»» ««

Rája áldozata lett a krokodilvadász

Külföld

Steve Irwin, a Crocodile Hunter néven ismert ausztrál filmes és természetvédő búvárkodás közben szenvedett halálos balesetet.

A zoológus végzettségű Irwin sajátos stílusú filmjei megosztották a közvéleményt. Bár kétségkívül sokat tett a természetvédelemért és a szemléletformálásért, sokan kritizálták is amiatt, hogy az állatokat filmjeiben fogdosta, ölelgette.

Talán hasonló helyzetben volt, amikor sznorkelezés közben egy tüskés rája végzetes sebet ejtett a mellkasán, a tüske gyakorlatilag szíven döfte. A merülésre is egy forgatás kedvéért került sor a Nagy korallzátonynál, Port Douglas közelében. A 44 esztendős Irwin életét már a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni.

Steve Irwin a filmezés mellett feleségével közösen igazgatta állatkertjét. Házasságából két gyermeke született. Hevesen támadták, amikor egyszer egy hónapos gyermekével a karján ment be a krokodilok közé, ám ő folyamatosan kiállt amellett, hogy nem veszélyes a ragadozók közelében tartózkodni. Halála után sokan fejezték ki megdöbbenésüket, és Ausztrália miniszterelnöke is megszólalt, aki országa nagy veszteségeként beszélt haláláról.

A tüskés rájákat általában éles és mérgező tüskéjük ellenére sem tartják veszélyes élőlénynek. Sőt, a Kajmán-szigetek híres merülőhelye, a Stingray City éppen a búvárok körül úszó számtalan rája miatt lett híres és népszerű, de hasonlóan a búvárok kedvencei a tüskés ráják a Kanári-szigeteken, elsősorban Tenerife déli részén. A ráják tüskéjüket kizárólag védekezésre használják, ezért búvár halálos balesetéről soha nem is lehetett hallani -egészen mostanáig, amikor a legendás krokodilvadász esett áldozatul.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Um El Faroud Wreck

Malta

3/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésroncs merülésmesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés