»» ««

Nincs több delfines úszás

Környezetvédelem
2019. szeptember 2.

Az új-zélandi hatóságok megtiltották, hogy a turisták a jövőben együtt úszkáljanak a veszélyeztetett palackorrú delfinekkel.

A természetvédelem illetékesei szerint az emberek már túlzottan szeretik a delfineket, az állandó emberi jelenlétnek pedig súlyos következményei vannak a palackorrúak pihenésére és táplálkozási szokásaira, sőt  már a kölykök életét fenyegeti.

Fotó: Tim Clayton - Corbis / Getty Images Hungary

A tiltás az Új-Zéland északi részén lévő, turistaparadicsomnak számító Bay of Islandsra vonatkozik. A palackorrú delfinek imádnak a partok közelében úszkálni, ezért különösen népszerűek és instakompatibilisek a humán invazív faj képviselői között. 1990 óta azonban a harmadára csökkent a számuk, ma már csak 19 egyed keresi fel rendszeresen a helyet, a borjak között pedig 75 százalékos a halandóság – írja a Guardian.

A problémák egyik oka a hatóságok szerint a túl nagy turistaforgalom, mely a delfineket a természetes élőhelyükön éri. Ezért mostantól nemcsak az együtt úszást tiltják, de a túraszervezőket is korlátozzák, a delfines interakciók ezentúl rövidebbek és napszakok szerint is limitáltak lesznek. A nap nagy részén a palackorrú delfineket békén kell hagyni.

A szigorítás csak a palackorrú delfinekre vonatkozik, Új-Zéland más részein, illetve a közönséges delfinekkel továbbra is lehet együtt úszni a tengeri emlősökkel.

[ Index ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Boonsung Wreck

Thailand

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

SeacSub 7mm -es búvárruha

Ár: 29.950 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés