»» ««

GUE búvárok Atlantisz nyomában

Külföld

Az amerikai csapat a Bahamák egyik szigeténél kutatja az elveszett kontinens nyomait.

Bimini neve régóta közismert a legendás Atlantisz után kutatók között. Sokak szerint ennek a szigetnek a közelében lehetett a Platón által említett hely, de valódi bizonyítékot még senki nem tudott felmutatni. Az Association for Research and Enlightenment (A.R.E.) nevű szervezet egy múlt századi látnok, Edgar Cayce tanainak követője, aki többek között azt jósolta, hogy 1969-ben Bimini szigetnél bukannak majd rá Atlantiszra. 1968-ban pedig egy amerikai férfi a sziget felett repülve látta meg azt az U-alakú, kövekből álló alakzatot, amit Bimini Road néven emlegetnek, és a hívők szerint ez az út egyenesen az elveszett városhoz vezet. Cayce szerint az időszámításunk előtt tízezer évvel elpusztult civilizáció itt is nyomokat hagyott maga után: a Bimini szigetek egy hegy maradványai, ahol az atlantisziak nagy temploma állt, és több ezer arany érmét is elrejtettek itt.

Noha aranyat még senki sem talált, az A.R.E. szerint igenis lennie kell itt romoknak, vélekedésük szerint 70-100 méteres mélységben. John Van Auken igazgató szerint a Global Underwater Explorers (GUE) búvárai azok, akik képesek lehetnek ezeknek a megtalálására. Az elsősorban a floridai barlangok feltárásában jeleskedő technikai búvárok számára nem ismeretlen a nagy mélységben, hosszú időn át végzett merülés, igazi profikról van szó. Az A.R.E. pedig a pénzügyi hátteret biztosítja, akár 50,000 dollárt is szánnak a csapat bázisául szolgáló hajó, a felszerelések, a kameratechnika biztosítására. Van Auken szerint a korábbi, szonárral végzett feltérképezések "szokatlan jellemzőket" tártak fel a tengerfenéken. Azért a biztonság kedvéért nem beszélnek Atlantiszról, mert a tudósok, régészek körében annak emlegetése komolytalanná teszi kutatást, tehát egy "jégkorszak előtti civilizáció" emlékeinek megtalálása a hivatalos cél.

A GUE csoportjának egyik vezetője, Robert Carmichael sem a legendák városára hivatkozik, de állítása szerint néhányat már felkerestek a szokatlannak tűnő alakzatok közül, ám arra még nem tudja a választ, hogy természetes képződményekről van-e szó. Ennek eldöntéséhez alaposabb mérésekre és vizsgálatokra van szükség. Mindenesetre úgy számolnak, hogy a kérdéses időszakban, 12,000 évvel ezelőtt, a tenger szintje 100 méterrel alacsonyabban volt, tehát egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy emberek éltek Biminin. Egy történész szerint pedig a Bimini Road köveinek alakja hasonló az ókori, víz alá került földközi-tengeri kikötőkben találtakhoz. Van Auken és csoportja mindenesetre bizakodik, és kíváncsian várják a kutatás eredményeit.

[ thebahamasweekly.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 28. Garfield33 2010 jan 08. 10:38  
Á, ezek olyan kislányos butaságok...
 27. azarabdémon 2010 jan 07. 22:53  
Jajjdeklafavideó, jót nosztalgiáztam a lánykérésen,

A menyasszony kezdő búvár volt, szerintem nagyon szépen helyt állt a vízben a lánykérés alatt, amiről a leghalványabb tudomása sem volt.

6ás, egyébként igazad van, elébb volt a pap(p), aztán az ungibungi. :)

Stefike, elmesélhetnéd már azt is, mi lett azzal az uw írótáblával, amit a romantikus lelkületű menyasszony szeretett volna megőrizni (érthető módon) örök emléknek.... :-)



 26. áááááávadász 2010 jan 06. 20:14  
az a kedvenc részem, mikor a lány megörül a kérésnek, és ráront a legényre, hogy összevisszapuszilja, de a legény hátralöki, és elé tartja a táblát. előbb a házassági szerződést írd alá, csak utána jöhet a szexelés.
a lány alá is írja, újra megpróbálja megcsókolni a legényt, de az kitart, nem hagyja magát. elébb a pap, aztán az ungibungi.

 25. hopposztkopp 2010 jan 05. 20:52  
A legnyilvánvalóbb dolgokat sem ismeri fel az ember, ha... példa: Selyemút, japán filmsorozat valahol még Kínában járnak és a spíker mondja: Van itt egy nép aki nem kínai és nem is mongol, de vasút is csak most épült vagy 750 km mert a hegyek miatt elzárt egy világ ez itt... stb. Közben egy helybeli hegedűn játsza a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. Duna tv, magyar szinkron és senkinek sem esett le. Majd a szívem szakadt meg. Magunkat sem ismerjük. Miért keresnénk másokat?
 24. zwaan 2010 jan 05. 20:44  
Én??? Aggódjon, aki hallgatja. ;-)
Különben meg van az a palack... :-)

Egyébként egyetértek Ibolyával, tényleg nagyon romantikus. A lebegési problémák biztosan csak az izgatottság miatt voltak...
A további 23 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Abu Galawa

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés