Havi fotó- videó verseny

2007-2017 Best of the best

 
 
A havi fotósversenyünk záró fordulója, az elmúlt 10 év összes nyertes képe verseng a legjobbak legjobbja díjért.
Beküldve 121 kép
Verseny fóruma » Verseny információ

Magyar sikerek a VB-n

Egyéb
2011. augusztus 8.
Számos érmet gyűjtöttek a hazai sportolók a hódmezővásárhelyi uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon.


Kér karácsonyra víz alatti fényképezőt!
Hirdetés

A világbajnokságon medencében illetve nyílt vízben versengtek a sportolók. A magyar válogatott két aranyérmet, egy ezüstöt és négy bronzérmet szerzett, valamennyit a medencés számokban gyűjtötték be a mieink.

Az első érmeket Kanyó Dénes (ezüst) és Vilhelm Szilárd (bronz) szerezte 800 méteres búvárúszásban. A hölgyek 200 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében az ifjú debreceni sportoló, a két héttel korábban még a juniorok között diadalmaskodó Senánszky Petra nyert világcsúccsal, a dobogó harmadik fokára pedig Stier Lilla állhatott fel. Az 50 méteres gyorsúszásban Szenes Mátyás szerzett bronzérmet.

A férfiak 400 méteres búvárúszás döntőjében Kanyó Dénes remek versenyzéssel első lett ugyan, ám "túlzott ünneplés" miatt a versenybíró kizárta. Ezt a döntés a csapat vezetői megfellebezték, és a kiváló sportoló végül át is vehette a medencében sportszerű körülmények között kiharcolt aranyérmét. A válogatott utolsó érmét, egy bronzot Senánszky Petra érdemelte ki a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban.

A versenyek során a magyarok mellett az orosz, kínai, ukrán, olasz búvárúszók szerezték az érmek többségét. A nyílt vízi számokban az orosz válogatott fölénye volt jellemző, öt aranyérmet is ők szereztek meg.

[ MBSZ ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.Powered by babelrabbit engine © 2004-2017 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Hirdetési lehetőség