»» ««
Vanek hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
3203. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 21:27  
Baszki, valaki pofozza mán helyre ezt a hatás gyereket, mer' a sok háziasszonykodásának az lesz a vége, hogy a brazil szappanopera-élményeit fogja itten meghatódva elmesélni nekünk és a végén megsértődik, ha nem bőgünk vele együtt...
3188. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 21:14  
Nos, ebben az esetben Levin mester életszemlélete a mértékadó számomra.
3183. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 21:11  
Igazából csak Kacsa érdekében vetettem fel, nehogy mán elcsessze a kompjúter vásárlást...
3179. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 21:08  
Nos valóban, DUPLA türelme bámulatos volt. Nem is értem, hogy miért nem tudott segíteni a Hibrid/Wing kérdésben...
3172. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 21:03  
A lószar didaktikai neve paripapopópotyadék, vagy mi a lószar.
3167. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 21:01  
Hogyan tudnék ééééélni néééélkülem
Hisz rólam szól az ééélet...
3149. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 19:05  
Most kalapot kell vennem...
3147. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 19:02  
Ja igen: Garf filmje (szokás szerint) egyszerűen fantasztikus.
3146. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 19:01  
Nagyon szívesen. Van mit.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
4486. Vanek Ugrás 2010 júl 12. 19:01  
Nos, ennyire ámátőőr módon nem szabadna kompjútert választani...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29131. Vanek Ugrás 2010 júl 08. 19:13  
Luciferin (A MESTER), nemcsak kitűnő búvár, nagyszerű oktató, a hidrobiológia világszerte elismert tudósa (Wetzel is tőle tanult), igazi mentor és hű barát, hanem ennél is több. ő maga a búvároktatás csúcsa, valami olyan emberi és szakmai nagyság, amihez méltó példát még felhozni is nehéz, sőt szerintem lehetetlen.

Nos jómagam is bízom benne, hogy szerény tenderemen (advanced, nitrox, meg ilyenek) A Mester is megméretteti magát, mely hatalmas öröm és megtiszteltetés lenne számomra.

Természetesen írásom lehet, hogy némiképp lekicsinylőnek tűnik a Mesterről, de még az én irodalomban járatos személyem is kevés ahhoz, hogy a Luciferin valódi nagyságát ábrázolni tudjam.

Hát így gondold meg, hogy kinél végzed ezt a fontos és igen nehéz, bonyolult és összetett tanfolyamot.

Én Luciferint tiszta szívből tudom ajánlani.

Vanek B. Eduárd
magántitkár
búvároktatásügyi főszakértő
VICC-rendszer alapító

  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
2752. Vanek Ugrás 2010 jún 28. 20:49  
Azt üzeni a zasszony (ez természetesen az én hivatalos véleményem is), hogy köszönjük Stefinek a szervezést, a házigazdáknak a vendéglátást, az úri közönségnek pedig a hogyishíjjákot, azt az izét, amit ilyenkor mindenki mondani szokott, ha a társaság által képzett kellemes hangulatot kívánja méltatni.

Szeretném megjegyezni, hogy szombaton minden körülmények között az operában voltam.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-03-07 A gép forog, az alkotó nem pihen
108. Vanek Ugrás 2010 már 07. 21:03  
Természetesen félre lehet értelmezni bármit. Ha nem menne önállóan szóljatok és segítek pici prájszért...

Egyébként pedig kéremszépen nekem pont jó a fórum úgy ahogy van és a továbbiakban is ugyanígy offolgatva, baromkodva kívánok fórumozni. Aztán majd jól eldöntitek, hogy valami eszközzel ezt kívánjátok-e korlátozni (pl. OFF kapcsolóval, hozzászólás átpakolgatással/törölgetéssel), vagy sem, esetleg szépen egyszerűen kitiltotok/elriasztotok a fórumról...
100. Vanek Ugrás 2010 már 07. 19:26  
Épelméjű vendégekre nem lehet világfürdőhelyet bazírozni...
91. Vanek Ugrás 2010 már 07. 16:21  
Már előre bocsi, hogy nyers leszek.
Egy új fórum indításán mi a paripapimpilit kell ennyit töketlenkedni? Beindítjátok, oszt jónapot. Semmit nem fog megoldani, de a jelenlegi majd hétszáz topik mellett +1 nem bőven elfér?! Oszt ha nem jön be törlitek, ha nem törlitek, akkor sincs semmi.
Vagy dobjuk össze a topiknyitási illetéket? Esetleg nyissunk mi magunk egyet?
45. Vanek Ugrás 2010 már 07. 13:51  
Attól még a szálak összekeverednek és a követhetetlenné válnak.
Gondolj pl. Bálnára, amikor 2 héttel korábbi hozzászólásokra reagál. Hiába értelmes/érdekes/hasznos (nem kívánt törlendő) amit ír, kicsit nehéz követni, amikor egy már más beszélgetés közepébe próbál beleilleszkedni... Ilyenkor az egyik szál általában gyorsan kipurcan.
43. Vanek Ugrás 2010 már 07. 13:39  
Értem. Szép lesz, amikor 5 külön szálat fogtok átpakolni egyetlen helyre... :)
42. Vanek Ugrás 2010 már 07. 13:38  
Nos, szerintem ha egy csomó topikból egybe csatornázzátok be az összes offolást, akkor lesz totális káosz.  Egy beszélgetés ugyanis folyamatosan alakul, elhajlik a témától, visszatér (vagy nem) és így tovább. Ezt szétszálazni és kategorizálni, úgy hogy azért követhető (és visszakövethető) is maradjon, hááát, szép kihívás. De mindegy, én leírtam amit gondolok az egészről, szerintem az offjelzős megoldás működhet, a többi elég nyögvenyelős szenvedős lesz/lenne, hacsak valaki ki nem talál egy "C" változatot.

De a döntés a Tiétek, nekem jó így is, ahogy most van, lehet, hogy tetszeni fog az új megoldás is, ha nem, legfeljebb Vanekmentes fórum lesz az úri közönség nagyobb örömére. :-))
39. Vanek Ugrás 2010 már 07. 13:10  
Na szépen sorban.
Először is: melyik topikokat kell megvédeni a baromkodástól (offolástól) és miért? Kategóriánként visszafelé:

Bazár fórumok: semmi élet nincs bennük általában, sztem ott senkit se zavar az offolás, az üzlet a háttérben megköttetik.
Képtár fórumok: rendszerint ezek is mennek a süllyesztőbe, ráadásul a többségük rövid (hehe nyúlfarknyi), nem hiszem, hogy ott sokat számít az offmentesítés.
Bobba fórumok: már összesen van 10 db hozzászólás...
Országok fórumai: ebből sincs sok, itt már esetleg volna értelme valami szűrésnek, bár a témába vágó hozzászólások javarésze is olyan, hogy később nem sok tanulsága van, szvsz.
Hírek fórumai: tipikus süllyesztő. Van belőle sok, de egy-két hét alatt végleg elmerülnek, és a többsége amúgy sem túl informatív, néhány hozzászólással kipurcan. Ahol meg sok hozzászólás van, ott a 80% marháskodás. No meg bulvárt szétoffolni tán nem nagy bűn... Én ezt az egész csoportot meghagynám gumiszobának.
Kiemelt fórumok: Gépház: ezen nincs mit visszaolvasni, nem is nagyon van szétoffolva, a nyúlzrikálást leszámítva. Fotós, felszereléses, balesetes: no ezeknél határeset, mert itt néha valóban ártalmas a szétoffolás, de itt is inkább csak a balesetesnél. Az általános pedig ugye a most vágyott "gumiszoba" csak más néven... És nem vált be. Vagyis bevált, de nem "védi" a többi topikot.

Szóval sztem a balesetest, a felszerelésest a fotóst és tán az országfórumokat kellene "védeni" a többi meg maradhat dühöngő.

De ha védelem.

1/A Új topikot nyitni. Eredménye nulla, sztem. Most ott van erre az általános. Aki komolyan venné, hogy ne offoljon, eddig is megtehette volna. A gyakorlatot ismerjük.
1/B Új topikot nyitni és mindenhonnan átpakolni ide az offtopikokat. Na ebbe belezöldülnétek, és elég hamar követhetetlen lenne minden téma.
1/C Új topikot nyitni és csinálni egy gombot, a hozzászólások alá, hogy a válasz a dühöngőbe menjen. Azt hiszem, hogy ez korrektül működjön, programozhat a nyúl sokat. És ugye hogy követhető legyen, nem ártana a topikban azt is jelölni, hogy itt lenne egy offtopik hozzászólás, lásd a dühöngőben. Aki azt is olvasni akarja, az szlalomozhat rendesen... Ráadásul ha egyszerre 2-3-5-... topikból is mennének a dühöngőbe a hozzászólások, akkor azon belül is követhetetlen lenne az egész. Ráadásul a poénok jelentős része csak az eredeti helyén ül, de akkor jön a szlalomozás, a topik, meg a dühöngő között. Átláthatatlan massza lenne. Én pl. kétszer kipróbálnám és többé nem használnám, ezt ígérhetem

2 Offtopik jelölő: biztos komoly programozási meló (ezt nem tudom), de ez a legtisztább munka. Akit nem zavar az offtopik, annak lényegében nem jelent változást, akit zavar a marháskodás, az kilistázza a lényeget. És egye fene, ennyi önkritikát hajlandó lennék gyakorolni, hogy kipipálom, hogy offtopik. Ha elfelejtem, a szőrkesztyűk megtehetik. És még olyan vitába se kell belemenni, hogy jajmiértszedted ki, mert nem lenne kiszedve, csak a komoly fórumozók elől elrejtve.

3. Kitiltjátok a diliseket. Hüpp, hát jó, akkor rámköszönt a DC-mentes korszak. Volt már ilyen, túléltem...

Uff
32. Vanek Ugrás 2010 már 07. 10:36  
Az jó.
Mondjuk az új topik tényleg nem fog megoldást hozni... De bővülnek a lehetőségek. :))
27. Vanek Ugrás 2010 már 07. 09:28  
Nem tehetjük. Már régi latin mondás is van erről: Offole necesse est.

(Igazándiból a nyúl lustaságára hajtunk, hogy úgyse csinál semmit és offolhatunk továbbra is kedvünkre)
24. Vanek Ugrás 2010 már 07. 09:07  
Igori lenne a méltó cím! Igazi álomvilág, pedig büntetőtábornak indult.

és akkor is: Magántitkárság. :-))
22. Vanek Ugrás 2010 már 07. 08:59  
Ja, annyit kiegészítésként, hogy a nácizmus mértéke semmit sem változik attól, hogy egy flaget tűznek a hozzászólásod lágyrészébe, vagy az egészet deportálják a gumiba, ha ezt az admin teszi önkényesen...

Továbbá az általános lett volna eddig is a gumiszoba, így egy új topik szerintem nem sokat változtatna, csak a lehetőségek növekednének. :))
21. Vanek Ugrás 2010 már 07. 08:53  
Jogosan. :))

Amúgy szerintem ez tényleg jobb megoldás lenne. (No nem a flegma flagelés, hanem a komoly kapcsolózás.)
Mert így alapvetően nem változna a fórum szerkezete. Akit érdekel a napi baromkodás, az semmi újat nem venne észre, aki meg komoly cilinderes úriember frakkban, annak egygombnyomásssal lenne nehezebb az élete. Sőt, ha névhez csatoltan a profilban lehetne tárolni az offtopik/ontopik listázási paraméter alapértelmezett értékét, így még plusz gombnyomogatás se kéne.
Aztán a másik, hogy elég furcsán nézne ki, hogy fél nap múlva megjelenik az admin és tizenkét topikból kezdi kihajigálni a hozzászólásokat. Így az eredeti topikok is furcsán fogynának (sztem néha a nem offtopik hozzászólások is válaszok egy kicsit az offtopikra, így az értelmezés is nehezebb) és a dühöngő meg nagyon hirtelen hízni és semmi struktúrája nem maradna, tehát hamar leszoknánk róla.
No meg a kapcsolós módszerrel viszonylag hatékonyan, akár utólag is végig lehetne jelölni pl. a balesetes topikot, ami így ismét értelmesebbé válna.

Ettől függetlenül persze a Magántitkárság topikra feltétlenül szükség lenne.
11. Vanek Ugrás 2010 már 07. 08:29  
Amúgy lehet másik megoldás is, amit régebben már felvetettem.
A hozzászólásoknál legyen egy "offtopik" kapcsoló, amit a hozzászóló önkritikusan, vagy az admin "erőszakkal" ;-) offtopikra állíthatna. És a topik megnyitásakor a T. Olvasó (és az ápoltak is) dönthetnek, hogy az összes hozzászólást látni szeretnék, vagy csak a témához kapcsolódóakat.
Így talán marháskodás is jobban követhető és egyszerűbben folytatható lenne és a komoly kiskosztümös úrihölgyek és az öltöny-nyakkendős úriemberek is csak a komoly szakmai dolgokat kellene olvassák.
Nos?
9. Vanek Ugrás 2010 már 07. 08:23  
Igen. Szerintem is kéne egy spéci gomb, hogy hozzászólás a "szaktopikban". Átszámozással is egyetértek.

Én természetesen a Magántitkárság topikcímet támogatom. :-)


ui.: úgyis szétoffoljuk az összes topikot, mert Edkával a szökés művészei lettünk már...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
27276. Vanek Ugrás 2010 már 04. 23:11  
Ha nincs villany a házban. ;-)


A két asszony:

- Milyen volt a szex tegnap?

- Katasztrofális... A férjem megjött a munkából, a vacsorát megette 3
perc alatt, 4 percig szexeltünk, 2 perc múlva már aludt is. És Te?

- Fantasztikus. A férjem miután hazajött, egy csodálatos vacsorára vitt
el, majd egy órán keresztül haza sétáltunk. Gyertyafény és egy óra
előjáték után egy órán keresztül fantasztikus szexben volt részünk. És
képzeld, a végén még egy órát beszélgettünk -- Meseszerű!

A két férfi:

- Milyen volt a szex tegnap?

- Szuper! Amikor hazaértem, a vacsora már asztalon volt; ettem,
szexeltem, majd rögtön elaludtam. És te?

- Katasztrofális... Hazamegyek és nincs áram, mert elfelejtettem a
villanyszámlát befizetni. Ezért el kellett vinnem a feleségem
vacsorázni. Az étel rossz volt és oly drága, hogy nem volt pénzem
taxira. Gyalog kellett hazamennünk. Otthon persze nincs áram, megint meg
kellett gyújtani azt az átkozott gyertyát. Oly mérges voltam, hogy egy
órába tellett, míg felállt, majd még egybe, amíg elmentem, és így olyan
dühös voltam, hogy még egy órán keresztül képtelen voltam elaludni.
27274. Vanek Ugrás 2010 már 04. 23:02  
Biztos kóbor áram. :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2010 Ember a vízben
57. Vanek Ugrás 2010 már 04. 21:52  
Dehogy. Simán elintézem, hogy hattyú még véletlenül se adja ki nekem. Elég felajánlanom a szolgálataidat. :-PP
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
13531. Vanek Ugrás 2010 már 04. 21:45  
Hm, tényleg érdekes...

Erről jut eszembe egy kérdés.
Természetfotósok nem szoktak slow-motion kamerát, vagy valami ahhoz hasonló fényképezőt használni, pl egy vízbe csapó jégmadár fotózásához, amiből aztán jól ki lehet venni az érdekes képkockákat? Vagy azok technikailag nem alkalmasak valamiért (pl. képminőség)?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
27265. Vanek Ugrás 2010 már 04. 21:42  
Hát egy exkluzív szoba csak járna nekünk, nem? :)
27263. Vanek Ugrás 2010 már 04. 21:26  
Mondjuk ezért igazán nem vártam sört, de ha ragaszkodsz hozzá, elfogadom...
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2010 Ember a vízben
55. Vanek Ugrás 2010 már 04. 21:25  
Mi itt a gond? Először Luci fotóz, aztán szerepcsere...
De könyörgöm, a te versenyképed csak jelszóval legyen elérhető... :-))
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
27248. Vanek Ugrás 2010 már 04. 14:35  
áááááávadászról direkt feledkeztél meg?! ;-)
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
2656. Vanek Ugrás 2010 már 03. 15:37  
Ez jellemző a nőkre. Ha kifogynak az érvekből, rögtön lecsúnyázzák egymást.
2654. Vanek Ugrás 2010 már 03. 15:32  
Hát ez az! Ne menny...
2651. Vanek Ugrás 2010 már 03. 15:29  
Nem. Vigyázni kell a libamájra.
2648. Vanek Ugrás 2010 már 03. 15:26  
Miattad az első 25%-át, miattam a második 25%-át, Káplán miatt a harmadik 25%-át, és a többiek miatt a negyedik 25%-át.
2640. Vanek Ugrás 2010 már 03. 15:05  
Nem.
2637. Vanek Ugrás 2010 már 03. 15:00  
Esetleg a kettőt kombinálni?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
27218. Vanek Ugrás 2010 már 03. 13:42  
Nem is, csak hetente-kéthetente van, mikor hogy...
27214. Vanek Ugrás 2010 már 03. 13:39  
Ne rontsátok már el a szülinapi partimat mindenféle civakodással! :)
27208. Vanek Ugrás 2010 már 03. 13:31  
Várok!
Mire? :)
27190. Vanek Ugrás 2010 már 03. 13:01  
Pedig már azt hittem, hogy kezdődik a levezetés, hogy mi a hasonlóság a cipő orra és a nő szeme között. :)
27187. Vanek Ugrás 2010 már 03. 12:57  
Az első fele bíztató, a másik aggasztó. Bár tulajdonképpen jól is elsülhet a dolog...
27179. Vanek Ugrás 2010 már 03. 12:53  
Barátom! Köszönöm! :)
27171. Vanek Ugrás 2010 már 03. 12:45  
Köszönöm! :)
27167. Vanek Ugrás 2010 már 03. 12:42  
Köszönöm!

Elég belőle egy is. Majd megkérem, hogy üljön rád. Bár lehet, hogy nem árt néhány tartalékba, ha mégis kimásznál...
27166. Vanek Ugrás 2010 már 03. 12:41  
Hűha, ez klassz! Köszönöm!
27165. Vanek Ugrás 2010 már 03. 12:40  
Köszönöm!
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

La Punta (Costa Paradiso)

Italy (Italia)

1/1 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 4-10m , áramlás

speedboat-os megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés