»» ««

Visszatérés az Antarktiszhoz

Környezetvédelem

A tankolás után ismét a japán bálnavadászok nyomába ered a Sea Shepherd hajója.

A Steve Irwin nevű zászlóshajó egy hónapon át követte a japánokat azzal a céllal, hogy a bálnavadászat akadályozásával gazdaságilag lehetetlenítse el őket. Az üzemanyagok árának csökkenése azt hozta magával, hogy a Sea Shepherd által begyűjtött adományokból többet tudnak venni, és így hosszabb időn át követik a japánokat, tehát miután visszatért a kikötőbe, újból a sarkvidék felé veszi az irányt a hajó. Az ügyesen szervezett médiakampány része az is, hogy az Animal Planeten a vadászati szezon idején sugárzott, a tavalyi év eseményeit bemutató Whale Wars sokaknak mutatja meg, mi történik a sarkvidéken, persze elsősorban a környezetvédők szemszögéből. Ez a műsor a csatorna történetének egyik legsikeresebb sorozata lett.

Így aztán tévéstábot most is visz magával a Steve Irwin, miközben az aktivisták különféle módszerekkel támadják a japánok hajóit, például füst- és bűzbombával, de próbálkoznak a feldolgozó hajókon nyílásainak lezárásával is, ami akadályozza a munkát. A Greenpeace visszalépése miatt a japánokkal egyedül szembeszálló Sea Shepherd a saját beszámolói szerint eredményesebb, mint valaha.

A japánok a szokásokhoz híven ökoterrorizmusról beszélnek, és a japán kormányzattal szemben óvatos ausztrál és új-zélandi politikusok részéről sok konkrétum nem hangzik el. Paul Watson, a Sea Shepherd vezetője úgy fogalmaz, hogy ha bármelyik kormányzat túlságosan erőszakosnak ítéli meg szervezete tevékenységét, egyszerűen kifoghatja a szelet az aktivisták vitorlájából egy végrehajtható jogi eszközzel. Ám addig is ők igyekeznek helyt állni a bálnavédelem frontján, és a Hobart kikötőjét január 21-én elhagyó Steve Irwin ismét a japán bálnavadászok nyomába ered.

Kapcsolódó link: Sea Shepherd
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. shark 2009 jan 25. 10:46  
Több Paul Watson kapitányra lenne szükség!

Merülőhelyek

Tulamben, Drop Off

Indonesia

5/9 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés