»» ««
Jules hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Bohóchal
40. Jules Ugrás 2008 jan 17. 14:54  
Ázott, tengerszagú macska...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3178. Jules Ugrás 2008 jan 16. 14:51  
Cicus,

ez a szöveg, hogy: "úgyis magas lehet nekem, mint kacsának a farzseb" röviden szólva hülyeség. Ha végre hajlanál arra (és ez a többiekre is vonatkozik!), hogy egy évben egyszer-kétszer elgyere fesztiválra (legérdemesebb az Antibes-it megnézni, vagy ami közelebb van, pl. a belgrádit), akkor láthatnád, hogy azon népek sokasága, akik filmet küldenek, egy kacsáénál kevesebb önkritikálval bírnak. Ugyanakkor lehetne látni nagyon jó filmeket, amelyeket tévében nem. vagy legalább tessék a www.divefilm.com on előfizetni az inygenes divefilm podcastra. HD változat a www.divefilmhd.com .

A www.dannyvanbelle.com oldalon sok fesztivál ott van, többsége ingyenes részvétel. Szóval a Földszint teljes nyugodtsággal küldhető és vállalható film. Mit tökölsz? :-)
3174. Jules Ugrás 2008 jan 16. 14:35  
A kamera 720*576-ot használ ki PAL szabvány szerint.
3173. Jules Ugrás 2008 jan 16. 14:34  
www.underwatercompetition.com

de ma hajnalban, pacific time midnight-kor lejárt a hatéridő, ettől függetlenül talán írj nekik...
3169. Jules Ugrás 2008 jan 16. 14:20  
Ja igen, ugye beküldted a wetpixeles versenyre? Szerintem érdemes (lett volna), akárcsak a többiekét.
3168. Jules Ugrás 2008 jan 16. 14:15  
Furmányosan publikálta a cicus. Meg kell mondjam, a liftes ötletért irigyeltem és az utána következő lankás részért is. Nagyon szép képek vannak, s technikailag is tuti. De végül is egy 3 mpx-es CMOS van abban a kamcsiban, nem? 350-es? Zene a Jamendóról van? Az új big blue is sokkal jobb!
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-15 Tűz a fedélzeten
3. Jules Ugrás 2008 jan 15. 20:44  
Nem együtt voltunk azon a márciusi túrán?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3159. Jules Ugrás 2008 jan 15. 15:22  
Én most olvasgatok egy forgatókönyvírásról szóló könyvet.

Azt írod, hogy azt mondja "Ha egy mondatban el tudná mondani, akkor nem foglalkozna több évi előkészítéssel, forgatással, utómunkával egy másfél órás film kedvéért". A könyv egyik része a log-line-nal foglalkozik, amit nem tudok jól lefordítani, ha jól érzem, akkor ez olyasféle, mint az újságírásban a lead.

Szóval, ha a forgatóköny írója nem tudja egy mondatban úgy összefoglalni a film történetét, hogy az érdeklődésre tartson számot, akkor még ezen kell egy kicsit gondolkozni, és csak aztán nekiülni írni. Valami ilyesmi. Mint amikor a PM-ben beleolvasol a filmismertetőbe és eldöntöd, megnézed, vagy sem.

Menzel szerintem biztosan tudta, mit akar elmondani a filmmel (szerintem). Az, hogy kinek mi jön le belőle, az az egyéni.

Hangulat: igenis, hangulatot keltesz. S nem bennem dől el, hogy milyen hagulat. Egy Stephen King regényből készült film során biztosan nem vidám röhögcsélnek a nézők. Ez valahol zsánerműfaj, ha van ilyen szó, a búvárfilm. A zeneválasztás esetünkben nem releváns kérdés, mert sok esetben mi nem tehetjük meg azt, hogy íratunk a filmünkhöz zenét, pedig úgy sokkal jobb, mint amikor keresünk egy már kész zenét, és ahhoz igazítjuk a vágást, holott a történetre épülő (pl. akció) vagy szereplők jellemére építő filmet nem zenére vágnak össze, hanem a zene kiegészíti a képet.

Ezért azt kár ragozni, hogy kinek tetszik az ominózus PaDöDő, kinek nem. Ha a PaDöDő a filmhez írja a zenét, az már más kérdés lenne. Szerintem.

A manipulációt meg a csúnya értelmében érdemes érteni. Befolyásolás, a célod elérése rejtett, a néző számára nem tudatosnak tűnő-tudott eszközökkel (gépállás megválasztása, napszak, a szereplő ruhájának a színe (pl. a Hamupipőke rajzfilmben az össze gonosz szereplő lila árnyalatú ruhákat visel) stb.).

A filmkészítés - főleg "Nyugaton" - elsősorban szakma, méghozzá sok szakma összehangolása, nem pedig elsősorban művészeti kérdés, mint nálunk.
3157. Jules Ugrás 2008 jan 15. 14:34  
Ha már valamilyen logika alapján képeket vágsz egymás után, manipulálod a nézőt

Egyetértek, nekem ilyesmit tanítottak. A filmkészítés nem más, mint manipuláció. A néző azért látja, azt amit lát, mert a rendező azt akarja láttatni és nem mást, nem máshogy.
3156. Jules Ugrás 2008 jan 15. 14:32  
Egyet meg én küldtem, innen a DC-ről... Egyet kaptam tőled de., arra válaszoltam.
3152. Jules Ugrás 2008 jan 15. 13:08  
Hm, címadás:
Volt egyszer: Moses-rock : nem jó, túl helyi
aztán Water means life - The vision of the Oraculum : ez a túl sok
s lett: The vision of the Oraculum : ez maradt, szerintem nem túlmagyarázó, hanem útmutatót adó.

Nekem a "Life" túl közhelyes és nem segíti a nézőt. A címadásnál Örkény jutott eszembe, amikor az egypercesek használati útmutatójáról írt:  címet tessék elovasni, nagyon fotnos részét képezi egy-egy novellának. Minthogy az írás rövid (ugye akár csak pár sor), ki kell egészítenie a művet.

Felszerelés-kezelés: bizony, szerintem valószínűleg én merültem négyőtök közül a számszerűen a legkevesebbet, s sajnos a kamerakezelés még hagy kívánnivaló maga után. Csak hát ehhez gyakorolni kell, ahhoz meg idő kell.
3149. Jules Ugrás 2008 jan 15. 12:43  
Na, visszajöttem a kazettás lőszerekről.

Dupla szempontját megértem - örülük, hogy neki tetszett a film első változata, amit november végén a fórumozók alaposan kiveséztek. S egyben neki csalódás, hogy nem egy számára ismeretlen film jött most ide. Ezt őszintén sajnálom.

Ugyanakkor a tavalyi vélemények rávilágítottak arra, hogy az első változat nem volt jó film, zavaros volt itt ott, s az alkotója nem tudta eldönteni, hogy pontosan mit is akar mondani. Valószínűleg ez volt vele a legnagyobb baj. Eilatban akkor ennyire futotta, jobban ki kellett volna dolgozni előtte a sztorit, de homályos maradt a többség számára.

Ezen változtatni kellett - hogy a filmecske életképes maradjon, és ne csak egy eilati versenyfilm maradjon. Így aztán tisztáztam magammal mit is akarok, hogyan is szeretném megcsinálni.

Az új, véglegesnek mondható film alapgondolata remélem, tisztább lett. Új zenét írt hozzá Arthur (míg az előző egy utolsó pillantban, éjjel egykor kiválasztott zene volt), elmondtam, mit szeretnék stb. Új címe lett, teljesen új vágás, bekerült nhány új dolog, kikerült néhány régi.

Szóval számomra ez a film a kész film, az előző - utólag visszatekintve - csak egy első vágás. De az előző vágás és az arra kapott reakciók nélkül a mostani nem jött volna létre. Ez nem klón, hanem a final cut (pro):-) A mostani változat Zook, design mester papától kapott több érdemi észrevételt az utómunka során, amit igyekeztem hasznosítani. Köszönöm az összes észrevételt!

Ez most elindul itt, a háziversenyen, elment a wetpixeles versenyre és még megy tovább is, mert úgy érzem elküldhető. Technikailag az előző is elküldhető lett volna, de nekem - már - nem tetszett. Rajtatok kívül mindenki más számára (leszámítva az eilatiakat) csak ez a film létezik. Számomra olyan, hogy kizárólag dc-s versenyfilm - kövezzetek meg - nem létezik. Film van, amit vagy el lehet küldeni vagy nem. A tavaly karácsonyi Furcsa pár valósítja meg ezt a fajta filmet, amit csak egy kis baráti közösség tud értelmezni. Ezen kívül - noha nagyon szépen van megcsinálva - tartalma miatt nem tud létezni.

A többi film közül Dupla és El Che filmjét láttam. Úgy érzem, a földszint témát mindkét szerző éppolyan szabadon értelmezte, mint én, ezért is bátorkodtam ezt beadni - s valóban, előzetesen konzultáltam Che-vel, mint versenykiíróval, aki még egy ezt két-három verzióval megelőző változatát láthatta.

A felszerelés kérdése a képminőségben nem elhanyagolható, de éppen Eilat tanított meg arra, hogy igazából nem számít. (A képminőség miatt írtam, hogy ha gondoljátok, akkor tegyük fel hozzám a többit is, ne butítsuk le a tubus miatt, flash mindenkinél van. A Moses fent van a tubuson, olyan is a minősége, nagyon sokat levesz az élményből.) Ami számít, az a történet. Amint ez látható is volt pl. a nyertes filmben, amiben nincsenek különösebben szép képek, de a története egyszerű, egyértelmű, jól követhető.  A történetvezetés, az egyértelműség ér többet, egyszóval az, hogy ami az alkotó fejében van az át tudjon menni azon a résen (niche) ami az alkotó szándéka és a néző megértése között van.

Számomra a gagyi kategóriát az a vízben lebegő báránykás film képviseli, az eddig látott dc-s filmek nem vehetők egy kalap alá azzal.

Dupla filmjében nagyon tetszett az indítás, ahogy eljutnak a barlangba és a szöveg is szép volt, még nem hallottam soha. El Che filmjében a nézőpont megválasztása, a figyelnek minket nagyon ütős, szokatlan. Van egy kis divefilmes podcast, ami arról szól, hogy a kamera nézőpontjából mesél el egy merülést (bezzeg nekem kell fókuszálni, ez a hülye itt mögöttem csak tart a vízben, de mégis az ő nevét írják ki a film végén stb.).

Röviden ennyi, jöjjön a többi film is!
3134. Jules Ugrás 2008 jan 15. 09:48  
Ja, igen, Az orákulum látomása...
3130. Jules Ugrás 2008 jan 15. 08:43  
Szép jó reggelt...

Kissé félve ugyan, de közzéteszem a Földszint című versenyre (is) készült régi-új kisfilmet, Az orákulum látogatását. :-)

http://www.helioxfilm.hu/divecenter.html

Javaslat: minthogy a film nagyon kis méretűk lehetnek flashben (ez pl. 16 mega), ha gondoljátok, ezen az oldalon együtt lehetne a többi film is (DC logóval persze) (a kódolást vállalom quicktime mov-ból, vagy flash videót kérek, 800 pix széleset), és akkor egy helyen van, jó minőségben.
3124. Jules Ugrás 2008 jan 14. 21:23  
Tényleg! Gratula Zook papának a wetpixeles győzelemhez ezen a héten!
3121. Jules Ugrás 2008 jan 14. 19:16  
Jön még kutyára bot... :-)


Amúgy tényleg komolyan gondoltam, hogy kíváncsi vagyok, mert olyan sok dicséretet hallottam - még szűkszavú sötét maszkos alakoktól is...
3116. Jules Ugrás 2008 jan 14. 16:04  
Vagy csak az elfojtott zseni végre kiszabadult :-)
3115. Jules Ugrás 2008 jan 14. 16:04  
Hm, kezdek kíváncsi lenni a cicus filmjére. lehet, elolvasott néhány szakkönyvet?
3110. Jules Ugrás 2008 jan 14. 15:27  
Ja, majd teszünk rolla, ahogy Hofi tuzedes mondaná, teszünk rolla.
3107. Jules Ugrás 2008 jan 14. 15:13  
Nalátod. Így kell számolni, szerintem. Amikor az első ötlet megfoan, és elkezdesz rajta dolgozni...
3105. Jules Ugrás 2008 jan 14. 14:54  
Nem, ez a filmecske október közepe óta készül. Ez nem jelent semmit (minőségben), csak azt, hogy az ötlettől a mas esti befejezésig ennyi idő telt el.
3102. Jules Ugrás 2008 jan 14. 12:38  
Jules bácsi ma este még megsimogatja az anyagot, kicserél egy-két klipet, s készen van... Holnap közzé is teszem.
3086. Jules Ugrás 2008 jan 13. 22:46  
hm, tetszik a kezdés...

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4146. Jules Ugrás 2008 jan 13. 11:24  
Nem a leírás miatt írtam, hanem azért, mert jól hangzik, hogy többszerzős műről van szó... Talán a Són is látható hosszú film az?
4137. Jules Ugrás 2008 jan 13. 11:07  
Co-produkciós... Jól hangzik...
4136. Jules Ugrás 2008 jan 13. 11:07  
Nálam is jó... pedig wmv-t nézek quictime-mal... Esetleg frissítsd a media playered.
4127. Jules Ugrás 2008 jan 12. 20:25  
Most már világos, mint a muréna barlangja...
4121. Jules Ugrás 2008 jan 12. 19:50  
Ha jól értem Debrecenben a Pécs TV góréja volt ott, és az összefoglaló a Pécs TV-ben fog lemenni? Kezdek kívancsi lenni a konkurrens földszint filmekre...
4114. Jules Ugrás 2008 jan 12. 17:56  
Whoá, micsoda buli lehetett... :-)
4108. Jules Ugrás 2008 jan 12. 16:24  
honnan tudod, hogy nem készült?
4102. Jules Ugrás 2008 jan 11. 15:06  
Kedves merülésvezetőnk volt... Vele csináltuk végig a Sötétség hajói forgatásának túráját... Mi történt vele? Szomorú vagyok...

Nyugodjék békében...
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
755. Jules Ugrás 2008 jan 11. 07:53  
Támogatom. Az adatbázis legfőbb haszna, hogy kezdők jól tudjanak tájékozódni. Nekik nem triviális, hogy minden sarkon muréna lehet, és hát valljuk be, nincs is. Hidd, el, sok száz vörös-tengeri merüléses búvárok nem fogják leszólni az adatbázist, mert benne vannak a murénák, tűzhalak stb. Nekem is nagy élmény volt először látni, de igazából élmény most is. Először csak messziről néztem, most már közelről.
730. Jules Ugrás 2008 jan 09. 11:54  
Csatlakozom!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4067. Jules Ugrás 2008 jan 08. 21:21  
Írok mailt...
4064. Jules Ugrás 2008 jan 08. 18:59  
Majd meghúzom :-) A bálra ha kell film, akkor szívesen adom.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
714. Jules Ugrás 2008 jan 08. 18:33  
Ezért szeretjük a DC alkotóit. Még ha egy napig tart is, de azért csak belenyúlnak végre oott, ahol változtatni kell :-)

Igazság szerint komoly hibát eddig még tényleg nem találtam, csak apróbb kényelmi bosszúságokat, s ez felettébb bosszant, nincs mibe belekötni :-)))))
713. Jules Ugrás 2008 jan 08. 18:30  
Ez igaz.
710. Jules Ugrás 2008 jan 08. 18:03  
Ez nem a túlnyomó többség, de erre is van példa. Ugyanakor a hurghadai példánál, jó tudni, hogy a napi hajóshoz van-e nitrox lehetőség, vagy nincs.
709. Jules Ugrás 2008 jan 08. 18:02  
Ez így igaz - ha elutazol. De ha maradsz Európán belül (jellemzően tavaknál) akkor voszion nincs bázis, nincs semmi. Nincs szervezett merülés, ahogy írtam, itt amolyan lemgyek merülök egyet és megyek tovább mentalitás van. Mi is elmentünk az Attersee-hez. Kérdezzük, a töltőhelyen, hol lehet merülni. Azt mondják, hát menjünk az úton kocsival, ahol meg lehet állni, ott menjünk be a vízbe és kész. Ennyi. Ezért fontos.
707. Jules Ugrás 2008 jan 08. 17:19  
Nem azt mondtam, hogy nem lehet tölteni - hanem azt, hogy nem mindegyik merülőhelyen lehet tölteni. Tudni kell, hogy hol van töltőhely.

Tehát a konkrét javaslatom:

legyen egy olyan checkbox, hogy : töltési lehetőség a merülőhelyen? igen-nem

Amúgy ahogy látom szereplenek olyan infók is, hogy: Ausztria,: beutazás útlevéllel vagy sz. igazolvánnyal. Na ez most miért fontos egy merülőhelynél egy búvárnak? Az, hogy tud-e helyben tölteni, az fontos.
702. Jules Ugrás 2008 jan 08. 15:30  
Szerintem egy merülőhelyhez éppúgy hozzátartozik a gáztöltési lehetőség leírása, mint vízhez a hal. nem tudsz mindenhova vinni több napra palackot. Pl. hermance-ban nem tudsz tölteni semmit, legfeljebb sörrel a korsót, a legközelebbi töltőhely 15 km-re van. Ugyanez igaz az Attersee-nél is, meg általában a partról merülős európai helyekre, aholvá nem csak a búvárkodás miatt mennek a népek. Itt hermance-ban a búvárkodás olyan hobbi, mint a horgászat. Szép az idő, leugrasz egyet merülni, aztán elmész bevásárolni. Aki viszont nem itt lakik, annak tudnia kell, hogy ha kifogy az ájer, lesz-e új. Vagy lehet-e pl. palackot bérlni, ez sem triviális... De egy merülőhelyhez nagyon is hozzátartozó információ.
700. Jules Ugrás 2008 jan 08. 15:01  
a változó megfelel (nekem) elég tág, de jelzi, hogy lehet rá számítani, és ez a fontos
699. Jules Ugrás 2008 jan 08. 14:59  
Nekem nics naplóm már egy ideje... Bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen slendrián... Az Hermance-ot fejből töltöttem, épp ezért. Egyedül a dátum nem biztos :-)
698. Jules Ugrás 2008 jan 08. 14:59  
Igen, hogy a környéken van-e töltési lehetőség, hogy az milyen, mit töltenek. Ez fontos lehet pl. egy Hirondelles merülésnél, ha vki errefelé járna. A hajókon sem evidens, hogy van nitrox, sajna.
696. Jules Ugrás 2008 jan 08. 14:01  
Nézem közben a keresőt, elsőre elég jónak tűnik...
695. Jules Ugrás 2008 jan 08. 13:58  
áramlás: most az van, hogy:
nincs,
drift,
ellen

Na most melyiket válasszam ki egy parti merüléshez, ahol egyszer ilyen, egyszer olyan? Sőt itt a mély víz feláramlása miatt vannak fel és lefelé menő áramlások is. Legalább tegyeél be egy
időnként van
változó irányú és erősségű

vagy valami hasonlót...

google: a logikánk más: ha fejből nem tudom a koordinátát, akkor nem fogok külön ablakot nyitni és külön megkeresni, majd beírni, és ellenőrizni. hadd tegyem meg ezt helyben..., lehet az earth is, tök mindegy, nem ez a lényeg

dátum: szerintem teljesen életszerű. itt ülök a dolgozóba és ebédszünetben kitöltöm a lapot. napló nincs nálam. most akkor ne tudjam elmenteni, ha minden egyéb kész? Legalább visítson, amikor nem töltöm ki a mezőt, vagy legyen becsillagozva, hogy kötelező. a lényeg, hogy nem biztos, hogy a napló nálam van, amikor kitöltöm, mert akkor töltöm ki, amikor épp időm meg kedvem van, minden más esetben fizetett adafeltöltőről beszélünk :-)

nehézség. ezt mondtam én is a végén, ok

egyéb emlős: na ja, van pár száz érdekes faj...


javít: ez most törölve:

leszámítva a nitroxos dolgot


(De fordítsuk meg a dolgot (mint a Divephotoguide-nál): olyan merülőhelyet keresek, ahol van leopárdfóka, mert filmet akarok csinálni arról, hogy ébred fel reggelente. Meg tudom ezt most keresni az adatbázisban? ha igen, ok, ha nem, akkor meg jó lenne.

Pl. eltelik egy év, és lesz többszáz merülőhely. Sok búvár meg volt már sok helyen, és új élményt keres. Olyasfajta keresőre vágiyk, mint pl. egy használtautó-portál:
pl. Garfi merülőhelyet keres:
keresőfeltételek:
legalább 28 fok
max mélység 35 méter
nitrox van - gázelérhetőség is kellene...
áramlás nincs
kutya nincs
élővilág: mandarinhal, sokpöttyös zátonyi üntyümpünytöm

És ezek alapján a rendszer kidob valamit.)
693. Jules Ugrás 2008 jan 08. 13:23  
Én most csak teszteltem, mit is kell kitölteni.

Akkor annak van értelme, hogy legyen 4 Hermance bejegyzés a 4 roncs miatt? persze, hogy nem merülöm végig egyszerre... Bár lehet éppenséggel, olyanról is tudok, akik az Abu Nuhasnál 4 roncsot egymás után merült meg... Igaz 3-4 óra alatt...

Minthogy nem vagyok grafomán, ezért inkább klikkelnék, de az bosszant, ha ez bekorlátoz, lásd áramlás. A felvetett 3 lehetőség tipikusan hajós merülésre utal, pedig partinál is van áramlás, csak ott általában nem teszed meg, hogy direkt elmész x száz méterre, hogy driftelhess. Nem akarok írni, klikkelni és kiválasztani akarok, de ez végül is adatbázisfeltöltés kérdése.

Détum: persze van értelme, de attól még lehessen elmenteni az adatokat. Pl. nincs nálam a naplóm, de már írtam vagy fél oldalt a szöveges része (na nem én). Ekkor a dátum miatt az egész könnnyen elveszhet. Ha meg el tudom menteni, akkor után, ha előszedem a naplómat másnap, azt az egy dátumot be tudom írni. Szóval fontos, de a hiánya nem akadályozza meg az elmentést.

távolságmegadás, ok, a gps miatt tényleg nncs sok jelentősége

google maps gomb: a gomb felirata félrevezető. Miz az hogy ellenőrzése? Ellnőrizni azt lehet, ami már van. ha nem tudom fejből, akkor nem tudok oda mit beírni, tehát ellenőrzni sem tudom. ha az lenne a neve, hogy "megkeresem google maps-szel" már jobb lenne és hasznosabb.

A merülés nehézsége sokat nem ér. Egyszer könnyű merülni a Thistlegormnál, egyszer nehéz, máskor nem is lehet. A briefinggel csak elmondják. persze azt jó lenne megtudni egy kezdőnek, hogy ne fizessen be OW után egy brothers tanfolyamra, tehát mégiscsak kell, de a csillagozásos módszer önmagában nem jó, IMHO

majd bújok könyveket. Videó van hermanceról, meg a legkisebb hajócskáról, egyszer majd belinkelem...

állatok: a leopárdfóka szerintem sokakat érdekelne, de nincs a listában :-)
685. Jules Ugrás 2008 jan 08. 11:40  
Na: felvettem Hermance-ot a merülőhelyek közé. Észrevételeim:
- nem lehet több roncsot kiválasztani a mélység megadásánál, itt pedid 4 is van.
- hiányoznak az édesvízi élővilág jellemző képviselői
- a gps-t beszúrtam volna, ha lett volna egy új ablakban megnyíló google maps ablak. Enélkül kézzel kell  nyitni egyet stb, ehhez meg lusta voltam, nem kényelmes... túl vindózós
- miért kötelező a dátum kitöltése a merüléshez? én nem vezetek naplót, de attól még tudom, mi van a merülhelyen, meg hogy hány fokos a víz stb., szóval ne legyen kötelező, így fiktív dátumot írtam be, csak belekattintottam az előreugró naptárba - ami viszont kényelmes megoldás, tetszett
- nem jelent meg röggtön az adatbázisban a beírás, ettől elszontyolodtam :-)
- lehet utólagos javítani benne - ez kérdés csak
- lehetne egy kb távolság megadás Bp-től a GPS mellé
- szűkös a merülőhely leírás, édesvízhez gyakorlatilag nincs jellemző: iszapos, kavicsos, füves, algás stb.


Hirtelen ennyi, az ötlet nagyon jó, a megvalósítás nem teljesen felhasználóbarát, de a lényeg, hogy van és működik.

Edit: látom, már megjelent
- az áramlás nem csak kétféle lehet, a lényeg, hogy van-e, erős-e, változó-e a mélységgel
680. Jules Ugrás 2008 jan 08. 10:35  
Csak hogy még fél évig legyen munkád... :-D
679. Jules Ugrás 2008 jan 08. 10:34  
Ami nagyon jó ötlet. Mikortól lehet beszúrni kis videókat is egy-egy merülőhelyhez?
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

San Francisco Maru

Micronesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 48m, látótáv: 25m felett

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoknagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés