»» ««

Elveszni és meggazdagodni

Külföld

A vízben felejtett búvár több, mint másfél millió dolláros kártérítést kap.

Dan Carlock esetéről többen beszámoltak annak idején. A kaliforniai búvár hat évvel ezelőtt indult el egy merülésre a Santa Catalina sziget közelében. Elszakadt merülőtársától, aki nem vette észre, hogy nincs rajta a hajón, és a merülést bonyolító Ocean Adventures Dive Co. és a Sunboat Charters alkalmazottainak sem tűnt ez fel. Az akkor 45 esztendős férfi öt órán át lebegett a víz felszínén, amíg egy hajókiránduláson levő cserkészcsapat észrevette és kimentette.

A magára hagyatva nehéz pillanatokat átélő Carlock a kórházi kezelés után ügyvédhez fordult, és kártérítést követelt a szenvedései miatt, és a kialakult bőrrákért is azt tette felelőssé, hogy órákon át ki volt téve a nap sugárzásának. A Sundiver fedélzetén 20 búvár volt, és súlyos hibákat követett el a fedélzetén levő merülésvezető: az első merülés után azt jelölte be, hogy Carlock is visszatért, sőt, még a hét mérfölddel távolabb végrehajtott második merülés ellenőrző listáján is szerepel a búvár, akit akkor már rég sodortak az erős áramlatok.

Az első ítélet még 2 millió dolláros kártérítésről szólt, ezt csökkentette le a legfelsőbb bíróság jogerősen 1.68 millió dollárra, mégpedig azért, mert Carlockot figyelmeztették, hogy a hajó közelében emelkedjen a felszínre, míg ő több, mint 100 méterre jött fel. Ezen túlmenően viszont az esetnek megvoltak már eddig is a következményei, a térségben dolgozó búvárhajók komolyabban veszik a létszámellenőrzést hogy elkerüljék a hasonló eseteket. Carlock is úgy nyilatkozott, hogy az eset igazi haszonélvezői azok a búvárok lehetnek, akik nem kerülhetnek ilyen kétségbeejtő helyzetbe a tengeren.

[ Mail, ScubaBoard ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 51. DUPLA 2010 okt 31. 20:02  
Világos. A gyerek apjának nem volt neve, naná, hogy elveszett!
 50. hopposztkopp 2010 okt 31. 17:13  
Lehetne scubapro. Van gyártója és sorszáma: 795590. Kora is van már. Neve az nem lesz soha.
A gyereknek azt mondják: apádat hogy hívják? (márha nem tud köszönni és v.hogy mégiscsak jelen van a kis majom)

Érzékeljük a különbséget, hát egy példa a Bankok Hiltonból. Kislány áll az ablak előtt egy szobában, ahol a nagymama kötöget. Kinéz az udvarra, ahol gyerekek játszanak.
Nagymama! Nekem miért nincs apukám?
Nincs válasz, de kis idő múlva.
Nem értettem kilányom?
Elnézést kérek nagymama. Kérdezhetek valamit?
Igen parancsolj.
Nekem miért nincs apukám?
Ugyanúgy nincs válasz továbbra sem.

Mégis milyen hatalmas a különbség. Mint ahogyan itt is. ☻
 49. DUPLA 2010 okt 31. 10:51  
És hogy hívják az órádat?
 48. hopposztkopp 2010 okt 31. 09:34  
Gondolod érdekel? Mint mondtam a célomat elérem. Amennyiben v.kit rámbíznak  - legyen az akár ötven gyerek is -  veszem a fáradtságot és megtanulom a nevét. Ez egy minimum, ha emberrel találkozom. Persze tudom, hogy a "mai" felgyorsult világban, ahol minden ember homlokán csak dollárjelek világítanak ez pont egy "alkalmazottnak" csupán nyűg, mert ... Mert magam is a szolgáltatásban dolgozom és "szolgáltatok" - ezért igyekszem néhányszáz ügyfelemet a nevén szólítani. (az arcfelismerésem pocsék, de hangról mindenkit megismerek.) Másodszor is mert, mert szeretném ha nehezen megszerzett pénzecskéjét ismét nálam költse el. Még egy favágó is tudja, hogy az erdőben minden fa. Mikor mind tölgy az sem egyforma.
Persze itt is vannak jónéhányan akik név nélkül beszélhetnek hülyeségeket (ez a háló), de még a magam hülyeségéhez is adom a nevem. Lehet jelzővel illetni, ha csak úgy sikerül. Lelkük rajta.

Elkerülhetetlen esetben az órámra már tettek "szalagot".
 47. PDIC 2010 okt 30. 23:00  
Biztosan nem voltak eléggé öntudatosak. A "szladin" egy darabig gondolkodtam, hogy mi lehet, de aztán biztosra mentem és rákerestem a gugliban. Most már tudom. :-)
A további 46 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Drljanda / Kompkikötő

Croatia (Hrvatska)

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelycsikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés