»» ««
seshat hozzászólásai:

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-11 Cápák, búvárok és egyéb veszélyforrások
20. seshat Ugrás 2008 nov 11. 14:02  
...de szeretnék muszlim nöi búvárt látni... annak kifejezetten örülnék.
nem akart fasisztoid beszólás lenni, csak taszit , hogy akármerre megyek, csak csúnyán nézö nagyonvallásos, vagy nyáladzó-beszólogató helyi fazonokat látok (a 20 perces séta a munkába külön öröm) - az izoláció miatt is zavar. jó lenne néha normális nöket látni az utcán. kapcsolatba kerülni velük szintén lehetetlen.

OFF: sajnos a szegénység miatt kevés az értelmes (iskolázott) fazon az országban, két jó fej embert ismerek. itt általános iskolába se kötelezö járni... bár az unokatestvérrel házasodás népszerü szokása sem tesz jót az átlag-intelligencia növelésére, biztos nem tanulnak genetikát pedig hasznos lenne. ha ennek ellenére van pár jó guide, az külön jó, de nem az a jellemzö... aki nálunk tanult volna, elfelejtett szólni, hogy analfabéta (hiába volt owd könyvünk arabul).

van egy arab srác, húsz km-rel odébb egy bázison, aki alexandriai, a múltkor kiborult hogy ebben az országban mindenki milyen hülye, meg randizni se lehet, mert mindenki be van burkolva, és nem is hagyhatja el az országot, mert azt itt nem lehet (ja, de, ha van 2000euród, meg még párezer a számládon)

de kevés az üditö kivétel, akivel beszélgetni is lehet, férfiként, egy safarin biztos könnyebb, de jól összehaverkodtam a guide-dal, de nöként ez nem ilyen egyszerü. az is hónapokba tellt, mire a hajók személyzete elfogadta a nöi dm kérését, hogy melyik reefhez menjenek. csak mert nö.
szóval én örülök, hogy nincs muszlim férfi guide a csapatban. az oktatóval nagyon sok gond volt, hiszen nem tudta a nöi vendégeket egyenrangú félként kezelni. pedig fiatal, iskolázott, amúgy jófej srác volt.




  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-05 Elveszve a tengeren
115. seshat Ugrás 2008 nov 11. 11:50  
mondjuk ja, van aki meg sose kap jattot. pl az utcaseprök.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-11 Cápák, búvárok és egyéb veszélyforrások
2. seshat Ugrás 2008 nov 11. 11:40  
ne menj arabokkal merülni, ez a titok nyitja... vagy legalábbis egy fontos tényezö.
mi próbáltunk kiképezni 2 srácot dm-nek, mert volt anno egy ilyen szabály, hogy minden bázisra kell helyi erö...
hát... nem lett.
aki meg volt, és jól képzett volt, vele az alapvetö, szokásos viselkedésproblámák léptek fel, bár én elöre megmondtam, hogy aki csadorban járatja a feleségét, annak problámát okoz majd a nök oktatása.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-05 Elveszve a tengeren
113. seshat Ugrás 2008 nov 11. 11:27  
egyetértek.
vagy amikor kinyitja a klotyó ajtót meg megnyitja a csapot és törölközöt is ad...na az mindig felidegesit.
112. seshat Ugrás 2008 nov 11. 11:27  
hát akinek nem kell guide, az külön megy a buddyjával vagy a csoportjával.

más bázisokon az a szabály, hogy owd és/vagy 25 merülés alatt kötelezö a guide. itt nincs ilyen számszerü szabály, van, akinek 60 merülés után is kell guide, van aki meg owd ugyan, de 200merülése van, félévente jön nyaralni, nekik nem kell.
(de aki kéri, természetesen kap. kostenlos.)
110. seshat Ugrás 2008 nov 11. 11:23  
nekem mindegy, hogy adnak-e vagy nem. van aki 50 eurót ad, van, aki semmit, ez bizony csak akkor derül ki, amikor 1-2 havonta felnyitjuk a dobozt.

Dupla: hát ez az, hogy az nem jatt. lehet, hogy csak beszedik, de sose kapja meg az, akinek szólna. Bár itt még szolgáltatást sem kell adni ahhoz, hogy elvárják a jattot..mint a gyerekek az utcán, baksis, baksis. kérdem, miért, mire fel, arra mér nem tud válaszolni.

...jó, a gyerekeknek néha adok... de itt azért várják el, mert azt hiszik, hogy az európaiak gazdagok... az itteni 4-500 LE átlagfizetésekhez képest, meg ök nem is hagyhatják el az országot, pl. mi meg jövünk, naná, hogy olcsó 5 fontért a cigi, adok érte szivesen 6-ot is... de az nem értik, hogy európában meg minden drágább. nem gazdagok vagyunk, hanem ök a fejlödö ország és csórók, azért jönnek ide a turisták.

aki gazdag az sztem nem Egyiptomba megy (max életében 1x), mivel Egyiptomban pont az a jó, hogy a legtöbb ember vagy megengedheti magának, vagy könnyebben összespórolja rá a pénzt, mint egy Kiribati nyaralásra...

de a 10-20 font jatt, az nekik napi bérrel egyenlö, mégis sokan húzzák a szájukat, mert keveslik, hát anyád.

107. seshat Ugrás 2008 nov 11. 11:15  
szerintem a német bázis azért jó, mert a német vendégek 90% a betartja a szabályokat, ök ezt szeretik, szabály szabály hátán, nyolckor nyitunk, 7:59-kor már itt ülnek mind.
igy passzol a kettö. vannak köztük is olyanok, akik nem, de ez ritka. többnyire közép és keleteurópai vendégek szoktak kellemetlenségeket okozni, sajnos. (tisztelet a kivételnek).

más: szoktam én is merülni munkán kivül, soha, egyetlenegyszer sem zavart, ha valaki miatt ki kellett jönni, amikor még volt 100 barom. komolyan, kit izgat, ha egy órát merülünk, az tök jó, ha csak 30 perc jön össze, az is jó, max egy óra múlva megyek mégegyszer (de pl napi hajóról is lehet 3-at merülni, hiába 2 a szokás. csak szólni kell.)

persze a hajón külön mennek a kezdök dm-mel a haladók meg magukban, hogy ne legyen probléma... nagy csapatban mindig több a gond, de itt meg sokszor senki sem akar csapatban menni a dm-mel. mert minek.
meghallgatják az eligazitást, aztán mennek párban, csak egymáshoz kell alkalmazkodni, sokkal egyszerübb, mint tizen tömörülni, mindenki azt néz meg, amit akar.
(pedig a guide-olás ingyen van, de hát a legtöbb reef safagában az ilyen menj, aztán fordulj vissza 110 bar-nál kategória)
101. seshat Ugrás 2008 nov 11. 10:58  
a borravaló nincs benne az árban, vagy ha benne van, akkor az már szolgáltatási dij vagy adó vagy nevezd akárminek.

a jatt nem kötelezö, mindenki maga dönti el, hogy ad-e vagy nem, és azt is, hogy mennyit.
99. seshat Ugrás 2008 nov 11. 10:53  
pl. valaki azért nem ad jattot mert azt mondja hogy illegális jövedelem mert nem adózod le :-P

itt van tip box,  külön a személyzetnek, külön a kompresszoros fiúknak, aki akar oda tesz, vagy ha a hajószemélyzetnek akar, akkor nekik, ha az oktatónak vagy dm-nek, akkor meg személyesen, volt egy család, mindnekinek irtak egy személyes köszönölevelet boritékban, aki segitett, és abban kaptunk jattot.

de általában ha 198 euró a vágösszeg, senki nem kéri azt a 2 visszajárót. (de általában én is adok jattot ha elégedett vagyok a szolgáltatással, amit kaptam)

ahol nem szabad jattot elfogadni az a Mc Donalds.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1725. seshat Ugrás 2008 nov 10. 20:15  
bár eddig még szerencsére nem volt problémám (pedig csak otthon, a nap végeztével mostam ki, és úgy 1 3/4 éve búvárkodom), megfogadom a tanácsot... jó hülye vagyok, nem is gondoltam rá, hogy egyből ki kellene mosni a sót.
(bár sokmindent nem tudok én még:-))

Garfield:  juj, nekem igen..vagyis csomók lkeletkeztek benne /meg egy raszta tincs/ és nem lehet(ett) kifésülni.  a sötétbarna egyenes hajam most hullámos és szőke :-P
1721. seshat Ugrás 2008 nov 10. 19:58  
...viszont berasztásodik könnyen...
1720. seshat Ugrás 2008 nov 10. 19:56  
de izgi! én is úgy merülnék már valahol máshol!

de most akkor fülmosásképp sima fülmosásra gondoltok, amit mindennap megcsinál az ember, ha zuhanyzik/fürdik? vagy valamilyen speciális eljárásra?
most meg hiába pihentettem, minden merülés után eldugul, tegnap is, ma is :-S vráágh.... most már jó, de du megin' nem hallottam semmit... és annyira óvatos lettem a múltkori beszédüléstől hogy azóta méter/perc az emelkedési sebességem.

miért árt az a só... a tengeri állatoknak sem árt, és az ember elvileg vízi lény (volt valamikor, annakidején mégis)... lásd hártya az ujjak között, meg kisbabák vízben stb stb...
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-10 Eltévedt teknősök
1. seshat Ugrás 2008 nov 10. 19:45  
szegénykék:-I :-(

jó, ez nem tartozik közvetlenül ide, de én egyszer a Dunában láttam egyet úszkálni (mondjuk nyár volt).
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1689. seshat Ugrás 2008 nov 09. 21:38  
nálnunk a jómúltkor három búvárpáros is feladta driftet (Abu kafan) , felmentek a felszínre, találomra valahol. három különböző helyen...    még jó, hogy mindig van ott zodiac aki összeszedi őket és elhozza megfelelő hajóra...  én meg csak néztem, hogy ötpercenként hoz a zodiac valakit.

pedig nem is sodródtak el, egyszerűbb lett volna kevésbé mélyen maradni a reef mellett,azt' akkor felbukkanni, ha már a hajók alatt vannak... bár aztán merültünk együtt, az áramlatmentes részen, azt kell hogy mondjam, hogy a nyolc búvárból hét ment hétfelé, semmilyen hangjelzésre, integetésre, "maradjatok együtt" meg "gyere ide" jelre nem reagáltak, (mindet megbeszéltük a merülés előtt, tekintve hogy olyan emberekről volt szó akik megijedtek a drifttől) , de még a saját párjukéra sem. egy lány maradt velem, akit a pasija cseszegetett, hog miért nem fordulunk ki az áramlatba, és nehogymávisszaforduljunk, bla-bla... ő nem tágított mellőlem, a pasi meg tepert bele az áramlatba a "sarkon", míg nem a szigorú tekintetemre :-) megadta magát, és megsértődve visszafordult... szóval nem mindig egyszerű... közben még egy hölgyet sikerült rábírni, hogy maradjon mellettem, mert a buddy-ja (nővére) úgy döntött merülés közben, hogy inkább máshoz csatlakozik és elúszott a francba, ő meg feladta az üldözést. eközben visszajött a másik kettő, akik közölték, hogy elment a hajónk (hiába mutogattam, hogy nem, két perc és ott vagyunk), á, ők fölmennek és megnézik.
párbeszéd, mutogatás: (rémüét tekintet) - nincs hajó. - he? - nincs meg a hajónk. - de megvan,nyugi, megyünk együtt, minden ok. - nem, a hajó nincs ott. - de ott van. - felmegyek, megnézem. - ne, maradj itt. - de felmegyek. - ITT MARADSZ! - nem, felmegyek. (felmegy, körülnéz, visszajön) - ja, tényleg ott a hajónk (örül).
nem baj.

csak tudnám, mit gondol az magában, aki hátra sem nézve elsprintel valahova, tetszőleges mélységben, és csak úgy megy. a feleségét is otthagyta, aki, mivel nem várták meg, visszamászott a hajóra(én megvártam, amíg felér a létrán). .. alapveten mindig azzal maradok, akit otthagynak.

bár volt már aki azt mondta hogy neki nem kell breefing mert ismeri a helyet mint a tenyerét, külön mentek, aztán a reef másik oldalán bukkantak fel és várhattak egy órát a vízben. bár ha mindenki egy irányba ment az áramlattal, az furcsa, hogy ők meg nem.

kéne valami vízalatti eszköz, amivel a távolúszó, semmire nem reagáló búvárokat el lehetne kapni... mintha hozzávágál egy teniszlabdát vagy ilyesmi :-)

...bár ez egyedi eset, a vendégek 90%-a szabálytisztelő német állampolgár, csak akkor ez valahogy összejött.


1650. seshat Ugrás 2008 nov 06. 22:19  
igen, ha felborul a tér - idő kontinuum bizony arra is szükség lesz...
:-)
1620. seshat Ugrás 2008 nov 05. 21:24  
basszus, én nem is szoktam így kimosni (jó, otthon fürdök, amikor vége a napnak, de így merülés után nem, max gyors hideg zuhany a szélben, nincs is meleg viz, csak nyáron, akkor meg minek, amikor ötven fok van)
de kötött sapkát azt hordok.

de a merülés befejezése - felöltözés/sapka/ között eltelt idő is bőven elég arra, hogy a szél szétfújja az ember fülét, az vizes csuklyában/fülvédőben is hidegnek tűnik. pláne hajón, ahol mindig nagyobb a szél.
1618. seshat Ugrás 2008 nov 05. 21:15  
igen, pont ezért hagytam ki pár napot, és még várok is vele (fájó szívvel, tuti, hogy most fognak dugongot vagy cápát látni a housereef-en:-) és pont tele vagyunk vendégekkel és más merül helyettem grrrrrrrr)

csak kellemetlenül éreztem magam, a vendég miatt, igaz, jól érezte magát öt méteren is, csak hát... aztán még neki is
esnék, hogy segítsen, jaj-jaj :-D
de ezek szerint ez benne van a pakliban, akár komolyabb ok nélkül, csak úgy, mint a pánik, az is bárkivel előfordulhat.

de ez biztos káros akkor a fülekre, mármint a napi szinten való merülés... hallássérült leszek öregkoromra?
1612. seshat Ugrás 2008 nov 05. 20:29  
na arra kivancsi leszek :-) most már ideje lenne meginni egy sört :))
jó, jó, lehet hogy túlreagáltam, csak nem szeretem a célozgatást stb, mennyivel egyszerűbb lett volna leirni, hogy te hülye p... még ezt se tanultad, hogy bla-bla. azt sem illik, de legalább egyenes.
biztos feltolultak a tudatalattimból a szomorú emlékek a dm tanfolyamom Dupla által való kommentelésétől és ezért a reakció:-)))

én arra emlékeztem, hogy megsérült (kiszakadt, repedt stb) dobhártyán bejut a víz, és ez okozza az egyensúly érzékelési zavart (merre van a fel meg a le)...(jesszus, nem tudom az ilyenekre a magyar szavakat - de megvettem a nagy búvárkönyvet abban megnézem... apropó, nektek megvan? irtó viccesek azok a retró fényképek, búvárfelszerelés a '70-es '80-as évek stílusában:-)

szóval nekem nem fájt, hisz nem sérült meg; nem erőltettem az egyenlítést, nem emelkedtem gyorsan, ezért nem értettem :-S hiszen nem fordult még velem elő szerencsére, és nem tudtam  hogy ez elmúlik vagy csimpaszkodjak a vendégbe, ha már itt a vég?
de szerintem 1-2 nap és mehetek a vízbe úgy tűnik elmúlt ( a fülrecsegés)

viszont eddig 2-3x volt egyenlítési nehézségem szerintem a jobb fülem kisebb (mármint belül) mint a bal. de a baromedical-os doki nem mondott semmit csak azt, hogy minden rendben. de én érzem, hogy kisebb... hümmmmm
1580. seshat Ugrás 2008 nov 04. 14:29  
egyébként lehet, hogy csak magamra veszem tök fölsölegesen "Nem hülye, hanem képzetlen. Szerencsére tényleg nincsenek sokan. A többség inkább azt csinálja, hogy nem veszi figyelembe, ha a füle kürtje nincs merülési állapotban és merül, aztán már lefelé egyre közelebb fújkodja a  füldugóját a dobhártyájához, majd felfelé jövet nem érti, hogy mi is történik vele. De ezért vannak a képzett merülésvezetők, hogy helyettük is észrevegyék a problémáikat, és ne engedjék megsérülni a fülüket."
:-DDD
1579. seshat Ugrás 2008 nov 04. 14:23  
áh de mindig ez van, nem elöször tisztel meg a stilusaval. de voltaképp mindegy is :-)
1556. seshat Ugrás 2008 nov 04. 09:39  
ez az, neopren sapka!  lattam is valakin (bare).
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-19 Reformáljuk meg a kézjeleket
168. seshat Ugrás 2008 nov 04. 09:38  
vagy tanuljuk meg a jelbeszédet.

hasznos lenne, az worldwide, nem? marmint az összes siket vagy siketnema hasonlo kezjeleket használ, gondolom...
(bar a keresztapu pl szajrol olvas le mindent, es rendesen beszel, es nem hasznal kezjeleket :-))

en is gondolkodni fogok jelekben. hm.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10161. seshat Ugrás 2008 nov 04. 09:35  
ja a hintöpor felvenni segit, de levenni, amikor csurom viz vagyok, nem.

szerintem ezen egy olló segit.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-19 Reformáljuk meg a kézjeleket
166. seshat Ugrás 2008 nov 04. 09:33  
de ö megertette.... :-))) csodalkoztam is.

(x-et modositom, nem allj, hanem "merüles vege")
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1554. seshat Ugrás 2008 nov 04. 09:31  
Bunny: nekem csinalt anyukám sapkát :-) megkértem hogy varrjon egyet (hogy örült!)
ugy nyomom, diszkós cicababa stilusu napszemüvegben, a logbook-ot meg rózsaszin szörös tollal irom, mert az illik az uszonyaimhoz meg a pink cosmopolitan törölközöhöz, ugyhogy sztem ne vitatkozzunk, melyikünk néz ki hülyébben :-)

én a neoprén pantot a viz alatt hordom, mert nem szeretem a csuklyat.
1552. seshat Ugrás 2008 nov 04. 09:25  
Dupla, neked mindig olyan megkeseredett, arrogáns, rosszindulatú, okoskodó hozzászólásaid vannak, hogy... hát nem tudom, egyszer én is szeretnék oktató lenni, de ez a stilus lenne az utolsó, amit elövennék, ha valaki segitseget kér.

1544. seshat Ugrás 2008 nov 04. 07:20  
én meg amugy se fújok.
szerintem ugy a legnehezebb egyenliteni. de ez biztos személyfüggö.
1543. seshat Ugrás 2008 nov 04. 07:19  
de ki az a hülye aki fölfele menet ugyanugy egyenlit mint süllyedéskor (azaz fúj)?
áh ilyen tuti nincs.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-10-28 Amikor a gyakorlat élesbe megy át
14. seshat Ugrás 2008 nov 03. 19:39  
nincs semmi hír hogy előkerült-e már a pasas?
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-19 Reformáljuk meg a kézjeleket
164. seshat Ugrás 2008 nov 03. 19:31  
nekem van egy új kézjelem: kezet keresztbe tesz (állj!), visszafelé mutogat(menjünk vissza), felfelé mutogat, hajót mutat két tenyér éllel (a hajóhoz), mutatóujj felemel (egy) pici, sírás imitlás (a gyereked egyedül van a hajón)

/mert a kislány 8éves, s csak 25percet merülhetett/
de igazi anya, mert megértette. :)))
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-03 Audió élmény 90 méter mélyen
11. seshat Ugrás 2008 nov 03. 19:29  
jó de itt nincs billentyüzet..pedig jobb lenne... megmondod hol  vagy, visszairnak hogy mikorra érnek oda, pl...
vagy toka mobilnak, mint a kamerának, ennyi kéne
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1539. seshat Ugrás 2008 nov 03. 19:19  
azért nem fekszem egyből kés alá
a safagai fülsebészeten :-I de fülcseppezzek vagy mi?


  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-03 Audió élmény 90 méter mélyen
9. seshat Ugrás 2008 nov 03. 15:51  
bár dekóhoz meg lehet jobb egy hangoskönyv... vagy megnézni egy filmet, ugy gyorsabban telik az idö.... nem mintha olyan sok dekós merülésem lenne, de biztos unalmas a feljövetel monjuk 200 m mélyröl.

alapból meg nem zenét hallgatni megyünk hanem halat nézni... :-)

de más ha ez a hobbid mintha ez a munkád (pl ipari búvár vagy - ök miért ne lehetnének célcsoport?)
8. seshat Ugrás 2008 nov 03. 15:50  
nekem mindig olyan gondolataim támadnak a viz alatt hogy "azta, ezt megirom neki sms-ben" aztán egy pillanattal késöbb rájövök hogy a viz alatt nem megoldható.
pedig jó lenne...

gondolj bele, pl elsodrodsz vagy beszorulsz valahova, mit tudom en, akkor irhatsz segitségkérö sms-t.
es hallgathatsz zenét amig várakozol :-))
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1532. seshat Ugrás 2008 nov 03. 15:47  
. igen ugy erzem viz van a fülemben.ja nem fáj meg semmi, mindenesetre pár napot pihentetem :-S
az erös szél stb is közrejátszhat talán. most sapkát hordok merülés után. most megneztem, ugyanugy hallok mindkét fülemre.

elötte ha 2x volt gond (fülrecsegés) de szédülés nélkül... (ja a szédülés volt a sz*r) nem tudom, sokszor magától kiegyenlit merülés alatt, orrbefogás nélkül (ha nyelek egyet pl)

bár 2 hónapja voltam búvárorvosin akkor belekukkantottak.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10150. seshat Ugrás 2008 nov 03. 12:29  
a múltkor konkrátan elgémberedtek az ujjaim... tudom ezen a ruha sem segit

a kolláganöm alkalmankánt szárazruhában merül :-D szerintem ugy 23-24 fok alatti jeges vizben :))) én még jó vagyok az 5mm-vel, rajtam szoktak szörnyülködni, hogy hogy birom

hehe tudom hogy most 25 fok a viz, de hát mindenki fázik (jó, a - német tavakban búvárkodó - vendégek nem)
10148. seshat Ugrás 2008 nov 03. 12:12  
bizony.
ja beperelem a mares-t és elfogadom aztán, hogy határozatlan ideig támogatnak ingyen mindenféle felszereléssel, mert nem vagyoni eredetü kárt okozott a megtévesztö kompjuter.

jól jönne egy félszáraz ruci, mert amit találtam (hosszu sztori, régi lakók, búvárok, 2éve sietve elköltöztek, újruha maradt, költözéskor megtaláltam) a hiperszuper scuba pro ...na husz percig rángatták a vendégek mire kiszabaditották a fejem... tiszta ciki.  közben meg alig kaptam levegöt mert rám szorult a gumi nyakpánt és kihúzta az összes hajamat :-D

ki fogom vágni. felölem folyjon bele a viz nyugodtan.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1523. seshat Ugrás 2008 nov 03. 12:04  
most mondjatok nekem valami biztatót.. nem, nem okoztam balesetet csak rosszul lettem kicsit :)
nehezen tudtam egyenliteni, frankó merülésvezetés volt, 5 méteren, aztán 20 perc után váratlanul sikerült, le az aljára (14m), de utána, amikor visszaemelkedtünk késöbb a reef tetejére (azaz az 5m-re), úgy megszédültem hirtelen, hogy ihaj... frankón keresztbe fordult minden, fejjel lefelé aztán vissza. jaj és jaj. mondom, most kapaszkodjak belé, hogy segitség, az milyen gáz, hiszen én vagyok a guide.
aztán úgy döntöttem, majd ha itt a vég akkor szólok, addig hadd nézze a halakat úgyhogy mentünk tovább, nem is szóltam neki mert pár perc (vagy másodperc) alatt elmúlt.
de akkor is.
most nem hallok semmit, tele van vizzel a fülem, recseg (nem, nem lyukadt ki a dobhártyám, megnézték, semmi baja, egyenliteni is tudok (szarazon), de akkor meg mitöl van ez.
vagy ez normális?
(de azért nem megyek ma többet, ill amig el nem mulik a fülrecsegés)

(lehet hogy a tegnapi 642 m utóhatása :-D)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10131. seshat Ugrás 2008 nov 02. 19:34  
talán itt jobban l átszik...
10130. seshat Ugrás 2008 nov 02. 19:28  
íme, a mai rekordom (előzmény: elektronikus búvártárs topik)... én már csak így nyomom, 28 perc alatt, no deko, ja és levegővel...rekordot dönhetek nem? kompjutert nem lehet hamisitani (vagy baj, hogy nincs tanúm?) :-))))
... tényleg, amúgy ennek mennyi lenne a dekóideje... (jó tudom senki se megy 642 m-re na de ha mégis)
napok? hetek?
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-10-24 Jön az elektronikus búvártárs
74. seshat Ugrás 2008 nov 02. 19:21  
még jó, hogy tudtam hogy amerre mentünk, 11-12 m az alja... még megijedtem volna különben. de rá se néztem közben, mert tudtam hogy körbemenni 20 perc, és max 12 mély... pedig igy utólag érdekes lett volna hogy mutatja a süllyedést...
felteszem a fotót de az általánosba
vagy a felszerelésekbe? vagy ide?
:)
73. seshat Ugrás 2008 nov 02. 19:13  
csergezerge: karácsonyra kaptam, de egyiptomi, lehet ott állt a boltban tök rég elemmel vagy akkor tették bele nem tudom. szóval 1 éves, de az egyik vendég azt mondja az ő eleme 2 éve bírja, ugyanilyen nemo.

kékbálna: basszus ez az, lefotózom :-D

OFF:

luciferin: weissen blabla riff hai (mi az fehér foltos szirti?) a párom is látta pár napja és senki se hitt neki (aha, biztos tonhal stb)... de a halaknak szimmetrikus a farokúszójuk , a cápáé meg nem ha jól emlékszem  általános iskolából, nem. meg már 3-an látták rajtam kivül szóval kiderült hogy en én vagyok a hülye beazonosításból.

láttam már cápát oda illő helyen (panorama reef, marsa alam), na de a mi kis, 18-as maximális mélyégű kiskorallos zátonyunknál a strand és a kikötő között... bár csuda dolgokat produkál. kétszer jött a dugong táplálkozni, barátom elment úszni pár hónapja és az a baromi nagy teknős (ami marsa alamban is honos) az követte egy ideig :-D meg aztán én is láttam később, meg egy szörföző is aki majdem lefejelte. aztán össze isszetem a nejlonzacskókat meg azóta is, nehogy megfulladjon tőlük, ha jön. mert álítólag azt hiszi,hogy medúza.
68. seshat Ugrás 2008 nov 02. 16:25  
véleményt változtatok a kompjuterek megbizhatóságával kapcsolatban (mares nemo). ma 642 méter mélyen voltam a 16 m-es housereefünknél (merül az elem.) ... na ezt übereljétek túl!!! 642 m ... nem semmi...  be tudom bizonyitani benne van a kompjuterben :D

(viszont láttam cápát  láttam cápát  láttam cápát  láttam cápát  láttam cápát  láttam cápát  láttam cápát  láttam cápát  láttam cápát  láttam cápát  láttam cápát láttam cápát láttam cápát)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10123. seshat Ugrás 2008 nov 01. 19:42  
Marsa alam nem is város...  :-D az tényleg a senki földje, ott aztán semmi nincs, egy mobilboltot meg egy benzinkutat leszámítva a "város" 1 db utcáján
10122. seshat Ugrás 2008 nov 01. 19:38  
én meg vodafone-os netet vettem... nem mintha safagában lenne 3G... lasabb mint a telefonos net volt :-S
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
138. seshat Ugrás 2008 nov 01. 19:32  
hűűű Attila te vagy az???
rég láttalak!

én szeretnék szafarizni jövőre..mondjuk tavasszal. na de innen Safagából is becsatlakozhatok? (mert ugye úgy anyagilag senki se jár velem igazán jól:))

pussz
Eszti
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-10-28 Amikor a gyakorlat élesbe megy át
11. seshat Ugrás 2008 okt 28. 21:22  
csak furcsa.... biztos valami történt szegénnyel amig keresték de vajon mi, hogy még a holtteste sem került elő és semmi nyom...? ez elég szomorú.

jó, nekem csak "sima" padi-s mentőbúvári vizsgám volt de ott úgy ment hogy kollégám "eltűnt" , 16 méteren volt egy korallblok mögött "ájultan", de közben a tanárnőm szabadtüdőzött, illetve figyelt mindent fentről, a srác meg dm volt.

aztán a maszk veszett el a nagy mentés közben de később megtaláltam (szerencsére én, így nem kellett külön search és recoveryzni :)))
8. seshat Ugrás 2008 okt 28. 19:39  
jobb lenne ha ilyen helyzetekben is lenne buddy rendszer.


  fórumok / Hírek fórumai / 2008-10-22 Birka a mélyben
9. seshat Ugrás 2008 okt 27. 08:37  
júj szegény állatok
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-10-24 Jön az elektronikus búvártárs
17. seshat Ugrás 2008 okt 27. 08:28  
igazad (is) van, de azert nekem egy kütyü böven eleg...
azt tudom hogy a palackom kb mennyi idöre eleg... meg azt látni hogy milyen mélyen vagyok, legalabbis ha olyan helyen merülünk amit mar ismerek ilyenkor ugyse nezi az ember percenkent a kompjutert. ha bekrepal, ezsreveszed, megnezed a tarsadet. pl.

de ha meg uj hely lenne, akkor ha mindenki fölöttem lenne joval na az pl mar gyanus :D

de igen, fura, a computeremben bizom. "az mas". nagyjabol ugyis vagom a melyseget meg az idöt, meg nagyobb melysegkülönbsegeknel ugyis latod hogy sötetebb van-e pl, meg erzed, hogy veszed a levegöt, 10-en is mas, meg 20on is mas erzes stb. inkabb ez krepaljon be, mint az, hogy eluszom a francba egy 20bar-os palackkal csak mert az a sz--r azt mutatja hogy tele van. na valmi hasonlo lehet a cikkben emlitett cucc is... nekem megbizhatatlannak tünik, nem is kene, attol meg mas megveheti es merülhet vele boldogan.

Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Maksour

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal nagy rája egyéb tengeri emlős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés