»» ««

Meglepő montenegrói nyaralás

Adria

Ha néhány dolog szerencsésen együtt áll, akkor váratlan felfedezésekre lehet bukkanni a víz alatt.

Az angol Le Quesne-család már hosszú évek óta rendszeresen jár Montenegróba nyaralni, de ebben az évben egy újabb helyet néztek ki az ország tengerpartján, a Kotortól délre eső Maljevik falut. A népszerű strandon természetesen éppen úgy, mint a többi turista, az angolok is elsősorban a tengerben töltötték az időt. A közös családi sznorkelezésben részt vett a 10 éves Teodora és a 16 éves Michael is, és az utóbbi vett észre valami érdekeset a tenger fenekén. A középiskolás fiúnak feltűnt, hogy a közönséges sziklának tűnő tárgy alakja gyanúsan szabályos. Szólt hát édesapjának, hogy nézze meg ő is a tárgyat.

A folytatódó szerencsesorozathoz sorolható az is, hogy Charles Le Quesne hivatásos régész, így aztán rutinos szemmel vizsgálhatta meg a leletet. Lebukott, és úgy látta, hogy egy 90 centi átmérőjű ókori oszlop részét találhatta meg fia. Jó időben akár a felszínről is látszanak a maradványok, de úgy fest, ennek ellenére évezredek óta érintetlen a terület. Természetesen még további kutatásokra van szükség, mielőtt biztosat lehet mondani, ám az első vélemények szerint talán időszámítás előtti templomot talált a szemfüles Michael, aki maga is elég sok ásatáson járt már ahhoz, hogy megakadjon a szeme a leleten. Nincsenek adatok nagyobb ókori településről ezen a partszakaszon, igaz, sok olyan maradványról is tudnak, amit nem tártak fel alaposan. Most tehát a búvárrégészeken van a sor, hogy kiderítsék pontosan mit is talált a nyaraló família.

[ sify.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 4. Bunny 2009 nov 11. 14:16  
Velem ez megtörtént, csak nem fizetett senki semmit. Mondták, hogy az öbölben római kori épület rom van a víz alatt, volt is a parton őrtorony, kerítés ami a vízbe vitt, azt mondák annak a vonalában. Fél óra keresgélés után a 1.5m látású sekély vízben rájöttünk, hogy az a 4-5 darab negyzet alakban lévő kődarab A rom. De jót röhögtünk legalább a végén magunkon :)
 3. Káplán 2009 nov 11. 14:13  
Meggyőztél. :)
 2. Vanek 2009 nov 11. 12:29  
Igen, de az igazi profizmus mégiscsak az, hogy talál egy kőkockát, ami nemrég egy uszályról esett a vízbe és máris elhiteted mindenkivel, hogy egy komplett székesegyházat találtál harangokkal és szentképekkel, úgyhogy azonnal fizetni kell két évnyi nyaralást kutatómunkát, ahol persze kiderül, hogy tévedés történt...
 1. Káplán 2009 nov 11. 09:51  
Na látod Edka. Igy kell ezt csinálni ! :) Nem ásogatni, turkálgatni összevissza. Odaúszol a feltárnivaló fölé, lekuksizol és kész.  Még egy 16 éves gyerek is tudja.:)

Merülőhelyek

Tobia Kebir

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés