»» ««
elbolka hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Országok fórumai / Olaszország
7. elbolka Ugrás 2014 sze 01. 21:26  
Sziasztok!
Csatolom a Toszkána_Cecina környékén lévő turista információs pultnál lévő "sport prospektusból" megszerzett búvárklubok elérhetőségét, ha esetleg másnak is olyan nehezen menne mint nekem, hogy a neten rájuk találjon.  
Mi ezeket néztük meg:
Centro Sub Cecina :  Velük merültem, jók voltak.
Centro Subacqueo Frala :
Az irodájuk (ami lényegében a hajó) a  kikötőben van , a hajójuk neve Frala.  Általában 2 napos merüléseket csinálnak (a hajójuk túl nagy ahhoz, hogy csak napi merülésekre használják), amire érdemes előre bejelentkezni, mert előfordulhat, hogy nincs szabad helyük.
Ciansub: nem voltak nyitva, így mást választottunk.

6. elbolka Ugrás 2014 jún 11. 20:05  
köszönöm!
4. elbolka Ugrás 2014 jún 11. 19:59  
Sziasztok!
Ismertek Talamonen  (Toscane) vagy a város közelében búvárbázist? 3 találatom a városban a (google maps jelöli őket), de honlapot nem találok hozzájuk. Így remélem van valakinek személyes tapasztalata. Illetve ha tud valaki ajánlani jó és egyben olcsó apartmant annak is örülnék.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6763. elbolka Ugrás 2013 sze 10. 09:17  
hm, nem eveztem még neoprénben
Próbáltam rövid ujjú shortot, de annak a passzos a karomhoz a vége, ezért gondoltam, hogy megrövidítem.
A derekamat, a hátamat szeretném a hidegtől védeni, azért gondoltam pl. overálra az mozgás közben nem tud a derekamról felcsúszni.
A mellény rám cuppan és nem mozdul el? Még nem volt rajtam.
6760. elbolka Ugrás 2013 sze 09. 21:40  
Sziasztok!
Ujjatlan shortot szerettem volna venni nagyon jó árban (evezéshez kell, mert hát közeleg a tél), de csak olyat találtam, aminek van ujja (mármint kedvező árban). Hogy viselné a neoprén, ha ollóval lenne átalakítva?
  fórumok / Országok fórumai / Görögország
48. elbolka Ugrás 2011 júl 13. 17:48  
Mi hároszor voltunk Krétán (próbáljuk körbejárni a szigetet), de nem maradt meg semmi megrázó a közekedésükből ( mi óvatos, szabálykövető sofőrök vagyunk).
Kecskékkel viszont  találkoztunk a hegyi utakon és pick-upos kecskepásztorral is aki távcsővel kereste a nyáját.
Északon nagy nyüzsgés van. Délen sokszorvolt olyan, hogy csak mi voltunk a parton, délben az üvegházakból kijöttek a munkások mártózni és ebédelni, majd 1 óra után mentek vissza dolgozni.
44. elbolka Ugrás 2011 júl 13. 17:27  

Krétán az északi parton 2 merültem , délen egyet (sajnos a merülésvezető náthás lett így több merülést nem tudott vállalni). Az én tapasztalatom :o) alapján déli merülést javasolnék. Északon 1 db Gavallérhalat és kb. 4 medúzát láttam a 2 merülés során.
Délen a bázis előtti partszakaszon (Irapetra közelében) volt a check dive a bázis saját kis "víz alatti kertjében". Ott sok minden volt  (sajnos csak ezeket írtam fel a naplómba:tűzféreg,lepényhal,pávahal). A strandra ahová lejártunk (Achia mellett) sok rák és pár db sügér is volt.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1282. elbolka Ugrás 2008 nov 26. 14:09  
...én ezt a csuklyás dolgot továbbvinném (ha már,így félbemaradt) , én eddig minden csuklyát kényelmetlennek éreztem nyaktájékon (igaz a garbót se szeretem), tehát olyat szeretnék, amit komfortosnak érzek. A Sopras katalógusban láttam olyat, ami egy megkötős sapkára hasonlít (így a nyaki rész szabad), de én olyat szeretnék, amit a nyaknál lehet szabályozni pl. egy tépőzárral. Sajnos ilyet még nem találtam, van ilyen?
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-09 A Nemo33 nyomában
4. elbolka Ugrás 2008 okt 28. 19:34  
Köszönöm az információkat, nekem tetszett a merülés. Ha valaki merülőtárs nélkül megy merülni, akkor annak célszerű a Nemo honlapján merülőtársat keresnie (főleg, ha OW az ember, mert nehéz olyan embert találni, aki nem azért megy oda, hogy ne a medence aljáig menjen), vagy bérelhet merülésvezetőt 30 euróért (ha aznap van ott). Pénteken de. voltunk ,akkor kb. 15 búvár volt a medencében.
A vidéki városok valóban szebbek, mint Brüsszel. Nekünk Brugge és Namur tetszett a legjobban.

Namur tradicionális (gólyaláb)harcművészetet gyakorló fiatakok















Brugge

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9902. elbolka Ugrás 2008 okt 16. 20:05  
Sziasztok! Olvastam, hogy néhányan a fórumból voltak már a Nemoban. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: Ha nem csoporttal megy az ember, akkor nem kell előre bejelentkeznie, elég, ha a kiírt merülés előtt (pl. pénteken 12,30) 2órával érkezünk a Nemoba és akkor regisztráltatom magam a merüléshez? Ott mind kezdő búvárt beosztanak a velem hasonló tudásúak csoportjába? Próbamerülést szoktak tartani? köszönöm
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Merlo Reef

Sudan

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 57m, látótáv: 25m felett , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés