»» ««

A Lady Sarah story vége

Vörös-tenger

Az elmúlt év szeptemberében adtunk hírt a Vörös-tenger vizeit hasító Lady Sarah szafarihajó balesetéről. A további fejleményekről nem lehetett eddig hallani, most viszont első kézből, a mentéssel megbízott személytől értesültünk a történet végéről.

A 35 méter hosszú luxus szafarihajó, mint ahogy írtuk, egy korallzátonyra futott. A hajót üzemeltető társaság a mentésre a több sikeres hajómentést teljesítő, portálunknak nyilatkozó M.Salamat kérte fel, aki azt egyéb elfoglaltságai miatt csak egy héttel később tudta elvállalni.
Az üzemeltető emiatt saját akcióba kezdett, és a megfeneklett hajót megpróbálták levontatni a zátonyról. Sajnos a hajó testén tátongó lék, és a vontatás során szerzett további sérülések miatt a hajó a mentési kísérlet során elsüllyedt.
Mr. Salama szerint a tulajdonos komoly hibákat követett el a mentés során, elsősorban akkor, amikor a hajó értékének tetemes részét képező motorokat, kompresszorokat, hajózási műszereket és egyéb értékes felszerelési tárgyakat nem szerelték ki a mentési akció előtt, így azok is odavesztek. Ahogy a képen is látható, a part közel volt, tehát az előzetes értékmentés nem ütközött különösebb akadályba.
Szintén hiba volt a hajó levontatása, ilyen esetben szerencsésebb nagy teherbírású ballonokkal megemelni a megfeneklett hajót, és elvontatni vagy a helyszínen lebegőképessé tenni.

A hajóról képek: http://www.seaserpentfleet.com/gallery_sarah.htm
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb North

Sudan

1/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 46m, látótáv: 25m felett , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal mantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés