»» ««
Peetry hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
4999. Peetry Ugrás 2010 sze 12. 13:08  
nem a felszereléssel kapcsolatos kérdések miatt gondolom így, hanem inkább a békatalp-szemüveg-pipa trió miatt.
Most komolyan van olyan oktató, aki nem mutatja be a felszereléseket? Jó persze, lehet csak nem figyelt a kedves a delikvens, vagy a korábbi tenger iránti rajongós időszakban annyira belerögződött ez a megnevezés hogy nem tudta levedleni :)
elnézést jokerke, ha megbántottalak. Mint írtam elég közelről volt "szerencsém" tapasztalni a nem megfelelő tudás miatti balesetet, azóta lehet hogy tulzásba is viszem az aggódást.
4997. Peetry Ugrás 2010 sze 12. 12:05  
Nem téged nézlek hülyének, hanem a kérdéseid alapján úgy gondolom, az oktatód messze nem végzett megfelelő munkát, ami roszabb esetben a te életedbe kerülhet. És nem vagayok benne biztos, hogy te ezzel tisztában vagy.
Ismerek olyat, aki megkapta az OWD kártyát, felelőtlenül, és ott voltam az első merülésén, amikor csak a szerencsén múlott, hogy még életben van. Jó lett volna, ha akkor őt is felvilágosítja valaki...

4995. Peetry Ugrás 2010 sze 11. 22:43  
Micsoda kellemes témáról maradtam le:)
jokerke86:  Csak támogatni tudom a kollégák azon felvetését, miszerint szerezz be egy OWD tankönyvet, és alaposan rágd át magad rajta. A felszerelésekkel kapcsolatos kérdésekből ítélve joggal feltételezzük szerintem, hogy más, alapvető információknak sem vagy birtokában. Ez persze elsősorban nem a te hibád. Ha tanulni akarsz, akkor mivel eddig senki nem említette ezért mondom, hogy a búvárbalesetek fórum kötelező olvasmány (szerintem amúgy kivonatot kéne belőle készíteni, ami minimum AOWD tanfolyam kötelező olvasmánya legyen), nagyon sokat lehet belőle tanulni. Meg van rengeteg cikk pl itt DC-n, de máshol is (google). Mind búvárkodáselméleti, élettani, felszereléssel kapcsolatos. A kérdéseid mind kitárgyalásra kerültek már amúgy itt is, és sok cikk is érinti őket. Ezt csak azért mondom, mert ha visszaolvasol (mondjuk lehet 1 hetet rá kell szánni :) ), akkor nem előről indul az egész, és jóeséllyel te is több nézőpontot ismersz meg.
Sok jó, és biztonságos merülést!
3659. Peetry Ugrás 2010 jan 09. 12:35  
Sziasztok!

Mares Isotherm ruhával kapcsolatban van valakinek közeli tapasztalata? Régebb óta nézegetem, és most találtam egy aukciós oldalon ritka kedvező áron, de sajnos az aukció sajátosságából adódóan nem nagyon lehet vásárlás előtt felpróbálni. Alkatom miatt kicsit körülményes a megfelelő ruha vásárlása, mivel 190 cm 70 kiló vagyok, szóval a szekrény csak felfele van meg, szélességben kevésbé. Valószínűleg megfelelne a méret, de kicsit tartok. Ha valakinek van ilyen ruhája, megoszthatná, hogy milyen alkathoz milyen méret jó neki. Természetesen egyéb vélemények is jöhetnek a termékről, bár rosszat még nem nagyon hallottam róla. Ilyen félszáraznaknál is ugyanannyira fontos, hogy patent legyen, vagy kicsit rugalmasabb a dolog mint egy nedves ruhánál?
válaszokat előre is köszönöm
üdv


3454. Peetry Ugrás 2009 aug 18. 22:52  
részlet az xtx100-as adatlapjáról:
"4 középnyomású kimenet 4 db 3/8, 2 magasnyomású kimenet 7/16"

nekem csak 20-as van, most nem tudom megnézni, de úgy is rémlik hogy ugyanolyanok a tömlők. már a színüket meg a hosszukat leszámítva:)  szoval az átmérőjük ugyanolyan a többi nem:)


  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
21182. Peetry Ugrás 2009 aug 10. 18:14  
eleve későn derült ki hogy megyünk. múlt héten érdeklődtünk, és megértem ha az általuk ismert apartmanok jövő hétre foglaltak már. hát majd valami lesz:)
21175. Peetry Ugrás 2009 aug 10. 11:45  
Stara Novaljára de most a másik magyar DC-t vettük célba. Több helyről hallom mostanában, hogy lehet találni helyben. Remélem azért sikerrel járunk, én kicsit tartok. De legalább meglesz a feeling is:)
21172. Peetry Ugrás 2009 aug 10. 10:37  
Sziasztok!

Holnap indulnánk Pagra, de most kaptunk visszajelzést hogy a bázis nem tudott nekünk szállást találni.
Mindenképp szeretnénk menni, ezért bármilyen ötletet szívesen veszek, hogy hol célszerű keresni szállást, ha leutazunk.
Akik már voltak úgy hogy nem előre foglalt szállásra mentek, ezt hogy intézték? Turisztikai központba, vagy hol érdemes érdeklődni? gondolom nem házaltak végig települést:)
köszi
21083. Peetry Ugrás 2009 aug 03. 11:17  
Sziasztok!

Aug 11-15-ig szeretnénk pár napra leutazni horvátországba Pag-ra. Tudtok ajánlani valami honlapot ahol szállást lehet keresni. Esetleg van valami tapasztalat hogy mennyire lehet most szállást találni ilyen rövid idpn belül?
köszi
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-07-28 Búvárverda: Skoda Octavia TSI
1. Peetry Ugrás 2009 júl 28. 22:00  
hehe, a mi autónk:) adriára 1 hétre 4 személlyel utaztunk palack nélkül, és kényelmes volt. bányatavakat is bírja, de azért vigyázni kell.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
3056. Peetry Ugrás 2009 máj 26. 16:54  
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy apex reduktor szervízelést lehet-e győrben intézni valahol? ha nem akkor pesten hova érdemes vinni? eddig nem kellett ilyennel foglalkoznom, de most megadta magát a második lépcső. válaszokat előre is köszi
485. Peetry Ugrás 2008 aug 16. 20:59  
Hosszú távról még nem tudok nyilatkozni. Március elején lett vásárolva. Van benne egy dahab meg egy szafari, plusz néhány itthoni merülés, szal összesen olyan 35 körül. Eddig semmi probléma. Jól tart minden helyzetben, kényelmes, és nekem nagyon tetszenek rajta az olyan apróságok mint pl a lámpatartó, ami egy gumis madzag a zsebben, a késtartó amihez én pls éjszakain backuplámpát rögzítettem, meg pl hogy a palackhevederen van egy gumicsík, így atombiztosan tapad a palackra.
Nemtudom neked milyen a megszokott mellényed, ez ugye hibrid. Meg talán a nagyobb  oldalsó résszel rendelkező mellényekhez tartozik (ebben javulhatna max, ez nem az esetem). Összességében nem kívánnék jobb mellényt, számomra tökéletes. Tény hogy, hozzátok képest még ebibéka vagyok tapasztalat terén:)
483. Peetry Ugrás 2008 aug 16. 19:03  
Nekem is X-air light van. Nagyon szeretem. Semmi rosszat nem tudok mondani róla.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7809. Peetry Ugrás 2008 aug 02. 21:51  
Üdv! Holnap megyünk a Neufeldre, tud valaki infóval szolgálni, hogy mire számíthatunk? Tippek, tanácsok, helyi jellegzetesség, pl hogy ne a zöld ház előtt parkolj mer a vénasszony 2 órás monológot tart, stb. Van valami külön bejárat a búvároknak, vagy be lehet menni kocsival legalább a kipakolás erejéig? Megint magunk kerekedünk felfedezni számunkra ismeretlen helyet, és itt még nyelvproblémával is tetézve lesz, ugyh tényleg bármilyen információt nagyon megköszönök.
7560. Peetry Ugrás 2008 júl 26. 20:28  
megoldva:)
7559. Peetry Ugrás 2008 júl 26. 19:23  
Holnap ha az időjárás is a kegyeibe fogad akkor elugranánk Dorogra merülni. Viszont nem tudom hogy mennek a dolgok, sose voltunk még. A honlapon talált telefonszámon sajnos csak hangposta jelentkezik. Ha valaki illetékes olvassa most legyen szíves válszoljon, vagy ha valaki tud adni egy kompatibilis telefonszámot, amin tudok konzultálni a megfelelő emberrel azt is megköszönném.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
176. Peetry Ugrás 2008 júl 24. 14:44  
Ahogy így elnézem a tapasztaltakat nem úgy tűnik, mintha olyan nagyon szorgalmasan hordogatná mindenki évente szervízbe a reduktorát. Úgyhogy bátorkodom feltenni a kérdést, hogy valóban luxus szerintetek? De akár a többi felszereléssel kapcsolatos véleményeket is szívesen veszem, szerintetek milyen időközönként érdemes szervízelni?
151. Peetry Ugrás 2008 júl 20. 09:29  
köszi:) azt énis tudom, hogy ha fekete lenne akkor nem lenne ilyen "probléma". De jelenleg nem ez a helyzet áll fenn.
149. Peetry Ugrás 2008 júl 20. 08:07  
Nem kell, csak adtak hozzá CD-n 5 nyelven, de magyar nincs közte, gondoltam nem árt átolvasni azért. De végülis átrágtam magam az angolon, nagyjából értettem is, és nem találtam benne különösebben lényeges dolgot.
De ha már megint írok, van vmi tippetek, hogy a színtelen szilikonról (maszkról) el lehet távolítani valahogy a sárga színeződést, vagy nyugodjak bele hogy olyan "unesztétikus" marad?
147. Peetry Ugrás 2008 júl 19. 20:34  
Hali
Nem tud valaki véletlen magyar nyelvű manualt apeks reduktorokhoz? Ha nem muszáj, nem szenvednék az angol fordítgatásával. köfi
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7276. Peetry Ugrás 2008 júl 15. 18:05  
Nem tom volt-e már közületek valakinek hasonló problémája, de azért felteszem a kérdést, hátha akadt.
A minap arra lettem figyelmes, hogy elkezdett fájni az egyik bölcsességfogam, ha iszok, és folyadék éri. Enni tudok vele simán, levest is csak a folyadékra allergiás, abból is a hidegebbik fajtára. Elmentem fogdokihoz, főleg, hogy közeledik a szafari és nem akarom hogy gebasz legyen. Annyit mondott, hogy ilyen megesik, nem férnek el a fogaim és próbál helyet találni az a hátsó, erőlködik, kicsit érzékenyebb lehet, begyulladhat stb... egyenlőre hagyjuk békén majd ha alapból is fáj nem csak érzékeny, meg nem tudok tőle aludni, akkor kihúzzuk, de addig ne bántsuk. napuff. Szerintetek lehet ilyennel problémám merüléskor? Mostmár lassan két hete stagnáló állapotban van. Feleslegesen nem akarom kiszóratni, de azt se hogy betegyen a merülésemnek.
7161. Peetry Ugrás 2008 júl 14. 12:05  
Ezzel teljes mértékben egyet kell értenem, ezért is javasoltam a kollégának, hogy inkább merüljön még csak az OW kártyával, nem kell elsietni a dolgokat. A 100 merüléses AOWD-t mondjuk azért egy kicsit "túlzásnak" tartom. Mint ahogy atengercsendje is írta, sajnos sokszor kihat az egész csoportra hogy ha van OWD köztük. Velünk is megesett vörösön hogy csoport ment, csak mi voltunk OWD-k, dehát mindenkit ki kell szolgálni. Mentünk is hajóról olyan áramlásba, hogy édesanyámat párszáz méterről hozta vissza egy idegen hajó. Szerencsére a helyi guide ment vele, egyedül nem tudta volna kezelni a helyzetet. És ez sajnos egyre gyakoribb, hogy ha van 1-2 OWD a csoportban, akkor azt nem igazán veszik figyelembe, majd vigyázunk rá, oszt jóvan. Szegény meg görcsöl, mert nem volt még ilyen helyzetben stb. De erre nem az lenne a megoldás, hogy akkor csináljuk meg gyorsan az AOWD-t is. Hiába lesz meg a kártyád, 10 merüléssel ugyanolyan tapasztalatlan leszel. Egy dolog elméletben tudni a dolgokat, más dolog megtapasztalni, és átélni hogy tudod-e kezelni a helyzeteket.
Én személy szerint azért tartózkodom nagyon a korai advanced kártyától, mert sajnos sokan kerülnek ki úgy a kezdő vizsgából hogy nem tudják megfelelően szabályozni a lebegőképességet. Ha megcsinálod a haladót és 30-ról elszállsz mert nem tudod még jól kisúlyozni magad és nem megy flottul a BC kezelése, akkor jó esetben egy kamrával jutalmaznak, rosszabban egy koporsóval:S De ez csak egy példa.
Nem kell rám hallgatni, vannak itt jóval tapasztaltabbak is. De min. 20-30 merülésig nem kéne az a haladó tanfolyam (és ezért most biztos le leszek szidva hogy ilyen keveset mondok)

kicsit összevissza, de ugyis kitaláljátok, melyik része kinek szól:)
7136. Peetry Ugrás 2008 júl 13. 23:18  
Nekem Beuchatból van hasonló felépítésű, az 1/3-2/3-ot énis tudom ajánlani. Ég és föld a tanfolyáson használt nem súlyintegrált dzsekikhez képest. Én nem hittem el, hogy lehet ilyen jó egy mellény mikor először merültem benne. De szerintem ha 9 kilóval merülsz akkor 1 kiló ide vagy oda mindegy (mmint hátul-oldalt), arra figyelj hogy oldalanként legyen egyenlően elosztva. Főleg ha kezdő vagy kellemetlen ha tekerni akar a mellény.
Nade amihez igazán hozzá akartam szólni... én abszolut nem vagyok tapasztalt búvár és nem ismerlek, ahogy a tudásodat se, de nem ajánlom, hogy 5 merülés után neki akarjál vágni az AOWD-nek. Isten óvjon attól, hogy ítélkezzek, de pont magad írtad, hogy vonzzanak a roncsok, stb. Ott meg azért jobb ha az ember már tisztában van egy-két dologgal. Én az AOWD-t kb 25 merülés után csináltam meg, amit lehet sokan még mindig korainak tartanak.
Szerintem jobb ha merülgetsz a friss OWD kártyáddal, találkozol emberekkel, beszélgetsz, tapasztalatokat szerzel, és legfőképp gyakorolsz, megtanulod kezelni a saját felszerelésed. Nem biztos hogy 10 merüléses AOWD búvárként roncsok közelében a helyed. Amikor az Advanced roncsmerülését csináltuk a Peltaltison, beakadt a konzolom a korlátba.
Megmondom kerek-perec meghűlt bennem a szar is mert nem tudtam, hogy mért nem haladok. Első reflexből nem tudtam kezelni, pedig azért 20onegynéhány merülés után illet volna. Jó persze nem volt gond, megoldottam, de rájöttem, hogy nagyon nem ott vagyok még fejben hogy ilyen helyekre mászkáljak.

Amúgy meg amit nlq is mondott, a súlyozást probáld meg belőni jól. Bár nemtom a 9 kiló mennyire sok, meg azt se hogy ő hogy, mivel megy 2 kilóval a vörösön. Én most utoljára 10-el mentem, igaz 5ös ruha+3as trikó volt.

Remélem nem mondtam rosszat, ez csak egy vélemény, de majd a nagyok pálcát törnek felettem:)
4591. Peetry Ugrás 2008 feb 19. 21:15  
Üdv!

Ismét mobilnet... Igazából az ingyenesen vadászott wifi nagyon nem tetszik... mármint nem nekem, mer én mégcsak ellennék vele, de anyám annyira nem... Szóval van vkinek tapasztalata kint vásárolt pre-paid kártyáról? Milyen, mennyibe kerülhet? mennyire használható internetre? itthoni szolgáltató az valóban kilőve, de ezt a variációt említették mások, mint alternatíva a wifi-vadászatra. thx
4446. Peetry Ugrás 2008 feb 12. 23:18  
üdv

tudna vki segíteni, hogy dahabban hogyan tudok internetet varázsolni egy notihoz netkávézón (már ha van egyáltalán) kívül? konkrétan édesanyámnak lenne rá szüksége hogy esténként lehetőleg a szállásról tudja intézni az ügyeit. Ezek a mobil internet cuccok működnek külföldön is? valakinek esetleg tapasztalata? előre is köszi.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3316. Peetry Ugrás 2008 feb 03. 20:28  
A harcinyúl:)
szerintem téged festettek meg sch qpán mint logót
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-19 Reformáljuk meg a kézjeleket
144. Peetry Ugrás 2008 jan 20. 14:12  
Hogy áll az összegyűjtés? Mintha kicsit befagyott volna a topic. Vagy csak mindenkinek sürgős dolga akadt a távoli vizeken? Rosszabb esetben a munkahelyen:S Én szívesen látnám már azt a szótárt, nameg dupla remekműveit:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3050. Peetry Ugrás 2008 jan 06. 12:37  
Én ugyan nem vagyok videós, néha bohóckodok csak szárazföldön, a kamerával. De tekintve hogy a nagyobbak el vannak foglalva a verseny körüli mizériával, gondoltam válaszolok. Én Sony Vegas-t használok vágásra. Nem tudom a moviemaker milyen kimenetet produkál, gyanítom talán vmi renderelt DV avi. Ha ez akkor tömörítőből találsz progit (pl Mainconcept mpeg encoder), ha már alapból tömörít akkor meg jó is vagy. mpeg-be kell, azt eszi meg a DVD. Ennek szerkesztésére is van pár program, én szintén a sony termékét a DVD Architect-et használom. Ezek ugyan nem ingyenes progik, de szerintem pofonegyszerű használni őket. Nekem beváltak.
Aztán majd talán kiegészítenek az okosok, vag lehurrognak, ha hülyeséget mondtam.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-19 Reformáljuk meg a kézjeleket
120. Peetry Ugrás 2007 dec 22. 17:07  
jah DUPLA faintosak az animált gifek:) Katt se kell:P Legenerálhatnád mindet:)
119. Peetry Ugrás 2007 dec 22. 17:05  
Én azért nem szeretek "levegőbe" rajzolgatni, mert nem mindig teljesen egyértelmű. Ha csak egy kérdőjelet csinálsz az simán jó, de ha pl több jeled is levegőbe rajzolós, akkor előbb utóbb el lehet cseszni hogy most a kezed által húzott vonal az hozzátartozik a "képhez" vagy csak paca:)
Engem azérdekelne, hogy kinek van vmi jól bevált 5lete a mélység mutatására. Konkrétan hogy mondanád azt hogy, 37m. (de mondjuk ide vehetjük a különböző jelzőket is - mély, hosszú, távol, avagy nem méter hanem centi a hölgyek kedvéért... )
egyébként meg (esetleg néhány vad magáraveheti) én tartok tőle hogy ez a sok jól összeszedett szabvány illetve egyéni kézjel, szépen elfog veszni itt a fórumban. Nagy meló lenne erre összerakni vmi motort, amit akár be lehet linkelni itt, nem kell kirakni főoldalra... pl minden regsztrált tag vihet fel új szót, kifejezést az adatbázisba, illetve ennek leírást, esetleg képet. Mindezt táblázatosan mutatná az oldal. Ha nagyon szívatni akarlak Bunny akkor mondhatnám, h több leírás több kép, köztük szavazni lehet, h melyik a használhatóbb. Aztán mehet ISO szabványba:) És láss csodát, valóban úgy kezdődik 20 év múlva egy OWD tanfolyam, hogy egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy fórum...
110. Peetry Ugrás 2007 dec 21. 23:15  
Kérdés jele: zárt ököl, mutatóujj nyitva görbítve. Mi merülőpárommal mindig így kezdjük ha kérdés van, s csak ez után jön maga a kérdés, így egyértelmű, h vár-e vmit a másik. (pl mennyi a mélység?, de van, h levegő előtt is bemutatjuk). Egyébként még youtubon vmi teches videóban láttam talán.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2527. Peetry Ugrás 2007 nov 14. 23:47  
Igen, olvastam már, nem is egyszer. csak egy kicsit elavult. Tény hogy le van benne írva, hogy legyen ilyen, meg legyen olyan, eddig oké, csak nem tudom mindet teljesíteni. Pont ezért lennék kiváncsi a tapasztaltabbak véleményére, hogy mi a fontosabb.
pl kezdő 28mm-es látószöget, kapásból 4 gépet találtam:
-canon powershot S széria (jelen esetben S80, tokkal együtt 175e)
-pana dmc-fx1 (116e)
-pana TZ2/3 (126e)
-canon IXUS 860 is (135e)

ezek közül a canon S széria kivételével, egyikben sincs kézi focus, se M mód.
Ellenben egy canon A540 ~100e tokkal vonóval, aminek egyetlen hibája a 35mm nagylátó.
És nem tudom milyen sorrendben állítsam fel a paraméterek fontosságát.
Esetleg vmi más ötlet? de ne használtat mondjatok. lehet hogy elkerülte a figyelmemet vmi pofás kis kompakt:)
Egyébként nem lehet véletlen víz alá nagylátót kapni ezekhez a canonokhoz? Mert ha jól tudom olympuséknál van ilyen project.
2525. Peetry Ugrás 2007 nov 14. 22:57  
Üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Venni szeretnénk egy fényképezőt. A kritériumok, hogy lehessen víz alá vinni, és használható képeket csinálni, lehessen vele azért kb 10perces videót venni hanggal.
Valószínűleg új jáccik csak, de lehetőleg minél kevesebből kellen kihozni. Ezért canon S80 felejtős, ami minden szempontból ideális lenne. Ti mint tapasztaltak, mit javasoltok, mit tartsak szem előtt a víz alatti alkalmasságnál elsősorban? Szóval inkább nagylátó legyen, vagy elmegy a 35mm? Vagy inkább legyen M módja? Egyáltalán a WB állításon kívül érdemes valamivel piszmogni egy amatőrnek?
Én így elsőre talán a canon A540 vagy A630/A640-re voksolnék. 35mm-től mennek ugyan, de van M mód és f/2,6, illetve f/2,8 kezdő fényerejűek. Ezek megfelelőek lehetnek a célra szerintetek?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1980. Peetry Ugrás 2007 sze 13. 12:30  
jogos, az ezerrel egy kicsit túlzás volt. csak azt próbáltam vele érzékeltetni hogy ha nem oldja le a kedves delikvens a súlyokat akkor is lefele kell ereszteni a levegőt, hogy tartani tudja a biztonságos tempót... hát mégha hiányozna 5-6Kg ólóm...

Elche: ezen le lehet venni az octopust az inflátorról? Én nehezen tudnám elképzelni hogy ne zavarjon egy batár gégetömlő az arcom előtt.
1977. Peetry Ugrás 2007 sze 13. 12:08  
Igaz  nekem pont nem oktatták a vészhelyzeti felúszást, de amennyire tudom nem tartozik hozzá a súlyleoldás. Akkor mitől lesz kontrollált? Mert akkor gyakorlatilag nem felúszol hanem a dzseki lő ki 20 méterről, és ha eldobsz egy övet, vagy a súlyzsebeket szerintem esélyed sincs megtartani a 18m/percet. De érdekelne a hozzáértők véleménye! Én személy szerint úgy képzelem el, hogy tempó-föl, levegő-ki, előzni tilos, és még az inflátorleeresztőt is nyomni ezerrel...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
262. Peetry Ugrás 2007 sze 05. 18:59  
Meg is váltaszoltad kb, nem kellett volna beöltözni. Nade viccet félretéve nekem az a fura hogy 90 barnál azt mondod magadnak hogy még 5 perc simán. Mindezt úgy hogy tudod, áramlattal szembe fogsz visszaúszni ami keményebb lesz. Én még csak kezdő vagyok, de eddig akárhány merülésen voltam, ha nem jött értünk a hajó, 110bar-nál fordulunk. Lehet hogy rosszul gondolom, de szerintem ha 130 bart elfogyasztva 70-el akarod megkezdeni a visszatérést áramlattal szemben, az enyhész szólva is öngyilkossági kísérletnek minősül. Gondolom Te is sokat tanultál az esetből:)
92. Peetry Ugrás 2007 aug 16. 21:37  
Egy szösszenetet én is megosztok a kedves publikummal, hátha van aki még ebből is tud tanulni:

Letettük a vizsgát. Első merülés Sharm hajóról. Briefingen elmondják mit hogyan (nagylépés, stb). Kb 3-dik nap lehetett, első merülésből ki, felszerelés szétszed, gong a kaja miatt. Ok mondom majd utána felrakom a teli palackot. Megkajáltunk, kéne készülődni a második körhöz, huwazz kicsit elvagyok maradva. Gyorsan összerakom a cuccot, ugrok ruhába. Ekkora mindenki vízben, veszem fel a mellényt, uszonyt, mennék vízbe, arab barátom megfog a hajótaton. Nyomásmérő becsipődbe a mellény/palack alá. Kiszedi ok. Furcsán lóg a palack, jahogy a heveder nincs rajta, csak a nyakra akasztott kis fül meg a redocsövek tartják:S DM látja vízből gond van, mondja nyugi-nyugi megvárnak. Cucc levesz, arab összerakta rendesen, segített visszaöltözni, és innéttől ment minden normálisan.

Hát igen, sokmindennel nem voltam tisztában, és trehány voltam. Elég tanulságos volt. Azóta inkább várok 10 percet teljes felszerelésben a hajón sülve a többiekre, és 3szor átnézem a cuccom, mielőtt a társam ránéz.
(Hozzá kell tenni, nekem elég érdekes körülmények között lett meg az OWD-m szerintem)
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
480. Peetry Ugrás 2007 aug 13. 19:45  
ha még csak nem mind lenne... nade 15-ből 1? ráadásul 3 természetes halált halt, és ezt felróják? szerintem nem a magyarok a legnagyobb kisebbség ott, ennyi erővel nem is mi a vezetjük a listát. szánalom.
namind nem offolok
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1738. Peetry Ugrás 2007 aug 13. 13:09  
és szabad tudni milyen okból kifolyólag? a lumen6-os milyen erős,és mennyire fókuszált?
ugye fő lámpának jobb ha terít, és nem pontfókusz, így jó lenne valami kettő közti átmenet egyenlőre.
1735. Peetry Ugrás 2007 aug 13. 12:59  
mondjuk úgy keressünk olyan tartaléklámpát, ami hellyel-közzel elmegy egy kezdőnek főlámpaként is.
1734. Peetry Ugrás 2007 aug 13. 12:57  
mondjuk 20 környékében maximalizáljuk.
1732. Peetry Ugrás 2007 aug 13. 12:43  
na akkor megpróbálom újra, hátha valaki észreveszi a nagy személyeskedés közben az én kérdésem is:)
Szóval tudnátok ajánlani valami használható lámpát, használható áron. Csak üregekbe világítani, vagy ha véletlen betéved az ember egy "barlangba". Bár az ideális az lenne ha ki lehetne bírni vele egy éjszakait is, de mindent nem lehet egyszerre:(
sajnos ezen téren nagyon síkhülye vagyok, hogy mégis milyen fényerő/teljesítmény az ami használható.
1682. Peetry Ugrás 2007 aug 12. 15:03  
Közben megjött az újabb kérdés is! Ki milyen lámpát tudna ajánlani? nyilván olcsón kell jó fényerejű.
1681. Peetry Ugrás 2007 aug 12. 14:44  
Szerintetek Adriáról délutáni hazajövetel előtt belefér délelőtt egy lightosabb merülés?
Ilyen 10-15 közötti kotorászásra gondolok. Vagy mennyit illik várni, mielőtt nekivág az ember a hegyeknek?
köff
1558. Peetry Ugrás 2007 aug 08. 20:10  
Indexen énis válaszoltam, de most jut eszemben, hogy az ottani techdiver fórumon egyszer előjött ez a téma. Valaki szintén "túlérzékeny" volt az egyenlítésre. Próbálj meg rákeresni, ő valahogy megoldotta, bár ha jól emlékszem, akkor száraz ruha+latex csuklya segítségével.
de olvasással óvatosan mert elmegy a kedved a merüléstől:)
1510. Peetry Ugrás 2007 aug 06. 17:24  
Amennyire én tudom 2/3ig kell tölteni vízzel. Ha érdekel utána járok esetleg hátha tudnak vmit mondani a cimbik. Koliban van egy vízipipa kör, köztük nagy művelők. Hogy ne égjen meg a dohány:
egy rétegbe mehet nyugottan az alu, (szerintem lehet a villa kicsit nagy lyukat üt rá, estleg probáld meg vastagabb tűvel, vagy szerez be pipaszurkálót) és ami fontos, a szenet ne tedd rá középre. Úgy kell elhelyezni hogy félig rálóg a dohányra, félig mellé, és időközönként átrakni hogy egyenletesen "égjen" el. Így nem izzítod be a cuccot, és jobban kijön az aroma.
Ja és az első kérdésre is válaszolva nekünk van itthon 2 is:) meg az albimban is Pesten:) bár én ritkán élek vele. Valahogy pont akkor nincs kedvem amikor a többiek rágyujtanak.

hogy milyen dohány jó? én mondjuk nem kóstoltam sokat, de az alma mindig bejön. a barack izesítésűek is finomak, az ánisht próbálnám még ki. nameg persze a jó kis jamaicai G :D:D:D
1502. Peetry Ugrás 2007 aug 04. 17:59  
a letöltés miatt biztos nem fogok énse vypert választani. csak kiváncsiságból kérdeztem. Jónak tartom, meg szgépbuziként biztos elnézegetném a merülési profilt, de ahogy írtad pár nappal később nincs túl sok jelentősége. legfeljebb a hakkolást megprobálom majd:) aztán lesz inkább jobb reduktor vagy mellény:)
1500. Peetry Ugrás 2007 aug 04. 16:01  
magyarul akkor már csak árban meg designban különböznek:)
és azt a meghakkolt gekkot kezeli akkor a suunto dive managere? nameg a garinak az mennyi vág oda szerinted, mert szerintem nagyon:(
1498. Peetry Ugrás 2007 aug 04. 15:43  
Mi a különbség egyébként a Vyper meg a Gekko között? Gekkoról nem lehet letölteni? Engem is érdekel a téma, mert most hogy meglett az AOWD mindenképp egy computer lesz a következő beruházás. Bár nekem szerintem az eldőlt már a suunto, csak a modell a kérdés.
1417. Peetry Ugrás 2007 júl 30. 23:21  
végülis úgy néz ki marad minden, és felejtős marad a kártyaigénylés. 40 euróba fájna, azt meg nincs kedvem kifizetni. Oktatóm szerint max akkor jöhet elő ha egy túrára elfelejtem vinni a kártyám (ez alapból elég valószínűtlen) ekkor neten név+szül.dátummal nézik meg a végzettségem, de ekkor meg diktálhatom a hibás dátumot. Remélhetőleg nincs olyan messze egy rescue kártya, nameg úgy néz ki oda fogunk visszajárni ahol tanfolyamot csináltam, ebből meg ugysem lesz gond. Legrosszabb esetben meg megyek az OW-vel. 20 méteren is van mit látni, aztán majd sunyiba merészkedek 25-re:) de azért kicsit gáznak tartom hogy én fizessek azért mert valaki nem aludta ki magát az éjjel és elnéz egy számot. Azt hiszem ilyen esetben a minimum lenne hogy ingyen intéznek egy hibátlan kártyát. na mind1
de tanulsága mindenesetre van a dolognak.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Car Cemetery

United Arab Emirates

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés