»» ««
hopposztkopp hozzászólásai:

  fórumok / Hírek fórumai / 2010-08-21 Tragikus hírek Horvátországból
5. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 24. 11:41  
Nem kell mondani semmit. Megszokott dolog ilyen helyzetekben a mellébeszélés és a szerecsenfürdetés. Hatodik, nyolcsadik embertől hallott dezinformáció úgyis, hogy valójában mi történt. Jómagam három embertől hallottam öt variációt - gondolom egyik sem igaz egy sem hiteles. Ilyen gyarlóak vagyunk.

Tragikus baleset történt. Mindannyian sajnáljuk.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-08-22 Egy roncs fel, egy roncs le
2. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 22. 20:02  
Főképpen, hogy ez egy szovjet tengeralattjáró,(azért készült, hogy mérgezze az amikat) tehát nem kiveszik és szépen átöblítik, hanem...  Merthogy minimum míniummal festett és kátránnyal tömített, a kulimázzal a rolókat kenték, higanyos szardíniát kaptak a tengerészek stb.
Viszont lenne néhány emberem, aki néhány nap alatt széthordaná ezt a derekas darabot némi aprópénzért cserébe. A veszélyesnek mondott anyagot "természetesen" hordókban a tengerfenekére. Mertha lett volna egy baleset, már úgyis ott lenne az egész. ☻
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-08-18 Víz alatti galéria Litvániában
2. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 18. 20:29  
Hasonlóan jó ötlet lehet egy kínai étterem és egy nyilvános wc a tó fenekén. Szigorúan a vízalatti világ többi szerelmesének. - Akinek ez kevés már készül a kupleráj és nemigondozó terve is. Kerékpárszervízt és korcsolya élezést vállalunk! A fodrászatban a hajszárítás már extrának számít ezért csak felárral! Házikedvenceiknek külön samponos fürdő és intimtorna. Minden kérdésre igennel felelünk.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29796. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 15. 19:22  
Persze hivatalból a latint vagy mert kell az oroszt nem mindegy.
Legalább én tudom hol vagyok ha ciril betűket látok.-))   Azért megnézem a többit is. Köszi.
29794. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 15. 18:19  
Mint hozzá nem értő, de mint néző : spec. a cápást elrettentő példának szánnám. Ez nem rövidfilm csak egy bekapcsolt gép volt.
Nyolc perc meséje is lehet más, mint idétlen kapálódzó fekete pockok a nyolcméteres vízben talajt egyengetnek.
 
  Gondolom a "jó" a ritkán látott állatokra mutat, de tudod ez olyan mint az ötcentisre leláncolt nyakú bengáli tigris mellé ültetett turista. Nem is tudod, sírjál az állat nyomorúságán vagy nevessél a vigyorgó idétlenen. Hamár nézünk lássunk is. ☺
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
4239. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 14. 20:06  
Pedig már 96-97-től huzgálom a gyufásdobozt nálad.  
 
 Ha már IQ akkor egy szösszenet. Felnő a gyerek és szól az apjához: Neked a legjobb barátod a rabbi aki a világ legokosabb embere, hát elmennék hozzá egy életrevaló jó tanácsot kérni tőle. Édes fiam - mondja a rabbi - hát vedd tudomásul, hogy aki előtted áll az bekaphatja, aki meg mögötted az kinyalhatja. Jó,jó, de nekem mint a legjobb barátod fiának mit tanácsolnál? Édes fiam - ezért te választhatsz!  
 
 ( mielőtt bárki továbbgondolna, ez csak egy cicc a gumiszobából! - ha nem érti keresse meg gyógyszerét és kezeltesse orvosát! Minden jelenlévő természetesen kivétel!)☻

4214. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 14. 12:50  
Jó tudni. hogy trutymót sem ér önmagában. Csak a "mihez képest". Nos valóban visszatetszést keltő, ha valaki IQ 200-al dicsekszik - mégha ez v.hol igaznak is mondhatná. Mert..és itt jöhet ezer ok.
 A Zsuzsi bizonyára nem "érezte" meg a hangot, ami itt az együtt csaholáshoz kell. Magam is falsul csaholok és leginkább a h...f.. ra kívánnak - de olyan nagyon nem érdekel. Van itt éppen elég más dolog ami hasznos és érdekes. Ezekről jó olvasni a mások véleményét is.  Amíg mások gondolhatnak mást - addig ez egy jó hely.♠
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-08-08 A túraszervezőt hibáztatja a halottkém
11. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 10. 20:53  
Nem fordulhat elő mindenkivel ! Az ember nem keresi a bajt! A baj sem viszont. Maga az ember a baj. Mindig ugyanazokkal ugyanaz. Nem hibakód - kódhiba.
10. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 10. 20:45  
Kigondoltuk. Merthogy láttam néhány embert - na jó éppen emberszabásút - öklendezni, sőt folyamatos haletetést is! Viszont ez csak akkor sikerülhet ,ha van még némi aer. Akkor is nagyon fegyelmezetten kell ezt csinálni, mert ha bármilyen "idegen anyag" kerül a tüdőbe, szinte biztos a fulladás.  
 Viszont, régen hallottam (biztos forrás) olyan rutinos és tapasztalt búvárról aki aer hílyán kutyából felúszott tizennyolcméteres dekóból. A rutin abból is adódott, hogy már csak a felszínen mert öklendezni, addig tartotta magát. Még a pánik határán is tudott gondolkodni. Nem kis teljesítmény!  
 
Másrészt, ha lehet egy halottkém ennyire sokoldalúan és kivállóan képzett az élet majd minden területén, akkor mi is. Volt v.mi lett egy eredménye. Mi pedig kitöltjük, ahogy nekünk tetszik. Az ujságíró is azt ír amit gondol, nem amit lát.☻
3. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 09. 10:17  
Mesél a halottkém. Már minek is?
Nem azt mondja hogy a képzett és tapasztalt búvár rosszul oldott meg egy feladatot hanem, mesél arról amit szerinte másoknak tenniük kellett volna. Miért is? Ki merül? Önmentést még nem tanítottak búvároknak arrafelé?

Nálunk mit mondana a szakértő: így járt. Hibás lenne v.ki is  - az lehetetlen. ☻
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-08-05 Halle Berry is cápákkal néz szembe
2. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 06. 17:30  
Méghogy vérszomjas ragadozó ! Késsel,villával nem tanította az anyja enni. Eszik ahogy tud. Meg azt aki hagyja magát. Szerencsétlen sorsú cápák. Most még mindig kijut nekik. A róka hetvenedik bőre csokicsibével.

Miért nem találnak már ki valami eredetit ? "A gyilkos paradicsomok támadása" óta nem láttam igazán jó ami filmet. ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-08-04 Tengeralattjárót minden búvárnak
6. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 04. 21:45  
Fantáziátlanok. Hajócsavar meg góbékabin ? Valami ujjat várok, hamár ennyien összedugják a fejüket. A repülésnél akkor kezdődött a fejlődés amikor valaki v.mi aerodinamikát emlegetett és v.mi q... egyszerű dolgot kihasznált. Ma már siklóernyővel tudunk repülni, de ehhez gondolkodni is kellett. Ahhoz, hogy bebújjak egy nagyobbacska kubai szivardobozba és pedálozzak ehhez nem ész csupán a hiánya kell.
Az csupán találékonyság, hogy egy dekóbólyával én vagyok a leggyorsabb az áramlásban - irányában!- viszont egy kitömöttnek látszó cápabőrében még manőverezni is tudnék. Ez olyan mint az uszonyozás. Lábból fárasztó, csípőből meg csak úgy suhan az ember - egyébb lom híján. Azok a fránya pisztrángok is áramlással szemben állnak és valamiért nem fáradnak...☻
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-31 A búvár és a szabadtüdőzés
14. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 03. 20:36  
A csónakom a fenenagy tömegben.
Az "Ellopták Jupiter fenekét"c. film egyik helyszíne.
13. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 03. 20:33  
Bár OFF:
 Mert lenézett. Futott és visszanézett. Láttam rajta a mélységes megvetést miszerint ember nem érheti utol. ő mégiscsak egy macska! Megtanulta egy macskányi életre, hogy aki lebecsüli az ellenfelét, az máris vesztes. A billentésért kicsit szégyeltem magam, de hogy utolértem !!! Nem lett a barátom, de került. Mindezek ellenére sem félt tőlem. Ja nem személyes! Macskaimádó vagyok.
ON:
11. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 03. 15:52  
Gumicsónakom és kajakom is volt, húszméteres horgonykötélen. Kilencvenben még felfújtam tüdővel, de vettem később egy pumpát. Csupán egy éve nem hordom. ☻ Ahogy az idő úgy fogy az erő, a levegő...
Egyszer egy lusta macskát utolértem és seggberúgtam, mert el sem hitte, hogy lefutom. Azt a pofát látni kellett volna ! Ennek is néhány éve...
7. hopposztkopp Ugrás 2010 aug 03. 12:30  
Nagyon sokáig nem volt lomom. Krétáig végig bugyborékoltam és fagyoskodtam az égei tengert. Mikor már volt komp.em, akkoriban a tizenöt méter volt a csúcs. (évről évre csökken) Bántott, hogy senki sem tudott ebben segíteni, hogy hogyan jobban. Húszéves gyerekek huszonméterekre is mentek. Lett palack és lett kényelem, de ez még mindig olyan "rokkant" megoldás. Sportnak a mai napig nem nevezném a kocabúvárkodásnak ezt a fajtáját. Csupán lájtos hobbi. Pedig jó lenne még úszni négy-öt kilométereket egy jó kis helyért. Csak az idő... ☻
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-25 Száz embert csípett meg egyetlen medúza
2. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 26. 17:55  
Szóval kilencvenkilenc fájdaloktól őrjöngőre még mindig volt egy próbálkozó amerikai? Hülye gyerek három órán át ordította: apa fáj!  -  apa meg nagy nyugisan - mondtam ne nyúlj hozzá! Pedig csak v.mi színes kis csalánzó volt.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29615. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 26. 17:44  
Sovány vigasz:  a víz, a homok mára már tönkretette. Trieszt egy csodaszép kis város. A tenger tele napszemüveggel, öngyújtókkal, némi aprópénzzel és még kitudja mi mindennel. Van néhány búváros bolt is, ha őket rá tudod venni.... de inkább adnak egy másikat. Az ember elhasznál néhányat a dolgaiból élete folyamán - kis barátnőm tegnap tolatott kedvenc macskája fejére ☻ - szóval pótold és ünnepeld meg az újjat!
Az elveszett már csupán "örök" emlék.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-20 Bali szennyvízproblémái
19. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 22. 19:50  
Csak az amerikai turisták számát tudom. 1929- ben még csak kétezer, 1930-ban már négyezer volt. Már akkor is szörnyen soknak találta egy Katcz Richárd nevű éppen arrafelé lébecoló honfitársunk. Pedig akkor még hullottak a telepesek mint a legyek (holland gyarmat lévén a hollandusok), de ez sem vette el a kedvüket.
Baliból csak egy van és minden egyszerű ember meg is akarja "tapasztalni". Néhányan többször is. Sőt évente többször is. Szegények. Pedig nagy a világ!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29566. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 22. 19:31  
Tisztelt titkár Úr !
  A lenn felsorolt kitüntető címek és rangok sorából azért hiányolom  ... hmm, hogy példát mondjak, a pápa címei között is szerepel: Róma püspöke, a Vatikáni egyház feje, A Római Katólikus egyház.... stb és a legfontosabb a legalján: isten szolgáinak szolgája.
 Ez azért így kissé hiányos, kérem a pótlást is a teljesség kedvéért.
 
  A VICC elkötelezett és eltántoríthatalan szerény híve. ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-22 Románia ellopta a Duna árterét
6. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 22. 16:52  
Ja, az a harmincezer aki ma éhenhalt az szeretett volna. ☺
4. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 22. 13:14  
Érdekes. Egyiptomban  - meg számos más helyen  - is ezt tették már jónéhány ezer évvel ezelőtt is és náluk valahogy működik. Sőt nem túlzás azt mondani "virágzik". Nálunk meg a sok idióta csak beszél róla. Mert "divat" meghajolni a természet szeszélye, akarata és kiszámíthatatlansága előtt. Holott pontosan ki kell használni. Ehhez a gondolkodó ember kell, aki képes mindezt a maga"hasznára" fordítani.
Lehet példákat importálni, de hülyeség. Az ott és akkor és úgy. Ez meg itt és most és másképp. ☺
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29417. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 20. 21:32  
Én voltam a hivatalos. Már akkor is volt minden házban egy-egy adómentes főzde is. Én adtam az 51 fokosat, amit otthon kevertek le egész 38 fokosig. Tehát a jó pálesz az tiszta mint a forrásvíz, szeszes íze és gyümölcs illata van. Mértéktelen fogyasztás esetén is "tiszta fejjel" ébredsz másnap. Amikor nem így van akkor v.mi rosszat ettél. Biztosan.
29415. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 20. 20:58  
Hidd el a paradicsomot kihagynád! Pálinkának és lekvárnak is egyaránt rettenet. Boldogult szeszfőzdés koromban hoztak ilyet, de csak azért főzték, mert új kép kellett a templomba és nem tudtak igazán szörnyéséges pofát vágni a "modellek", addig, amíg ezt meg nem kóstolták.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-18 100k
8. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 18. 20:43  
OFF.
 Nincs harag. A bólogatókat nem szeretem csak, mert azok sohasem figyelnek. Most erőszakot tettem a rossz természetemen. ♣♣♣
 ON.
2. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 18. 11:58  
Az elismerést medérdemlitek. Az idő és az emberek bizonyítják jók vagytok. Köszi és kérem a többit: szebbet, jobbat, mást! Egy kalappal! ♦♦♦
Ja búvárosat !
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29337. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 18. 11:34  
Mindenki némi elismerésre vágyik. Leginkább "normális" esetben. Néhány embernek már a * vagy "vezető" szó nevéhez kapcsolása is boldogságot okoz. Legyen nekik! Hadd örüljenek.  
 
 Azt azért nem mondhatnám, hogy nagy boldogsággal tölt el, hogy ***** juhász vagyok és az őrkutya után az első ember a szamárlétrán a "tsz"-ben. Bár már ez is "veztő" beosztás és vannak akik csak a mozdulataimat lesik, mégis kicsit jobban esne a lelkemnek, ha én lehetnék az ivarmágnás és P..viador a faluban! ♥♥♥
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
3143. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 12. 17:06  
Pedig vannak kedvenceim !  Mára mindegy, mindenki menjen úszni !  ☻☻☻
3094. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 12. 15:58  
Reggel írtam valami fenenagy okosságot. (tartalom nélkül csak úgy szokás szerint). Mosr meg nem is találom, meg nem is emlékszem hogy mit is. Most egy csomót olvashatok újra. ☺☺☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-11 Tíz órás úszás a partra
12. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 11. 21:45  
Mert hisznek a túlélőknek. Az a csónak csak addig volt meg amíg kiszáltak belőle. Azután az a tízóra alatt a nyolc mérföld? Hát nem szakadtak meg.  Megmondom, nem fognak felépülni - ilyenek maradnak. Még egymást is elhagyták, nemcsak minden mást az eszükkel együtt.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29270. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 10. 15:52  
  Mégse vagyok sportoló, mert nem felelek meg ezeknek az elvárásoknak. Mondhatnám, hooogyne, peeersze! Hazudnék.
 Hétfőig gondolkodom, hogy ki az aki tökre százas itt, de ha nem jut eszembe ... Ne talán tán mégis lenne, kerüljön messzire. Bár van egy barátom aki soha semmi rosszat nem mondott még másokról, de gyanús. Saját bevallása szerint ő a világ legokosabb embere. Mindig mindent jobban tud.
  Nem jelenti, hogy nem szeretem ezeket az embereket. Dehogynem. Így minden hibájukkal, tévedésükkel, rossz döntésükkel együtt. Magam is csak kullogok a sor végén. Nem csukott szemmel és elmével.  
 
 Leesett. No mondj egy nevet!
29266. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 10. 11:53  
Nem tudom van-e itt olyan aki a "sport" kedvéért búvárkodik. Lehet, de én egyet sem ismerek. A simán gyagyástól kezdve a háromdiplomás lalásig mindenki jelen van. Nem ez a közös bennük. A közös, hogy elképzelhetetlen az élet a búvárkodás nélkül. Mert. Amíg ezt nem érzed , csak addig csak számolsz. Nem éri meg. Pénz, idő, energia, macera. Mikor megfertőződtél, már semmi sem drága. .-))
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-09 Az ökológiai niche értelmezése
3. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 09. 09:19  
Egyszerűbben: a sivatagban mindenütt van légy. Nagy számban meg ott ahol dögöt találnak. .-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-06 Miért lehetnek ártalmasak a tengeri halak?
5. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 08. 21:23  
Már van. Van egy kedves ismerős, őt telpakolták platinával. Jó, mondjuk ő motoros.
3. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 08. 16:51  
A tanulmány üzenete. Még mindig borzasztóan sok gyagyás tudós van életben. A hülyeségre specializálódnak és hangoztatják idióta elképzeléseiket. Még olyan is van aki elhiszi, mert kellőképpen hiszékeny. Tény: mindig is sok volt a higany a tengervízben, meg arany és ezüst, ráadásképpen minden elképzelhető vacak. Jóformán csak "mérgek" vesznek körül minket.
Már azt is "kimutatták", hogy az 1920-as években élő ember szervezetének pont ötször kevesebb ólom is elég volt a "megmurgeláshoz" - és ma ennek többszörösével is vígan recsegtetjük a geiger-müller f. számlálót.

Egy kicsivel több higany és ólom - ez az evolúció ! Unokáink már ólomlábakon és higanyfejjel mennek búvárkodni. Kis szerencsével már kokszigén sem lesz, így nem kapnak "mérgezést".

(némi apróért azért vállalnám a világóceánok "méregtelenítését" ! - kétszáz év és ha rám hallgatnak még a büdös halakat is kinyírom belőlük.)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-02 Megújuló energiák a tenger mélyén
8. hopposztkopp Ugrás 2010 júl 04. 18:55  
Hát ez a baj ezekkel a nyomi amikkal. Fantáziátlanok. Az egyenáram már lefutott, a váltó is csak vezetéken megy és eszükbe sem jut valami harmadik jobbat kitalálni, amit esetleg még primitív módon dobozolni lehetne, de... Száz éve az őrült ötletek kitalálóiból él a mai napig. Még mindig primitív autókon jár és disznóbőrbe bújt fekálián vegetál.

Ma csak azt hallom: megcsináljuk, mert van rá pénzünk. Azt hallanám már: meg lesz, mert van néhány ötletünk.

Egyáltalán. Van olyan hasznos találmány ami száz évnél fiatalabb? Valami eredeti?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29036. hopposztkopp Ugrás 2010 jún 30. 12:39  
Hmm. Az "áldozatsegítő irodák" már csak már csak a róka hetedik bőrét húzzák és magukon segítenek nem pedig.... Mindegy. Csak olyan mint mikor a nővérke kiabál hogy: Főorvosúúúr! A kettesben a szimuláns meghalt ! .-)) Röviden: egy áldozat már ne mozogjon.
29001. hopposztkopp Ugrás 2010 jún 25. 21:33  
Meg ne bántsalak. Az áldozatok halottak és a bajt nem maguknak köszönhetik. Itt sérültek voltak. Sűrített levegős palack lehetett akár paintball palack is vagy csupán két keményre fújt football. Esetleg bármilyen más annak látszó tárgy. Magam példáján tudom, bárkit láttam előbb és később az híradásban szerepelt - szóval a szememnek sem hihetek. Csupán a magam "kockázatára és hasznára" hagyhatom nyitva. .-))
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-05-12 Végzetes pánik
110. hopposztkopp Ugrás 2010 jún 23. 21:30  
Hobby vagy tech? A különbség csupán annyi, hogy az "amatőr" (mint én is) úgy sejti, hogy mennyi ideig és milyen mélységre kb saccra pontosan elég az az aer. Kicsi dekó belefér. Merül boldog tudatlanságban, akkor is ha pontosan egy percig sem érdekli sem a használt technikája sem az élettani hatások. Merül és boldog.
 A tech. (csupán gondolom!) mindezt egészen pontosan tudja. Neki ez a boldogság. Meg a megvalósítható új kihívások. Ezért tanul és képzi magát. Bizonyít. Akár csak önmagának. Nem jobb vagy rosszabb egyik sem, csupán más a motíváció.
 
  A szó, hogy oktató - még a parton csak-csak. (fontos ember egy logós trikóval hangsúlyozza!) A vízben csupán búvár. Egyik olyan mint a másik. Ne mondjuk, hogy fekete és fehér. Legyen mindenki kék. (mint az ami iskolabuszon) Akkor majd mondhatjuk, hogy azért vannak világoskékek és sötétkékek. Így jó?
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-06-22 Hurghadai olajszennyezés
28. hopposztkopp Ugrás 2010 jún 22. 20:31  
Mikor gyerek voltam megjósolták, hogy a kőolaj egyszercsak elfogy. Most mondjam azt, hogy alig várom? Bár szegény nagyapám sem érte már meg, hogy hal van a Sajóban. (Igaz most jutott ebből a szántóföldre is és a Decatlonban ingyen volt a hami.) Már csak hab a tortán, hogy itt  három benzinkutat is elöntött és ha a trutymó fejött akkor a benzin sem maradt a lufikban!
Lement az árral, de most tényleg van olajos hal is a Fekete tenger deltájában. Az meg mit érdekel minket. Nem ott búvárkodunk.

Mikor kérdezem a román pecást, hogy... Á, dehogy az nem erre jött, Nem is láttunk ilyet, az felúszott a Tiszán! Mert az olaj könnyebb a víznél. Persze most csak gonoszkodtam...
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-05-12 Végzetes pánik
82. hopposztkopp Ugrás 2010 jún 21. 16:59  
 
Értem én, értem.... de nem értem. Ismerek egy oktatót, pocsék búvár. (Kit érdekel?) Ismerek rengeteg jó búvárt aki meg  jobb ha soha semmit nem tanít meg senkinek. Búvár csak merüljön, az oktató meg tanítson. Legyen hiteles.
Mert ki ne maradjon egy közhely a h.sz-ból inkább okos emberek hülyéskedjenek itt mint fordítva. Mégha megfordul is itt az állatvilág minden ismert és elismert alakja.  (monomáloztam)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-06-18 Szívbeteg búvár tragédiája
37. hopposztkopp Ugrás 2010 jún 19. 05:49  
Egy ötven év feletti embernek  már kevés ellenfele van. Legtöbbször csupán egy . Önmaga. Nem kellene hibáztatni másokat, mert a búvárkodás is vállalkozás. Saját "hasznára és kockázatára". Mit mond majd a patológus rólam - biztosan nem érdekel. Már nem mindegy?

Persze hangulat romboló, de meghalni bárhol lehet. Ne pont a jelenlévők legyenek már mindig a felelősek.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-05-20 Mélymerülő balesete Dahabban
51. hopposztkopp Ugrás 2010 máj 27. 12:31  
Nem a technikát akarom leszólni. Ketten merülnek. Az embernek is lehet olyan baja amit nem tud kezelni. Csak egy példa ami a szabályt erősíti. A megállni..stb -re.
Nincs mindig mindenre idő. Itt: köv.pill. és ájulsz. A kezed a szádban tarja a redót  -legalább lélegezni tudnál. Kis levegő elindulsz felfelé. Lámpaoltás. Kis szerencse és felljebb már jobban vagy. Megtalálnak vagy kihoznak.  
Mondom csak példa arra, hogy tökéletes technika is csak annyit tud mint a kezelője. Önmentéshez öntudat kell.
49. hopposztkopp Ugrás 2010 máj 27. 09:20  
Hmm. Jelen helyzetben még mozgott, de már nem volt jelen. Példával: az ujralégző már a "sportkocsi". Azt ha rommá töröm, csak magamat hibáztathatom. Mérnökök ezrei éveken át tökéletesítették, hogy minden helyzetben és mindig... de. Technika ezért tanulni kell a kezelését! Kellenek az ösztön mozdulatok is. Még a kőkorszakból: üt a búrád azonnal benyúlsz a kifordított jobbkezeddel a jacket vállpántja alá. Bal meg kicsit nyom a jackettbe. Megmenthet. Csak ne gondolkozz!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
28549. hopposztkopp Ugrás 2010 máj 26. 17:55  
A lehurrogás neveletlenség. Egy utasszállítón is van 0.7 bar nyomás, a kilencméteren van 1.9 - volt húszperc és vagy ötóra szünet. Egy táblázaton végignézed - elmegy. Nem szerencsés... Mondjuk napi kettőt, ötven percekkel a hatodik nap után már a huszonnégy óra is kevésnek tűnik.
28546. hopposztkopp Ugrás 2010 máj 26. 14:09  
Nem hiszem, hogy volna olyan búvárcomputer amelyiknél villogna a repülő. Pedig azok nagyon szigorúak. Én a magam felellőségére és örömére bevállalnám.
28543. hopposztkopp Ugrás 2010 máj 25. 17:53  
Mélység? Idő? Víz hőfoka, tengerszint feletti magagasság? .:-)) Édes v. sós ? A repülő nyitott v. zártkabinú? Rep. magasság? A búvár életkora, erőnléte, neme?.... Hogy a jótanács visz. pontos legyen.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-05-20 Mélymerülő balesete Dahabban
26. hopposztkopp Ugrás 2010 máj 20. 16:44  
Amikor "oktató" medencében, húsz ember között... Eddig ez csúcs. Magyarázni ugyan lehet, de valjuk be : ez még a "gyerekcipő".
Pedig igazán jó lenne, ha lenne.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-05-14 Ez aztán a szülinap!
3. hopposztkopp Ugrás 2010 máj 17. 20:59  
Minden búvárnak kötelezővé tenném, hogy kilencven évesen merüljön még. Egyet-egyet.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-05-12 Végzetes pánik
38. hopposztkopp Ugrás 2010 máj 14. 21:46  
Nem. Ezt tanították. Mikor azt mondják biztonságos. Az ugyanez. Innen indul. Feltételezzük a hibátlan technikát és a felkészült pilótát (búvárt). Aztán ha mégis (mindig belegumizik a kiskutya a levesbe), akkor jön ,hogy az élet minden elméletet felülír. Nem lehet egy képzést úgy kezdeni, hogy ha itt v.mi elb.ik akkor húzd be a lábad mert kockakoporsót kapsz. Jelen helyzetben egy kicsit idegesebb vagy már véged is. Ami biztonságos az nagy valószínűséggel  - elméletben biztosan - kivitelezhető. Nem jelenti automatikusan hogy tízből tízszer tizes. Tehát elméletben mindannyian kivállóan képzett búvárok vagyunk. Aztán már visszasem tudjuk folytani a röhögésünket és a vízig sem jutunk el, mikor szembesülünk azzal, hogy úristen milyen béna banda verődött itt össze. Tíz perc alatt produkálunk komédiát és drámát vérmérséklettől függően. Gondolom ilyen lalások a focisták, a modellezők, a pecások,.....röviden mind.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tiran, Gordon Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajok korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés