»» ««
pousada hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
2100. pousada Ugrás 2009 sze 07. 15:56  
Amit felajánlottak, azon még mosolyogni sem lehetett....


2097. pousada Ugrás 2009 sze 07. 15:00  

Kedves Hozzászólók!

Nem találjátok furcsának, hogy a szervező céget " védő hozzászólók" a 8. pontra soha nem reflektálnak?

Ami pedig a helyszíni lehetőségeket illeti. Este megérkezel egy hajóra, ahol közlik veled a helyzetet, azaz, hogy nem az időjárás miatt, de máshová visznek, mint ahová befizettél.Mi lenne a helyes teendő? Hiszti, ordítozás, hangulatkeltés, esetleg higgadtan elmondod, amit már úgyis tudnak, hiszen ők a kialakult helyzetért a felelősek. Mert az, hogy ez így nem fair, nem kérdés. Este van, esetleg szólsz a sarki taxisnak, hogy vigyen vissza a reptérre, majd felülsz az első járatra és kész? ( taxi nincs, chartegép, így nem csekkolod ide-oda a jegyet ) Nem. Tudatosodik, hogy ebből nem tudsz jól kijönni. Sehogy! S ehhez adódik még az ellátás, a szervezettség és a szoba hiányosságai miatti feszültség.

Többen beleestek abba a hibába, hogy azért vonják kétségbe a leírtak valóságtartalmát, mert velük ilyen nem esett meg. Hát, ha ezen logika mentén haladnánk, hová jutnánk? Aki olyat mond, amiről még nem hallottál, vagy nem tapasztaltál, az szükségszerűen hazudik? Na bravo!

Végignézve a képeket, elismerően kell szólnom a készítőjéről. Hozzátéve, hogy a 60 képből  -a cápásokat leszámítva - , nehéz lenne azt a megállapítást levonni, hogy gazdag élővilágú helyen járt a fotós.  
2036. pousada Ugrás 2009 sze 06. 18:42  

Mintegy adalékul:

1.) A szobánkban minden nap jól kivehető csatornaszag terjengett. Nem csak reggel, vagy délután. Állandóan.
2.) Volt olyan nap, hogy kénytelenek voltunk a sisha szobában aludni, ugyanis olyan erős volt a szobában a "kipufogószag", hogy nem mertünk elaludni, illetve a manager sem javasolta a szobában alvást. A mellettünk lévő szobát időről-időre elöntötte a víz, átázott a szőnyeg, a földön tárolt holmik stb.
3.) Többször előfordult, hogy este meg kellett várnia mindenkinek az éjszakai merülésből visszatérőket, így fél tíz tájban vacsoráztunk, előtte fél kettőkor befejeződött az ebéd.
4.) Többször előfordult, hogy vacsorára egyféle húsból lehetett választani, hal még csak véletlenül sem volt, sem más seafood.Úgy általában a választék:ZÉRO. Az ételek íze nem volt rossz, de összességében siralmas volt a konyhai teljesítmény. Gyümölcsként alma és narancs. Egyiptomban!
5.)Minden reggel pontosan ugyanazt a nevetséges összeállítású kaját kaptuk ( fehér sajt, palacsinta, kétféle zöldség, tojás és valami felvágott ), kivétel nélkül. Az előrelátók nem is ettek a kínálatból, hanem elővették az otthonról hozott kolbászt stb. Egyébként nincs ember, aki a negyedik napon még meg tudja kívánni azt, amit reggeli gyanánt felszolgáltak. Valamiféle édességet a negyedik naptól kaptunk, de arról jobb nem beszélni, így maradt a keksz.
6.) Nem egyszer-kétszer fordult elő, - s egyáltalán nem az időjárás miatt -,hogy már a reggeli merülés több, mint egy órát csúszott, s később ennek az lett a következménye, hogy a 3. merülésre, amire cca. fél négy körül került volna sorra, ténylegesen csak jóval 5 után, már lámpát kellett vinni, hiszen erős naplementében kezdődött el. Fotózásra nem is gondolhattunk.
Vagy háromszor előfordult, hogy egyszerűen kimaradt egy-egy merülés, ( ismételten nem az időjárás miatt ), mert egyszerűen elszámították magukat arra vonatkozóan, hogy mennyi idő alatt is érünk oda a kijelölt következő merülőhelyhez. Ja, hogy esetleg elnézést kértek volna, vagy jóváírták volna a kimaradt merüléseket. Ugyan már! Ez az Androméda. Örülj, hogy ott lehetsz.
7.)Apróság, hogy senki nem említette, hogy a reggel ötkor induló gépről való leszállást követően először este 9 óra után jutunk üdítőn és csokin kívül normális ételhez, mert útközben nem álltunk meg mást is árusító helyen.
8.)Amit a legaljasabb dolognak tartunk mind a mai napig, hogy - mint kiderült -, ennek a hajónak sem az út meghirdetésekor, sem később nem állt rendelkezésére engedély arra, hogy a meghirdetett helyre vihessen bennünket. Mindvégig tudták, hogy vékony jégre viszik az összes embert, aki befizetett, mert az utolsó pillanatban vagy megkapják az engedélyt, vagy nem. Nos ez az utóbbi jött be. Bármikor az út előtt szólhattak volna, hogy most nem tudnak oda vinni, válasszunk. Vagy visszaadják a pénzt, vagy esetleg másik útra jóváírják. De nem. Ott a hajón közölték, hogy nem oda megyünk, ahová befizettünk, hanem egy teljesen másik helyre. Mi mindketten választottunk volna egy másik időpontot és kész. De így olyan helyzetbe hoztak, amit senkinek nem kívánok.
Na persze a logikáját értem, hiszen az esetleges lemondások miatt, lehet, hogy a túra el sem indult volna. De akkor is. Ilyen ádáz módon megvezetni mindenkit, nos ehhez pofa kell, a pénzéhségről nem is beszélve.
Ahová végül is eljutottunk, maga volt a gyötrelem. Divemastertől hallottam a hajón mellettem, hogy ennyi erővel Neufelden is merülhetett volna. Semmi, de semmi érdemleges látnivaló nem volt, s miután ezt a hajó managere is belátta, visszafordultunk.
Lehetne még folytatni a sort, hiszen Thaiföldön és máshol is merültünk már hajóról, ahol azért nagyon más volt az ellátás és a szervezettség is.
9.) Ezen alkalommal egyébként negyedszer voltam Egyiptomban, de, lévén ez a legjobb hajók egyike, köszönöm, többet nem.


10.) Azóta voltunk a barátommal Malajziában, Layang-Layang-on és Sipadanon. Ez utóbbit ajánlom bátran mindekinek.Pazar!
11.) Szinte egyiptomi árakon lehet merülni Ománban, ahol lényegesen jobb körülmények vannak, mint Egyiptomban.

Azért is vártam ennyit,mert nem szerettem volna indulatból ezeket megjelentetni, de az eltelt idő alatt véleményünk jottányit sem változott.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
21582. pousada Ugrás 2009 sze 06. 16:43  
[szerkesztve: Megértjük a felháborodásodat, de hidd el elég egy helyre is beírni ... az egyiptomi fórumban meghagytam.]
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
2027. pousada Ugrás 2009 sze 06. 16:43  
Sziasztok!

Még májusban voltunk a barátommal a Vörös-tengeren, Egyiptomban a REDSEA BOATS KFT. nevű cég ANDROMÉDA elnevezésű hajójával.

Amennyiben tehetitek, messzire kerüljétek el a céget és a hajót is! Ötcsillagosnak hirdetik, de becsületemre legyen mondva, a hármat is alig éri el, katasztrofális a szervezettség, nevetséges a kajaválaszték és ami a legszebb, közelébe sem mentünk azoknak a helyeknek, amelyekre itthon befizettünk, de mindezt már csak a hajón közölték.

Számtalan észrevételünk van még, de akit nem érdekel, nem akarom untatni.

Ennek az útnak köszönhető, hogy soha, de soha többé nem megyek vissza Egyiptomba.

Amennyiben valaki további részletekre is kíváncsi, jelezze, szívesen válaszolok!
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4092. pousada Ugrás 2009 sze 06. 16:39  
[szerkesztve: Megértjük a felháborodásodat, de hidd el elég egy helyre is beírni ... az egyiptomi fórumban meghagytam. Ez pedig egy balesetes fórum ahol semmi keresnivalója nincs]
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2775. pousada Ugrás 2009 ápr 28. 18:47  
Sziasztok!

Galileo Sol computerhez keresek magyar nyelvű használati utasítást. Akár ellenszolgáltatással is.

pousada@freemail.hu

Köszi
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-10-20 Borneói búvárkodás
23. pousada Ugrás 2009 már 16. 19:52  
Sziasztok!

Idén augusztusban megyünk Layang-Layang-ra és Sipadanra.

DE!

Egyetlen kinti utazási iroda sem vállalja, hogy a Sipadanra való belépéshez szükséges kvótát legalább napi egy merülés erejéig biztosítja.

Eléggé úgy tűnik, hogy Sipadant csak csalinak használják, s jó ha néhány naponta egyszer átvisznek.

Tudnátok esetleg olyan kontaktot, aki ebben segítene?

A kintiek tájékoztatása szerint egyik szigeten sincs 15L-es palack. Létezik ez??

Köszönettel
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Ras Disha

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 19m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés