»» ««
VasMacska hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / Szudán
29. VasMacska Ugrás 2009 máj 10. 11:39  
Nagyobb önmérséklet elvtársak, nagyobb önmérséklet....:)))
  fórumok / Országok fórumai / Ausztria
86. VasMacska Ugrás 2009 máj 10. 11:37  
Tessék, én meg azt olvastam valahol, hogy propolisszal kezelik a virágporallergiásokat.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
17627. VasMacska Ugrás 2009 máj 10. 11:31  
2930. Tigger balesetes fórum: " Le is mondok a merülések élvezetéről egy időre! STRIKE!"

Elche szokta mondani: ha munka jó dolog lenne, akkor azért mi fizetnénk, nem pedig nekünk fizetnének.

Ez különbözteti meg a szórakozástól.
Abban én nem vagyok benne, hogy a szórakozásomul szolgáló tevékenységben hirdetett sztrájkhoz csatlakozzak. Bocs Tigger, ebben rám ne számíts.:))) nem vagyok ennyire öntudutas.
(De talán a Hol Nem Merülünk.. Egylet testületileg melléd állhat:))
 
 
17625. Tigger:
Az általánosban mindennek helye van.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / Szudán
25. VasMacska Ugrás 2009 máj 10. 10:19  
Lassan úgyis jönnek haza, majd kiderül minden. Egyébként ideje is lenne már, mert a fórum  főoldalon már alig van Garf névvel jelzett hozzászólás, és hogy néz az már ki, hogy kikopik a főoldalról?:)
Egyébként bunnyék is valahol a szudáni határ felé  hajókáznak.
  fórumok / Országok fórumai / Ausztria
82. VasMacska Ugrás 2009 máj 10. 10:15  
És ha nem hét végén mennél? Már ha időbeosztásod szerint teheted... szerintem hét közben nem lehet nagy forgalom ott.
Égyébiránt én is 5 mm nem száraz ruhában, plusz egy szörfös shortyban merültem ott néhány évvel ezelőtt, és nem mondhatom, hogy rossz emlékeim lennének.  Nem emlékszem fázásra, csak arra, hogy a kesztyűben a kezem fázott. De azt meg a hónom alá dugtam :D
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
17617. VasMacska Ugrás 2009 máj 09. 16:55  
Azt nem tudom, mennyire passzentos a két ruha, csak azt tudom, hogy én, a felszínen majd megfulladok annyira zavar a szoros nyaka a ruhának, meg a csuklya, a víz alatt eszembe se jut, mert kényelmes, és ott már nem szorít és nem zavar egyik se. Tudod, a puding próbája az evés...:)
17614. VasMacska Ugrás 2009 máj 09. 15:29  
az 5 milis ruha alá a mellény, felülre a shorty:) vagy megvárni, míg 24 fokos lesz a víz.
Viccet félre. Ha passzentos az ötös ruha, akkor fölé vedd fel a shortyt, legalább takarja az ötös ruha zippzáras részeit.
Én az ötös ruhámban a 6 fokos Grüner See-ben merültem, és nem fáztam. Persze nekem annyira passzentos volt, hogy kb 4 perc után kezdtem érezni, hogy szivárog be a víz a a zippzárnál meg a varrásoknál. A múlt héten a hármas ruhámban a 23-24 fokos vízben viszont kicsit fáztam.
17611. VasMacska Ugrás 2009 máj 09. 14:53  
elkerültek a természeti katasztrófák? Aggasztó hírek jöttek arról felől.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2728. VasMacska Ugrás 2009 máj 05. 18:55  
Ja, akkor volt a táblázat.
2726. VasMacska Ugrás 2009 máj 05. 18:53  
Lehet én vagyok nagyon maradi, önző egocenter, de a komputeremet nem adom oda másnak egy búvárszafaris sorozatmerüléses hét alatt, hogy akkor most mivel én nem merülök, menj vele te. Éppen az a lényege a komputernek, hogy az én merüléseimre szabja, nekem, az adott időben általam merültek szerint  szükséges  értékeket.

Az más, hogy  Commandante most az én komputeremmel ment vissza Egyiptomba, mert az ő másfél éves szipi-szupi komputere bemondta az unalmast, de én sajna most csak a munkában merülök el. Ahhoz meg nem kell komputer.:(

2700. VasMacska Ugrás 2009 máj 05. 13:27  
igazat kell adjak: a guide nem maga az isten, noha a hajón ilyen jogokkal kéne felruházni, legalábbis a merülésekkel kapcsolatosan. Én még úgy tudom, ha a guide azt mondja, hogy te nem merülsz most, akkor az illető nem merül. és vita nincs.
Nálunk pl. alapszabály volt, hogy aki nappal sört iszik, az már aznap többet nem merül. Aki éjfél után  még sörözik, az másnap nem merül. És kétség sem volt afelől, hgy ezt be kell tartani. Persze nekünk nagyon normális csapatunk volt,két jó magyar csapavezetővel és két jó helyi guidedal.
2693. VasMacska Ugrás 2009 máj 05. 12:23  
félelmetesen pontos a meghatározás. És nem is csodálom, hogy Mirci ettől bepánikolt.
2692. VasMacska Ugrás 2009 máj 05. 12:22  
Na ez az elmaradt büntetés, az ami a katharzishoz hiányzik.
Pedig már Hugo Grotius, - akit a nemzetközi jog megalakotójaként tisztel az utókor-  aki jelentős jogtudós volt, megalkotta azt a jogi alapelvet, hogy bűn nem maradhat bűntetlenül. Mert annak van igazi visszatartó ereje, ha az emberek biztosan tudják, hogy az elkövetett szabálytalanságok magukkal hordozzák az elkövetőre hátrányos jogkövetkezményeket is.
2689. VasMacska Ugrás 2009 máj 05. 12:04  
Meg, ha van aki józanul tud gondolkodni. Mondjuk leginkább a gájd. Igen, sok kicsi sokra megy.  De mint hallottuk a  70-80 baros nitroxos palack is kint dekkolt a fedélzeten, tán még gondosan szét is szerelte a gazdája.   Meg a tapasztalt búvároktól származó jó ötletek is el lettek hessegetve.
2685. VasMacska Ugrás 2009 máj 05. 11:18  
Most is érdemes lenne még búvárorovoshoz fordulni, dr. Göbl Anna azt hiszem tudna mit segíteni, talán még most is.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2782. VasMacska Ugrás 2009 máj 05. 11:02  
Mivela fő barkácsolók jelenleg víz alatt tartózkodnak, net mentes helyeken, így én mindkét esetre, mindenképpen a szervízt ajánlanám.


  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2667. VasMacska Ugrás 2009 máj 04. 23:24  
A helyi gájdokat meg ugyebár a szervezők szerződtetik?
2665. VasMacska Ugrás 2009 máj 04. 23:09  
Nagyon lightosan bántak itt mindennel. És valszeg light guide vezette a merülést is.
Nem lehetett megfelelő a palackok száma sem, hiszen ha nem volt feltöltött palack a hajón, az azt jelentheti, hogy azért nem volt belógatott dekópalack, mert nem volt.
És milyen ostobaság már, hogy ha oxigént szívsz, akkor dekókamrába kell menni? hisz éppen azért szívod, hogy esetleg ne kelljen...
AAmiről Káplán beszél, az meg  nagyon nagy baj.

A magam részéről azt is helytelenítem, hogy a hajón nem volt helyi guide. Persze ez csak az én magánvéleményem. Ugyanis a helyi gájdok - akikhez nekem szerencsém volt, mind  nagy tapasztalatú, jó helyismerettel rendelkező, felelős gondolkodású, kellően óvatos vezetők voltak.
Az meg milyen már, hogy mindenki tapasztaltabb, rutinosabb a csoportban, mint a guide?
És azt is gondolom még, hogy a 30 perces dekóidőért is jól meg kellett dolgozni a korábbi napok mélymerüléseivel.
Hát lehet, hogy érdemes lett volna elővenni a sokat emlegetett táblázatot, és számolgatni egy kicsit merülés előtt.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
1297. VasMacska Ugrás 2009 máj 04. 15:51  
No, ezt a képet akár nevezheted is a májusi dc-s fotósversenyre!
Nektek izgalmas merüléseitek voltak ezek szerint. Mi kellemesen, békésen relaxációs merüléseket csináltunk.:)
1268. VasMacska Ugrás 2009 máj 03. 20:30  
És a tényleg zaccos vízben "csak" 10-14 méteres volt a látótávolság:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
17344. VasMacska Ugrás 2009 ápr 28. 06:51  
Más jogcíme nem nagyon lehetett rá, mert végülis a biztosítási időszak ejárta után történt kezelés költségeit fizették meg, bár a biztosítási időszakban általuk elbaltázott és nem megfelelő ellátás miatt.
Nem tudom, hogy Ausztráliáan hogy van ez a kártérítéses dolog, de azt tudom, hogy itthon egy-egy közlekedési baleset után, ha megtalál a károsult, fogalma sincs, hogy miért is lehet még a biztosítótól kártérítést igényelni. A nemvagyoni kártérítés meg nem is beszélve.
Én persze azt mondom, hogy nem kidobott pénz az, amit az ember ilyen esetben (is) ügyvédre költ. Pláne úgy, hogy rendes épeszű ügyvéd ilyenkor nem előre, hanem a biztosító által kifizetett összegből kéri a tiszteletdíját.
És nincs semmi baj azzal a méltányossággal, ha  hajlandó fizetni a biztosító, a lényeg a pénz, és nincs ráírva a bankóra, hogy azért kevesebb tejet kell adni a boltban:)
17342. VasMacska Ugrás 2009 ápr 27. 23:00  
ez a fránya javítás:)))
17340. VasMacska Ugrás 2009 ápr 27. 22:54  
mindenki elutazik?
 
17336. VasMacska Ugrás 2009 ápr 27. 21:12  
Az úgy volt, hogy hazautazás előtti napon fájdult meg a gyerek füle, felhívtuk az assistance szolgáltatást, a kisassszony először a szomszéd szigetra akart küldeni, azátn mondtuk, hogy az bajos, mert nem tudjuk mikor jár a hajó, tán ha itt Máltán keresne valami orvost. Hát talált egy poliklinikát, amihez bebuszoztunk a sziget belsejébe, és mikor odaértünk - mondom, fájós lüktető fülű búvártárssal, -ott az adatok felvételénél mire a szigeten lévő szálláshelyhez értünk, és mondtuk, hogy hol alszunk, a betegfelvevő eldobta a tollat, hogy nem hozzájuk tartozunk. És nem hasznőált se könyörgés, se fenyegetés, se ordibálás, se biztosítós odatelefonálás, nem voltak hajlandóak ellátni, még pénzért se.
Akkor a biztosító keresett egy másik dokit, akit taxival kissé nehezen, de megtaláltunk, kiderült, hogy a doki olyan öreg volt, hogy a parkinsontól alig talált bele a fiam fülébe. Mjondta, szerinte külső hallójárat gyulladás, felírt cseppet, gyógyszert, vettünk fájdalomcsillapítót,és hazatértünk. Estére, ha lehet még jobban fájt, kihívtuk a szállásunkon jelzett  dokit, aki rémülten közölte, hogy még jó hogy nagyobb baj nem lett, mert szerinte be van szakadva a dobhártya, felírt újabb adag gyógyszert, adott éjszakára egy szemet belőle, mert csak másnap reggel tudtuk kiváltani, mert a paitkák már nem voltak nyitva. Reggel rohanás a patikába, gyógyszer kivált, bevesz, fájdalomcsillapítók három óránként, irány a repülőtér, kis biztató vicc, haha legalább nem lesz gond a fel-leszállásnál, ha ki van szakadva...
Éjszaka hazaértünk, másnap nov.1. szombat ünnep, munkaszüneti nap. Fül fáj masszívan. Reggel gyiorsan keres egy fül orr gégész barátunk a Google segít, doki két órán belül fogad. Előző két diagnózis nem stimmel,  egyik se, eddig adott gyógyszerek kidobandók, ad újat, dögerős újgenerációs antibiotikum. Vizitdíjról számla, gyógyszerkiváltásnál számla, három nap múlva újra vizit, újabb adag a győógyszerből, újra számlára kivált, harmadik vizit,minden ok meggyógyult. ( kát utsó vizitért a doki nem kért díjat) Számlák összesed benyújt a biztosítóhoz. Biztosító első körben kfizeti a külföldi díjakat taxit, vizitdíjakat, gyógszereket, mindet szépen rendben devizaszámlára utal. Itthoni költségek megfizetési igényét elutasítja. Újabb levél, elmagyarázom benne, hogy mivel ők ragaszkodtak ahhoz, hogy ahhoz a dokihoz menjek, akit őt ajánlanak, de mint kiderült egyik se értett hozzá, mindegyik mellékezelte a beteget, így az a legkevesebb, hogy itthon elvittem egy szakorvoshoz, aki végre látott már fület is, és meggógyította. És mivel ünnep volt, többnapos munkaszünettel, így magánorvoshoz vittem. Mert ha nem, akkor most arról tárgyalhatnánk, hogy a félrekezelt, maradandó károsodást szenvedett, esetleg megsüketült fiam részére mennyi kártérítést kellene kifizetniük.  Így kifizették az itthoni kezelésés és a tb-re kiváltott gyógyszerek a tb támogatás fölött kifizetett költségeit is. Persze erre a második levélre már rátettem az ügyvédi pecsétemet is az aláírásomhoz, de gondolom, ez nem nyomott a latban semmit....:)
Ja és a kísérőlevélben megírták, hogy méltányosságból fizetik ki az itthoni gyógykezelés költségeit.
17317. VasMacska Ugrás 2009 ápr 27. 12:00  
Na ilyen se volt még, de immár közös biztosításunk van. A GYÖNGYHALÁSZ létrehozta az éves, kétszemélyes biztosítást. A főbiztosított fizet  bankkártyával 11.600. a társa meg ( itt jövök én) 9.000.-Ft.-ot.  Így aztán most lett kettőnknek 20600.-Ft.-ét évesd biztosítása. (ilyet én még nem is hallottam egyébként eddig)
A baj csak az, ha mégis külön mennék, akkor köthetek új biztosítást.:DD
A Gyöngyhalász egyébként végülis kifizetett minden benyújtott kárigényt, amikor a fiammal az ősszel külső hallójárat gyulladással jöttünk haza Máltáról. Még az itthoni gyógykezlési költségeket is, mert  én megérdemlem, belátták, hogy miattuk húzódott el az érdemleges gyógyulás. ( mert rossz orvoshoz irányítottak odakint)
Szóval én most elégedett vagyok .
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
1102. VasMacska Ugrás 2009 ápr 26. 21:44  
Na látod, ez egy jó ötlet! szép nagy molinót kell csináltatni, és a hajó oldalára kell kifüggeszteni: Szegény magyar búvárcsapat vagyunk. Adományokat a 1177..... számú számlaszámra kérjük. Ékes szomáli ( sic!) nyelven.
1099. VasMacska Ugrás 2009 ápr 26. 21:23  
Hát még nem örökölte meg. Még élek. Legalábbis azt hiszem magamról.
1097. VasMacska Ugrás 2009 ápr 26. 21:05  
Eddig csak a lányom vette hasznát ahivatkozásnak, ő szokta mondani, hogy ha minden érv kevés, akkor azt szokta kivágni hogy és egyébkénti is az anyukám ügyvéd!
Hát legyen neked is szerencséd a hivatkozással:))) De mi lesz, ha a kalózok előbb adnak megbízást?
1092. VasMacska Ugrás 2009 ápr 26. 19:01  
Lassan ideje lenne megszervezni az éjszakai őrséget is, továbbképzést szervezni a búvárkések profi használatáról, eldönteni,hogy a fedélzeti trikón kívül, vagy belül kell viselni a kevlárt, meg előkészíteni és letétbe helyezni és kompetens emberek számára hozzáférhetővé tenni a váltságdíjakat, szükség esetére. Lehet átutalni a költségeket is, és mi már most elkezdjük szervezni a szabadcsapatokat. Vanak magántitkár úr túsztárgyaló kiképzést szerez addig... :)
Mert kalasnyikovotok nem hiszem, hogy lesz, mint ezeknek.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
17302. VasMacska Ugrás 2009 ápr 26. 18:50  
Már kihalás fenyegeti őket, és néhány faj halászata tilos is.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-04-26 A korlátlan lemondás korlátai
1. VasMacska Ugrás 2009 ápr 26. 09:21  
Illetve kis hazánkban még nem fordult elő, hogy valaki is kártérítést igényeljen a búvárbázistól, vagy merülésvezetőtől, vagy bárkitől, aki a merültetéssel foglalkozik. A kártérítést általában a biztosítótól igénylik a károsultak, saját biztosításuk alapján. Pedig a búvárbázisnak is van felelősségbiztosítása, illetve ezt így nem is tudom pontosan, de mintha a DAN biztosítás kötésekor annak idején láttam volna olyan internetes felülelet, ami a búvárbázisok biztosításának megkötésére szolgált. Persze ennek is több éve már - hogy láttam, - mert mióta van, hazai biztosítóval kötök szerződést én is. ( hmm, nem is tudom, hogy létezik e tisztán magyar tulajdonú biztosító...)

De  a Ptk. 342. § (1) szerint: Semmis valamely szerződésnek az a kikötése, amely a szándékos vagy súlyos gondatlanságból eredő károkozásért, az életben, a testi épségben, az egészségben okozott károsodásért, továbbá bűncselekmény következményeiért való felelősséget előre korlátozza vagy kizárja.


A bázis által aláíratott papírok legfeljebb csak azt rögzíthetik, hogy miről tájékoztatta a merülő a merültetőt saját egészségi állapotát illetően.
De miután nincsenek kártérítési igények, így nincs kialakult peren kívüli vagy peres kártérítési gyakorlat búvárkodási ügyekben.
Pedig lenne mit keresni illetve igényelni ezen a téren is, és érdekes felelősségi problémák merülhetnének fel.
De nem merülnek. Nálunk nincsenek ilyen esetek, ügyek.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-04-24 Búvárverda: Dacia Logan
24. VasMacska Ugrás 2009 ápr 24. 21:14  
Most, hogy mondod, tényleg:)
20. VasMacska Ugrás 2009 ápr 24. 20:55  
Na jó megmondom, ne tipródj tovább: arra és úgy használom a sebességváltót ahogy  és amire való. Nem úgy mint itt
És szemüveget is hordok:)))
És  akkor karikás 18
17. VasMacska Ugrás 2009 ápr 24. 20:42  
Amire te gondolsz, az a  női szeszély...
Most hiába szuper a kuplung kezelésem, csak benzines autóval tudtam bármelyik sebességfokozatban elindulni.
16. VasMacska Ugrás 2009 ápr 24. 20:39  
Két haver beszélget. Az egyik kérdi amásiktól: Te, tudod mi a különbség a krumpli meg a banán között?
A másik rázza a fejét, hogy neem. Mire az első: Há ba'meg, te se menj kísérő nélkül a piacra vásárolni!
12. VasMacska Ugrás 2009 ápr 24. 20:27  
sk. tankolok, és nem rohanok ész nélkül (általában:), figyelek a fordulatszámra, funkcionálisan kezelem a sebességváltót is.
7. VasMacska Ugrás 2009 ápr 24. 20:23  
én egy 2 literesről mondtam
5. VasMacska Ugrás 2009 ápr 24. 20:12  
Nekem volt Dáciám, még 89-ben, tehát ismerem miről beszélünk, de most pl. egy fullos Seat Cordoba a maga 2,7 milliós árával jobb ajánlatnak tűnik. igaz, hogy azt hiszem, ez a benzines ára.
Mindenestre a Daciánál ez a 4,3-5,1 közötti fogyasztás meseszerű. Én a diesesel Toyotám fogyasztását nem tudom 6 alá vinni, még akkor se, amikor az autóm  saját komputere azt mutatja, hogy 4,2 az átlagfogyasztása.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
1210. VasMacska Ugrás 2009 ápr 23. 21:39  
28-tól szélcsendes idő, tükör-tengerrel rendel!
  fórumok / Képtár megjegyzések / Szudán
1. VasMacska Ugrás 2009 ápr 22. 22:36  
ez a halacska nagyon cuki.:)))
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-03-27 Idénynyitó Dorogon
137. VasMacska Ugrás 2009 ápr 22. 22:27  
Nos ezek a kisccsajok voltak ott látványosság, mert a jéghideg vízben, még esőben is vidáman viháncoltak a rövid neoprénjükben:)
Nekem csak ez az egy képem van róluk.
De  a képtárban találsz képeket Palai bázisnyitás  címmel, Thomas búvártól. Ott még láttam képeket a lányokról.
79. VasMacska Ugrás 2009 ápr 19. 21:14  
  Kicsit később, pár csepp eső...    
77. VasMacska Ugrás 2009 ápr 19. 21:10  

Rengeteg süti volt:))  Négykezesben hozták!
 
És Aladár, ha ilyen ügyesen csinálod- most nem a sütire gondoltam- akkor kinevezhetünk heti zanzásítónak:
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8946. VasMacska Ugrás 2009 ápr 19. 20:26  
A kézimunka a seregben, őrségben?:))
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
1202. VasMacska Ugrás 2009 ápr 19. 20:23  
Hát ja, ha csak úgy nem, winggel, vagy galléral....:)))

A táblázat meg mind megvan! Amit még  OW-re kaptam Répától az is, meg a tieid is!
Jól el is tettem, hogy el ne vesszenek!!:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8944. VasMacska Ugrás 2009 ápr 19. 20:15  
Sőt ilyet még én is fontam  szép szines műanyagból gyerekkoromban... Megmutasssam hogy kell?:-))
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
1195. VasMacska Ugrás 2009 ápr 19. 09:37  
Engem az az "alternatív légzőgáz ellátó rendszer" izgat, meg ez a kiegyenlítő térfogat. Ha jól értelmezem, akkor kell legyen nálam egy másik kompletten felszerelt palack, és mellény nélkül eszembe se jusson merülni. Már ha akarnék se lehet? És bizisten fogalam sincs hol a táblázatom. Pedig van nitroxhoz is.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2618. VasMacska Ugrás 2009 ápr 19. 09:22  
Mondjuk ki: Reakció idő 32 perc.
:-)
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
1161. VasMacska Ugrás 2009 ápr 18. 21:15  
addig nem engednek be a dekokamrába, ameddig a DAN, vagy bármelyik biztosító vissza nem igazolja nekik, hogy fizetik a költségeit. Lehetsz te bármilyen életveszélyben-.
1158. VasMacska Ugrás 2009 ápr 18. 21:06  
épp ezért kérdeztem.
Mert pl .ha valaki elcsúszik a fedélzeten, és nem volt friss orvosi  vizsgálata, akkor nem fizet a biztosító? de olyat se hallotam még, hogy azt kérdezte volna a DAN a dekókamra engedélyezése előtt, hogy hol az orvosi vizsgálat papírja.

Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

El Mina Wreck

Egypt, Red Sea

9/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés