»» ««

Újabb thai búvárhajó süllyedt el

Külföld

Egy szafarihajó került bajba a rossz időben, de senki nem sérült meg a balesetben.

A Similan-szigetek térségében dolgozó 24 méteres búvárhajó fedélzetén 30 ember volt, amikor Koh Ta Chai térségében erős viharba került és elsüllyedt. A rossz idő teljesen váratlanul csapott le, és nagyjából 3 kilométerre a szigettől a hajó a 4-5 méteres hullámzásban a legénység erőfeszítései ellenére megdőlt. Ekkor kezdtek el az utasok mentőmellényben vagy a búvármellényükben a tengerbe ugrani a Little Princess nevű hajóról. Végül valamennyi utas és a legénység összes tagja sikeresen a mentőcsónakba került.

Hamarosan pedig a környéken levő halászhajók mentették ki az embereket, akiket a búvárcég másik hajója vett a fedélzetére. A Thai Királyi Haditengerészet egy hajót küldött a 20 turistáért és a 10 fős legénységért, akiket visszavittek Khao Lakba. Itt a búvárcég emberei már megszervezték számukra a szállást és ellátást. Felvették a kapcsolatot a bajba került nyaralók anyaországainak követségeivel is, ugyanis német, svájci, osztrák, brit, francia és thaiföldi állampolgáról voltak a hajón.

A parton a segítségnyújtás részeként orvos és pszichológus is rendelkezésre állt a balesetet megúszó emberek ellátására. A Koh Ta Chai környékén levő többi hajó helyzete sem volt túlságosan kellemes a tengeri vihar miatt, de azok időben védett öblökben tudtak lehorgonyozni. Az itt rekedt emberek kimentését is meg kellett szervezni a hatóságoknak, tehát a thai hadihajó a Little Princess utasain túl még több, mint 400 embert vitt magával Khao Lakba. Az elsüllyedt hajóról nem lehet tudni, pontosan milyen mélyen van, de valószínűleg közel 70 méteres mélységben nyugszik. A későbbiekben próbálják meg a felkutatását, de a kiemelésére nincs reális esély.

[ phuketgazette.net nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Bunny 2013 ápr 18. 07:56  
Erről mindig eszembe jut a Yongalás szafarim, ausztráliában. Az egy szép nagy hajóroncs a semmi közepén, mi pedig egy vitorlás lélekvesztővel horgonyoztunk felette három napig. És eszembe jutott, ha lecsap valami rossz idő, ami egy akkora dög nagy hajót leküldött a mélybe mit csinál a mi vitorlásunkkal?
Egyébként meg 2 számon érdemes elgondolkozni. 24 méteres hajó, 30 ember. Ööööö ... nem ehez az arányokhoz vagyunk szokva :)

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Chrisoula K Wreck (Marcus)

Egypt, Red Sea

4/6 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés