»» ««

Az EFR tanfolyamok

(Hirdetés)
3/3. oldal


Tananyagok magyar nyelven isA kurzus népszerűségének egyik oka a tanfolyam filozófiája, miszerint nem a hosszú elméleti képzésre, hanem a könnyen elsajátítható készségekre koncentrál. A tanfolyamok egy naposak, nincs osztályozás, teljesítmény alapon működnek: addig nem lépünk tovább, amíg mindenki el nem sajátította az adott lépést. Lezárásként pedig néhány helyzetgyakorlat következik, ahol szimulált vészhelyzetekkel találkozva alkalmazzuk a már megszerzett tudást.

Az elméleti felkészülést már otthon el tudjuk elkezdeni, amelyez külön a felnőtt és külön a gyermek ellátásokhoz érthetően megfogalmazott, rengeteg színes ábrával, fotóval illusztrált tankönyveket kapunk. Így a tanfolyamra már úgy érkezünk, hogy nem teljesen új információkat kapunk, az ismétlés során rögzül az olvasott információ, és tisztázódik, amit nem értettünk meg. Nagyon fontos, hogy már magyar nyelven is létezik a (felnőtt) tankönyv, ami az angolt nem beszélő tanulók számára a megértést, és később otthon a felelevenítést igencsak megkönnyíti.

A szervezet az igen színvonalas tankönyvek mellett hasonló minőségű multimédiás anyagokkal is támogatja a tanulást. Több nyelvű (sajnos magyarul egyenlőre még nem) DVD létezik az Elsődleges és Másodlagos ellátáshoz, és külön a Gyermek ellátáshoz, de létezik az AED (automata külső defibrillator) kezelését is bemutató videó is. Emellett megvásárolhatunk például zsebmaszkot a lélegeztetéshez, de segítenek az oktatók egy elsősegély csomag összeállításában is.

Mivel az érdeklődés egyre nagyobb a tanfolyamok iránt, és mert az EFR talán az egyik legjobb ilyen jellegű laikus tanfolyam, egyre többen fedezik fel, mint üzleti lehetőséget. Magyarországon is lehetőségünk van EFR oktatóvá válni egy három napos képzés során, ahol nem csak a tanfolyam anyagának előadásszintű elsajátítása a cél, de meg kell tanulnunk, hogyan kell felépíteni, megtartani egy-egy előadást. Az EFR instruktoroknak egyre több munkája akad a már említett törvényi előírások miatt, de a külföldi munkavállalók (például babysitter-ek) számára is előfeltétel az elsősegély-tanfolyam elvégzése, az EFR-t pedig mindenhol örömmel elfogadják.

A tanfolyam során a leendő oktatók természetesen újra, ezúttal még tüzetesebben átveszik, és gyakorolják a tanfolyam készségeit, hiszen nekik azt tökéletesen, sőt bemutató szinten kell végrehajtaniuk. Mit is jelent ez?
Mivel a tanfolyamra bárki jelentkezhet korra, nemre és végzettségre való tekintet nélkül, az EFR oktatónak úgy kell bemutatni egy-egy gyakorlatot, hogy azt tényleg bárki megértse, és képes legyen elsajátítani és utána végrehajtani.

Emellett sokat kell gyakorolni azt is, hogyan kell felépíteni, és megtartani egy-egy előadást, hiszen az EFR oktatói tanfolyamhoz nem szükséges pedagógusi képzettség, csak a három alaptanfolyamot kell elvégeznünk, és máris egy új szakmát kapunk a kezünkbe!

Természetesen az oktatói tanfolyam során elméleti tudást is kapunk, a tanfolyam végén pedig vizsgát kell tenni, mind elméleti, mind gyakorlati tudásunkból. Az EFR oktató tanfolyam sikeres elvégzése után képesítést szerzünk a felnőtt és gyermek elsősegély-tanfolyam megtartására egyaránt, ami, ha jobban belegondolunk egy önálló, hazánkban is és nemzetközileg is jól használható szakma, amelyből akár meg is élhetünk, hiszen komoly igény van már most is a tanfolyamokra.

A cikk a PADI és az Emergency First Response támogatásával készült, a benne szereplő jogvédett képek a tulajdonosok engedélyével kerültek felhasználásra.
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

Ras Abu Soma

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés