»» ««
Luciferin hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
272. Luciferin Ugrás 2007 aug 30. 12:54  
Azt nekem küld...
Sokat...
Ne csak egyszer...
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-24 Maribor - világ freediverei, versenyezzetek!
21. Luciferin Ugrás 2007 aug 30. 08:50  
No nem jól van ez így...
Kezdjük előlről...
Van itt egy cikk, amit vagy Te irtál, vagy (úgy veszem ki, hogy) részt vettél ezen a versenyen. A cikk arról szól, hogy milyen eredmények születtek ezen alkalommal, hogy zajlott a verseny stb. Az illendőség (is) úgy kívánja, hogy az első szó a győztesek felé a gratuláció legyen. Gyöztesek alatt értve, természetesen a legjobban szereplő magyarokat is, vagy csak egyszerűen akik jó teljesítményt nyujtottak. Mivel én ezt elmulasztottam, hát legyen most itt a gratuláciom. (Ez lenne az:). ) Ámulok (és irigykedem) az emberi teljesítőképességen. Minden tiszteletem a tieteké.
Valóban volt egy hányaveti, odavetett megjegyzésem, de ennek nem kell különösebben nagy jelentőséget tulajdonítani. Nem akartam ünneprontó lenni. Ha az voltam bocs. "Az én is hülyülök de nekem van miből" kijelentést egyébként Kolozsvári Grandpiere Emiltől loptam, szoktam használni (persze forrásmegjelölés nélkül). Jó nagyképű duma, általában nem szeretetti meg vele magát az ember (annyi humortalan ember van :)(lásd mint elöbb)).
Az a véleményem, hogy a hosszas légzés visszatartás nem tesz jót az agynak ne zavarjon, neked más a véleményed. Én azt hiszem, hogy az én véleményem teljesen indiferens. Jól megtervezett kutatásokkal lehetne ezt kideríteni. Én úgy gondolom, hogy az emberi szervezet nagyon bonyolult, az is lehet, hogy van akinek árt van akinek nem.
Azt is gondolom, hogy a mai versenysportok nem az egészségről szólnak ideértve persze a búvárkodás ezen ágait is. Az emberi szervezetet nem "arra találták ki" hogy ötpercig ne vegyen levegőt, 20-30 percig oxigénnel mossák át, 100 métereket ússzon víz alatt stb. Ennek mind meg van az ára.
Az idegrendszer nagyon érzékeny dolog, annak minden árt. Egy pofon, egy hajnali részegség stb. Miután nagyon sok idegsejtünk van, és az idegrendszer egyes részei rugalmasan képesek átvenni más területek funkcióit, ezért nyilván nem várható, hogy ezek a károsodások egy egyszerű beszélgetés során kideríthetők. A gimnáziumi biológia tankönyvben van az a példa, hogy bizonyos betegségeknél a két agyféltekét összekötő részt részlegesen átvágva milyen bonyolult teszteben lehet a változásokat észlelni. No de az idegélettan mindig is a gyengém volt ezért ebbe ne menjünk bele. Természetesen ha igaz az, hogy ez ártalmas, még mindíg lehet azon görcsölni, hogy mennyire az. A cigarettázás is az mégis mennyien művelik néha 40-50 éven keresztül is. Szóval szerintem nem érdemes ezért különösebben vitatkozni.
Mégegyszer gratula a versenyzőknek.
Üdv: L.
17. Luciferin Ugrás 2007 aug 24. 18:19  
Úgy látom erős érzelmi alappal közelítesz a probléma felé, ezért nem is akarlak meggyőzni. De a többieknek mondom, nem tesz jót az agynak. A boxolás sem tesz igazán jót, bár azt a sportot is nagyon tisztelem, de mégsem. Bár ott sem ájulnak el minden meccsen, mégsem tesz jót. Aztán egy időben egy bizonyos országban sportot csináltak abból, hogy az összes boxolót ledoktoráltatták. Oszt beszélgetni is lehet velük. Imádtam Papp Laci riportokat hallani és a Kokó is tök jó fej. De a box sem tesz jót az agynak, meg az oxigénhiány sem. Szerintem. De ezen ne háborodj fel. Bocs :).
12. Luciferin Ugrás 2007 aug 24. 14:06  
A szervezet méri a CO2 szintet is meg az O2 szintet is. Csakhogy a CO2-ot sokkal egyszerűbb ezért sokkal több ilyen receptor van ezért ez a fontosabb inger a szervezetnek. (Ja kérem pH-taz analitikában is egyszerúbb mérni mint oldott O2-t.) Szóval az O2 belégzéssel kiűzik a CO2-t így a légzési ingert ki lehet kapcsolni derék időre.
Amúgy az O2 hiányos állapot nem tesz jót az agynak, pusztulnak az idegsejtek rendesen egy ilyen versenyen. ("Én is hülyülök de nekem van miből" gondolom ez a mentalitás.) :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
220. Luciferin Ugrás 2007 aug 24. 13:54  
Szerintem azon a partfison már többen elcsodálkoztak...
Csak nem szégyelték bevallani, hogy látták.
195. Luciferin Ugrás 2007 aug 23. 09:22  
Gázok oldódása: Amikor felfele jövünk a vér telítődik nitrogénnela nyomás csökkenés miatt. A gázok túltelíthetnek egy folyadékot azaz 100%-nál nagyobb is lehet az oldódásuk. Amikor már buborékok válnak ki akkor túl vagyunk a 100 %-on. A túltelített oldatokat meg lehet szabadítani a fölös gáztól ha megrázzuk (megmozgatjuk). A már gyenge szódavizet buborékolásra lehet kényszeríteni ha megkavarjuk. Na most szerintem a vér áramlik, ha meg erősebb fizikai munkát végzünk akkor gyorsabban áramlik. Ezért a buborék képződes összefüggésben van a vér áramlásával (is). Aztán az erek nem egyenes csövek hanem még össze-vissza vannak hajlítgatva. A kanyarban is kiválik a buborék. (Az iv két oldalán nem egyforma az áramlás sebessége.) Aztán még gondolhatunk a kavitációra is. Bár szerintem egyenlőre ennyi is elég.
Remélem nem személyeskedtem. :)
Ha valakit megbántottam bocs. :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1592. Luciferin Ugrás 2007 aug 20. 17:30  
Akváriumi halfényképezésnél elterjedten használt trükk, hogy az akvárium első falától 5-10 cm távolságban van egy üveg. A kettő közé teszik a halat így az nem tud megfordulni, hanem közel párhuzamosan van az akvárium síkjával. Az akvárium üvegfal mögötti részét meg szépen berendezik, hogy természetes élettérnek tünjék. Köveket, növényeket vagy fényképeket tesznek oda. "Neves" ismeretterjesztő cikkeket, könyveket "író" csinált ily módon "búvár" felvételeket. Egyébként vannak ennél csúnyább trükkök is, amikor kemikáliákkal bódítják a halat, hogy ne nagyon ficánkoljon.
Gondom akkor van csak ha a nézőnek azt mondják, hogy ez a képsor búvártechnikával készült pedig nem.
1585. Luciferin Ugrás 2007 aug 20. 11:49  
Szakmai kíváncsiság: Az egyik Tengeri Són az idézett szerző (kérdésre) elmondta, hogy az akkor vetített film bizonyos snittjeit akváriumban forgatták (látom én is, hogy a mondat nem szabatos :) ). Gondolom ezt a módszert máskor is alkalmazzák. Egyébként én sem kifogásolom ezt... nagyon. :)
1584. Luciferin Ugrás 2007 aug 20. 11:44  
Szóval szándékosan provokáltál?
Ha tudnátok hányszor fogom vissza magam. :)
1567. Luciferin Ugrás 2007 aug 19. 18:28  
Fajta pajta Majka lajka.
Mé nem tudjátok megjegyezni, hogy FAJ?
:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
63. Luciferin Ugrás 2007 aug 16. 12:07  
"Mindenki indult már el lefelé bezárt csappal..."
Ja emléxem, te zártad el (de aztán kinyitotta, most meg már bánkódik).
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-12 őslelet a bányatóból
2. Luciferin Ugrás 2007 aug 15. 16:56  
Nem "kártyabúvárokat" képzünk. Az életnek tanulsz (tőlünk) :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1712. Luciferin Ugrás 2007 aug 13. 10:30  
Ne szégyeld magad. Nem idéztem, tartalmi utalás volt.
Bár igazad lehet, ahogy a nagy költő mondta: "Idézni csak pontosan és szépen, ahogy a..."
1706. Luciferin Ugrás 2007 aug 13. 10:10  
Megyünk szigetre is???
Mert akkor "Hajnalban a vár fokán... Kipofoztatásra itéltetik a szigetről" aki velem személyesen személykedik.

Hipra kedvéért erre az az obligát válasz, hogy:"Aki itt erős akar lenni az úgy jár mint a vas. Addig verik amíg meleg"

:))
1704. Luciferin Ugrás 2007 aug 13. 09:42  
:)))))))
1700. Luciferin Ugrás 2007 aug 13. 08:44  
Amikor azt mondod: "anyád" indulattal. (Ami nálad sűrün előfordul.)
Más megközelítés: tudod ami "csipkés". (Már akinek.)
1694. Luciferin Ugrás 2007 aug 12. 21:12  
Adok és kapok.
Csakhát néha nagyvonalú vagyok és túl sokat adok.
1692. Luciferin Ugrás 2007 aug 12. 20:12  
Lelkedbe tapostam? Bocs.
Régebben mintha ütésállóbb lettél volna.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
107. Luciferin Ugrás 2007 aug 12. 10:30  
Fogarn-nál a pont. Erre utaltam csak azért nem írtam ki, nehogy unalmas legyek, annyira nem akarlak piszkálni.
De ha ilyen hatékonysággal értitek meg amiket írok akkor sokat vesztetek :))). (Mondom egészséges önbizalommal, csipetnyi nagyképűség nélkül.) :)).
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1680. Luciferin Ugrás 2007 aug 12. 10:24  
"Még jó, hogy megírtad te ezt a sztorit"

Volt aki biztatott rá. :)

Ja és aki talál valami érdekeset (arany pénz, ékszer csont stb.) az nekem hozza, értek hozzá! :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
459. Luciferin Ugrás 2007 aug 11. 14:45  
Küldtem cikket ElChe e-mailjára. A hős fosszilia vadász viszontagságos élete és csodálatos felfedezései a címe vagy valami hasonló.
Miért nincs kint nagy betükkel egy szerkesztöi e-mail a főoldalon legalul?
Mindig úgy kell vadásznom és sohasem találom.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1675. Luciferin Ugrás 2007 aug 11. 14:37  
Ez a tó úgy keletkezett, hogy elkezdtek ezt-azt kihozni belőle. Én csak folytattam amit más nagyüzemben jelenleg is csinál. (Kavicsbánya-tó, bár te olyant még nem is láttál közelről.)
Hoztalak már ki téged is a vízből, bár akkor szégyeltem magam :).  (Na jó ez így nem igaz de nem maradtál a vízben amikor ott voltam és az majdnem ugyan az.)
Beszáradt klór... (Hagyjuk nagy ember...  erős szagú sárgás-zöld gáz.)
A piros vonalas fenyegetéssel ne próbálkozz!
1670. Luciferin Ugrás 2007 aug 11. 12:33  
Hát valahogy így volt...
A több ezer dolláros gyüjtőknek meg lehetne adni a számomat...
Rendeznék egy licitet.
:)))
1668. Luciferin Ugrás 2007 aug 11. 12:00  
A keselyú is a jó időzítés miatt tudja elroppantani az ellensége gégéjét. (Másik nagy író Szun Ce.)
Ja a mélységet az elöbb elfelejtettem. Heroikus küzdelem árán, felújítva a mélymerülő tanfolyamon tanultakat, elővéve a nem létező technikai ismereteimet alászáltam a mélybe ahonnan felhoztam az egyedőlálló...
Hat - hét méter az egész merülés legmélyebb pontja 8,2 m. volt.
Van róla fotóm, majd a DC cikkben, hogy azt is megnézzétek (pénzügyek miatt a tárgyalás még folyamatban :) ).
1667. Luciferin Ugrás 2007 aug 11. 11:50  
Ebben az ügyben mindenki olyan diszkrét. Megadják a telefonszámomat a nevemet a legkülönbözőbb rádióknak (eddíg három interjú)  leleplezik a nick nevemetemet... Számba adnak olyan dolgokat amiket nem mondtam és nincs is szándékom megtenni. Ez utóbbi ami a legjobban idegesít.
Na mindegy ezzel ne törődjetek, mostanában egy kicsit nyafka vagyok. (Ahogy a nagy író kifejtette: Asszony história nem hoz szerencsét - mondta Senki Alfonz.)
Egyébként elnézést a szerkesztő uraktól, de a sajtóról meg van a véleményem. Szenzáció hajhászó ostoba banda. A "szenzációs lelet" nagyon jó pofa jelzős szerkezet, de azért egy kicsit túlzás. A Tisza árteréből tízezer számba kerülnek elő ennél jobb leletek. Mégegyszer: tízezer számban, a szó matematikai értelmében. Amiról szó van az egy jobb alsóálkapocs töredék. Kevesebb mint a fele van meg. Ehhezképest a Mátra Múzeumban (Gyöngyös) egy egész mamut csontváz van kiállítva, a Természetudományi Múzeum régi kiállításán egy teljes óriás szarvas csontváz volt kiállítva (lehet, hogy tévedek de szerintem az is hazai lelet volt). Amikor mondom az egyik interjúba ezeket akkor erre az a válasz, hogy jó akkor ezt kihagyjuk mert a népnek szenzáció kell.
Lehet, hogy legyőzőm legendás lustaságomat és írok a DC-nek egy cikket. (Ne aprózzuk el szóval nem "pici pénzért", mint ahogy az itt szokás.) :).
1664. Luciferin Ugrás 2007 aug 11. 11:29  
Mindíg gyáva voltam. Hős sohasem akartam lenni. Most sem célom. :)
1663. Luciferin Ugrás 2007 aug 11. 11:28  
Tudod az én pofám mindíg is nagy volt.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
99. Luciferin Ugrás 2007 aug 10. 12:04  
Mi ez a több lábon állás?
T 2-ből simán meggazdagodsz, nem?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1347. Luciferin Ugrás 2007 aug 08. 13:26  
Az egyértelmű írigység hangja: Neked megvan a nagy Taka 2? Kincs birtokosa vagy! :) Én csak akkor és ott láttam, és azóta sem :(.
1344. Luciferin Ugrás 2007 aug 08. 12:44  
Mondjuk filmet azt tényleg nem tudok mondani. De egyetértve analog-dialog kollégával (kollégának ő ismert el) "jobb képeket szoktunk látni mint filmeket". És akkor egyből eszembe jut az az új képi világot nyitó, zseniális előadói erényekkel megáldott fiatal ember diavetítése, aki mindenkinek tudott újat mutatni, a maga mikroszkópos élővilágról szóló esszéjével, amit azóta is (sajnos mások számára elérhetetlen) szinvonalként tűznek ki a szervezők. :))
1334. Luciferin Ugrás 2007 aug 08. 11:50  
Ne halj meg bután. A Tengeri Só" egy rendezvény sorozat. Telente rendezik búvárok élménybeszámoló, vetítések, filmek, fotók búvárkodással kapcsolatos érdekességek. Jut eszembe a film alámondás volt már úgy, hogy valóban ébrentartotta a közönséget, de ez már tényleg legenda és csak az ott jelenlévőknek mond valamit. analóg-dialóg szokta feleleveníteni az idevágó élményeit ha belefárad a vágásba.
Garf szerintem maradjunk az egy órás DVD-nél a résztvevőknek.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-08 Végzetes roncsmerülések
2. Luciferin Ugrás 2007 aug 08. 11:40  
Régebben elég sok baleset volt a forma 1-ben, némelyik végzetes is. De akkor is voltak mazsolák az utakon akik azóta is élnek, sőt közben már nem is kezdők.
Egyébként a statisztikák szerint nem a kezdők a legveszélyeztetebbek, hanem azok akik azt hiszik magukról, hogy már tudnak merülni és belemennek olyan helyzetekbe amibe nem kellene.
A nagyon gyakorlottak baleseteit meg tekintsük üzemi balesetnek, sokszor nem is hibáznak mégis meg van a baj. :(
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1424. Luciferin Ugrás 2007 júl 31. 18:10  
A Halászati Törvény szerint Magyarországon tilos a szigonyos halászat.
Ezt persze megszokták szegni, mondván, hogy a magán tavában mindenki azt csinál amit akar. Gondolom a jogban jártasoknak ettől égnek áll a hajuk, de az az ő bajuk. (Van aki a prózában nem szereti a rímet, az meg az ő baja.) De úriember nem vág horgot a másik szájába és nem is lövi keresztül, bár sokan mondják, hogy az ilyen elvek meg az én bajom. Mint látjuk a baj nem jár egyedül. (Csak azt ne mondjátok, hogy melegem van. :) )
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-07-25 Minden korábbinál nagyobb tengeri halálzóna
4. Luciferin Ugrás 2007 júl 29. 17:46  
Amónia - nitrit - nitrát.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1204. Luciferin Ugrás 2007 júl 29. 10:08  
Én kizárnám :). A csikozat az két szín, a szeme fekete, az úszója piros. Ez összesen négy. Azaz NEM három. Egyébként jó kedvem van, nem is értem miért vagyok ilyen kötözködő. :)
1194. Luciferin Ugrás 2007 júl 28. 21:55  
Sügér, a sörözés mélységesen elitélendő.
Az egy másik fórum és Garf is még izgulékonyabb volt. Ámbár most teliHold van (bár felhős az ég).
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-07-16 Merülés, kilátással Hollywoodra
20. Luciferin Ugrás 2007 júl 24. 10:34  
Rendezzünk vízalatti Túró Rudi evő versenyt, és akkor nem annyira oftopic. :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
424. Luciferin Ugrás 2007 júl 22. 18:10  
"(utólag alig győztem megvágni)"
Az asszony videózott hosszan, vagy te ittál sokat?
Költői a kérdés mindannyian tudjuk a választ. :)
418. Luciferin Ugrás 2007 júl 21. 20:33  
Oszt ki vídejózott, mert te csak vedeltél azt láttam. :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1176. Luciferin Ugrás 2007 júl 21. 12:33  
Egy dorogi (pardon, eztergom-kertvárosi) fotós heppeningben én is benne vagyok, ha nem előírás a külső vaku. (Meg az, hogy jó képet kell csinálni.)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1268. Luciferin Ugrás 2007 júl 20. 14:04  
Fényképezel-e édesvizi medúzát?
Látod engem hívni sem kell mégis megyek egy csomószor.
1247. Luciferin Ugrás 2007 júl 20. 12:19  
Búvárlányok keresettek engem! :)
Pálmalevéllel.
Mindenki azt mondja, hogy nekem megártott a meleg.
Segítsetek, segítsetek, segít...
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-07-19 Irány az Adria: gyors sávban
7. Luciferin Ugrás 2007 júl 19. 19:09  
Most, hogy vészesen csökken a hőmérséklet, az esti órára való tekintettel, újra olvasván az előző szöveget, továbbra is teljes mértékben vállalható a könnyed, ismeretterjesztő szándékkal megírt, a humort sem nélkülöző pár sorocska. Bár kolóniáról nem írtam. Szóval a következtetés: birom a meleget! :)))
6. Luciferin Ugrás 2007 júl 19. 17:42  
Nincs de én birom a meleget!!! :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1229. Luciferin Ugrás 2007 júl 19. 17:24  
A víz ha lyukat talál nem feltétlen hatol be, ezt azért mi fiúk is tudjuk.
És akkor még ez volt a 36. egyre light-osabb megfogalmazás.
:)))
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Élő és élettelen látogatók
212. Luciferin Ugrás 2007 júl 19. 17:20  
"A megszólítást a bizalom jelének vettem, és igyekszem rászolgálni...."
Látod analóg-dialóg vannak úriemberek, nem úgy mint én a múltkor :))
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-07-19 Irány az Adria: gyors sávban
4. Luciferin Ugrás 2007 júl 19. 17:10  
Természetesen NEM.
De egy kis fejtágítás, ha nem nyugszotok:
Mindenféle bekerülhet az egyik helyről a másikra. Ez főleg a tengeri közlekedéssel magyarázható. Némelyik faj feltűnőbb mások kevésbe. Szóval látatlanban a 31 (vagy 10) faj jóval több de mindegy. Aztán azt azért tudni kell, hogy az ökológia (mindegy az egy részdiszciplina a biológián belül) nem foglalkozik a populációnál (alapsokaság, de azért ez is bonyolultabb) kisebb egységekkel. Van nekije egy ilyen alaptézise. Igaza is van ha nem aprózza el magát. Szóval kérdés, hogy az akár hány fajból egy év múlva hány lesz és mekkora létszámban. Kicsit nagyképübben: ezek közül mely fajok tudják kolonizálni az adott területet? És azok mit fognak ott csinálni (táplálék hálózat, energia áramlás stb.). A klasszikus példa, hogy valami hülye (nem én) egyszer egy svédországi tóba pirájákat tett. Az azévi fürdőzésnek lőttek (haraptak) mert a piráják jól érezték magukat, még szaporodtak is. De aztán jött nekik a meglepetés a nagy (orosz?) tél. Következő évben nem volt pirája. Persze az is kérdés, hogy mi nem volt még? Azaz miket pusztítottak ki regnálásuk alatt. Amiket kipusztítottak azok hiányában mik, hogy szaporodtak el. Mint egy pókháló meghúzod az egyik szálát megmozdul az összes.
No ezt csak azért nehogy tudásszomjan haljatok ebben a melegben :)
Lehet megyek még a másik fórumba egy kicsit menstruálni, bár sokan körüljárták már a témát.
:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1219. Luciferin Ugrás 2007 júl 19. 08:25  
Bár én fiú vagyok ezért a véleményem nem mérvadó, de azt szoktuk tanítani, hogy a menstruáció nem akadály. Ámbár mint tudjuk ilyenkor nem szokás a vízbe menni, de főleg a fertőzések elkerülése miatt. Szóval aki nem szokott ilyenkor úszni az ne búvárkodjon, akit meg nem zavar az tegye.
1153. Luciferin Ugrás 2007 júl 15. 11:08  
Nincs rosszabb a félművelteknél :(.
Úgy látszik újra meg kell néznem :).
1149. Luciferin Ugrás 2007 júl 13. 22:10  
"Mint az köztudott..." Utalás a Macskafogó c. egész estés rajzfilmre. (Csak, hogy maradjunk a macska körnél, bár gondolom ez Garf-nál nem kultusz film :). )
Holnap ha minden igaz kipróbálom a 'Pécs melletti' bányatavat. Ha megtalálom...
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tiran, Gordon Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajok korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés