»» ««

Merülj egész évben a PADI Dry Suit Diver specialitással

(Hirdetés)

Megjött az ősz, sőt nyakunkban a tél, hűvösek a vizek, messze még a nyár - de ettől még merülhetünk itthon is, nem kell távolra utazni!

MIÉRT ÉRDEMES SZÁRAZRUHÁT HASZNÁLNI?
Russell Troake
(További képekhez klikk)
Russell Troake búvároktató, lelkes búvár, és a PADI bristoli irodájának levelezési osztályán dolgozik. Arról kérdeztük, hogy miért szereti a szárazruháját:
"Fanatikus búvár vagyok, egész évben merülök, a legtöbbet Angliában. A szárazruhámnak köszönhetően télen is tudok merülni, amikor a víz különösen tiszta, és merülőhelyek nem zsúfoltak. Gyakran járok egy tóba is merülni, ahol a víz hőmérséklete mindössze 4 fok, viszont szárazruhában nem fázom, és ezért élvezni tudom a merülést. A nyári hónapokban minden második hétvégén merülök a szárazruhámban, általában 30-40 méteres mélységbe. Itt meglehetősen hideg szokott lenni még nyáron is, de szárazruhában kényelmesen érzem magam, és nagyon élvezem a merüléseket. Ráadásul a merülések után sem szoktam fázni, miközben kibújok a szárazruhámból, és nézem a többieket, amint vacogva rángatják le magukról a nedvesruhát, és próbálnak mielőbb megtörölközni."

MIT FOGSZ MEGTANULNI A PADI DRY SUIT DIVER TANFOLYAMON?
Megtanulod a szárazruha felvételét, levételét és helyes tárolását, valamint hogy hogyan lehet biztonságosan merülni szárazruhában. Többféle szárazruhával is megismerkedhetsz, hogy jó döntést tudj hozni, ha a későbbiekben szárazruha vásárlása mellett döntesz. A tananyag tartalmazza az alábbiakat:
• Lebegőképesség szabályozása szárazruhában
• Szárazruhák karbantartása, tárolása, egyszerűbb javítási munkák
• Különféle aláöltözetek
• Rengeteg gyakorlati készség, merülés előtti ellenőrzések, merülési technikák, kijöveteli technikák és vészhelyzeti eljárások.

MILYEN BÚVÁRFELSZERELÉST FOGSZ HASZNÁLNI?
Hideg vízi búvárfelszerelést fogsz használni, amelynek a legfőbb eleme a szárazruha. Az oktatód segít majd a legmegfelelőbb felszerelés kiválasztásában.

MILYEN TANANYAGOKRA LESZ SZÜKSÉGED?
A PADI Dry Suit Diver csomag (DVD és tankönyv, angol nyelven) a szárazruhád használati utasításánál sokkal részletesebb, és többek közt az alábbiakat tartalmazza:
• Egyszerű javítások elvégzése,
• Hogyan kell úgy elcsomagolni egy szárazruhát, hogy ne sérüljön meg?
• Karbantartásra vonatkozó javaslatok
Ezen kívül a tananyagokból megtudod, milyen feladatokat kell majd gyakorolnod a PADI Dry Suit Diver tanfolyamon. A tananyag-csomagot megvásárolhatod bármelyik PADI oktatótól vagy bármelyik PADI búvárbázison.

MELYEK A TANFOLYAM ELőFELTÉTELEI?
PADI Open Water Diver vagy Junior Open Water Diver minősítés (vagy más képzési szervezet hasonló minősítése), 10 éves életkor.

HOL JELENTKEZHETEK TANFOLYAMRA?
Keresd fel a hozzád legközelebbi PADI oktatási központot, amelyekről a www.padi.com/scuba/locate-a-padi-dive-shop címen tájékozódhatsz.

A KÖVETKEZő KALAND
A szárazruha több merülési helyzetben is kiválóan használható. Jég alá merülés esetén például feltételenül szükséges, és hegyi tavakban is általában szárazruhában szokás merülni.
A technikai búvárok zöme szinte mindig szárazruhában merül a merülések hosszú időtartama miatt. Minél tovább vagy a vízben, annál fontosabb a megfelelő hőszigetelés. Ha érdekel a technikai búvárkodás, próbáld ki a Discover Tec Diving nevű programunkat, amelyről a www.padi.com/scuba/padi-courses/technical-courses címen olvashatsz részletesen angol nyelven.

(x) A cikk a PADI Europe támogatásával készült.

Kapcsolódó írásaink:


Merülőhelyek

Dhonfanu

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés