»» ««

Elveszett búvárhajók

Külföld

Floridában emberéletet követelt egy süllyedés, Indonéziában pedig teljesen odaveszett egy leégett szafarihajó.

A floridai Key Largo közelében történt decemberi tragédia oka az volt, hogy a Get Wet nevű kis napihajó az erősen hullámzó tengeren víz alá került. Nyolcan voltak a fedélzeten, hatan sikeresen elmenekültek a süllyedő hajóról, de ketten az orrban levő kabinban rekedtek. Hamarosan egy másik hajó vette a fedélzetére a bajba kerülteket, a Get Wet 19 esztendős kapitánya pedig kétszer is alámerült a hajóban maradtakért. Mind a kettejüket a felszínre hozta és megkezdték az újraélesztést. Egy 36 esztendős nőt már nem sikerült megmenteni, a másik, 27 éves sérültet viszont kórházba szállították súlyos állapotban. A Get Wet 9 méter mély vízben nyugszik, üzemeltetője felfüggesztette tevékenységét.

Indonéziában szerencsésebb kimenetelű lett egy búvárhajó elvesztése, mert senki nem sérült meg. Ám a 24 méter hosszú Mandarin Siren leégése bizonyára kellemetlenül érinti az üzemeltetőt. A Raja Ampat térségében dolgozó szafarihajó leégésének története még nem teljesen tisztázott. A búvárok a víz alatt voltak amikor felcsaptak a lángok, így ők nem voltak veszélyben. Valószínűleg elektromos hiba állhat a háttérben, és a legénység nem tudta megakadályozni a továbbterjedést. A cég másik hajója a közelben volt, így azonnal a vendégek és a legénység segítségére tudott sietni. Mivel a vendégeknek mindene odaveszett, azonnal segítséget kellett nyújtani nekik, el kellett intézni az utazáshoz szükséges dokumentumok beszerzését is. Végül valamennyien szerencsésen hazautazhattak a cég vezetője pedig pusztán annak tud örülni a bajban, hogy senki sem sérült meg.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. VasMacska 2012 jan 15. 22:33  
Nomen est omen.
 1. Bunny 2012 jan 14. 08:39  
Get wet? Ilyen névvel csoda, hogy víz alá kerül?!

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés