és ezeket is el lehet csípni mindenféle csatornákon. Ezek a nagyon spontánnak látszó filmek is lehetnek remekül megkomponált és átgondolt darabok, ezen a téren is lehetne keresgélni. Én akkor is boldog lennék, ha mondjuk ilyen stílusú anyagból látnék néhány jobb, 15-20 perces hazai filmet. Itt még mindig van egy korlát, amit alig tudunk átvinni: a narrátoros, a filmetűdökön túllépő, televízióban is leadható darabok nagyon hiányoznak. Pedig vannak közösségi tévék, kis csatornák, lehetne mutatni és mesélni képeket a búvárkodásról! Azt hiszem Az üveghalak barlangja a címe annak a filmnek, amit még Vida Pista csinált, és hetente egy-két alkalommal látható a Hálózat tévén ha jól rémlik. Van eleje, vége, jó képek, narrátor, szóval vállalható, leadható munka. Nem igaz, hogy pár búvártúra alatt nem jön össze anyag egy 10-15 perces, hasonló jellegű filmre. Sokan szerintem nem merik bevállalni egy ilyen film elkészítését, pedig képesek lennének rá. Tudom, időigényes. Tudom, nehéz. És ettől még nem lesz alkalmas a NatGeóra sok ok miatt.

De szerintem már az sem kis dolog, ha egy film elé le tudom ültetni anyukámat, tetszenek neki a képek, a szövegből megérti mit lát, és nem unja el magát. Szóval ha a búvárkodással semmilyen kapcsolatban nem álló emberek is élvezik. Most utalhatnék a Taka II-re: Bunny nem csinált mást, csak a mondókájával fogyaszthatóvá tette a rokonoknak is a filmet, és pörgősebbre vágta. Lehet, hogy a filmen szereplő japán búvároknak nem tetszett volna annyira, hiszen őket kivágták, és a szöveg meg felesleges, hiszen ott voltak, de egy nagyobb kör számára így vált érdekessé. És az mindegy, hogy mi, búvárok esetleg pár rossz megfogalmazáson mosolygunk-e vagy sem.
 2045. Jules 2007 okt 02. 14:07  
Itt sok igazság van, a hazai búvárvideózás már kilépett a ygerekcipóből, de még sokat kell fejlődnie. Pl. Cseh Attilláék is több díjat nyertek (Antibes, Prága - ezekről tudok legalábbis), egy-kettőt már begyűjtöttem én is, és még biztosan van olyan, akinek vannak ilyen eredményei. S a DC hatására jöjjön meg a kedve sok mindenkinek, én is ismerek olyanokat, akik videóznak víz alatt, de pl. nem fórumoznak, s így ide nem jutnak el.

Színvonalas sorozatot, 60 perces minőségi (a la BBC) létehozni elsősorban pénz, pénz meg sok idő kérdése. Nagyságrenddel több pénz kell hozzá, mint egy fotós portfóliót létrehozni - elnézést a fotósoktól, de sajnos így van. Ez gazdasági alapon idehaza lehetetlen. Egyrészt ha el is készül egy ilyen sorozat, akkor gyakran még a készítő fizet, hogy egy TV ezt leadja, ha netlán a TV fizet, akkor az kb percenként 8-15 000 Ft körül van. Ha a reálisabb verziót számoljuk, akkor egy 60 perces anyag ér 480 000 Ft-t. Ezért a 60 perc viszont simán belekerül kb 5-6 millióba. Egyszer kértem ajánlatot egy 50 perces anyaghoz, és csak a legegyserűbb forgatási költésgek (kamera, lámpa, operatőr, technikus) került 1,7 millióba + utazás pl. a Vörös-tengerre. (1 heti forgatás)

Egyszer volt valami politikai botrány abból, hogy valakik hosszú sorozatot terveztek az MTV-n, amolyan "elmegyünk búvárkodni a világ körül, és ezt lefilmezzük" témával. kaptak rá 30 perces epizódonként 1 milliót, s ennek már pár éve...

Ha vki ezt lelkesedésből csinálja, az nagyon jó. Csinálhat jó filmet is, zseniálisat. Csak amikor azt mondaná, hogy elmegy vele pl. a Discoveryhez (ha már Darnyizunk, menjünk oda, de lehetne a NatGeo is), akkor azt mondják, szép, de technikailag nem megy át az ún. QC-n (Quality Check), így nem tudjuk elfogdni. Pl. egy HD-s anyagban maximum 10-15% HDV lehet, nem több... Ha ezt előre tudja a lekes amatőr, akkor tudja, hogy pl. kamerát kell bérelnie (feltéve, ha ő ért mindenhez), s az napi 600-800 dolcsi is lehet + az összes többi költség.
 2044. elche 2007 okt 02. 13:29  
A Darnyi-hasonlat nekem is furi volt, magyar búvárfilmesek között azért nem léteznek nemzetközileg olyan magas polcon jegyzett alkotók sajnos. Bezzeg a kiváló fotósaink közül többen is küldenek képet a háziversenyre, és bízom benne, hogy számukra is öröm a jó helyezés. Pedig ők azért komoly eredményeket tudnak maguk mögött. A fotózásban is azt tartom igazán jónak, aki egy jó portfóliót tud felmutatni, tucatnyi jó képpel. Filmezésben meg azt, aki vagy egy jó 60 perces anyagot, vagy színvonalas, erős sorozatot fel tudna mutatni. Hát... Azt hiszem, ennek az elvárásnak kevesen felelnek meg.:)
Szóval gyakorolni pont jó egy ilyen verseny, hogy átgondoljunk egy koncepciót, és azt megvalósítsuk. De természetesen mindannyian máshogy dolgozunk. Nyilván lehet 10 nap/perc időbeosztással is dolgozni, meg vannak olyanok is, akik lendületből vágnak. Jó recept nincs. Nyilván vannak még azért videózó búvárok, és ha látják, hogy, mint működik ez a kis verseny, a legközelebbin páran még kedvet kapnak. Van honnan fejlődni mindannyiunknak.
 2043. Jules 2007 okt 02. 13:21  
Jó volt az a túra, hiába, még jó, hogy meg is mentettek...:-)
 2042. Bunny 2007 okt 02. 13:16  
nekem mindig is gyanús volt ez a nagy szárazruha mánia ... egyszer meg láttalak vízbeesni, és úgy kellett kimenteni, íme a bizonyíték!
 2041. Jules 2007 okt 02. 12:43  
hehe, amúgy Nyuszinak igaza van, én még úszni sem tudok...
 2040. Jules 2007 okt 02. 12:42  
Nyuszi, Nyuszi, látszik kellene egy-két két éves meg négy éves kisgyerek a családodba... A 10-12 nap nálam az éjszakákat jelenti... Hétvége leginkább kilőve, mert a gyerek jószerivel csak akkor lát... Szóval a filmeknek nagy ára van...
 2039. DUPLA 2007 okt 02. 12:34  
Kösz. Demjén Rózsi már dolgozik az angol nyelvű változaton.
 2038. DUPLA 2007 okt 02. 12:31  
Én is remélem, csak annyi nehezítés azért legyen benne, hogy -stílszerűen- a Balatonban kelljen forgatnia.
 2037. Bunny 2007 okt 02. 12:28  
10-12 nap, ember az nagyon sok óra! Egy nap 24 órából áll, és még ott az éjszaka is ahogy mondani szokás!
 2036. Jules 2007 okt 02. 12:22  
Nézd, adtam be volna filmet, ha let volna rá időm. Szeptember 18-ig nagyon sok időt rászánva készítettem a zát teres kisfilmet. 10-12 nap alatt nem tudok olyan filmet csinálni, amit szívesen adnék be bármiféle pályázatra. S, tekinve hogy egy tényleg átgondolt, kiválogatott stb kisfilm elkészítése (szerintem) sok munkával, agyalással jár, egy versenyre nem csinálok filmet. Akkor azt lehessen elküldeni tíz versenyre is akár. Jót vigyorogtam Garfi elégedett méltatlankodásán, amikor arról írt, hány éjszaka maradt fenn a film miatt...

Az utóbbi egy évben meglehetősen sok amatőr filmet láttam, a most beküldött filmeknek nyugodtan megállnák a helyüket, nehézsége a magyar nyelvű szöveg miatt főleg Duplának lenne. A mi (DC) filmjeinknél ezerszer rosszabb filmeket láttam, még Antibes-ben is. Szóval a mostani páláyzok nyugodtan küldjenek anyagot erre-arra (lásd divephotoguide versenynaptára), de akár a wetpixelen is közzé lehet tenni, mondjanak ról avéleményt mások is, nézzék meg jó sokan, elvégre ezért is csináljuk ezeket, nem?
 2035. Bunny 2007 okt 02. 12:20  
Szerintem ez nem így van. Fotós versenyen is indulnak nagy nevek, és a példa azt mutatja nem ők tartolnak (mindig). Hogy Jules-t a videózás Darnyijának nevezzük, először meg kéne vernie csúnyán az itteni mezőnyt! Még nem mérte össze az erejét tudtommam egyikőtökkel sem, tehát addig nincs miről beszélni.
Úgy is mondhatjuk, hogy megfutamodott a megmérettetés elől :D (Remélem Julest most jól felcukkolom, és bosszúból legközelebb küld anyagot)
 2034. DUPLA 2007 okt 02. 12:08  
Fogd fel úgy, hogy Jules sportszerű. Darnyi sem indult a Balaton átúszáson.
 2033. Bunny 2007 okt 02. 12:02  
Ja jó, hát akkor lehetne mindjárt mozgókép is téma, az még tágabb ;-)
Szerintem a BB-be nem fér bele mondjuk ... hát most nem tudok példát mondani. Fekete-fehér film, barlang, behatolásos roncs (de de kívülről már igen) ezenfelül bármi víz alatti felvélel simán jó. Na de mindegy végülis, a lényegen nem változtat. Én azért úgy gondoltam Digilóg és Te még adtok be filmet, és titkon reméltem pár egyéb indulót.
 2032. DUPLA 2007 okt 02. 11:57  
Három? Darth is ígért egy mozit.
 2031. Jules 2007 okt 02. 11:53  
Erről már beszélgettünk anno talán augusztus végén. Pl. a Big Blueba nem fér bele (szerintem) bármiféle, nem a nagy kékben játszódó film.
 2030. Jules 2007 okt 02. 11:51  
Underwater
 2029. Bunny 2007 okt 02. 11:21  
Ennél nyitottabb téma???? Mondj már egy példát légyszives, hogy megértsem mire gondolsz.
 2028. elche 2007 okt 02. 11:20  
Szerintem a téma elég nyitott volt, hiszen három film, három teljesen különböző jelleg lett a végeredmény. Én mondjuk amúgy sem örültem volna annak, ha valaki egy régebbi filmjéből kivág egy három perces blokkot, elé teszi hogy Big Blue és beküldi. Így most azért erre a témára készült filmjeink vannak, ahány felfogás, annyiféle. Szerintem nagyjából erről szólt az egész. A hazai filmezés nagy hibájának tartom, hogy amatőrként egyszerűen szinte semmi nem sarkall arra, hogy korlátok közé szorítsuk az ötleteinket, pedig a korlát nem mindig rossz dolog, sőt. Ez pont olyan, mint amikor mondjuk az újságírónak megmondják hány karakteres lehet egy cikk.

Szóval első véleményem az, hogy elég összeszedett a két kolléga filmje is (az enyémről nyilván nem akarok sokat okoskodni; valóban lehetne több közeli, de most a témához ezek gondoltam jobban odaillőnek, és még az archívumom sem igazán bő), és ennek örülök.

Garf filmjénél a zene váltását én sem éreztem teljesen zökkenőmentesnek (kicsit olyan, mintha másfél film lenne), remek képek vannak benne (túl jók, mondhatnám bosszúsan:))), pár snittet hosszabban is elnézegettem volna. Én talán a teknős motívumra fűztem volna fel, mert az elején többször, hangsúlyosan is megjelenik- lehetett volna ezzel játszani. A cápás tengelytörés nyilván tudatos volt, nekem mégis kicsit furcsa.

Dupla nagyon összhangba hozta a filmet a zenével, az övé a leginkább klipszerű, csak az erős szöveg kicsit tompítja a képek élét időnként. Sokszor él azzal, hogy a szöveg megfelelő soraihoz nagyon rárímelő képeket illeszt, mellesleg nem is rosszul, de időnként talán éppen egy ellentétes képpel lehetett volna erősíteni. Nekem kicsit sok az áttűnés benne, de az egésznek van egy hangulata, ez egy jól összerakott rövidfilm.

Egyébként kritikákhoz még annyit fűznék: aki még nem látta a filmeket, hamarosan fenn lesz a teljes választék, egy oldalon, ahol aztán szavazni is lehet.
 2027. Jules 2007 okt 02. 10:50  
Na, ezért nem is neveztem be. Hiába kardoskodtam a nyitottabb témáért, nem sikerült... majd a következőnél.

Viszont láttam Dupla, Garfi és Che filmjeit, s összefoglalóan azt kell, hogy mondjam, persze, ha érdekel valakit, hogy a fiúk kitettek magukért, és a kiírásnak megfelelően nem csak egy összedobott anyagot neveztek, hanem átgondoltan, szépen dolgoztak.

Előzetesen:

Duplánál tetszett a zeneválasztás, láttam szép képeket, szép vágásokat, örülök a zárt terű képeknek is, a búvárok szépen úsznak, nem összevissza, nem néznek a kamerába, ami nagyon jó és ritka. Néha egy momentum maradhatott volna hosszabban is.

Garfinál jelentősen dob a filmen, hogy sok közelit használ, pl. barrakudát én még szabad szemmel sem láttam ilyen közelről, a távoli halrajt és a film végén levő halrajt, még ha nem is ugyanarról van szó, inkább egymás után tettm volna, pl. indítok egy közelivel a halakról, alsó gépállás, majd átvágok a totálra, amikor az egész raj látszik... A végén szembenéző és lelkendező búvár szerintem nem szerencsés. A második zene megtöri a filmet, én a cápás képnél befejeztem volna.

Che mester azon képei tetszenek, ahol szép a kompozíció, átlós vonalak játszanak, s elég közel van a témához, így az színes tud lenni, részletgazdag. (Csak a Stage-et néztem). Viszont sok totált használsz (mint Garfi a régi filmjein), ami ilyen kis nézési méretben kevésbé érvényesül. Azzal a kamerával remek közelieket lehet lencsevégre kapni.
 2026. Zook 2007 okt 02. 10:22  
videjosok, videjosok, ej, ej...
 2025. elche 2007 okt 02. 10:18  
Jó, hát ennél azért árnyalattal komolyabban vettük mindannyian, akik filmet csináltunk.:)
 2024. Bunny 2007 okt 02. 09:59  
Na, hát akkor itthon rengeted időd lesz :D Bár a határidő lejárt, szóval ...
 2023. Jules 2007 okt 02. 09:53  
:-)

www.helioxfilm.hu/videolog.html

Ha nagyon szeretnéd, benevezem, de sajnos nincs időm tubusozni, mert ma este hazarepülök pár napra...
 2022. Bunny 2007 okt 02. 09:25  
Ja, szerencsére "elég sok" a videós a fórumon, nem kellett volna még véletlen sem küldened, á, dehogy, tök rossz az, ha van miből választani.
 2021. Jules 2007 okt 02. 09:22  
Csináltam, csak nem big blue a témája... Ha nem lett volna 3 versenyző, akkor a medest beneveztem volna, tettem alá zenét is...
 2020. elche 2007 okt 02. 09:05  
Egyébként te végülis csináltál filmet?
 2019. elche 2007 okt 02. 08:41  
Lesz ennek egy egységes "vetítő" és szavazó oldala, nem a Stage6-on kell nézni és szavazgatni. Így aztán a cím nem lényeges.
 2018. elche 2007 okt 02. 08:40  
őszinte részvétem. Sajnálom, hogy így most a film is kicsit másról szól...
 2017. Jules 2007 okt 02. 07:23  
Garfit Big Blue alatt találtam, Che-t viszont Kek, es alatt... Egységesen nem lehetne?
 2016. Garfield33 2007 okt 02. 02:23  
Hát, ahogy tippeltem... hajnali fél 3 és nem tökéletes, de elfogadható állapotban fenn van a tube-on is meg a stage6-on is a cucc.

A sok lusta fotós, aki fél perc alatt elkészíti a pályaművét a photoshoppal, most mind édesdeden alszik...
 2015. DUPLA 2007 okt 01. 23:28  
Eredetileg úgy terveztük, hogy csinálunk egy filmet, egy versenyre.
Eredetileg úgy terveztük, hogy jó móka lesz, örömet szerzünk magunknak, és talán másoknak is.
Eredetileg úgy terveztük, hogy lesz még sok film.

De nem így lett.

Tegnap reggel az egyik főszereplő, operatőr, és állandó "rendező" örökre elaludt. Sem a két évtizedes barátság, sem a sporttársai szeretete, de még egész búvárnebuló nemzedékek hálája sem tudta ébren tartani.

Egy legenda elment és a versenyfilmünk nekrológgá dermedt.

Emlékezzetek velünk Szulira.

http://youtube.com/watch?v=GWkXiAc-ZJE

http://stage6.divx.com/user/kontakt67/video/1697057/HungaroDive---A-szabadsag-vandorai
 2014. Bunny 2007 okt 01. 23:23  
Ja, és egyik képet se ps-eztem direkt, ez így jött le a gépről, csak átméreteztem. Egy kis pofotással még lehet rajta javítani.
 2013. Bunny 2007 okt 01. 23:19  
   

Játszottam egy merülésen a greenwater magicfilterrel. Ahoz képest, hogy természetes fénnyel vannak egy elég zavaros vízben meglehetősen használhatónak tűnik. Sajátos hangulatuk van, nem érezni talán annyira mesterségesnek, mint egy vakuzott fényt, persze megvannak a korlátai erősen.
Igen komolyan leveszi a fényerőt, úgyhogy 1/80-ad f2.8 -al 5m-ig lehetett valamit kezdeni vele, ha tűzött a nap. Hátulról ...
 2012. elche 2007 okt 01. 16:51  
Mellesleg jópofa a filmecske, és ne mondd, hogy nem érzed a minőségi különbséget YouTube és Stag6 között.:)
 2011. elche 2007 okt 01. 16:45  
Akkor az aligha volt okoska konverter.:) Akkor legyen 544...
 2010. Garfield33 2007 okt 01. 15:54  
Te Che komám!

Kiprobáltam a stage6-ot, feltettem rá a cápás videjót, igaz, 720*394-ben. Biztos nem tudsz beágyazni ilyet?Szóval neked az a lényeg, hogy szélességében 550 alatt legyen? Mert találtam egy okoska konvertert, amiben meg lehet adni a méretet, de az csak a 16-tal osztható pixelt enged, az 550 meg nem igazán osztható.
 2009. Garfield33 2007 okt 01. 15:34  
Holnap, kolléga, holnap... addig még el is kell készülniük
 2008. sipi 2007 okt 01. 13:50  
Szasztok! Hol lehet megnézni azokat a videokat, amelyek között zajlik a verseny. Mustra után szavaznék.....
 2007. Jules 2007 okt 01. 13:10  
Hajrá! teher alatt nő a pálma... A Closed Spaces befejezése (a finomítások + a felrobbanó jégkocka elkészítse, kompozitálása) vasárnap reggeltől kedd délig tartott, ebben volt vasárnap esti alvás is... S ekkor a filmecske már majdnem kész volt...

Nagyon kíváncsi leszek a filmekre...
 2006. Garfield33 2007 okt 01. 11:43  
Akkor még arról volt szó, hogy egy max 1 perces dolgozat mehetne a képekkel párhuzamosan. Az max 10 snitt, egy témában, gondolkozni sem kell rajta. Pl sü... vagy csigabiga - hamar össze lehet dobni.
Ez a mostani (pláne egy ilyen szabadon agyalós téma, mint a Big Blue) sokkal nagyobb elmélyülést követel(-ne. persze nem egy Jules-féle teches elmélydést, csak egy olyan monopalackosat).
Nekem most például az jutott eszembe a Big Blue-ról, hogy valami, ami nagyon kék vízben történik...  
 2005. elche 2007 okt 01. 11:11  
Emlékszel, amikor folyt a kötélhúzás, milyen gyakorisággal legyen videós verseny, és te is kötötted az ebet a karóhoz, hogy kössük össze (azonos téma, azonos határidő) a fotósokéval? Hát azt hiszem, ez nem működött volna, sajna. Bár nem is olyan nagy baj ez, mert legalább arra utal, hogy aki filmet akar küldeni, az nem fél óra alatt dob össze valami izét, hanem igyekszik átgondolni, szerkeszteni, jót csinálni. Engem önmagában nem zavar, ha csak 3-4 film lesz, ha azok viszont érdekesek lesznek és tetszenek a nézőknek.
 2004. Garfield33 2007 okt 01. 09:40  
Tegnap (illetve ma) 3-ig fenn voltam, tehát kijelenthetem, hogy részemről lesz film. Még tök nyers és éretlen, de ma este az elalvásom előtti állapotot felteszem. Bár így nem jut 1 óra szerkesztés 1 mp videóra, mint Jules-nél (de van, aki napközben dolgozik  .-))

Ja, és csak épp megemlíteném, hogy nincs az a versenykép, amit ennyi ideig kellene photoshoppal bizergálni.... !!!!
 2003. Bunny 2007 okt 01. 07:51  
kicsit furis tényleg a stage6, és elég sokat elbíbelődtem, mire sikerült feltölteni a filmemet, bár ez lehetett server hiba vagy nálam valami összeakadás. De a tubus sokkal kompatibilisebb, szóval ezért is kérjük, hogy ott mindenképp legyen belőle egy példány. Aztán majd az idő szava eldönti, hogy melyiket fogjuk favorizálni, mindkettőt tudjuk illeszteni úgyhogy pont tökmindegy technikailag.

Nagyon kíváncsi vagyok hány induló lesz a videós megmérettetésen.
 2002. Garfield33 2007 okt 01. 01:03  
Megpróbáltam. Összehasonlíthatatlanul jobb a képe tényleg. Csak kicsit lassú az oldal, oda is meg vissza is.
Feltettem egy 720*394-est, az jól mutat, csak lassan jön le (pedig csak 37 MB). Most még kipróbálom a ti összenyomott méreteteket is. Aztán már csak a filmmel kellene foglalkozni...
 2001. elche 2007 sze 30. 23:25  
Ehhez annyit fűznék hozzá: az összehasonlítás végett én megnéztem még négy videomegosztót, és abból kettőre fel is töltöttem a filmet, hogy ne érjen az a vád, nem nézek szét rendesen. Én egy shareware videoeditort használok, ami elég ügyesen konvertál.
 2000. Garfield33 2007 sze 30. 23:15  
Hát nem tudom, mi ebben az egyszerű. A tube legalább fogad minden fájltipust, ez a köcsög stage meg vagy avit két (ami rohadt nagy), vagy divx-et, amihez meg konverter kell, és ad 15 napos trialt. Tele van a púpom vele.
 1999. elche 2007 sze 30. 22:13  
Köszönöm a szavazatokat, holnap reggelig lehet izgulni.:) Mivel balga módon az előző győztesre bíztam a témaválasztást, és Archi kapásból halszemet mondott, az következik. De hogy mindenki jól járjon, most az egyszer a rákövetkező verseny témáját is eldöntöttnek veszem: halraj jön majd novemberben.
 1998. elche 2007 sze 30. 21:22  
Igen, nagyon keményen átméretezi.
 1997. Garfield33 2007 sze 30. 21:11  
Okkés, akkor megnézem. Tegnapelőtt megpróbáltam a tubust, és egy 720x576-ost raktam fel. Persze lehet, hogy az összenyomta (a bitrátát biztos, mert rendesen pixeles lett).
Első   1 . . . 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Koh Doc Mai

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcsikóhal jelentős halraj nyílt vízben cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés