»» ««
seshat hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6604. seshat Ugrás 2008 jún 18. 21:09  
tudom, hogy van net meg gúgöl,de mégis, mi az amivel még el lehet ütni az időt alexandriában? ha ilyen drága tuti csak 1x merülünk... legalább elmondhatom majd hogy már ott is merültem...

a kövi terv meg aug, dorog :-))))
barátaim voltak vizsgázni azt mondták hűdekirály volt, bár nem volt látótáv, de nagyon tetszett nekik
6603. seshat Ugrás 2008 jún 18. 21:07  
90 euró? tejóisten, nálunk 44 a napi hajó (aki tengeribeteg vagy fáradt, és csak 1x merül annak meg csak 22...)

bár mivel kocsival megyünk (safagából:-D), megspóroljuk a repülőt és 150fontból kijön a benzin..azt a pénzt el lehet verni...
hajóroncsról hallottam hogy van... vagy valamilyen szobor a víz alatt... ninc sok infóm, a honlapjukat már megtaláltam
6595. seshat Ugrás 2008 jún 18. 19:36  
aaa...akkor ezek szerint technikai búvár vagyok..hihi :-D

kérdés: olvastam valahol a fórumban vagy egy cikkben itt (?) az ALEXANDRIAI bázisról (állítólag ott csak egy van).... őszintén, milyen? szar? jó? megyünk pár napra és merülnénk ott. arra emlékszem, hogy nincs túl sok felszerelésük csak L-es dzseki meg 46-os csizma...úgyhogy viszünk mindent.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
70. seshat Ugrás 2008 jún 12. 19:50  
nálunk kb 15 éves scubaprók voltak mindegyik hibátlanul működik.a "nagyfőnök" tavaly küldött újakat, oceanic, azokat meg akárhogy állítják a hozzáértők, ugyanúgy szivárog a levegő folyton :-I aztán két hétig jó, aztán újra... meg ugye sok vendég összeraja a felszerelést, azt levágja az octopust meg a reduktort a földre aztán egyből elkezd ereszteni..a scubapró meg legalább bírja a strapát.

a tanítónénimnek me úgyvan beállítva, hogy tüdőm kiszakad, mire levegőt veszek belőle... neki meg így jó. állítólag edzi a tüdejét. modjuk ő olyanokat csinál, hogy amig mások driftelve merülnek azt ő leússza 1 szál fürdőruhában, vagy egyik reeftől a másikig (mielőtt valaki ebbe is belekötne: a hajóról távcsővel nézi a személyzet:-))..úgyhogy enélkül is elég edzett szerintem...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1178. seshat Ugrás 2008 jún 12. 19:42  
szerintem onnan derül ki, hogy ki a "profi", hogy nem kérkedik. akikről csak úgy derült ki, hogy kifaggattam a tapasztalatáról:-) de egy idő után sokan nem számolják... hátha én fogom:-)

de a többezres merülésekkel szemben jött már nekem vendég, bizonyos Szergej, hogyaaa, őmár nem is számolja, mert már nagyon tapasztalt (igy mondta:-))) közben meg kb 70 merülése volt és a hetvenhez képest, ami már egy kicsit tapasztaltabbnak számit mint egy friss owd-s,  összevissza dőlt rá a korallokra....(azt mondta nem kell neki neoprén mert úgysem ér hozzá semmihez mert annyira tapasztalt hogy már elphinstone-on is volt).
oké.
:-D
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-06-11 Túl a tíz percen
8. seshat Ugrás 2008 jún 11. 18:27  
de nem lesz ettől agykárosult? (vagy én vagyok a buta?)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
43. seshat Ugrás 2008 jún 11. 18:21  
szerintem úgy kell vizsgálni valamit, hogy megállsz/lebegsz, azt' messziről nézed. különben, ha bezavarsz, megváltoztatod az egész rendszert, reakciót, viselkedést, és teljesen mást vizsgálsz már mint amit szerettél volna (teszem azt vadon élő állatok természetes viselkedését)
a halak meg eldöntik mennyire engednek be a személyes kis területükre.

Ha annyira féltek, vihettek volna cápaketrecet. vas már akkor is volt:-D maradjanak egy helyben és nézzenek meg mindent onnan.

pl. jegesmedvét kamerázni, szerencsénkre, csak gigászi, méteres objektívekkel lehet, mert senki nem mer közel menni. de amúgy meg ne a félelem tartson vissza, hanem az emberiesség és a természettel szembeni alázat. hogy nem okozok kárt ott, ahol nem muszáj.

én nagyon szeretek úgy merülni, hogy egy helyben, nézelődve. akár sznorkellel is, tegnap voltam, lehasaltam félméteren, és néztem a fehér halakat (nem tudom a nevüket), meg lehetett figyelni, hogy merre úsznak, (engem, körbekörbe:-))), vagy hogy hogyan viselkednek, ha nem zavarom őket. 10cm-re is oda jöttek.relaxációs gyakorlatnak sem utolsó:-))
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1124. seshat Ugrás 2008 jún 11. 18:11  
nem akarom szétoffolni a topikot, de még eszembe jutottak dolgok... azért mert 30 méter a limit, a legtöbb búvár elnézelődik huszon, huszonötön max. a merülésvezető a kedőkkel megy és azokkal, akik igényt tartanak a merülésvezetésre.
nagyon sok a dm, rescue vendég, meghallgatják az eligazitást és külön mennek, mondjuk 3-4-es csoportokban, de azért még szemmel tartva a dm-et. legalábbis ez a tapasztalatom.
(huszonöt-harminc vendéget nem is lehetne szemmel tartani, ha sok a kezdő, akkor mondjuk két merülésvezető megy, vagy elosztjuk őket 2 hajóra.)

a kezdők meg maradnak 15-20 méteren, dm-mel, ha még lejjebb is csúszna, remélhetőleg megoldható a helyzet, általában csak követik a dm-et mint a kiskacsák az anyjukat :-)  meg mindenkinek van checkidve az első merülési nap előtt, vagy ha hajón van checkdive, akkor belső reef-nél, kis mélyégben. 3 feladat + súlyellenőrzés, pont azért nehogy valaki plusz 5 kilókkal merüljön, amikor fölösleges és ne biztonságos.
a vendégek nagyrésze, lekopogom, fegyelmezett, fordult már elő 1-2 problémás eset, de nem veszélyes kategória.

elphinstone-ra nem viszünk owd-seket, ha nagyritkán van is oda út, mert az a legdrágább "szpesöltrip", általban azok jelentkeznek akik egy csoport, ismerik egymást stb.

a "ha akarnék dm-kedhetnék" meg nem lenézőleg szólt a dm-ekel kapcsolatban. de én nagyon nem szeretem azt, ha valaki az orrom előtt, tiz merüléssel kezdve tanul bele a szakmába, és amint már "profi", elkezd lekezelően viselkedni. (hiszen tudja, hogy én nem dm-ként  alkalmaztak, tanulok, amikor az idő engedi, nem sürgős). de már megbeszéltük, "fejlődik", kedvesebb.
Az igazán tapasztalt emberek, bármilyen szakmáról legyen szó, soha nem kérkednek a tapasztalatukkal.
Elismeerem, hogy tapasztaltabb az, akinek kétszáz merülése van vagy 300, de nem fogok elájulni tőle.

A fórum meg azért van, hogy beszélgessünk, én se szólok le senkit, hogy pitiáner a problémája... de amint én felvetek egyet tuti letámad valaki :-)) Amúgy meg nem egyszerű pusztafalván lakni, úgy, hogy senki sem magyar, nincs tapasztalatom más bázisokkal, stb.
1123. seshat Ugrás 2008 jún 11. 17:50  
en tenyleg csak kivancsi voltam hogy szóvá tegyem-e ha valakiről tudom,hogy mélymerül, amikor nem kéne, vagy ne.
nem én fújtam fel a dolgot!
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
31. seshat Ugrás 2008 jún 10. 20:56  
de az Aqualungot a Cousteau alapitotta, ők meg finoman szólva barbár módon merültek,kinyirták a bálnát,  kinyirták a halakat... sötöbö nem támogatom én az ilyet anyagilag, akkor se, ha nélküle lehet, nem is búvárkodnánk.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6393. seshat Ugrás 2008 jún 10. 20:50  
Giza az egy borzalom! IGGAZI harmadik világ, döglött lovak az út szélén, kosz, bűz, putrik, koszos gyerekek baksisét kérnek csapatokban támadva,  meg ilyenek. piramisok körül x méter betonkerités azon drót. tevehátról belátni. és belül is tökszar (már ha lehet igy jellemezni az Ókori világ egyik csodáját), felhúztak vmi szocreál izét, állitólag múzeum, meg buszok mindenhol és 2 percenként basztat valaki hogyha adsz pénzt, lefényképezheted a tevéjét :-D
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1092. seshat Ugrás 2008 jún 10. 20:45  
jó, nem reménytelen, megkérte az egyik oktatót hogy holnap gyakoroljanak egész nap maszküritést :-)))

azarabdémon:
1. minden dm 32% nitroxszal merül, és az oktatók is, pláne ha napi 3x 4x merülnek. a mélységi limit minden vendégnek 30m, amúgy egyiptomban már, nempublikusan, újra negyven, de nem kell azt erőltetni.én a páromat sem minősítem, tíz éve bázisvezető, négyezer merüléssel a háta mögött, biztos jobban átlátja, mint én. soha nem volt még nálunk baleset, egy srácnak kellett ahajón sürgősen oxigén, de dekókamra végül mégsem (fél liter vizet fogyaszott aznap, de a bejelentkező nyomtatványon a vízfogyasztás szükségessége is szerepel a többi szabály mellett!)

2. nem minősítem a lányt rossz DM-nek, a munkáját amúgy jól végzi ezt írtam is. pusztán aggaszt, hogy negyven méterekre megy amikor fél, ha víz megy a maszkjába. nem vagyunk hűdejóbarátnők, de ettől függetlenül nem szeretném hogy hülyeséget csináljon.

3. az "ellenfél" azaz a dm mesélte el, hogy letépte róla a maszkot a pánikolós a nagy hadonászásban, ő megijedt, és fölment. erre írtam, hogy jó hogy nem 2 méteren votak és nem huszonkettőn. vagy negyvenkettőn. ezt gyakorolnia kell, mára már ő is belátta.pont ma! a dm tanfolyamon ugyan bemutatta a gyakorlatokat, de nem tépte le róla senki, illetve de, egyszer a párom, próbaképp, de akkor a lány még nemdm volt hanem aowd-tanuló.

4. hogy hogy milyen alapon? volt egy válaszási lehetőségem, hogy az egész irodát/háttérmunkát szeretném-e csinálni (check-in, könyvelés, checkout, reklámdizájngrafika stb stb) vagy elvégzem a dm tanfolyamot és megyek hajóra, mert erre a két melóra volt "hely" és lehetőség, jó, plusz oktatót is kerestek de az még soká leszek :-D a mostani melóm kreatívabb, közben csinálom (széplassan) a dm-et, és partról merülök a delikvensekkel, (úristen, most jöhet a köv.attack, hisz nem vagyok még dm:-))),  mivel ők még nem merültek itt, én meg most már kb hatvanöször ugyanott, ergo jó eséllyel visszatalálok :-))

pont ma jött egy pár, akik fél éve voltak, (majdnemfriss owd, szótsetudtam németül,de velük merültem és direkt megkértek hogy holnaptól én merüljek velük... sose volt még ilyen :-D tök jó érzés)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6373. seshat Ugrás 2008 jún 10. 13:27  
:-)))
en meg 20 perc alatt mentem le huszra...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
24. seshat Ugrás 2008 jún 10. 13:26  
de mar mindenki tekergette mindenhova :-D nem lett jobb, csak egy ideig.  ugy kell banni vele, mint a himes tojassal.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1088. seshat Ugrás 2008 jún 10. 13:25  
viszont teny, hogy a nemet vendegek betartjak a szabalyokat. ha 30 meter, akkor ö megall 29.9-en. legalabbis nalunk!!! akivel eddig problema volt, az volt szlovak, orosz es sajnos magyar vendeg...a cseh nö nem, viszont tanga monokiniben mutogatta a hajon a szilikonmelleit :-D (pedig a baratjaval volt)
de hogy mas bazison mi a helyzet azt nem tudhatom, itt nincs velük gond, szerencsere, mivel a 90% nemet.

de mindig 30 metert mondunk limitnek nem 40-et.

ettöl függetlenül meg lehet a guide hülye, a nemet is ugyanugy.

VasMacska: nem en akarok lenni a fönök nöje aki arulkodik ez a baj :-I mondjuk a többiek jo fejek, aranyosak, volt meg egy irigykedö nöszemely (hogy az ö pasija miert nem dolgozhat itt) de szerencsere mar nincs nalunk...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
21. seshat Ugrás 2008 jún 10. 11:12  
kerdesem van: otthon van kifejezetten Mares szerviz, vagy regulator szerviz vagy hova vigyem tulerzekeny masodiklepcsömet? folyik ki a levegö, bugyborekol, aztan egy hetig semmi baja, aztan varatlanul megint :-I itt javitottak mar de nem sok sikerrel.
es az arakat sem ismerem :-I
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6365. seshat Ugrás 2008 jún 10. 11:10  
nekem nem szokott fajni de mar 3x-4x volt hogy nem tudtam kiegyenliteni, szerencsere nem vendeggel voltam, hanem fundive-olni (de szep magyar kifejezes:-)))  nem fajt, csak nem pattant ki ...volt hogy utana recsegett es 1-2 nap alatt elmult de idegesit azert, hogy miert. mindig ugyanaz a fül, a jobb.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1084. seshat Ugrás 2008 jún 10. 11:05  
mindegy igazabol, csak kivancsi voltam a velemenyekre.
de azert mert mas teren idegesit, vagy nem a kedvenc kollegam, attol meg nem szeretnem hogy hülyeseget csinaljon. mivel en ovatos tipus vagyok es 30 alatt sem voltam meg, lehet csak en fujom fel a dolgot.
1082. seshat Ugrás 2008 jún 10. 10:49  
nem tudja mert titokban csinalta, elöttem meg lehet nemetül beszelni mert csak tanulom es azt hiszi nem ertem hogy "mejne tifszte tauhgang var firundfünfcig ...pssssttt...." :-)))

ha szolok, akkor a) en vagyok a szemet b) "jaj csak azert mondod mert nem szereted öt"
ha nem szolok akkor meg megakadalyozni se lehet, hogy baromsagot csinaljon, szerintem a 45m sem volt kifejezetten jo ötlet nitroxszal, en tudom hogy jol vegzi a munkajat a hajon, mint dm, ezt elismerem. DE tudom, hogy csak addig, amig valami hiba nem törtenik pl leesik a maszkja. 2 meterröl fel tudott spurizni (mar akkor volt vagy 250 merülese), de negyvenkettöröl mar nem fog tudni :-o
pont azokkal törtenik mindig baleset akiknek nagy az arcuk mert hüdetapasztatnak hiszik magukat engem nagyon idegesit az ilyesmi.
1080. seshat Ugrás 2008 jún 10. 10:42  
OFF: ahhh...mar beszelgettem vele amikor titokban bement az irodaba, es nem eleg hogy megnezte a fizetespapirokat, de meg nekem esett mi az hogy mi ugyanannyit keresünk (????) amikor Ö A Nagy Merülesvezetö en meg nem. mert bar 1.5 eve itt vagyok, nem vagyok oda a napi hajoert meg a parom a bazisvezetö, ha annyira dm-kedni akarnek, mehetnek. de sok mindnekinek nagy lesz az arca ha feljebb jut egy kepzeletbeli "rangletran" ezert jobbak a ferfi kollegak
en meg azzal sem szoktam visszaelni hogy a parom a fönök, csak akkor hozok szoba valamit ha nagyon muszaj.

Nitrox: ez egy nemet bazis, ergo egyik vendeg sem megy melyebbre, mint 30m. kiveve ha a vendeg magyar . vagy orosz.  Guide-olast csak kezdök szoktak kerni, a többi vendeg rengeteg oktato, dm vagy rescue vegzettsegü, meg ismerik a helyeket, kis csoportokban elmerülgetnek. DE azt alairom hogy egy kezdö, akinek dm kiseret kell siman elkezdhet süllyedni lefele....

meg különben  fa**ert megy valaki le ötvennegyre, amikor nem tud maszk nelkül uszni (gyakoroltam vele a rescue tanfolyaman kb fel eve de most mar tul fennhordja az orrat hogy segitseget kerjen) ...szerintem az ilyen nemnormalis, aki vihogva meseli hogy milyen nyomaszto volt es hogy beszedült negyvenötön meg a többi, jaj de ne mondd el senkinek hihihi

es azt is tudom hogy a nök milyenek.








1065. seshat Ugrás 2008 jún 10. 07:40  
sziasztok...tanácsot kérnék
a téma: egyik kolléganöm (az a dm, akiröl irtam, hogy amikor a pánikos letépte róla a maszkot, egyböl felment a felszinre, hihihi, tök jó sztori) valamire válaszul azt vetette oda nekem, hogy "nem szeretném ha a regulátorom beszarna elphinstone-nál negyven méteren"  nézek, mi? negyven? :-o a következö pillanatban meg az egyik vendeggel beszelget, hogy a legmelyebb merülese ötven-x meter volt  eddig. Mivel nalunk lett dm, mert tizen-x merülessel jött fel  egy eve, ezert feltetelezem, hogy ezt az ötven-x-et nalunk hajtotta vegre. es mivel mindig nitroxszal merül, feltehetöleg nitroxszal merülte le. Volt egy ilyen beszelegtesünk regen, megneztek egy uj merülöhelyet ahol az egyik kollegankkal (azota kirugtak) lementek 45-re es ez a kolleganöm "hü-de-nagyon-nem-volt-jol", hihihihi, tök mókás volt.

Ilyenkor mi van. szóljak? ne szóljak? várjam meg amig balesete lesz vagy meghal? kb 300 merülese van, "jó" dm, mondjuk, a vendegek szeretik, jók a breefing-jei, ismeri a merülöhelyeket, aktiv, pörgös kiscsaj, AMIG valaki le nem tépi róla a maszkot. Es oktató tanfolyamra akar menni. (khm khm)

nem vagyunk jóban, mert falra mászom a stilusátol, tehát ha akárkinek mondom hogy ezt hallottam a mélymerüléseiröl, akkor azt hiszik, hogy be akarom mártani, hogy alátegyek. ezért nem szóltam. vagy én vagyok a hülye?

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-27 Cápák után újságírók gyűrűjében
33. seshat Ugrás 2008 jún 01. 15:51  
off: de ez tipikus igy loptak el az egyik baraom magnojat a kocsibol...mindennap felvitte a lakasba, aznap meg pont nem... :-p
Murphy
31. seshat Ugrás 2008 máj 30. 21:34  
de tenyleg kene egy tulelö keszlet csak irotabla van nalam meg hajgumi meg iranytü...

bezzeg alapbol van tulelökeszletem (gyoccer, tapasz, zsepi, nescafe stb) de nem vizalloak. meg elsodrodva ugyse lehet kavet fözni :-I
30. seshat Ugrás 2008 máj 30. 21:32  
de pl a vörösön nem gaz ugyis latszik merre van a part es mindenhonnan jönnek hajok... vagy felmaszol egy vilagitótoronyra :-D

de egy hipermini gumicsonak is jo, ami elfer a zsebben :-D
par ürhajos etel-tablettaval meg egy kis vizzel, na meg egy vizallo telefon...
29. seshat Ugrás 2008 máj 30. 21:24  
valami ilyesmire gondoltam :-D
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6159. seshat Ugrás 2008 máj 29. 17:28  
ja most 700valamennyi euro mindennel, odavissza, amszterdami atszallassal...
nemeto-bol.
akkor mar megeri egyenesen amszterdamba repülni fapadossal... ott32kg a max utana kidobatjak veled a többit:-p
6119. seshat Ugrás 2008 máj 27. 13:30  
szerintem minimalis baksis eleg
a legszegenyebb, legalacsonyabb fokozatu katonak, rendörök 7 fontot keresnek NAPONTA, mert 200 font az atlag fizujuk, jo van akinek 300 de igazabol edesmindegy.

a lovesabb kompresszoros fiuk, zodiac vezetök stb durvan havi 400at kapnak.
es sosincs hetvege meg szabad nap, ez a normalis errefele...mondjuk mi adunk a kompreszsoros fiuknak szabadnapot is, meg 6-700 fontot... de nem ez a megszokott...

a mosodas fazon mondta hogy egesz nap a hotelben melozik reggeltöl estig es 300-at keres...csórikám. aztan este mosodazik... hatha be tudjuk venni kompresszorosnak... vagy akarminek :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-27 Cápák után újságírók gyűrűjében
6. seshat Ugrás 2008 máj 27. 13:24  
de igen ha van B terved :-) arra az estere ha megse talalnanak meg
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6093. seshat Ugrás 2008 máj 24. 15:06  
ja lehet hogy nekem sem fog menni :-P de frankon.
6081. seshat Ugrás 2008 máj 24. 08:33  
jo de az MBSZ a CMAS keze ala dolgozik, ergo nem független!!! naluk nem mehet ket * együtt merülni, csak felügyelettel. ha en pl. PADI owd vagyok (azaz cmas*), padiskent mehetek egyedül egy masik owd-sel merülni, mi van, ha mar 100 merülesünk van, de nekünk eleg az owd, tök jol elvagyunk vele. vagy mast mondok,  AOWD-vel, az meg szinten cmas*-nak szamit!

aztan jön az mbsz, es megmondja, hogy mivel a cmas szerint nem merülhetünk es akkor majd okoskodnak hogy ize meg bigyó.... ez olyan mintha a magyar autoklub a peugeot gyarban lenne, akkor leszarjak a te audidat.
6027. seshat Ugrás 2008 máj 23. 12:53  
erre gondoltam hogy valaki csinalhat ilyet, bakker, kell nekem azonnal 50 merüles, elmegyek 1 honapra valahova ingyen melozni. nem mondtam en hogy ez a helyes ut!!! :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
176. seshat Ugrás 2008 máj 23. 12:52  
jo, annyit mondtam hogy MEGOLDHATO, HA vki napi 2x merül 1 orat, akkor lesz 48 merült oraja az owd merülesei melle... nem azt hogy igy szoktak csinalni, vagy igy kell :-) tudom en hogy nem ez a modja a tapasztalatszeresnek:-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6025. seshat Ugrás 2008 máj 23. 12:50  
a "hogyan add at masoknak a tudasodat" cimü tananyag, az ahsznos... vagy ne üsd uszonnyal a vizsgaztatot ha bena... meg TÜRELEM.... ismerek egy dm-et aki vicceskedve beszolt amikor 2 embernek nem volt buddy-ja, hogy "ti legyetek együtt mert ugyis mindketten olyan hülyen merültök", a hajo elött hangosan meg "jaj ne az a barom is velünk jön mindig fellebeg f..m ki van vele"

szoval dm-ekre is raferne az ilyemi kepzes...
6024. seshat Ugrás 2008 máj 23. 12:47  
jo, arra gondoltam hogy meg lehet csinalni, ha valaki nagyonsürgösen akar dm tanfolyamra menni es kell neki az 50 merült ora :-))

a hajos merüleseim mind 50-65 perc körüliek, de ez nem rajtam mult en csak mentem amerre a többiek..de housereef-nel volt mar lany 6 merülessel, es 5-6 meter melyen 21 perc alatt szivta le a palackot 50 bar-ra..pedig nem is volt nagy darab :-) mivel nekem nem mindig van "kedvem" 1 orasakat merülni, engem nem zavart... :-p :-D

normalisan nalunk 2-3-4 honap alatt lesz valakiböl dm, mondjuk nem is kinozzak hogy mindennap a hajorol merüljön 2-t. en ezert nem is nagyon akarok hajos guide lenni... öszinten bevallom nekem az sok. ha az anyanyelveden beszelnek akkor hawaii a hajos guide melo is, 2x volt itt magyar csoport... de nemet vendegeket szorakoztatni..a sok nemet beszed egy idö utan mar csak bla-bla-bla nem tudok hosszu ideig odakoncentralni, föleg nem egesz nap :-p

office work+fundive az am a jo :-D
a rescue meg hasznos, azert csinalom.  
6020. seshat Ugrás 2008 máj 23. 12:30  
hihihi

PTR: ja a masikban reagaltam, lehet felre szamoltam akkor bocsanat :-) 50orat lehet teljesiteni ezt deritettem ki:-) persze elöfeltetelkent, dm vizsga is not included.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
173. seshat Ugrás 2008 máj 23. 12:26  
nem, nem a DM vizsgat nem szamoltam bele... az elöfeltetel volt az 50 ora ami nem feltetlenül 100 merüles, lehet h csak ötven, ha 1 orasakat merülsz igy gondoltam! bocs ha felre erthetö nem is emlekszem mit irtam mar.

es utana adm vizsga allitolag 2 het tanfolyam ... nem tudom en nem dm vizsgazom csak rescue-zom
172. seshat Ugrás 2008 máj 23. 12:24  
50 óra volt irva (vagy 100 merüles) erre gondoltam 50 ora az 50 merüles, ha nem felorasakat merülsz hanem mondjuk dm trainee-kent a guide-ot kisered.
az napi 2 merüles, az heti 6 nap (heti 1 day off-fal szamolva bar van ahol annyit se adnak) heti 12 merüles az 4 het alatt 48 az majdnem ötven...

aztan meg a vegen 100 merüles vagy 300 ora volt irva en erre irtam hogy akkor 60 perc eszerint 3 merülesnek felel meg az tök jo..akkor nem is csak 120 merülesem van hanem legalabb 250-300 :-)))) (pedig 20 perces merülesekkel nem sokra megy az ember dm-kent max ha csak introztat hehehe)

jo abbahagyom

de lehet hogy felreszamoltam, mindenesetre az 50 ora szintehogymajdnem teljesithetö 1 honap alatt.  lehet a 48 is eleg ha owd-d van negy merülessel... plane ha 8-cal...
170. seshat Ugrás 2008 máj 23. 11:54  
OFF: en nagyon szerettem anno a nök lapja (nem röhögni:-))) forumot, mielött megvaltoztattak felujitas cimen, tenyleg az volt a legjobb (szerkezetileg es hangulatilag). barmilyen temaban nyithattal forumot, jöttek a reagalasok, segitseg, ötletek, blabla, atlathato volt, könnyen kezelhetö mint ez... mindennapi kis beszelgetesekhez igy most ez, a DC foruma a legalkalmasabb, amiota az nlc olyan sz*r lett, leszamitva hogy erösen tematikus :-) de az mar nem illene az altalanos beszelgetesbe hogy "mit szoltok Josef Fritzl-hez" vagy "kenyelmes -e a JLo magassarku cipö" :-D
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6012. seshat Ugrás 2008 máj 23. 11:48  
hat nem tudom... apukam pilota oktato ugyhogy neki mindenfele oktatoi tevekenyseg "elethalalharc", hiszen nala, ha elszurod, akkor lepotyoghatsz, ott nincs olyan, hogy "jaj csak 1 hibam volt a tesztben".
autot vezetni is ebben a szellemben tanit, biztos ha erdekelne a buvarkodas akkor ott sem lenne tul könyörületes :-)
de nincs neki OKJ-ja.

azt mondta, hogy amit az ember tud, azt meg is tudja tanitani masnak - ha nem, akkor nincs is a tudas birtokaban... van benne igazsag, viszont az is ott van, hogy valaki "köbunko", de bemagol mindent es benne marad az agyaban, ergo "tudja" - az ilyen tipusu emberek "tudasa" viszont a legkisebb elteres eseten is összeomlik es nem tudjak megfelelökepp lereagalni, mert pl nincs IQ (ha ugy vesszük az intelligenciat, mint problemamegoldo es asszociacios keszseget).
Csak azt tudja, ami feketen feheren le van irva... gondoljunk csak a sok eminens tanulora a sulibol anno, agyonvertek ha nem vitt haza ötöst, attol meg lehet sötet mint az ejszaka.

de persze nem art, ha valaki ert a pedagogiahoz, de pl a volt gimnaziumi vagy föiskolas tanaraim x szazaleka egyaltalan  nem ert hozza, hiaba van tanar diplomajuk... biztos vannak tanar tipusu emberek, akik raereznek, vannak akik kevesbe es egy ilyen okj tanfolyam segithet rajtuk, van, akin meg az sem segit...
5992. seshat Ugrás 2008 máj 23. 10:54  
vagy ha Mo-n allitok ki oktatokent egy PADI-s PIC-et akkor a tanitvanyom azzal kitörölheti a segget mert nincs okj-m.
5990. seshat Ugrás 2008 máj 23. 10:53  
jo, bocs 3.ami eszembe jut: tegyük fel hogy van x ezer merülesem, 10 eve hiperszuper oktato vagyok, megcsinaltammar hatszazhuszonöt tanfolyamot, na, jo lenne egy kicsit Mo-n dolgozni, menjünk haza, azt elküldenek OKJ-ra? (akkor is, ha pl mar van föiskolai vegzettsegem).

es ez csak magyarokra vonatkozik? tehat pl (ez nem fog bekövetkezni, elmeleti kerdes), parom, aki nemet jönne velem haza, oktassunk egy kicsit Mo-n, akkor öt is elküldik OKJ-ra? vagy elötte egy magyar nyelvikurzusra vagy egy nemet nyelvü okj-ra? vagy mi.  
5988. seshat Ugrás 2008 máj 23. 10:49  
de jo ha van ilyen okj-s ized es elunod az instructorkodast meg mindig lehetsz radioamatör-sport oktato, vagy görkori oktato vagy kötelugras oktato (az mi, ugrokötel?)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
168. seshat Ugrás 2008 máj 23. 10:48  
jo, atmentem az altalanos beszelgetesbe de ott meg tul sok a hsz en jobb szeretem a friss forumokat az nyomonkövethetöbb...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5987. seshat Ugrás 2008 máj 23. 10:46  
ja akkor mit kell itt "gizdulni" a TF-fel... minimalis követelmeny: szakmunkas vegzettseg. ez csak egy sima OKJ tanfolyam.

(mielött vki megint megsertödne, nem a szakmunkas vegzettseggel van bajom... a mai vilagban sajnos keves van belölük, de ez mar masik tema)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
161. seshat Ugrás 2008 máj 23. 10:19  
en meg elbirom a sajatomat, ha jo napom van akkor segitseg nelkül megküzdök az uszonyletraval is (uszony nelkül) :-)))

de azert van aki nem birja, irt valaki peldat, gerincserv, peldaul. attol meg hadd buvarkodhasson, a viz alatt ugyis könnyüüüü... söt, mast mondok, volt egy csapat fiatal srac nalunk, hatan-heten voltak, az egyikük mozgasserült (kerekes szekben)! - visszaterö csoport.
ez a srac merült partrol, merült hajorol, megmerülte borzalom hullamzasban a salem-et (ott a legszarabb visszakapaszkodni a hajora, jo, nyilvan öt felhuztak valahogy) ...hat pont ö panaszkodott meg nyavajgott a legkevesebbet, akinek meg "joga" is lenne hozza. Minden tiszteletem az öve, ugy amugy is.

visszaterve a nauira meg az owd-re... akkor a buvaroktatoknak egyszerübb ha vilagot jarnak es normalis helyeken oktatnak, aki nem akar ezert a TF-re menni. es ha mas diplomaja van melle, az nem jo?

158. seshat Ugrás 2008 máj 23. 10:13  
igen ez benne volt a pakliban hogy "megtevesztö" a cikk, vagy hogy nekem epp negativ mellekzöngevel jön le az egesz... irtam is.

hü hogy üritettel maszkot felszereles nelkül? sznorkellel? vagymi
144. seshat Ugrás 2008 máj 23. 09:14  
100 merült óra az 300 merüles... hm...

akkor ha 40 percet merültem akkor ezentul kettönek szamolom :-D ha egy orat akkor meg 3-nak
140. seshat Ugrás 2008 máj 23. 07:43  
figyi mar, de tavaly az egyik FHM-ben (aminek Eva Longoria a mini, es Fresh Andi a nagyobb kiadasban volt a cimlapjan) van egy interju egy NAUI buvarral... hat komolyan, ej de kemeny vagyok, ez a katonai kikepzes, honapokig tart egy tanfolyam, meg egyetemre kellett menni hozza diplomazni (TF) blablabla... ugy jön le az egesz, mintha ö lenne a menö arc es a buvarkodas mindenki mas szamara elerhetetlen meg de kemeny stb.  

marmint lehet egy jo fej emberke, nem tudom ki volt az, biztosan valaki hires/tapasztalt buvar, de a cikk ugy adta vissza, hogy...nem volt annyira szimpatikus.
139. seshat Ugrás 2008 máj 23. 07:40  
jo, ötven merült ora (60-70merüles?) szerintem meg mindig keves ahhoz, hogy rabizzam valakire az eletemet. ezt egy honap alatt le tudja merülni  barki, aki olyan helyen tartozkodik 1 honapig ahol van buvarkodasra alkalmas viz.

en attol is függöve tennem a vizsgat hogy milyen regota buvarkodik az illetö
136. seshat Ugrás 2008 máj 23. 07:14  
jo, a vitat berekesztem.
PADI rendszerben tenyleg lehet dm is introztato, söt dsd-t is csinalhat. egy specialitas tanfolyamot kell elvegeznie. de tovabb, magasabb szinteken nem "oktathat". ha tetszik, ha nem, ez van, lehet höbörögni ellene, itt is lehet "atfedes" vannak szar oktatok meg k..ajo divemasterek is.

meg fogjak enni a hangyak a divecentert. ha megettek a computert is akkor nem irok többet es akkor nem tudunk majd vitatkozni.(de tenyleg: kiragtak a csempet, olyan jaratokban mint a hangyafarm a jatekboltban es ma kb ezer darab volt a vizforraloban benne egy kupacban) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Bare Island

Australia

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 4-10m , áramlás

parti merülésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés