»» ««

Egyiptomi könyvajánló

Vörös-tenger
3/6. oldal


The Red Sea
Bonechi

Aki már járt úgy, hogy az eladó által ígértekkel ellentétben az egyszer használatos fényképezőgépekkel készített képein az előhívás után csak néhány fakó foltot látott, így aztán otthon a barátoknak csak szóban tudta ecsetelni, mi szépet látott Egyiptomban vagy Jordániában, nagy hasznát veheti ennek A Vörös-tenger című könyvnek. De azok is haszonnal forgathatják, akik otthon a képeket nézegetve próbálnak rájönni arra, pontosan mit is fotóztak le. Ebben a könyvben ugyanis számos élőlényről találhatunk leírást, 335 színes képpel illusztrálva, melyek közül elég sok legalább levelezőlap méretű és ennek köszönhetően aránylag látványos is.

Ennyiből nyilván kiderült, hogy ez a könyv egy praktikus, jól áttekinthető összefoglaló a Vörös-tenger élővilágáról, nagyszerű képanyaggal, amit nem búvár ismerőseinknek is büszkén meg lehet mutatni. Jellegéből adódóan nem ad részletes leírást a fajokról, hanem inkább a képeskönyv jelleg dominál. Azért az angol (vagy más nyelvű, hiszen ez a kötet is több változatban létezik) elnevezés mellett megtalálhatjuk a latin neveket is, ha valaki folytatni szeretné a kutatást.
Pár szóban szó esik a Vörös-tengerről, a vízalatti fotózásról, a búvárkodásról, de a leghasznosabb fejezet talán az, ahol a veszélyes, mérgező élőlényekről írnak. Ebben a részben például a mérgezések okozta tünetekről, a lehetséges következményekről, a kezelés módjairól is szó esik, nem árt áttanulmányozni hát senkinek sem egy utazás előtt.

Zárásként talán annyit lehetne mondani, hogy ez a könyv egyike azoknak, amiket a tengermentes estéken jó lapozgatni, visszagondolva a víz alatt töltött időkre. Mivel azonban nem tudományos alapossággal készült kötet, ezért aztán a tengerbiológia iránt mélyebben érdeklődő olvasóknak talán felületesnek tűnhet, még ha a színes fotók akár kárpótlást is jelenthetnek ezért.

Értékelés
Kivitel: 4 (a sok kép között akad számos kicsi is, és talán a színek is lehetnének egy picivel szebbek)
Tartalom: 4 (a szöveges rész kicsit felületes, pusztán csak a legfontosabbakat ismertetik a fajokról)


Az írás a következő lapon folytatódik!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Neufeldersee

Austria (Österreich)

11/18 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) könnyű körülmények
max: 22m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés