»» ««
Jules hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5866. Jules Ugrás 2008 sze 23. 22:48  
A kiadásról: nem titok különösebben, a Ships of darkness holnap megjelenik, ha minden igaz :-) Kopp-kopp-kopp. Kiadót én sem találtam, bár nem is kerestem. Kiadtam én saját kockázatra. Ez a lehetőség mindig nyitva áll. Biztos, hogy nem lesz egyszerű eladni a DVD-t, főleg nem idehaza, de erősen bízom a népes DC táborban :-)

Szóval azzal a sok anyaggal érdemes lehet valamit kezdeni. Kétségkívül ki kell hozzá találni valamit: pl. videós kalauz vörös-tengeri merülőhelyekhez (az oroszok csináltak egy DVD-ROM-ot, interaktív térképpel stb.). Ami, ha jól van kitalálva, van rajta angol nyelv is, akkor nem csak idehaza, de máshol is piacképes lehet. Persze baromi sok munkával járna, és pénzt is kéne még beletenni, de legalább érdemes lenne megprópálni...
5862. Jules Ugrás 2008 sze 23. 21:38  
Ebben sok igazság van, sajnos.
  fórumok / Országok fórumai / Maldív-szigetek
199. Jules Ugrás 2008 sze 23. 20:59  
Hát akkor bizony érdemes... Köszi az infót.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5860. Jules Ugrás 2008 sze 23. 20:56  
CSak az nekünk megfizethetetlen. Én bízom a mérnökökben :-) És a RED már bőven munkába állt, mozifilmek készülnek vele...
5858. Jules Ugrás 2008 sze 23. 20:00  
A fene tudja... A RED anyagait látva... Meg ezt is... Ebben nem vagyok ennyire biztos. Elégé elmosódik a határ. A RED kihoz jövre egy digital still and motion kamerát...

Tkp. a kép minősége elsősorban az obin múlik. Hogy az obi által leképezett képet állóképként vagy mozgóképként rögzítjük... Ha elég gyorsan lehet kiolvasni és rögzíteni az adatfolyamot, akkor simán lehet mozgókép.
5856. Jules Ugrás 2008 sze 23. 19:22  
Bizony-bizony... A fotós objektívtár egész áll rendelkezésre víz alá is, víz fölött is, töredékéért a filmes cuccoknak, ahol egy fix 8 mm-es prime lencse 25 000 dolcsi :-)
5854. Jules Ugrás 2008 sze 23. 17:53  
Ugyan, már obik... :-) asszem veszek egy 5dmII-t...

Vincent Laforet filmje, ami az új 5d-vel készült :-))))


http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=2086
  fórumok / Országok fórumai / Maldív-szigetek
195. Jules Ugrás 2008 sze 22. 14:26  
A mostani túra időpontilag esélytelen, de amúgy érdekelne mindenképpen. Egyre jobban össze kell hangolni a merülést és a családi nyaralást, szóval ki akarom keverni a megfelelő elegyet :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
871. Jules Ugrás 2008 sze 22. 10:28  
Gondolom, láttad a Sörgyári capricciót :-)
868. Jules Ugrás 2008 sze 22. 10:21  
De ti szoktatok usziban tesztelgetni... Akkor most tessék mellényt tesztelni és meghívni rá Vaneket... Pl. ő vihetné a sört :-)
  fórumok / Országok fórumai / Maldív-szigetek
193. Jules Ugrás 2008 sze 22. 07:19  
És milyen költsége van az asszonynak, aki nem merül, de jönne a szafarira?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5833. Jules Ugrás 2008 sze 21. 18:28  
Valamiért a dollárt egy az egyben váltják az euróval :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
847. Jules Ugrás 2008 sze 21. 07:54  
Amikor én vettem, észérvek győztek. Persze abban benne volt a tek irányultság. Ma, amikor ennyire központi problémává vált a súly a repcsiken, csak kamerázós merülésekhez már valószínűleg én is vennék egy ultrakönnyű cuccot - tekhez meg egy Sentinel újralégzőt, mert nagy kamerával a kézben kissé macerás a palackváltogatás.

Ezzel csak az a abj, hogy sérül a mindig ugyanabban merülök elve, csökken az automatizmus adta előny, amit az ugyanolyan cucc éveken át tartó kezelésével megszerezhetsz - s amikor gyorsan kell valamit tenni, a más-és-más cucc időveszteséget okozhat.
842. Jules Ugrás 2008 sze 20. 22:17  
Tehát:

Bár nekem nem volt wingem, amiről visszaválthattam volna hagyományos mellényre, azért pár hetet már merültem winges konfigurációval. Objektivitás szellemében néhány ellenérv a wing-ek ellen TőLEM, tehát szubjektíven:

1. hiba: nem volt még winged :-)

1. Nehéz, acéltámlával nagyon, aluval csak nehezebb mint a hagyományos.

kb 5 kiló. Egyél több palacsintát.


2. Kizárólag a DIR féle octopus-reduktortömlő elrendezéssel (nyakban rövidtömlő, hosszú testköré tekerve) használható értelmesen

Ez hülyeség.  Hagyományos oktopuszos cuccal is simán és értelmesen használható. De miért használna az ember rövid tömlős megoldást, amikor sokkal jobb a hosszú tömlős?!


3. A fix hevederzetet kényelmetlen felvenni, tekeregni kell, stb.

Dettó: ha jól van beállítva, könnyű felvenni. Tekeregni kell, egyél kevesebb palacsintát.


4. jellemzően fix ólommal ajánlott használni, ami viszont azt eredményezi, hogy egyben kell megmozgatni elég nagy súlyt, hagyományosnál az ólom külön kezelhető.

Ez sem igaz minden esetben. Ha egypalackos merülésre megyek, akkor a palack mellé felrakok két kis súlyzsebben helyi ólmot. Ha az egy palack alu, akkor a derékhevederen ott van két sima súlyzseb, amibe szintén helyi ólmot tehetek. V-ólom, fix ólom nem kell, tehát az ólom külön kezelhető. Ha duplapalack van, akkor úgyis olyan helyre megyek, ahol a terep már előkészíettt, és helyben van a V-ólom (vagy kocsival megyek, és viszem a sajátot).

5. szükséges kacatokat mint pl. tartalék maszk, írótábla, kislámpa stb. alaphelyzetben nem tudod hová rakni.

Miért is kéne ezeket a dzsekire rakni? Többféle méretű oldalzseb tehető a derékhevederre, belső D-gyűrűvel, a cuccokat bizotsítandó. Meg amúgy is DUI-ban merülsz, s ott van két zseb. Ha meg nedves vagy :-), akkor az említett oldalzseb.

6. általában elég puritán kialakítású, ami okozhat kényelmetlenséget - csavar az ember hátában, nincs plüss vagy puha védelem, stb.

Puritán: üzembiztos, könnyen átlátható, szervizelhető. Legközelebb vágj a csavar hosszából. Nekem sohasem bökte semmi a hátam, vékony nedvesben sem, szárazruhában sem. Plüss a kislányom ágyába való, meg a puha védelem is... :-D

7. Extrém pozíciókban nem tart úgy, mint egy hibrid pl. Erről lehet vitázni, nekem ez volt a tapasztalatom.

69-et még nem próbáltam winggel, de minden más pozícióban jól tartott. Erről lehet vitázni, nekem ez volt a tapasztalatom. :-D


Hogy milyen valódi, tényleges előnye van egy hobbi búvár számára, arra várom a wing rajongók véleményét, akartam ide én magam is egy listát írni, de 2 percig néztem a monitort és semmi nem jutott eszembe.

Éhes voltál. Egyél több palacsintát. Előnye, hogy egy wing - örök élet. Bármi is lesz később az érdeklődésének tárgya, nem kell új és új cuccokat vennie.

De biztosan van. Nem tartom valós előnynek, hogy acél D gyűrűre rá lehet akasztani akár nehéz stage palackokat is, hogy cserélhető a heverderzet ha elkopik (könyörgöm, ez hány évtized?), hogy nem szorít össze (a modern hagyományos jacketek sem), hogy fix ólom nem old le, hogy mentőmatrac van a háttámlában, stb. Ezek egy átlagos búvár számára szerintem tök értelmetlen tulajdonságok.

***
De ha kell stage akkor valahova fel kell akasztani. átlagbúvárnak is kellhet, én is az vagyok. Amúgy a stage nem nehéz, az nagy baj, ha a stage nehéz. Egy alu stage 70 bárnál, levegővel pl. semleges.

Pl. az én hevederzetem egy idő után kicsit elkopott a háttámla befűzési résénél, sok igénybevétel, stb. Simán, percek alatt cserélhető.

A mentőmatrac helyett pl. nagy dekóbója van nálam. De befér egy komplett mentőmatrac is! Mi ez, ha nem előny, méghozzá nagy előny...

***

Vannak átmeneti megoldások hálistennek, amelyek sok hátrányt kiküszöbölnek, bár ezeket természetesen a keményvonalasok bírálják.
Ezek bár hátlebegtetős kialakításúak, de pl. a hevederzet szétcsatolható és állítható mint a hagyományos mellényeken, ezért könnyű belebújni, esetleg gyárilag normális súlyzseb és kacatoszseb kialakításúak, párnázottak ... igazából megpróbálják ötvözni a két vonal előnyeit. ilyen van pl. az egyik hazai nagyboltban kapható hollis cucc, de hasonló próbálkozás több cégnek is van (poseidon pl. párnázott).

Nézzük, milyen hátránya lehet egy jó, hagyományos vagy hibrid mellénynek.

1. Szárazruhánál a jócskán megnövekedett testméret miatt lehet kényelmetlen, ha passzentos volt a méret. Itt tény, jóval szerencsésebb ha csak hevederzet van körülöttünk, csak ne akarjuk súlyzsebet, kacatot stb-t vinni, mert akkor ugyanott leszünk szinte.
2. sérülékenyebb, mert műanyag alkatrészek is vannak pl. pántcsat, stb. Tegye fel a kezét, aki látott már olyant, hogy egy mellény bárhol tönkrement volna emiatt.
3. A szétcsatolható csat leoldhat. Ez főleg a gagyibb márkánál fordulhat elő, főleg ha nem jó a méret (pl. túl kicsi).

Lehet folytatni a sort, ha van még valakinek ötlete.

Összefoglalva én használtam nagyjából egy hónapnyi időben winget, mégis megmaradtam a hagyományos, igaz hibrid és talán nem is gagyi márkájú mellényemnél. Jöhetnek az ellenérvek!

Lásd félkövérrel :-D
838. Jules Ugrás 2008 sze 20. 22:02  
Egyetértek. Vaneknek el kéne mennie kb 3 túrára: egyre hagyományos dzsekivel, egyre hibriddel, egyre pedig winggel...
833. Jules Ugrás 2008 sze 20. 20:59  
Egy frászt. Amúgy, ha most vennék mellényt, akkor én is egy szuperkönnyű utazós winges megoldást vennék... :-D

Szeretném, ha a komplett cucc 10 kilóból megállna (súlyra gondoltam)... :-)

Sőt, továbbmegyek: a Star Wars Epizode I-ban látott kis jedi-cucc lenne a legjobb...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5830. Jules Ugrás 2008 sze 20. 17:59  
0 a legjobb, szóval, közel vagy a legjobbhoz :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9246. Jules Ugrás 2008 sze 20. 11:15  
Én helyből winget vettem :-) Szóval Vanek, vegyél winget, csak hogy alliteráljon is... Triplán...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5824. Jules Ugrás 2008 sze 19. 22:32  
Nekem mondod? :-) Azt tudnám, hogy a gyártól kik veszik meg... :-DDD
5822. Jules Ugrás 2008 sze 19. 21:56  
Van ez így... Pedig jó lett volna az adásvétel :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9231. Jules Ugrás 2008 sze 19. 21:41  
Tipikus windowsos válasz :-)
9229. Jules Ugrás 2008 sze 19. 21:39  
Mi lenne, ha pirossal kiemelnéd a Rögzít gombot? Vagy ha annak lenyomása nélkül menne el valaki az oldalról, akkor egy felugró ablak rákérdezne, hogy biztosan így akarta-e...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5820. Jules Ugrás 2008 sze 19. 21:36  
Itt meg egy újabb kis csoda:

http://www.ikonoskop.com/dii/

Év végétől megvehető: full HD, RAW kamera, a digitális s16...
5819. Jules Ugrás 2008 sze 19. 21:34  
Ezt továbbra is tartom. Az Amphibico honlapon nincs XDCAM-hez ház. A Z7-eshez várható, talán már kész is az új Phenom. HDCAM ház van, de annak az ára is illeszkedik a HDCAM-hez...

http://www.amphibico.com/amphibico/categories.jsp?sid=17404559931425122707273232079&ctid=1000001

Persze, ha Karlnál van... :-) XDCAM-hez Gates készített házat meg a Sealux...
5817. Jules Ugrás 2008 sze 19. 21:02  
A videorögzítés izgalmas terület. Pl. a RED bejelentette, hogy év végén új gépet ismeretet meg velünk, a digital still and motion camerat, azaz olyan cuccott, ami egyben fényképezőgép és kamera is egyben...

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9173. Jules Ugrás 2008 sze 19. 07:46  
Hm, valóban szokatlan a hangnem... :-(

Ezen a fórumon ez soha nem volt kérdés, hogy ki miből-mennyiből-hogyan él, az ilyen fórumokat megtalálod az indexen.

Mi van, ha nekik épp szabadnapjuk van? Meg különben is... Amúgy vélhetően meglepődnél az itteni fórumozók átlagéletkorán, noha eddig senki sem kérdezte, de szerény tippem szerint valahol 30 év körül van. Vagy esetleg több.

S mi az, hogy értelmiségi? Kezdem azt hinni, hogy nem ismerem a szó jelentését...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5802. Jules Ugrás 2008 sze 19. 06:56  
Szem és monitortesztelés:

http://www.xrite.com/custom_page.aspx?PageID=77

Nem könnyű :-) Minél kevesebb pontot kapcsz, annál jobb...
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Jönnek a sárgák
105. Jules Ugrás 2008 sze 15. 20:59  
És vége...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5733. Jules Ugrás 2008 sze 12. 22:09  
Köszi szépen... Közben sikerült megoldanom a problémát. Amúgy mindegy melyik roncs, textúrának kellett volna.
5729. Jules Ugrás 2008 sze 12. 19:37  
Nagyon sürgős jeligére:

Hajóroncs belsejéről készült fotókat keresnék, amin pl. fal, ajtó, ablak, gerenda látható....

Effélét, csak persze szemből, meg nagy felbontású fotót...

 
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-09-12 Nyárutó az Égei-tenger partján
8. Jules Ugrás 2008 sze 12. 18:02  
A búvárkodás után a gyereknevelés jön. Aztán újra a búvárkodás :-D
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1213. Jules Ugrás 2008 sze 12. 17:43  
Támogatom Luciferint! Nyomatékosan. Amit mond, azt jól mondja :-D
1207. Jules Ugrás 2008 sze 12. 12:10  
Nekem a legalsó...
  fórumok / Országok fórumai / Maldív-szigetek
150. Jules Ugrás 2008 sze 12. 06:41  
Sajna január 19-én kezdődik a munka, úgyhogy... De aki videós helyszíni versenyt akar, és akar nyerni sok zsét, az menjen Eilatba... november 10-16...
138. Jules Ugrás 2008 sze 11. 21:37  
Mikor is mentek?
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1193. Jules Ugrás 2008 sze 11. 21:08  
Hát akkor ne jusson. Miért is jutna? Van egy mennyiségű akciós hirdetés, azt csak el lehet osztani a fórumok között. GOndolom pl. máltai utat nem csak a Málta fórumba fogsz betenni... Rotálódjanak, ha sok van, de mint megtudtam, ez nem a szuperinfó :-)
1190. Jules Ugrás 2008 sze 11. 20:45  
Ott engem pl. egyáltalán nem zavarna. A hirdető megnyugodhat, hogy mindig szem előtt van a hirdetése, amiért fizet. A hozzászólások között nem olyan szerencsés....
1188. Jules Ugrás 2008 sze 11. 20:26  
Bunny... Végül is miért nem rakod a reklámot egyszerűen a beíró ablak és a hozzászólások teteje közé? Nekem ott elég logikusnak tűnne...
1178. Jules Ugrás 2008 sze 11. 15:36  
Ha beugrik vkinek, hogy olvasott ő egy ilyen hirdetést, de akkor nem érdekelte, de ma éppen érdekelné...
1174. Jules Ugrás 2008 sze 11. 15:28  
De szerintem mindenképpen kéne fölé az elválasztó sáv, mert így olyan, mintha valaki hozzászólása lenne.
1173. Jules Ugrás 2008 sze 11. 15:26  
Erre nincs megoldás. Esetleg lehet előtt egy [-] jelecske. Tehát aki már látta, olvasta az adott hirdetést, "bcsukhatja", de ha mégis eszébe jutna valamiért, akkor újra ki tudja nyitni.
1171. Jules Ugrás 2008 sze 11. 15:14  
Akkor lesz az elején egy checkbox. Aki egyszer beikszeli, annak többé ezek nem jelennek meg :-D

Persze így erősen csökken a reklámérték...  
1164. Jules Ugrás 2008 sze 11. 13:51  
Mi lenne, ha úgy nézni mi mint egy hozzászólás, csak nem lenne előtt szám és a nick név helyett meg az lenne, hogy fizetett hirdetés vagy hasonló, középen, más színnel...
1162. Jules Ugrás 2008 sze 11. 12:29  
A sárga csak poén volt :-D  A kék DUPLA keret jó lesz...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5726. Jules Ugrás 2008 sze 11. 12:04  
Tavaly láttam egy kollegát, akit a Z1-es Sony kamerát zacskózta be... Amúgy meglepően jó felvételek születtek...
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1157. Jules Ugrás 2008 sze 11. 09:43  
:-) Csak a főszerkesztők szövegéhez szúrja be a motor? :-DDD

Esetleg a keret lehetne erősebb, akkor nem ugrana ki jobban, de nem is simulan bele ennyire. Mondjuk citromsárga :-) vagy olyan sárga, mint ami a fejlécben van.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-09-08 Remek állapotú roncsok a Temzében
2. Jules Ugrás 2008 sze 09. 07:53  
Her vagy His Majesty's Ship, a brit tengerészet hajóit hívják így. Ahogy van USS, United States Ship is más is. Az M/Y-t nem tudom :-D
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
8828. Jules Ugrás 2008 sze 08. 19:30  
A nem merülőknek:

Egy kollegának csináltam egy kis amatőr búcsúfilmet, szerintem jópofa lett :-D Sőt, még titokban én is rajta vagyok... Szudába-Etiópiába-Erireába készülőknek kötelező :-DDD


www.helioxfilm.hu/Markus
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-09-01 A versenygyőztes
26. Jules Ugrás 2008 sze 08. 19:28  
Én NEM akarom tudni a pontszámokat és NEM akarok 6 képre szavazni :-D

Hátha segít.. Mint az okos asszony című népmese... Mindig a fordítottját csináta, mint amit mondtak neki.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5675. Jules Ugrás 2008 sze 08. 16:31  
Na még egyszer :-)

Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Gota Abu Ramada

Egypt, Red Sea

16/27 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés