»» ««

Búvár Világjátékok: érmek és botrány

Magyarország

Szép számmal gyűjtötték a magyar versenyzők az érmeket a Bariban megrendezett eseményen, az utolsó napot mégis szívesen felednék.

A magyar csapat hagyományosan jól szerepel az uszonyos- és búvárúszó, illetve tájékozódási búvárkodási versenyeken. A Bariban rendezett világjátékok specialitása, hogy a fenti két sportág mellett a víz alatti hokisok, a víz alatti rögbisek és a szabadtüdősök is együtt versenyezhettek.

A magyar versenyzők közül a szokásos módon a búvárúszók hozták az érmeket. A csapat összesítettben a hetedik helyen zárta a világversenyt, két arany-, hat ezüst- és négy bronzéremmel. A tájékozódási búvárúszó László Dezső mellett a világcsúcsot javító Debreceni Hajnalka szerzett még aranyérmet. A több mint 900 résztevővel megrendezett eseményen hat világcsúcs született.

Ám az elutazás napja nem várt kellemetlenséget tartogatott. A repülőtéren az olasz hatóságok várták a versenyzőket, és összesen 17 sportolót (a magyarok mellett dél-koreai, ukrán, litván és dán is volt az érintettek között) vizsgálat át, tiltott gyógyszerkészítmények és doppingszerek után. A magyar szövetség elnöke, Nyíri Iván felháborodását fejezte ki, és elmondta, a magyar sportolók valamennyien "tisztáK", és az olaszok eljárása elfogadhatatlan. Achille Ferrero, a CMAS elnöke elmondta, hogy egyetlen doppingvizsgálat sem hozott pozitív eredményt a verseny során. A búvársport alapvetően nem tartozik a dopping által komolyabban érintett sportágak közé.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. jee_c 2007 aug 15. 13:01  
Tudom, ezért volt a mea klumpa. :)
 2. Bunny 2007 aug 15. 12:56  
Hát ugye mi szivesen írunk róla, de nem a szabadtüdőzés távol ál tőlünk, és ha az érintettek (khmmm) nem szólnak, hát nagy a valószínűsége, hogy elsiklunk felette. Úgyhogy várjuk a beszámolót.
 1. jee_c 2007 aug 15. 12:39  
Megjegyzem, hogy a szabadtüdősök másik nagy szervezete (AIDA) által szervezett világbajnokság júliusban zajlott Mariborban, 4 új világrekordot teremve. A magyar csapat is ott volt 5+1 fővel (a +1 az AIDA Hungary román tagja, aki természetesen román színekben versenyzett). Mea culpa, hogy még nem írtam meg a cikket, beszámolót az eseményről, de igérem, hamarosan olvashatjátok a DC-n a beszámolót.

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés