»» ««
seshat hozzászólásai:

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
99. seshat Ugrás 2008 máj 22. 20:01  
nem az intro a baj, ha jól csinálják! csak picit azt sugallja (nekem) hogy ihajj de könnyű ez, pedig azért csak egy magasszintű odafigyelést igénylő technikai sport. akkor jó az intró, ha kedvet kap utána a delikvens, hogy búvárkodjon.

nem 10 éves kortól lehet amúgy búvárkodni?...unokaöcsém most csinált scuba divert. 10 es fel eves. de mar irtam valamelyik forumba. annyira édes volt, minden feladat ment egyből, maszkürités, maszk levétel, társlélegeztetés, inflátor, ömlő regulátorból lélegzés (azt de utáltam)...a 30 kérdésből 29-re logikusan válaszolt, gázok tágulása (lufi) meg minden :-) (angolul volt a teszt, igy nem olvastam fel hogy a b c d csak a kérdést)... őrület, pedig én mit össze szenvedtem az owd-vel meg a maszkkal....
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5931. seshat Ugrás 2008 máj 22. 18:25  
nahat en meg nem is merültem zodiacbol
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
97. seshat Ugrás 2008 máj 22. 18:24  
persze hogy lehet, ez dajvingszenterfüggö.
93. seshat Ugrás 2008 máj 22. 16:28  
..meg lehet hogy CMAS-ban is mas az intro..ott lehet hogy sds-nek megfelelö szintü?

vagy lehet hogy SSI-ban nincs is dsd csak intro... meg is nezem a neten.
92. seshat Ugrás 2008 máj 22. 16:27  
en is azert mondtam hogy az intro igazabol nem jo, ha odafigyelnek se, hiszen attol meg az oktato nem üritheti ki a "buvar" maszkjabol a vizet..es mar ennek is panik lehet a vege pl. ha nem folyik be a viz, es nem esik ki a szajabol a csutora, akkor meg minden ok, nezheti a halakat

mondjuk elsö merüleskor full cuccban hajorol a habokba vetni magat az embernek az se mindig kellemes... volt aki beugrani meg be mert, de a viz ala menni mar nem, annyira lesokkolodott... :-p
tenyleg hany kilo amugy a felszereles? kompletten?
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-22 Víz alatti temető
3. seshat Ugrás 2008 máj 22. 13:32  
miert ugyanolyan mint szetszorni a hamvakat a szelben... kinek mi.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1024. seshat Ugrás 2008 máj 22. 13:26  
igen ilyenre csereltek ki... mondom a regi rozsdas, ami a kepen is van sokkal jobb volt, azon felmentem egyböl, ezen meg ugy kell, hogy felhuzzanak...
nem tudom csuszasgatlos-e ilyen ize... rücskös. de az rajtam nem segit :-I plane nagy hullamzasban.
a hajo magas ahhoz hogy feladjuk a felszerelest...persze aki keri (pl beteg a hata, terde stb) annak nem kell cipelnie.

nekem az a hajo tetszik aminek itt a fotoja demonstracios cellal..milyen közel van a vizhez biztos sokkal könnyebb felmaszni.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5921. seshat Ugrás 2008 máj 22. 13:22  
nekem szimpatiara megy :-D
vagy elsöre bejön es tetszik es juhu, vagy nem tetszik hiaba proficucc vagy markas vagy draga, nem erzem jol magam benne.
5920. seshat Ugrás 2008 máj 22. 13:20  
nekem a sajat dzsekim volt kedves :-( tegnap tropara ment 3 nagy lyuk van rajta a hata közepen , mindig lesüllyedtem hiaba fujtam ugyhogy leginkabb en voltam az aldozat a rescue tanfolyam elsö napjan.
meg a zsebe is lyukas. jo az mar kezdett de eddig nem vilt lyukas a hata :-o

de ugyanilyet szeretnek. scubapro glide 500 :-) femcsatosat. most egy ujban merültem de le van varrva a zsebe szele tök nehez belenyulni, meg nem halos hanem sima :-I (az elet nagy problemai..hahhh....)

hüpp hüpp
5908. seshat Ugrás 2008 máj 22. 07:50  
en nem ertem ezt a hirdetest: " Az Inflátoros búvármellényeknek befellegzett? Mostantól nem kérdés, hogy inflátoros vagy alulszabályozott búvármellényt válasszunk. A döntés egyszerű-Origin Sport Airtrim jacket most 85800 Ft-ért. "  

akkor hova teszi az inflator csövet ami a regulatorrol log? sehova?
(bocs tenyleg  hülye vagyok en ehhez... max annyi szol nekem mellette, hogy mares - legalabbis amit a link kiad)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1015. seshat Ugrás 2008 máj 22. 07:15  
júj :-o
1014. seshat Ugrás 2008 máj 22. 07:14  
nalunk a kompresszoros fiuk felviszik a hajora a felszerelest, es aki masnap nem merül mar, annak vissza is hozzak a baizisra a mosomedence melle - de elmosni mindnekinek maganak kell.
meg kihozni is a dryroom-bol es letenni az adott hajo tablaja melle, ha azt  szeretne hogy felpakoljak neki a hajora:-)... különben ha lemarad valami akkor a szemelyzetet okolnak, igy a vendeg kesziti ki es ellenörzi  a sajat cuccat.

fölmaszni meg sajnos fel kell... de felülröl mar felhuznak. olyan a hajo letra (az uj) amivel (allitolag) uszonyban is fel lehet ...nekem a regi rozsdas tetszett azon nem csusztam le :-) de akkor mar nincs eröm kiadni az olomövet na meg ahhoz a mi hajonkon (kis szafari hajo) fel kellene maszni a letrara teljesen hogy felnyujthassam... (van egy kep a keptaramban ahol epp ugrom a hajorol) ...na oda örülök ha az uszonyt kiadom.
1007. seshat Ugrás 2008 máj 21. 22:58  
hogyhogy kiadod a súlyt a hajóra? mi komplett felszerelésben vergődünk fel a létrán...:-)
936. seshat Ugrás 2008 máj 20. 20:39  
ezt úgy érted hogy a cső kitekeredik az első lépcsőből? barátnőmnek volt ilyen az oktatótanfolyamán, a nyomásmérő jött ki.  medencében voltak (szerencsére). mondta hogy csak azt vette észre, hogy nem lát semmit a sok buboréktól :-D és egyből 5 kéz nyújtotta felé az öt oktopuszt...

de mélyben már gáz

én meg amellett, hogy belepofátlankodok a dsd-kbe és csalok a rescue tesztnél hihihi  (szmájli hegyek),  jómúltkor összeszereltem az új regulátorokat... és pont ettől féltem, mi van ha kitekerednek használatkor (de igen, leellenőriztettem a szakértőkkel:-))) mellesleg úgy kaptuk, hogy csak az inflátor volt rögzítve, (és a többi hármat kellett belerögziteni) megjegyzem, hogy mindegyiknél egy lyukkal odébb rakták gyárilag :-I jó hogy eltűnt időben nézhettek volna akik kölcsönzik ogy melyik cső merre :-D
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5869. seshat Ugrás 2008 máj 20. 20:31  
én abba is hagytam. aztán lehet hogy rosszul adtam elő meg ez azért nem túl személyes kommunikáció félre is érhető könnyen, sokminden. vagy csak vitatkozós volt a kedv, részemről is :-)

biztos ugy jött le, hogy aowd-vel dsd-zek, sőt , orvul lecsalom a reszkjútesztet hihihi
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
76. seshat Ugrás 2008 máj 20. 12:36  
hivatalosan a dsd-ben van dvd es/vagy oktatas, minimalis ismertetese a buvarkodas fiziologiajanak, kis kemia, kis biologia, ami az owd tanfolyam elsö fejezeteben (dvd chapter 1) all. ezutan kis teszt, 10 kerdes.
es a 3 feladat elvegzese UTAN lehet merülni az oktatoval, ha ügyes az emberke akkor nem a csapjanal fogva viszik :-)
ezt akar aznap, akar masnap folytathatod, a dsd beleszamit a tanfolyamba.

az intro-nal csak fognak es visznek :-D jo elötte elmagyarazzak, ez a maszk, levegöt kifujhatod, ha kiesik a reduktor, tedd vissza, stb. ez nem szamit bele a tanfolyamba.

legalabbis en igy tudom,a  dsd az tuti igy van, de van ahol a dsd-t meg az intro-t nem valasztjak el ennyire...? nem tudom,  2 bazison meloztam eddig, ahol most vagyok az a masodik. az elsö helyen intro volt, viszont egy vendeg guide az ö csapataval csak dsd-zett. mi csak dsd-zünk.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
919. seshat Ugrás 2008 máj 20. 11:19  
es pl. ha 25 ember van a hajon ugyse gude-olhat annyit hivatalosan es nem is tudna...meg MIATTA kellett kihagynod a merülest akkor fogja be a szajat.

"Én kihagytam!!A vezetö az elsö nap közölte ez nem adria nincs kulön mászkálás vele vagy sehogy.Én is tudom kicsivel több pihi azután párban vissza.De az tény legközelebb nemhagyom magam,ha kapok kötelezö pihenőt lesz.rom ki mit mod BETARTOM.Végül is az én egészségem.Computert meg azért vettem,hogy vigyázzon rám."
918. seshat Ugrás 2008 máj 20. 11:09  
vegülis csak egy percröl van szo.... es ez könnyübuvarkodas...
de
a) a buddy megvarhatja amig letelik a biztonsagos felszini idö, es mennek kesöbb (ha olyan vegzettsegük, tapasztalatuk van hogy nem kell guide).
b) oxigen?
c) kiszamol, hogy milyen melyre mehet adott idöpontban?

nem tudom, Salem-nel magyaraztak, hogy ne menjünk mar, mert sok a kezdö, es 30 meteren van, nekem nem baj, mentünk 12-15 meteren, onnan is latni mindent, husz percet, felig megkerültük es feljöttünk. több, mint a semmi :-)  
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5842. seshat Ugrás 2008 máj 20. 11:04  
jo jo abbahagyom.. csak feltettem egy kerdest, erre mindenki nekem esik :-S
temat valtok :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
71. seshat Ugrás 2008 máj 20. 10:54  
nem kihagyod a merülest, hanem kesöbb merülsz, miutan kivartad a felszini pihit.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5839. seshat Ugrás 2008 máj 20. 10:51  
nem tudom mit kell ezen ennyit ragodni, van magyar könyvem, megtanultam, ertem, az oktatomat is nyilvan meg tudod itelni a gep mellöl. sajat könnyitesemre jobb lett volna egy magyar teszt, nem angol vagy nemet, kolleganöm is az anyanyelven, nemetül irja. ennyiröl szolt volna az a kurva kérés.
tema lezarva.

ez nem altalanos iskola, puskazas, meg lesek a padtarsrol... uristen. felnött emberek vagyunk.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
69. seshat Ugrás 2008 máj 20. 10:43  
ha Thistlegorm akkor szafari?
napi hajon is lehet kesöbb merülni, nem a csapattal, en kivartam volna, aztan elmegyek a "buddy"mmal halakat nezni 10 meterre.... ... amugy nem tudom.... ööö... oxigen?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5835. seshat Ugrás 2008 máj 20. 09:49  
tenyleg ne essetek mar nekem nem tudtam hogy ilyen titkos ez a teszt! a tanterembe ugyis csak oktatoval mennek a vendegek, nincs ez közszemlere teve.

mondom, van teszt, angol, meg nemet, megoldokulcs is van, ha annyira csalni akarnek, megneztem volna.

szerettem volna ugy kitölteni egy tesztet, hogy az anyanyelvemen vannak a kerdesek, igazabol ennyiröl szolt volna az egesz - az oktatom nem tudott letölteni magyarul, mondta, ha talalok, ha valaki küld, az jo, a megoldokulcs ugyis ugyanaz kell hogy legyen, mint a nemetben. leegyszerüsitette volna a dolgat, ettöl függetlenül ugyis atbeszeljük a kerdeseket, amiket nem ertek.

a rescue könyvem magyar! azt megvettem otthon! beszelek angolul, meg kicsit nemetül, de nem anyanyelvi szinten.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
66. seshat Ugrás 2008 máj 20. 09:41  
az a szerencse, hogy több oktató(m) van, volt itt, nem tekintem "felisteneknek" öket se szupermennek csak ök elöbb kezdtek a "szakmat", ennel fogva többet tanultak mint en. van/volt olyan is, akit nem szeretnem, ha tanitana mert nem volt jo tanar. kiabalt a lanyokkal, akik feltek a drift-nel beugrani... igaz, helyi srac volt nem tudott mit kezdeni a helyzettel hogy ennyi lannyal dolgozik együtt, vagy hogy nöket oktat.

tudom en hogy a kartya nem minösit, epp ez az, ha nincs meg meg a kartyam attol meg nem hagyom fellebegni a delikvenst, vagy ha fel valaki, megfogja a kezemet, volt mar ra pelda, vagy hogy valaki megkert hogy gyakoroljuk a maszküritest, nagyon szivesen. de a vendegeknek sem "hazudom" hogy merülesvezetö vagyok, megmondom, itt tanulok/dolgozom, van szazhusz merülesem, ebböl hatvan-hetven housereef, szivesen elmegyek vele merülni.
tarsellenörzest meg betartom, es betartatom. anelkül es uj vendegeknek check-dive nelkül nem merülünk, akkor se ha ezerrel több merülese van mint nekem, mert ha nem ellenörzöm le, akkor az en felelössegem is, ha bajba kerül.  
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5833. seshat Ugrás 2008 máj 20. 08:52  
ahhoz nem kernek netes segitseget hiszen ott vannak a megoldokulcsok a tanteremben a polcon.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
59. seshat Ugrás 2008 máj 20. 08:50  
jol van. igy ok
:-)
csak igy iras alapjan nehez beazonositani a khm..hangulatot. nekem is van egy stilusom, alairom, sajnos neha bunkó is szoktam lenni, es nem szeretnem hogy barki is azt higgye (higyje?) hogy advanced-dal meg szazhusz merülessel egyedül viszem a kezdöket, vagy hogy sz*rul/felelötlenül dolgozunk stb stb.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5831. seshat Ugrás 2008 máj 20. 07:53  
ah, amilyen szinonvonalon a padi a könyveket irja, valoszinüleg mindenki tudja elöre a kerdeseket, furi lenne ha valaki racsodalkozna valamelyikre...

elöfordulhat viszont, hogy hianyos angoltudasommal viszont felreertek valamit, sok szakkifejezest meg nem ismerek angolul, ezert kertdeztem, de közfelhaborodas lett belöle - hat mindenki magabol indul ki, nekem eszembe sem jutott orvul megoldani elöre meg mit tudom en mi.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
55. seshat Ugrás 2008 máj 20. 07:47  
szerintem ez egyaltalan nem volt korrekt, hiszen nem is ismersz, soha nem merültünk együtt - megis ugy nekem estel, mintha en tehetnek rola hogy valaki elk..rta a dsd-det, es most lekezelöen viselkedhetsz, mert te oktato vagy, en meg nem.

(remelhetöleg) sokkal jobb buvar leszek azaltal, hogy egy nalam tapasztaltabb emberrel merülök, aktivan vagy passzivan, de reszt veszek a munkajukban, a kesöbbiekben meg neadjisten ha törtenik valami, nem azon fogok agyalni, hogy "jaj pedig a tesztben tudtam a jo valaszt", hanem az, hogy vegigkisertem borzasztosok dsd-t, tanfolyamot, guide-olast, breefinget es miegyebet, barmit, amire lehetösegem van, es tapasztalatot szerzek, a kartyagyüjtögetessel meg raerek, hiszen az egesz könyvelest stb is en csinalom.
de aowd kartyaval soha nem vittem egyedül kezdöt, ilyet nem irtam, nem is vihetnek, nem is akarok, es felelötlen sem vagyok.

az szamit elsösorban, hogy a vendegek elegedettek, halalkodnak, megköszönik a segitseget, felirjak a tauchernetre, nev szerint is, maximalis pontot adnak, benne voltunk a szaz legjobb-ban, a buvarok haromnegyede visszaterö vendeg, a dsd-sek nagyresze visszajön tanfolyamot csinalni... es ha ezekben egy icipici reszem nekem is van, annak nagyon örülök. annyira sz*r bazis csak nem lehet, mint amennyire szerinted kellene, hogy legyen.  
44. seshat Ugrás 2008 máj 19. 17:02  
;-)
hat annal jobb :-)
en is lattam mar "analfabetakat", kezdökent hagytak ott szakadt cipöben, szakadt reduktorral, nemtommilyenmelyen, aramlatban, kötelen himbalozva hot egyedül... ilyen is van..de en ha megtanulnam, sose tudnam hogy jobb-e ha velem van a szerettem, vagy egy olyannal, akiben en is 100% megbizom... es inkabb "csak" elkiserem öket... pl olyan is ez, hogy a parom nem tanit engem. elvböl.  
42. seshat Ugrás 2008 máj 19. 16:37  
ezzel en is egyetertek mert tenyleg sok az analfabeta.
de szerencsemre en azert ismerek olyan buvarokat akikben megbizom. Nem is egyet. Akikre rabiznam es rabiztam a szeretteimet is.  
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5782. seshat Ugrás 2008 máj 19. 16:20  
...de hat egy buvarbazison dolgozom ...a tanitvanyok nem is lathatjak.
de nekem meg itt van a kezemben aztan gondoltam hatha valakinek van magyarul... valoszinü nem fogom titokban megoldani hogy kesöbb több legyen a pontszamom :-)))) nem ez a fontos...csak... jo lenne erteni az összes kerdest de nem baj majd elmagyarazzak szoban.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
40. seshat Ugrás 2008 máj 19. 16:13  
nem kell hozza oktato tanfolyam, epp ez a lenyeg hogy a dsd-t megcsinalhatja de az egesz tanfolyamot ertelemszerüen nem... olyasmi mint valami specialitas, sajnos nem tudom hogy hivjak az ilyet szakszerüen, de attol meg igy van. onnan tudom hogy nalunk is van olyan dm aki dsd-zhet es van olyan aki nem, pont emiatt.

es Scuba Diver-rel is merülhet, mert a SD meg csak oktatoval vagy divemasterrel merülhet 12 meteres melysegig.

meg ahogy manapsag az oktato (vagy eppen a dm) kartyakat osztogatjak egyes helyeken, nem csak ez szamit, szerintem, inkabb a merülesszam meg a tapasztalat ami fontos... hiszen szaz merülessel is mehet valaki oktato tanfolyamra akar 18 evesen... sajnos.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5777. seshat Ugrás 2008 máj 19. 15:11  
vagy ez olyan nagy titok? nem hinnem... :-p annyira nem nagy szám
5776. seshat Ugrás 2008 máj 19. 15:09  
de hat alapbol tudom mik lesznek a kerdesek (angolul) gondoltam magyarul jobban ertenem... nem a megoldasokat kertem hanem a kitöltendö tesztet :-D
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
35. seshat Ugrás 2008 máj 19. 15:06  
ha megcsinalja hozza a tanfolyamot akkor divemaster is csinalhat dsd-t, nem csak oktato.

en egyelöre meg csak tapasztalatot gyüjtök, nem kartyat szoval a rescue-t is  most csinalom, de attol meg meg tom fogni a kezet ha fel vagy megakadalyozni hogy fellebegjen :-) ha 2 dsd van lehet az egyiknek bejön es merülne, a masik meg 2 meteren akar maradni vagy epp ki akar menni mert fel lejjebb menni/nem jol egyenlit/akarmi lehet...
33. seshat Ugrás 2008 máj 19. 13:36  
de amig az egyik csinalja a maszküritest a dm-mel/oktatoval en addig nezem a masikat hogy megijedt-e pl., vagy jol van-e, meg izemize.... :-D hatha ki kell vinni, olyan is volt.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5772. seshat Ugrás 2008 máj 19. 13:34  
ha nem hat nem..most csinalhatom angolul :-S
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
31. seshat Ugrás 2008 máj 19. 13:28  
mas neveben nem tudok nyilatkozni... de (nalunk) soha nem visz egy ember 3 dsd-st, plane hatot, mivel csak ket keze van. ha 3 akar egyszerre akkor ott vagyok en vagy mas segitsegnek... de nyilvan ha lehet, akkor egyesevel... ez nem azon mulik h intro-e vagy dsd, hanem a bazistol függ.
inkabb az intro a gyorstalpalo, nem a dsd (hiszen az az owd elsö leckeje ergo tanfolyami sebesseggel zajlik)

aki mashogy csinalja es ugyis jo, annak egeszsegere, attol meg sztem a dsd jobb, mint az intro, azt ennyi... mé ne tanulhatna meg az alap dolgokat, miert jobb ha palackcsapnal fogva rangatjak... sztem nem jobb, mas szerint igen, aztan maradjunk ennyiben :-)
30. seshat Ugrás 2008 máj 19. 13:20  
jo de utas lehetsz egy kocsiban nem kell vezetni tudnod a soför megteszi...
de a buvaroktato nem fujhatja ki helyetted a vizet a maszkodbol...
26. seshat Ugrás 2008 máj 19. 11:33  
jo nekem az intro az a buvargyari, ha masnak mas, akkor bocsanat ezt nem tudtam :-D
25. seshat Ugrás 2008 máj 19. 11:28  
hüüü... mondjuk erre nem gondoltam... :-o
20. seshat Ugrás 2008 máj 19. 11:21  
...meg az, ami miatt tartom a velemenyem, hogy anyagilag sem lehuzas, dsd utan mehetsz tanfolyamra tovabb, az intro meg semmi, abbol ha ötvenet csinalsz akkor se igazolja le senki...

durvan ugyanannyiba kerül a kettö, 50-60 euro... ahogy en tapasztaltam az intro az 2x20 perc, a dsd meg kis elmelet, kis gyakorlat, 30-40perc merüles... majdnem ugyanott vagyunk, csak több tudassal lettünk gazdagabbak, es folytathatjuk tanfolyamkent is akar.

szoval en ezert vagyok az intro ellen, ha masnak meg mas a velemenye, azzal se lesz semmi bajom, kinek a pap, stb... de lehet hogy SSI-ban pl nincs is dsd csak intro...? es CMASban?
19. seshat Ugrás 2008 máj 19. 11:16  
jó jó jó... legyen igazatok, meg minden, tenyleg nincs sok intros tapasztalatom
en nem is introztatok :-)

a sokakaltalismertmagyarbazison en voltam az intro-segitö, jooo, add ra a ruhat, gyorsanygyorsan meg tizen vannak hatra, orditas, miafasz, letelt a husz perc, jöhetakövetkezö, mi van dobod mar? ...plane hajorol.... akinek meg viz ment a maszkjaba az megprobalta ugy kiüriteni hogy letepte magarol. a lanyok sirtak, a fiuk hanytak, mert mar a hajon rosszul lett mindenki mielött a vizbe tehette volna az arcat. neha összejött egy-egy sikeres, de meg ha 50%, az akkor is szanalmasan siralmas, egy kezemen meg tudom szamolni hogy az egy honap alatt hanyan akartak owd-t, inkabb mentek luxorba meg quadozni a beduinokhoz.

ezzel szemben most minalunk nincs intro, dsd viszont van (ami ugye az 1. fejezete az owd-nek), ami annyibol jobb, szerintem, es a vendegek szerint is, hogy a) tanulnak is valamit, alapvetö fizika, kemia, biologia, buvarkodas elmelet alapszinten b) megtanulja kiüriteni a maszkjat, visszahivni a regulatort es octopusbol levegöt adni mert csak ezutan merülhet c) ezutan nem a palack csapjanal fogva viszik vegig a reef-en hanem ott uszik vigan az oktato mellett... es nem vicc, de most ahogy szamolom, ugy 80%-uk visszajön aznap vagy masnap, hogy akkor szeretne owd-t... nem ez lenne a lenyeg?

egyebkent ha meg szubjektiv velemenyt irok, nem azt irtam hogy az intro hülyeseg hanem hogy szerintem az, akkor ez a velemennyilvanitas tökeletesen egy nyilvanos forumba illö... nem kell hogy mindnekinek ugyanaz legyen a velemenye, nem? :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
895. seshat Ugrás 2008 máj 19. 07:54  
de aki ilyen barom az a fiat is otthagyna meg lehet nem is segitene... mint a Guardian-ban az elejen a fazon, aki letapossa a feleseget meg lenyomja a viz ala hogy öt mentsek elöször...

en egy Szergej-jel merültem aki gunyosan elöadta nekem hogy "nem taposok korallt, mert annyi tapasztalatom mar van" (neopren nelkül akart menni), meg "elegge tapasztalt buvar vagyok ahhoz, hogy ne kelljen merülesi naplot vezetnem" es "annyira tapasztalt vagyok hogy mar elphinstone-nal is merültem" es majd ö delutan is jön mert neki egy merüles nem eleg/nap.
ezt ugy 5 percenkent vmi hasonlo mondat
70 merülese volt.
...mondom oke ehhez kepest raesett az összes korallra, meg kezzel maszott fel ami felett at kellett volna lebegnie, tipikus, ötpercenkent eluszik a faszba, hangjelzesre nem reagal, utanamegyek, eluszik, utanamegyek, mutatom, erre eszak, elindul nyugatra... stb aztan irtam neki egy üzit hogy ne haragudjon de most mar vegkepp fogalmam sincs hol vagyunk...minden iranyban ugyanolyan korallok, nap pont felettünk,  
:-D basszus tenyleg nem volt... hat le is izzadt kicsit de azert legyintgetett hogy "aaa semmi baj"

jo az orientaciot tudom, h merre kell kimenni, az eleg...hat nem is jött vissza delutan...


  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
12. seshat Ugrás 2008 máj 19. 07:40  
OFF: jo introzni alapbol gaz szerintem...en nszemely szerint ellene vagyok.
igenytelen is, nem tanulnak semmit, csak rangatjak öket a palacknal fogva... akkor mar csinaljon meg egy dsd-t legalabb valami fogalma legyen a dolgokrol ez igy azt sugallja hogy hajj de könnyü nem kell figyelni semmire...
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-04-30 Delfinek és más semmi
29. seshat Ugrás 2008 máj 18. 16:17  


megyek azt befogom a dellfin orrlyukat... hihi...jo moka lehet... jo ha valaki ilyen hülye akkor...igy jar.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
884. seshat Ugrás 2008 máj 18. 16:12  
hm..mi se tudnank versengeni kb szazhusz merülesem van a paromnak meg negyezer...

viszont nalam van az iranytü :-D ha kell, ö nem visz, majd en ugyis kitalalok cimszoval :-)))) ...biztos ez is az oktatas resze....
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5771. seshat Ugrás 2008 máj 18. 16:08  
ööö...nem tudna valaki küldeni nekem e-mailben egy padi rescue tesztet? mindegy hogy A vagy B.... vagy le tudom tölteni valahonnan? (nem teljesen vilägosak az angol kerdesek) :-I
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-18 Az utolsó repülés
2. seshat Ugrás 2008 máj 18. 16:02  
nälunk is volt ilyen fazon... par merülese volt csak ...monjuk 5-en utazott haza de a bejelentkezö lapra 6-at irt... (mi eszerint engedjük merülni az embereket hogy hogy van kitöltve a formanyomtatvany) delelött merült, olyan 11 körül, 18m, kerdezzük, na es delutan jössz meg? ilyet szol "a, nem megy a gepem" :-o hat jol elhordtuk mindenfelenek es ült az oxigenen jo par orat... meg hogy "valami remlett neki a tanfolyamrol, hogy repüles, meg buvarkodas összefüggesei" jo vicc... pedig ala is irta a szabalyzatot, ergo elolvasta (vagy nem).

mondtam neki irjon azert egy emailt majd, hogy hazaert-e elve. irt.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-04-30 Delfinek és más semmi
27. seshat Ugrás 2008 máj 17. 18:39  
na de miért támad egy delfin....? mármint alapvetően békés, barátságos lények
majd ha delfint látok majd egyből ez fog eszembe jutni hogy felöklel mint egy bika...
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés