»» ««

Öt új roncs a Vörös-tengeren

Vörös-tenger

Öt új roncsot talált a Szuezi-csatornánál a Peter Collings által vezetett BSAC roncsvadász csapat. Ez volt az első alkalom, hogy egy búvárcsapat kimerészkedett az északi területre roncsot keresni.

Mint az öt roncsot megjelölték, a legimpozánsabb közülük a Scalaria, egy második világháborús tanker, amit 1942-ben egy légitámadás süllyesztett el. A 122 méteres hajó egyike a Vörös-tenger legnagyobb roncsainak.

A többi most felfedezett roncs:
Az Aboudy 76 méter hosszú teherszállító hajó, 1988-ban süllyedt el. A roncs az oldalán fekszik a tengerfenéken, megrakodva az eredeti rakományával - köhögés elleni szirupokkal. A roncs körül hatalmas barrakuda rajokat láttak.

Az Alita 1365 bruttó regisztertonna vízkiszorítású máltai teherhajó volt, 1988-ban süllyedt el, miközben Thesszalonikiból Szudánba tartott éppen.

A Bakr 44 méter hosszú orosz építésű hajó, a United Arab Republic Petroleum Company tulajdonában hajózott, amikor egy rakéta 1973-ban elsüllyesztette a Yom Kippur háború idején.

[szerk.: igen tudjuk, ez csak négy roncs, de az eredeti sajtóinformációban is ennyi van]

Az új roncsok, és az Ashrafi, Ras Shukier és Ras Dib területeken eddig is ismertek együtt egy új, érdekes roncstúra útvonalat adhatnak a Sínai-félsziget népszerű, tömegesen látogatott helyeit kerülni szándékozó búvároknak - nyilatkozta Collings.

Collings egyébként igen nagy tapasztalatú roncsbúvár. 30 éve merül, a Vörös-tengeren több ismert roncs felfedezése és azonosítása fűződik a nevéhez mint például a Giannis D, Rosalie Möller vagy az Ulysses. Könyvet is írt a Vörös-tenger roncsairól, a BSAC alapító tagja, és mellesleg az SSI Platinum Pro 5000 nevű társaság tagja több, mint 5000 merülésével.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Dunraven Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Ratio computers O2 analizátor

Ár: 49.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés