»» ««

Újból vízre kerülhet a Calypso

Egyéb

A tengerek habjait szelheti majd Cousteau kapitány renovált hajója.

CalypsoA meglehetősen dicstelen jogi csatározás Cousteau második felesége, Francine, illetve a kapitány fia, Jean-Michel között Francine javára dőlt el. A 43 méter hosszú, korábban brit aknaszedőként szolgáló hajó évtizedeken át volt Cousteau expedícióinak otthona, és a tervek szerint a jövőben a környezetvédelem ügyét szolgálja.

Francine elmondta, nem számít, mennyibe kerül, a Calypsónak a tengeren a helye: "A Calypso olyan, mint a tengerek Eiffel-tornya, a környezetvédelem Mona Lisája. Sok helyet felkereshet, helyt adhat környezetvédelmi megállapodások aláírásának..."

Jean-Michel oldalára állt a vitában Cousteau unokája, a Philippe Cousteu Alapítványt képviselő Alexandra is. Francine a kapitány 1997-es halála óta áll a Cousteau Society élén, és azóta zajlanak a csatározások is, mert a felek egymást kölcsönösen azzal vádolják, hogy nem a kapitány örökségének szellemében cselekednek, hanem az üzlet motiválja őket. Jean-Michel szerint a Calypsóból vidámparki látványosságot akar csinálni Francine, az özvegy pedig azt követelte, hogy hagyjanak fel a Cousteau név alatt folytatott utaztatási tevékenységgel.

Most mindenesetre zajlik a munka a korábban szinte darabjaira hulló, sokáig rozsdásodó hajón, és a pénz is megvan arra, hogy eredeti fényében csillogjon.

[ Divenews ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. Bunny 2008 jan 31. 09:25  
Igen, ezt én is be akartam írni, de végül töröltem. Ha tényleg környezetvédelmi, és felvilágosító dologra használják, akkor lehet hasznosabb lesz úszva. Később meg még mindig elsüllyeszthetik :)
 2. Garfield33 2008 jan 31. 09:19  
Inkább süllyeszteték volna el és lehetne merülni.
Stílusosabb lenne....
 1. Bunny 2008 jan 31. 08:24  
Hát már marhára időszerű volt, hogy valamit megállapodjanak. Mondják az Öreg se volt valami könnyen kezelhető, de úgy látszik a család is hasonló mentalitású. Remélem egyszer még láthatom élőben a Calypso-t!

Merülőhelyek

Patrol boat PBR-512

Montenegro

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés