»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás

Ez a fórum hivatott a búvárfelszerelésekről szóló eszmecserék helyszíneként szolgálni: itt lehet kérdezni ki mit ajánl vagy nem ajánl, mit szeret vagy sem. Megoszthatóak a jó vagy rossz tapasztalatok és minden a felszerelésekről.
Ebbe a fórumba várjuk a házibarkács ötleteket, eszmecseréket is.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 . . . 142
 1398. vizidino 2008 dec 12. 09:45  
nekem ez hajnalban megy a legkevésbé (asszem ez már párszor kiderült itt :))
 1397. pygmy 2008 dec 12. 09:42  
miért, olyan drága vagy olyan jó?
egyébként mi a véleményetek egy ilyen (bármilyen) újralégző rendszerről? azért elfogadnátok? most csak eseteleg az ára tart vissza, vagy más probléma is?
 1396. Bunny 2008 dec 12. 09:04  
Hey, lennél te tinininja teknős szerintem ezekkel a páncélokkal!
 1395. pygmy 2008 dec 12. 08:39  
remélem, nem bántok meg senkit, de nekem akkor is a Tini Ninja Teknőcök jutnak a képekről eszembe:)


 1394. DUPLA 2008 dec 12. 07:59  
"de szeretném ha néha tényleg nem az ovodások szintjén menne a kultúrfröccs."

Azt én is szeretném, Bálnabá! Ezért ha legközelebb hozod az oviba a Karácsonyra kapott új tűzoltóautódat és ott azt mondjuk: "Kend a hajadra" akkor nem kell elrohanni a sarokba duzzogva, elég ha megmondasz minket az óvónéninek.

Ha meg "felnőttest" játszunk és idejössz promózni a portékát, viseld méltósággal, ha nem kell a vevőnek. Különben még megsértődik.
 1393. áááááávadász 2008 dec 12. 07:56  
elfogadom,  bár nem tömeges, de ki állna melléd....

szóval, van nekem eladó 15 kg kolbász, egy fotel, 3 újszerű poló és és egy fél doboz szivar.

 1392. OG-Lee 2008 dec 12. 07:48  
Az újralégző jó dolog lesz később, ha már mindenhol könnyen beszerezhető lesz hozzá a sofolime és tökéletesre fejlesztik. Fotós - videós álom, hogy a halak ne ijedjenek meg a sok buboréktól. Én tervezem, hogy beszerzek majd ilyet és a megfelelő tanfolyamot is elvégzem hozzá, de ahoz az kell, ha elmegyek a világ másik felére szafarizni, akkor ne nézzenek rám bután, hogy mit szeretnék.
 1391. aron5 2008 dec 12. 07:38  
Én természetesen viccelek általában, de a napelemest dolgot továbbra se veszem komolyan, pláne egy ilyen komoly,drága cuccnál. Régen, a "nyolczenés" órák idején menő lett volna, de egy ilyen komputernél... De meggyőzhető vagyok.
 1390. Garfield33 2008 dec 12. 01:58  
Hajnal van.
Légy elnézőbb  :-)
 1389. vizidino 2008 dec 12. 01:50  
ha jól értelmeztem a "médiaajánlat" c. irományt, az ilyen jellegű cikkekért a forgalmazók fizetni szoktak... hozzászólásnak meg kicsit hosszú :)
 1388. Garfield33 2008 dec 12. 01:38  
Így most egy kicsit más (még ha a lényege ugyanaz is). Ezzel semmi baj nincs.
Olyan, mintha az egyik cikket olvastam volna a fórum Hírei között.

Mondjuk azt nem értem, miért kell a bunny-t urazni. Végső soron, nem ismerheti mindenki...   :-)
 1387. vizidino 2008 dec 12. 01:29  
Hmm. A 1384. -en mit érzel?
Ugyan viszonylag gyorsan tudom az görgetősávot húzni az egérrel, mégsem rajonganék érte ha ezentúl a barkácsfórum azal lenne tele hogy minden búvárboltos a saját "forradalmi" portékáját hirdeti rajta.
Remélem ezzel most nem valami anti-Piszkos Fred-hatást értem el.
 1386. bálnabá 2008 dec 12. 01:18  
A VRX fotón, eggyel alattam, az a kék MP3 lejátszóhoz hasonló szerkezet a napelemes balhé. Szétnyitható, mint egy Motorola telefon és szívja be a testébe a sok sok napot!

A képek bónusz  :-)

Nagylevegőt !
 1385. bálnabá 2008 dec 12. 01:14  

 1384. bálnabá 2008 dec 12. 01:00  
Kékbálna, Vanek Úr!

Eddig tartott önkéntes száműzetésem (bevallom dolgoztam egy kicsit) Komoly emberek, komoly gondolatokkal. Meghajlok előttetek. Természetesen veszem az adást, de szeretném ha néha tényleg nem az ovodások szintjén menne a kultúrfröccs. Komoly oldalon néha kell a komoly szakmai dolog. Hidd el Nálunk sincs kolbászból a kerítés!

Nem volt szándékom megbántani senkit, mintahohy később sem lesz soha. Aki ismer az tudja, hogy nem kertelek, megmondom ha valami tetszik és azt is ha nem.

2008. Július óta merülgetek egy német gyártmányú zártrendszerű készülékkel SUBMATIX. Operációs mélysége 100 méter. Az egész évem ráment a típus megismerésére, SCR, CCR tanfolyamok, szervíztanfolyamok stb.. Nagyon szeretem ! A termék több típusából is levizsgáztam. Merültem is velük sekély és mélyebb vízben. SCR/CCR egyaránt. Az oktatói fokozatok megszerzése kb 5-6 év aktív merülési gyakorlatot és több száz merülést igényelnek majd. Mivel nem vagyok már fiatal, nincs kedvem 100 kg felszerelést cipelgetnem magammal a vízben (tekizés). A készülék mindössze 15 kg ! - Csinos lapos vékony, vidám szinekben, ám komoly feketében is kapható. Kettő db töltött 2 literes palckkal együtt ! Áramvonalas, esztétikus, szép!Egy töltet légzőmész kb 4 órai merülést enged. Nekem katonai bővített tartályom van :-), így egy kicsit jobb az arány.

A fórumos fiúkat, akiket érdekel ezennel tisztelettel meghívom egy uszodai próbamerülésre a moderátor urakkal együtt. Persze kérek személyes visszajelzéseket. Utánna vitassuk meg kinek tetszett kinek nem. Tudomásom szerint ez az első és ezidáig egyetlen CCR készülék az országban az enyém. A DRAGER cég termékei már megszűntek és azok csak félig zártak voltak. A difi kb akkora a félig zárt SCR és a zárt rendszerű CCR között, mint egy LADA és egy 7.000 cm3-es automata váltós CADILLAC között!

SZervíz, forgalmazás, bérlés (csak jövőre) minden egyhelyen. Érdeklődés volt már katonai búvárok részéről is. Persze nem magyarországról. Lehet, hogy jövőre egy szomszédos országunk katonái megkapják az első kiképzésüket a cuccosból és vagy féltucat újralégzőt mellé. Az egész világon nagyon kevés SUBMATIX Instructor van. Én valahogy mindíg vonzódom a pici (esélytelen) cégekhez, manufaktúrákhoz, oktatási rendszerekhez. A készülékkel még nem halt meg senki -ellentétben Budy Inspiration, kezdeti bénázásai. Sajnos a fejlesztések mindíg emberáldozattal járnak, gondoljunk csak a mélymerülések, barlangi merülések úttörőire. Ha ők nincsenek, mi sem itt tartunk!
Komoly fejlesztések vannak a "gyárban", tavasszal jön ki egy nagyon intelligens okos modell, melyet idén már láthattam. Jelenleg tesztelési üzem alatt van. Az össze készülék kompatibilis, butítható és fejleszthető igényeid szerint.

Szóval izgalmas a téma. Egyre több helyen lesz "ÚJRALÉGZőS" bázis ahol ezeket a készülékeket ki lehet próbálni, tanfolyamot lehet végezni és újralégzős túrák is biztos vagyok benne, hogy 3-5 éven belül legalább olyan gyakoriak lesznek, mint ahogy egyre több trimix képzett búvárja van ennek a csöpp országnak. Egyiptomban, Angliában már van és reményeim szerint jövőre lesz már az adrián is. Hát csak ezért a vonzalom és érdeklődés a VRX után.

Szóval a készülékhez VR3 (C4), vagy VRX computer illik, mert közvetlen csatlakoztatással az aktuális merüléshez rögtön számolja az aktuális decokat. Tremészetesen kell merüléstervezés, de sokkal nagyobb biztonságot ad akkor, ha bármely okból erős fizikai munkát végzel a víz alatt, kevesebb vagy hosszabb lesz a fenékidőd véletlenül vagy bármi okból. Nem olcsóak az igaz, de még kb. 2 cég gyárt hasonlót a világon és láss csodát, szinte hajszálra ugyanaz az ára mindegyiknek, csak ha az USA-ból rendelnéd akkor +VÁM terhek, tehát a VR család a legkedvezőbb árú ma a világpiacon. ELég elterjedt, sok merülési tapasztalattal folyamatosan fejlesztik. Hosszas egyeztetést követően Disztribútori szerződést kötöttem a céggel, az első VRX, VR3 szállítmány talán karácsony előtt mehgérkezik!

Szóval a legrövidebb deco idő, legkisebb súly, komfortos merülés ! A nyílt rendszerű trimix merülésekhez viszonyítva is 5-20% al rövidebb, biztonságos deco ! Könnyedén úszol a víz alatt mert a sok buflák palack nem akadályoz. Mivel engem elsősorban a 40-80 méter közötti tartomány érdekel(roncsok!). Ide nagyon ideális. Videózni, fotózni pazar benne. A halak szinte testkontaktusig magukhoz engednek. Bődületes. Sok roncsmerülés, videózás, könnyebb behatolás stb.  Barlangban, roncskban, bármely zárt térben mivel nincsenek buborékok nem omlasztják a fejedre a sár és lösz réteget. Minden téren biztonságosabb !

Megint már szárnyalok, pedig nem akartalak benneteket untatni, ha kéritek legközelebb folytatjuk... Tényleg csak ha érdekel.

A meleg légzőgázok bezony egy 2-8 °C fokos vízben nagyon jólesnek, nem vacog a fogad, jobb a hőkomfortod. Ezt még le kellett írnom, mert Dorogon karácsonyfát is az újralégzőmmel állítok. Aki kijön előtte lesz egy kis termékbemutató, kérdezős, megtapizós rövid kérdezz-felelek.

Legközelebb egy kicsit a CCR és SCR különbségéről ( csak minimálban) és a merülési szintekről fokozatokról beszélek.

Bár lehet, hogy egy hosszabb lélegzetű interjút is elbírna a téma, hm...bunny úr? Szép fotókat és további infót a www.psaiseurope.com oldalon láthattok. Vidám mosolygós s zép napot mindenkinek !

Hát akor a szokásos NAgylevegőt !
 1383. Garfield33 2008 dec 12. 00:58  
Mellesleg - a kérdésedre válaszolva mondom - hogy műszaki ember létemre annyi kütyüvel van dologom, hogy egyre inkább kezdenek piszokul nem érdekelni. Hogy hatás szavaival éljek, nem lesz erekcióm egy PDA-tól, sem nyíltszíni orgazmusom, ha egy IPhone kerül a kezembe, továbbá ejaculatio praecox sem fenyeget a legpöpecebb asztali- vagy búvárcomputer láttán...

De nyugi, én vagyok a MÁS...
 1382. Garfield33 2008 dec 12. 00:50  
Babuci, nekem semmi bajom a kütyüvel. Biztos nagyon érdekes és értékes annak, aki ki tudja használni. Miért ne lehetne alternatív töltésnek ott a napelem (láttam már mobiltelefonhoz, laptophoz is); lehet rá szükség, talán.

Engem csak az itt megszokottól (nem pozitív irányba) eltérő stílus zavart. Mindjárt csináltam is vagy 3-4 rossz vágást a filmben...
 1381. elche 2008 dec 12. 00:28  
De ne mondd már, hogy téged műszaki emberként nem érdekel egy kütyü? Maximum soha nem veszel belőle, de arra kíváncsi vagy, mi az értelme a napelemnek, nem? Aztán vagy meg lehet győzni, vagy nem.
 1380. Garfield33 2008 dec 12. 00:21  
Annyira érzem benned a kompromisszumkészséget és a felelősségtudatot szeretett gyermeketek, a fórum iránt.
Várjunk csak, aszondja.... Jó pásztor - igen, ez a helyes kifejezés.

Neked parlamenternek kellett volna menned. (Európa-parlamenternek)
Bár ha belegondolok, szegény Osztyapenkó...
 1379. elche 2008 dec 12. 00:11  
Szerintem mindannyiunkat érdekel (legalább mint valami egzotikum-féleség) ez a komputer, de egyrészt töredéke a búvároknak az, aki ki tudja használni, másrészt így nyilván nem annyira megfogható. Elég sok ilyen-olyan műszaki hátterű emberke felbukkan itt, akiket önmagában egy gyors felsorolás nem nyűgöz le. A magyarázatot megértem és elfogadom ha van, de az, hogy viccelődés is lett a dologból, azt mutatja, az emberek gondolkodnak és próbálják megérteni a pusztán csak címszavakban feldobott infókat.
Igen, mind ugyanolyan rohadtul önzők vagyunk, egy ilyen cuccnál az merül fel legfontosabb kérdésként: de mire jó ez NEKEM? Te, Bálnabá, meg tudod indokolni nyilván hogy NEKED miért kell ez, és ezt a társalgást inkább úgy fogd fel, hogy kiugratnánk a nyulat a bokorból: mesélj róla úgy, hogy megértsük, minek mi a jelentősége. Én az első 7-8 merülésem után rájöttem, komputer KELL. Akármilyen. Ma is megvan a kis Favor. A beszélgetés itt elsősorban (hiszen ilyen a búvártársadalom összetétele) arról tud szólni, hogy a bizonytalan embereket meggyőzzük, ne várjanak 7-8 (70-80) merülést a komputervásárlással. És ha elszánta magát, miről mit lehet tudni az alapszintű cuccoknál.
Ettől ez még nem jelenti azt, hogy az ő (és mi) igényeiket kielégítő cuccnál sokkal többre képes dolog ne érdekelne. Miért ne? Az információ ingyen van; csak információ legyen, értsük és gondolkodhassunk róla.
 1378. Garfield33 2008 dec 12. 00:06  
Fogadd nyíltszíni bocsánatkérésemet, óh nagy 6ás.

Én például a kütyü-ismertetést nem vettem viccnek. Azonnali- és direktmarketing szagot éreztem rajta.
 1377. Garfield33 2008 dec 12. 00:04  
Belekukkantottam Bálnabá adatlapjába.
Amit ott olvastam, enyhén furcsa egy "a szókiforgató, gyerekes idétlenkedőket" ostorozó nagytudású és mindig komoly szakembertől.


Magamról pár szó:
The Professional Scuba Association International South-East Europe HQ. Country Licensz tulajdonos.
Oktató vagyok, eddig még nem merültem.
Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Montemegro
 1376. áááááávadász 2008 dec 12. 00:02  
látod, látod, ha te is népművelő szakon végeztél volna, te is tudnál ilyen szépeket írni.

én is szeretnék elnézést kérni, hogy vicces dolgokra gondoltam egy ilyen komoly kütyü hírére, szerencsére nem írtam le. phü.
nyilván csak tudatlanságom okán maradt csak el a nyíltszíni orgazmusom.
 1375. Garfield33 2008 dec 11. 23:58  
Oppá! Ha még a tiedet is időben elolvasom, már nem is írtam volna semmit.

 1374. Garfield33 2008 dec 11. 23:54  
Hát bálna (Kékbálna, mielőtt félreértené valaki) le a kalappal.

A nagyon kultúrált és "felnőtt" hozzászólásod miatt.

És köszönöm, hogy ilyen hosszúra írtad, mert míg végigolvastam, kinyomtam a fele gőzt, és végül nem írtam le azt, amit elsőre akartam. Példát mutattál, hogy hogyan kell úri búvárka módjára viselkedni. Ha ezt nem teszed, akkor most az 5000 genyó mellé bevéshettem volna egy bunkó beszólást is, és arra holnap már nem lennék büszke.
Semmi értelme minősíteni egy hozzászólót, hisz megteszi azt helyette maga a hozzászólás.

Van rá példa, hogy valakinek hernyótalpasra sikeredik a belépője. Ilyenkor egy darabig abban reménykedem: á, biztos csak viccel. Aztán sajna kiderül, hogy nem, és bozony megint az első benyomás volt a helyes.
Páran persze rájönnek, hogy nem ez a helyes út, és később a fórum lelkes és köztiszteletnek örvendő tagjaivá válnak. Mások pedig ( a sü...szakértő, az idegbeteg utazásszervező, a búvárka-névadó meg a 15 lóerős ménesgazda) viszonylag hamar az önkéntes (???) száműzetést választják...

Nem igazán sírunk utánuk...


 1373. Vanek 2008 dec 11. 23:43  
Szia Bálnabá!

őszinte bocsánatodért esedezem, mint a komoly témához való lüke hozzászólások egyik felbújtója.
Nem szokásom mentegetőzni a fórumon elkövetett marhaságaimért, de most két dolgot felhoznék a mentségemre. Sajnos számomra a technikai jellegű dolgok nem túl érdekesek, igazándiból jobban érdekel egy cuccnak a színe, mint a műszaki részletkérdései, de ez tán az eddigi fórumos ámokfutásaimból már lejött. A másik, amit mentségemre hoznék fel, az azon egyszerű emberi gyengeségem, hogy pénzsóvár vagyok és rettentően irigy.
Az első mentségemet nem indokolnám, az magáért beszél.
A másodikat megpróbálnám. Szóval általában nem zavar, ha valakinek jobbak az anyagi lehetőségei, mint nekem (vagyis azért egy kicsit zavar időnként, de ettől még nem fogom felvágni az ereimet, próbálok annak örülni, amim van). Az már egy kicsit, néha nagyon tud zavarni, amikor erre amúgy hanyagul emlékeztetnek (mégha nem is tudatos csesztetési szándékkal). Amit írtál erről a cuccról (valljuk be, nem túl sok érdemit) abból egy dolog biztosan lejött nekem: ez egy többszázezres kütyü, sőt fogadom, hogy inkább felülről veszi a félmilliót, mint alulról. Ehhez mérten olyan hanyagul vetetted oda, hogy "én azt hiszem rendelek belőle", hogy szinte elszégyelltem magam, hogy én a lefikázott olcsó százezer alatti kategórián filózok (olvasgatok, számolgatok), hogy mi az ami belefér és mi az ami nem és nem pedig rohanok én is rendelni egyet-kettőt ebből a csúcskütyüből. És pont emiatt nem tudok halálosan lelkes lenni, hogy egy olyan cuccról diskuráljak, ami részben elérhetetlen számomra részint halál felesleges. És nekem úgy tűnt, hogy itt azért javarészt hobbibúvárok vannak, akiknek a 10 gázkeverékes trimixes cucc a "brutális mélységállóságával" maximum egzotikum, mintsem realitás, vagy cél. De ez a második kifogásom tényleg csak az én emberi gyarlóságom, kérlek bocsáss meg érte.

De hogy a cuccról komolyan. Ez a napelemes szarakodás tényleg megakasztott. Egy "hardcore" technikai cuccnál nálam a robosztusság és az egyszerűség (hibaforrások minimalizálása) alapelvnek tűnik. Ehhez képest a napelemes töltés, hááát, minimum az értelmetlen extravagancia kategória. Pláne, ha arra gondolok, hogy sok palackkal, trimixszel általában nem a hétvégi hobbibúvárok merülnek gumimatracról a dorogi-tó mélységeibe, hanem technikai búvárok mélyre, több segítővel, biztosítóbúvárokkal, komoly háttérfelszereléssel (persze lehet, hogy csak én misztifikálom túl). És ahol mindez rendelkezésre áll, ott ez a napelemes szarakodás tényleg nem tűnik többnek, mint parasztvakításnak.
A 10 gázkeverék és társai. Bevallom, elég egyszerű a világnézetem a búvárkomputerekről. Néhány egyszerű részre bontanám az egészet. Van benne: kijelző (tucatcucc), egy mélységmérő (tucatcucc), egy időmérő (tucatcucc), egy kis programozható egység "miniszámítógép" (tucatcucc), egy vízhatlan, nyomásálló tokozás (nem barkácsszakkör, de ekkora méretben tucatcucc), no meg a lelke a modell, az algoritmus. Ha jól belegondolok (az én egyszerű világnézetemmel) akkor a mélységmérő és a nyomásálló tokozás az, ami érdemi eltérés egy sima piti 30-50 ezer forintos komputertől, ami a hardware részét illeti. A dekomodell az más. Az komoly dolog, bár lefogadom, hogy a belőle írt program nem olyan eszement "gépigényes", hogy egy tucatszar pda-n ne futna el. Hogy ez most egy pc-n megy, vagy egy kis célkütyün, az már technikai részletkérdés, max néhány programozó néhány éjjel tovább marad fenn...
Szóval a marketingrizsa nem annyira érdekel, vagyis érdekel, csak az eddig bemutatott lükeséget váltja ki belőlem. Ha a dekómodellek lelkivilágáról (vagy konkrétan ezen cuccéról) tartasz egy kis érdemi okítást, arra vevő lennék, még tán átmenetileg meg is komolyodnék.

Addig azonban továbbra is megmaradnék a jól bevált magántitkári és VICC instruktori állásomnál, a hozzá tartozó pofoznivaló stílussal együtt...

Szóval ne menj el, inkább mesélj és szállj be te is a mókuskerékbe. :-)

Giválló 10telettel
Vanek B.(olondjózan) Eduárd
Magántitkár és fórumromboló szájbúvár

 1372. Kékbálna 2008 dec 11. 23:13  
Nézd bálnabá ezek biztos tuti feature-ök. Sok féle gázkeverékkel, nap elemes töltővel és beépített ledes lámpával. Bevallom nekem magas ez a cucc, mint nyúlnak a lórács. Miért?

Nincs végzettségem és szándékom sem Nitrox-nál bonyolultabb gázzal merülni. Ez van, amolyan koca búvár vagyok, ha úgy tetszik. Talán nem nagyképű, ha rekrációs búvárkodásnak nevezem ezt a tevékenységet. Szóval nem élek ebből, nem a hivatásom. Sokszor hiányzik a merülés, de nincs mindig időm, módom és kedvem bárhol merülni. Azért, met ilyenkor kikapcsolódom. Ezzel is vállalok rizikót, hiszen extrém sport. De barlangi, jég alá, trimix, technikai merülés nekem nem való. Így is űzök egy macerás búvár spec-et, fotózom azzal is rengeteg macera van. Szerintem egy trimix merülés komolyan megtervezett mérnöki mű. Tisztelem azokat akik ilyet csinálnak. De nem lenne sose kedvem egy ilyen merülésbe fogni. Az említett macera miatt, hiszen lássuk be egy technikai mélymerülés végképp nem az a beesek a vízbe majd kimászok a végén story.

Ebből a nézőpontból nézve engem nem vonzanak a sok gázos computerek és még egy darabig meg maradok a Smart Pro-mnál.

Másrészt. Teljesen más nézőpontból közelítve. Az elektronikus svájci bicskák korában élünk. Ezeket ráadásul marketing szakemberek jelentik be nagy csinnadrattával. Főleg IT téren látok sok ilyen marketinggel megtámogatott silányságot, de van ilyen más téren is elég. Ezért minden új csodát nagyon óckodva fogadok. Nézem, vizsgálom, figyelem ezeket. Ha stabil a cucc, sokan használják és kinőtte a gyerekbetegségeit akkor jöhet. Addig viszont várok és figyelek. Most is ezt teszem.

Harmadrészt. Jó kedélyű sokszor zrikáló, de alapvetően jó lelkű társaságunk ugratja azokat akiket szeret. A zrikálás egyenes arányban van a szeretünkkel. Fura mód elismerem, de mi sokat röhögünk rajta és magunkon is. Ebben vagyunk egy páran, akik elviszik a prímet. Ezekre a riposztokra mi riposztokkal válaszolunk és ezzel szórakoztatjuk magunkat. Szóval igazad van nem egy mély áhítattal figyelő nebulo had előtt állsz. Hanem amolyan neveletlen, de jó lelkű zsiványok figyelnek. Ezért nem kellene megsértődnöd ránk. Hidd el, csak bírunk. Ennyi. :)

(Ja és ha a lenti szövegbe egy-két smily-t raktál volna mi is értenénk, hogy velünk vagy és érted a csíziót. :))

Remélem írsz még...
 1371. bálnabá 2008 dec 11. 22:44  
Most azért komolyan szomorú lettem.

A tények megismerése, lényeglátás helyett, a szókiforgatás, gyerekes idétlenkedés a trendi.
Ez a topik ebben a formában nem azokhoz szól akik érdeklődnek a technikai újdonságok iránt? Nem azokhoz az emberekhez, akik szeretnének magasabb szinten, nagyobb elméleti ismeretekkel merülni? Ha nem igénylitek nem fogjátok megismerni a tudást !

Még senki nem látott ilyet, de még olyan embert sem aki látott már ilyet. Sőt olyat se aki hallott már róla. A fikázgatás meg a ...majd Én jól megaszondomozás aaaz bezzeg megy ezerrel. Ez titpikusan magyar, bravó !

Azért mert még nem érted mit miért terveztek okos mérnökök, nem biztos, hogy a készülék a szar.Lehet, hogy fel kéne nőni a feladathoz?

Mindenestre Las Vegasban a 2008 DEMA Show (két hónapja) egyik fő atrakciója volt. Ezek a béna Angol és Amerikai búvárok biztos nem értenek hozzá. Bezzeg mi okos Magyarok mindent tudunk, de azt is jobban, mint a szomszédunk, akinek meg különben is dögöljön meg a tehene!

Aki meg nem akarja megismerni az meg merüljön 30 év múlva is 25.000 ft os computerrel. Bizonyára az ő szintjén ez a tudás is elegendő.

Akit meg érdekel annak hamarosan megmutatom. Bunny Te már sejtesz valamit. A többiek nyilvános bocsánatkérését talán elfogadom. Aki ezt nem teszi az nézzen mélyen magába és gondolja át helyesen cselekedett-e.

Addig duzzogok és önkétesen száműzöm magam a topikról. Csak a tömeges bocsánatkérés és hosszú könyörgés hozhat vissza ! Addig gügyögjetek az olyan tartalmas . Ezt a titkot más helyen másokkal kell megfejtenem.
Milyen szar lesz évekig nem tudni, mi célja van a napelemes töltőnek nem igaz? Remélem felkavartam a kedélyeket.

Nagylevegőt mindenkinek !

 1370. Kékbálna 2008 dec 11. 22:22  
Próbálták. Van fény kompresszor is. A sima acél palackokba, ha 200 bar fényt töltenek, akkor elolvadnak a palackok. De sok helyen nem bírja a tömítés sem a fénykompresszorban. Egyszerűen elolvad.
 1369. Kékbálna 2008 dec 11. 22:19  
Ledes lámpa? Ja aakor már világos. Már mintha be van kapcsolva. :)
 1368. aron5 2008 dec 11. 16:24  
Én csak azon elmélkedtem, hogy hirtelen a víz alatt elszáll a komputer, de megnyugszom, hogy semmi baj, a víz alatt annyira süt a nap, hogy úgyis feléled.
 1367. Vanek 2008 dec 11. 15:47  
Bor, sör, pálinka megvolna, egyedül műhely nincs, de ez részletkérdés, majd megoldjuk. :-)
 1366. Bunny 2008 dec 11. 15:44  
Hogyne, készítsd a sört, bort pálinkát, gyújts be a műhelybe :)
 1365. Vanek 2008 dec 11. 15:40  
Átalakítsuk? :-)
Szerelünk rá napelemes szárnyakat (wing ;-) ), egy jó kis ledes izzót, a szárny kihúzva késként is funkcionálhatna, a belsejébe pedig tehetnénk pár acélgolyóbist, hogy séker is legyen egyben. Esetleg vakuvá is tuningolhatnánk.

No átugrasz délután, megfaragjuk? :D
 1364. Bunny 2008 dec 11. 15:36  
Najó, de nem is karra szerelt lámpa :)
 1363. Vanek 2008 dec 11. 15:34  
A Vyperben nem egy nagyobbfajta gombelem van?!
 1362. Bunny 2008 dec 11. 15:26  
8 órát? Mi van ebben, gombelem? A vyperem száz órákat megy, igaz nincs benne lámpa de egy computerbe minek az? Háttérvilágítás van persze.
 1361. Vanek 2008 dec 11. 15:26  
Amúgy ebben a formában meg még nagyobb kreténség ez a napelemes töltő, már ha hagyományos módon az akkukat töltik vele.
Sokkal egyszerűbb lenne, ha szépen a napelemmel a napfényt töltenék be egy kis dobozkába jó nagy nyomáson és amikor világítani akarnak, mindig kiengednek egy keveset. Nincs kétszeres konverzió, kevesebb veszteség és még a színhőmérséklet is a természetes napfényé...
 1360. Vanek 2008 dec 11. 15:23  
Áron!
Remélem most már tudod a megoldást: ez egy hibrid. Egy lámpa-komputer-napelemes parasztvakítás hibrid.
 1359. PDIC 2008 dec 11. 15:00  
Ha be van kapcsolva a háttérvilágítás + a beépített LED-es lámpa ,(!) akkor 8 órát bír az akku..
 1358. Kékbálna 2008 dec 11. 12:44  
Hát igen, ezen filóztam én is. Milyen computer az, amit tölteni kell? Mennyit bírhat az aksi? Mondjuk a mobilnál megadják a max. beszélgetési időt, készenlétet. Itt is van max. merülési idő, készenléti idő? Ha az aksi merül, akkor a merülés közben majd sípol? :)

Biztos jó cucc. De ez a nap elemes töltő feature nekem érthetetlen
 1357. aron5 2008 dec 11. 12:03  
A komputer. A töltőnél az érdekel, hogy cordura-e.
 1356. Vanek 2008 dec 11. 11:23  
Már a komputer, vagy a töltő?!
 1355. aron5 2008 dec 11. 11:20  
Már csak azt kéne tudni, hogy az ominózus ketyere wing vagy h... :))
 1354. Vanek 2008 dec 11. 08:20  
Főleg a napelemes töltési lehetőség megragadó.
Igen életszerű, hogy valahol legyenek spéci gázkeverékek sokpalackszámra, mindegyikhez meglegyen az összes szükséges kiegészítő, de ne legyen mondjuk 2 db tartalék elem, vagy egy sima egyszerű akkutöltő...
 1353. Bunny 2008 dec 11. 08:17  
Mégcsak nem is hallottam róla sajnos. Egyébként hová készülsz, és milyen tanfolyamokra? Trimix, 10 gázkeverék, zártrendszerű újralégző, és a legfontosabb, az áram nélküli töltési lehetőség ... egyenlőre ezek az igények valahogy nem merültek fel bennem, mesélj!
 1352. DUPLA 2008 dec 11. 08:15  
Vagy Dunaszerdahely. Ott vérfürdő is van...
 1351. pygmy 2008 dec 11. 08:06  
igazad van, menj inkább Gyulára, merülhetsz a Körösökben vagy a Várfürdőben:)

egy messzire szakadt lokálpatrióta

 1350. bálnabá 2008 dec 11. 00:48  
Gyerkőcök megjelent egy hónapja a VR3 típuscsalád új tagja a VRX. Látott már ilyet valaki itthon? Én azt hiszem rendelek belőle. Akit érdekel az előbbi computerek valamelyike, dobjon egy jelet. 10 gázkeveréket sképes fejbentartani. Trimix tartományokban nyílt és zártrendszerű CCr készülékekhez van hozzá szoftware. Strapabíró, tartós, brutálisan nagy mélységekig üzembiztos.

A VRX napelemes töltővel is tölthető, így a világ legeldugottabb helyén sem kell áramot keresned. Praktikus kiegészítők, építhető modulok. Kit érdekel?
 1349. VasMacska 2008 dec 10. 23:09  
Messze van,  nincs tengerpartja, és nincs miért odautazni.
Első   1 . . . 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 . . . 142
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

San Francisco Maru

Micronesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 48m, látótáv: 25m felett

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoknagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés