»» ««

Az utolsó paradicsom

Utazási élmények
4/4. oldal


Merüléseink befejeztével-és persze, ha már idáig utaztunk- érdemes felkeresni Ecuador fővárosát, a 3000 méter magasan fekvő Quitót, ahonnan csillagtúraszerűen gyönyörű kirándulásokat tehetünk. Mindössze másfél órás repülőútra innen nyugatra található Koka, egy kis település a Napo folyó partján. A Napo az Amazonas vízgyűjtő területéhez tartozik és mint olyan, nagyjából dzsungel az egész. A széles, iszapos folyó lassan hömpölyög kanyargós medrében zátonyokat és szigeteket hátrahagyva, majd három és fél órányi speed-boatozás és fél órányi gyalogtúra után megérkezünk a La Selva Lodge árnyat adó verandájára. A szálláshely kiválóan alkalmas az esőerdők élővilágának felfedezésére, kecsua vezetőnkkel gyönyörű, szinte érintetlen növény-és állatvilágot fedezhettünk fel. A bambusz bungalókból álló szállás körül a dél-amerikai esőerdők madár, rovar, hüllő és emlős világának nagy része feltárulkozik, mi három teljes napon át élveztük a kajmánok, papagájok, kígyók, majmok és egyéb állatfajok társaságát.

Visszatérve a fővárosba érdemes ellátogatni taxival (mert az olcsó) a nagyjából két órányi távolságra fekvő Otavallo városkába, ahol a mai napig tradicionális viseletbe öltözött indiánok kínálják portékáikat eladásra. A visszaúton nem szabad kihagyni az Egyenlítő Emlékművet, ahol bizony egyik lábunk akár az északi féltekét a másik a délit taposhatja egy időben.

Akit a hegyek világa vonz, az is megtalálja a számítását, mert nyugatra haladva három óra alatt elérhetjük az egyik legmagasabb vulkáni csúcsot a Cotopaxit, mely 5897 méteres csúcsával profi hegymászóktól is komoly teljesítményt követel. 4500 méterig lehet autóval felmenni, innen a ritka levegőben még 300 métert "felszenvedi" magát az ember a pihenőhöz és büféhez, ettől a ponttól azonban az állandó hó és oxigén hiány miatt már csak képzett hegymászók indulnak a csúcstámadásra. Az átlagember így is megtapasztalhatja, milyen a hegyi-betegség és néhány órányi itt tartózkodás után örömmel tér vissza Quitóba.

Miután a közel három hetes túra alatt volt lehetőségünk megtapasztalni földön, vízben, levegőben szinte mindent, összegzésül talán annyit mondanék, hogy a nem kevés kifizetett összeg ellenére nagyon érdemes elutazni ide, mert az itt megszerzett élmény örök és semmihez sem hasonlítható marad.

Halász Károly (Karlo)
Divex Búvár Szakáruház

Kapcsolódó galéria: A túra képei képtárunkban

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Ecuador-ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 14. Kékbálna 2008 dec 25. 20:39  
Csatlakozom. Ez félelmetesen jó volt!
 13. Ugrik 2008 dec 21. 18:00  
Akkor mennyi? És mikor?
 12. Garfield33 2008 dec 19. 17:46  
Én is csak hallottam egy ilyen 3 hetes út áráról.
Nem kevés...

De talán a cikk írója elszomorít bennünket az infóval  :-)
 11. Mirci 2008 dec 19. 17:20  
Én erre a túrára gondoltam (legutolsó a lapon). Nem tudom, végül lett-e belőle valami.
 10. Garfield33 2008 dec 19. 15:45  
Lehetőségben nem lehet merülni.

A további 9 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Canico de Baixo aréna

Portugal

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés