»» ««

Az EFR tanfolyamok

(Hirdetés)
2/3. oldal


Stabil oldalfekvő helyzetÖsszefoglalva tehát egy olyan tudást kapunk, amelyre a mindennapok során tényleg bármikor szükségünk lehet. Megtanuljuk az újraélesztés mellett azt is, hogy miként segítsünk mondjuk egy családtagunkon, ha például félrenyelt és fuldoklik, hogyan kötözzük be a sérüléseket vagy lássunk el töréseket, ha nem vagy csak hosszú várakozással elérhető a hivatásos segélyszolgálat, hogyan ismerjünk fel súlyos következményekkel járó betegségeket mint a szélütés, infarktus, és a sor folytatható tovább.
Nem lesz belőlünk mentőápoló természetesen, de a kapott ismeretekkel magabiztosabban tudunk kezelni olyan nem várt, mégis sajnos hétköznapi eseményeket, amelyek ezen tudás nélkül akár végzetesek is lehetnek. A tanfolyamon végig arra biztatnak minket, hogy merjünk segíteni, alkalmazzuk a megszerzett tudást és készségeket, hiszen a laikus elsősegélynyújtó szerepe kritikus egy vészhelyzetben, ő értesíti a mentőket és látja el a sérülte(ke)t, amíg a hivatásosok megérkeznek

A tanfolyamon nagyon fontos az oldott légkör, hiszen az elsősegélynyújtás elég strsszes tevékenység, és ha már a tanfolyamon is csak azt hallgatnánk, mit miért NE tegyünk, vagy ha esetleg hibázunk valamit, ki szeretné azt hallani az oktatójától: Na, jól eltörted a bordáját! Valószínűleg ez esetben egy valódi vészhelyzetben is inkább hátat fordítanánk, attól félve, valamit elrontunk. Az egész foglalkozás jelmondata, hogy "Jobb a nyújtott megfelelő ellátás, mint a nem végrehajtott tökéletes segítség". Vagyis igenis menjünk oda, ha bármit teszünk, az jobb, mintha elsétálnánk, fejünkben egy tökéletes CPR lépéseivel.

Légzés ellenőrzésÍgy aztán az EFR tanfolyamokon fesztelenül, de talán ennek is köszönhetően jó alaposan elsajátítjuk a szükséges készségeket, amelyek felfrissítésére egyébként 2 évente ajánlott ismét ellátogatni egy ilyen tanfolyamra. Ez nem kötelező, nem fognak kopogtatni senkinek az ajtaján, hogy azonnal tanfolyamra kell mennie. Azért ajánlják a frissítést, mivel a megszerzett készségek körülbelül ennyi idő alatt erősen megkopnak, és ha szeretnénk felkészültek lenni, nem árt egy kis ismétlés.

A tanfolyamok egyre népszerűbbek, külföldön az EFR az egyik legsikeresebb, legismertebb laikus elsősegélynyújtó tanfolyam, de itthon is egyre kedveltebb. Egyrészt a törvényi szabályozások miatt is sokakat a munkahelyük küld el a tanfolyamra (10 fő felett már kötelező a képzett elsősegélynyújtó munkahelyenként), de egyre többen ismerik fel, hogy ez egy olyan, valóban egy olyan hasznos tudás, amire tényleg bármikor szükség lehet.
Sajnos sokan ezt saját kárukon tapasztalják meg, miután közeli hozzátartozójukat veszítették el, miközben egy ilyen tudással az élete megmenthető lett volna. Szép számban jelentkeznek gyermekes szülők, tanárok, túravezetők is, akik számára fontos, hogy szükség esetén azonnal tudjanak reagálni.

Az írás a következõ lapon folytatódik!


Merülőhelyek

Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog

Hungary

6/16 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 12m, látótáv: 0-4m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés