»» ««

Boldog új évet!

Egyéb
2/2. oldal


A tavalyi évben is sok írás jelent meg oldalunkon, és most, az új év első napján egy kis összefoglalást szeretnénk adni az általunk legizgalmasabbnak tartott cikkekről. Például itt vannak a különböző útleírások, amelyekben a világ különféle sarkaiban megfordult búvárok élményeit adtuk közre. Néhány szerencsés búvártárs olyan helyekről tudósíthatott Ázsiából, mint Wakatobi, Bali, Malajzia, Koh Tao, Srí Lanka, de még Fidzsi-szigeteki cápás merülésekről is olvashattatok. Izgalmas beszámolóink közé tartozik a Galapagos-szigetek, Mozambik, Kuba víz alatti és feletti látványosságait bemutató írás. Ám közelebb eső úticélokról is olvashattatok, hiszen Málta, a görögországi Kalymnos, a brüsszeli Nemo33 és a szlovákiai Feketenyék is terítékre került, de még a svájci tavi régészetről is kaptunk cikket. A legtöbb információt Baliról kaphattátok, egy egész cikksorozat formájában.

A búvárok körében közkedvelt úticélokat sem hanyagoltuk el, hiszen Horvátországban felkerestük Pag és Kaprije szigetét, míg a Vörös-tengeren olyan úticélokról írtunk, ahova kevesebben járnak: Taba, Eilat, Szudán és Safaga érdekességeit mutattuk be. Ezek mellett pedig olyan beszámolókat is kaptunk az Adriáról, amik a csak néhányak számára merülhető Szent István roncsáról vagy a téli hangulatról szólnak. Bízunk benne, hogy az egyre szaporodó videós beszámolók különösen elnyerték tetszéseteket.

A tavalyi évben sok hírünk kapcsolódott a fotós és videós versenyünkhöz, hiszen remek fotókkal, érdekes filmekkel versengtek a hazai alkotók. Az év első felében pedig a tavalyi év összetett győztesével, Előd Lászlóval is beszélgettünk fotózásról, búvárkodásról. A rendszeresen megjelenő cápás hírblokkban például olvashattunk a cápatámadási statisztikákról. A hazai vizek élővilágát sem hanyagoltuk, erre példaként említhető a remek leírás a mi tavainkban megfigyelhető rákokról. Felszereléstesztek és termékbemutatók is megjelentek 2008-ban, ezek között a felszereléses rovatban böngészhettek. Több búvártémájú könyvet is ismertettünk, de írtunk balesetekről és azok elemzéséről, új mesterséges roncsokról, régiek felfedezéséről is. A szabadtüdős rovatban pedig sok, egészen elképesztő rekordról adhattunk hírt.

Egy szó mint száz, meglehetősen pörgős volt az elmúlt év a hírek szempontjából 2008-ban, és reményeink szerint elégedettek voltatok azzal, mit tartottunk érdemesnek közzétenni Magyarország és a nagyvilág érdekes híreiből. 2009-ben hasonló szerkesztési elveket követve szeretnénk minél izgalmasabb olvasnivalót nyújtani számotokra, hogy minden nap érdemes legyen benézni hoznánk a búvárvilág érdekességei iránt érdeklődöknek.
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Arbaa

Egypt, Red Sea

5/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés