Havi fotó- videó verseny

2017 Cápa

 
 
Elsősorban cápás víz alatti képet várunk, ha nincs, akkor mentőövként lehet rája is.
Beküldve 6 kép
» Verseny információ

Az ókor vonzereje

Külföld
2011. július 13.
A Fekete-tenger bolgár szakaszának víz alatti maradványai sok turistát vonzhatnának.

Todor Zsivkov repülőgépének elsüllyesztése révén Bulgária szeretne felkerülni a búvárturizmus térképére, de a Fekete-tenger mélyén más érdekességek is vannak. Természetesen valamivel rosszabb látótávolsággal kell itt számolni, de a roncsok kedvelői nyilván ennek ellenére szívesen merülnek például a tengeralattjáró-maradványokról.

Egy régész szerint viszont olyan maradványok is akadnak, amelyek más korszakból származnak, de ugyanúgy nagy a vonzerejük. Petko Dimitrov szerint a víz alatt levő romok akár a Bibliában megírt özönvíz emlékei is lehetnének. Dimitrov professzor a Bolgár Tudományos Akadémia víz alatti régészeti csoportjának vezetője, és meglátása szerint akad annyi lelet a Fekete-tenger mélyén, hogy a régebbi korok iránt érdeklődő búvárok számára bátran ajánlani lehessen. Úgy véli, nemzetközileg is lehetne népszerűsíteni azt az elméletet, hogy az özönvíz ebben a térségben zajlott le, és ez jó hatással lenne az idegenforgalomra.

Akár arra is lenne lehetőség, hogy a bulgáriai partszakaszon több víz alatti múzeumot alakítsanak ki, amelyeket a búvárok speciális engedély birtokában kereshetnek fel. Ám Dimitrov szerint ötlete egyelőre még semmilyen hivatal támogatását nem élvezi.

[ novinite.com ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Bulgária-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.Powered by babelrabbit engine © 2004-2017 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Hirdetési lehetőség