»» ««

Végzetes borulás

Külföld

Egy dél-afrikai búvárhajót különösen erős hullám ért, és hárman a felborult hajó alatt lelték halálukat.

A fehér cápa-lesből visszatérő hajót olyan magányos hullám érte el, amely ritkán alakul ki: az átlagos hullámmagasság többszörösét elérő nyílt tengeri hullámot több hasonló balesetért teszik felelőssé. Jelen esetben a viszonylagosan nyugodt tengeren jelent meg a nagyjából négy méteres hullám, ami nem csak végigsöpört a hajón, hanem fel is borította azt.

A hajón tíz turista és kilenc tagú legénység tartózkodott. Három turista, két amerikai és egy norvég férfi a felborult hajó alá szorulva vesztette életét, de a többiek közül is megsérültek heten. Az egyik túlélő beszámolója szerint a látvány nagyon emlékeztetett a szökőárra, és a kapitány is egyből észrevette, hogy baj lehet. Kiabálva figyelmeztetett mindenkit, hogy próbáljanak megkapaszkodni, de mindenki a vízbe került. A még súlyosabb tragédiát a mentőegységek gyors reagálása akadályozta meg.

Szintén életét vesztette két lengyel búvár Sharm El Sheik kikötőjében, amikor a 45 éves oktató és 43 éves tanítványa felemelkedés közben túl közel került egy hajóhoz, aminek hajócsavarjai végzetes sérülést okoztak. Az eset Shark´s Bay közelében történt, ami népszerű parti merülőhely, de csak egy ugrásnyira van a kikötőtől. Az oktató nem helyi búvárbázis alkalmazottja volt, hanem turistaként érkezett az országba.

Tenerifén egy búvároktató és merülőtársa tűntek el március végén, az esetet az teszi különössé, hogy az oktató egy helyi öt csillagos bázis tulajdonosa volt. Hajóval indultak merülni Las Galletas közelében, ám a két férfi nem emelkedett fel a merülés végén, és ezért a csoport többi tagja riasztotta a hatóságokat. A keresés eredménytelen volt, így nem lehet tudni, mi történt a két búvárral.

[ CDNN , Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. DUPLA 2008 ápr 17. 06:54  
Kezdődik a szezon....

Merülőhelyek

Tuna farm

Malta

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merülésnyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés