»» ««

Magyar sikerek a VB-n

Egyéb
2011. augusztus 8.

Számos érmet gyűjtöttek a hazai sportolók a hódmezővásárhelyi uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon.

A világbajnokságon medencében illetve nyílt vízben versengtek a sportolók. A magyar válogatott két aranyérmet, egy ezüstöt és négy bronzérmet szerzett, valamennyit a medencés számokban gyűjtötték be a mieink.

Az első érmeket Kanyó Dénes (ezüst) és Vilhelm Szilárd (bronz) szerezte 800 méteres búvárúszásban. A hölgyek 200 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében az ifjú debreceni sportoló, a két héttel korábban még a juniorok között diadalmaskodó Senánszky Petra nyert világcsúccsal, a dobogó harmadik fokára pedig Stier Lilla állhatott fel. Az 50 méteres gyorsúszásban Szenes Mátyás szerzett bronzérmet.

A férfiak 400 méteres búvárúszás döntőjében Kanyó Dénes remek versenyzéssel első lett ugyan, ám "túlzott ünneplés" miatt a versenybíró kizárta. Ezt a döntés a csapat vezetői megfellebezték, és a kiváló sportoló végül át is vehette a medencében sportszerű körülmények között kiharcolt aranyérmét. A válogatott utolsó érmét, egy bronzot Senánszky Petra érdemelte ki a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban.

A versenyek során a magyarok mellett az orosz, kínai, ukrán, olasz búvárúszók szerezték az érmek többségét. A nyílt vízi számokban az orosz válogatott fölénye volt jellemző, öt aranyérmet is ők szereztek meg.

[ MBSZ ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.100 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés