»» ««

Úszómester mentette ki a búvárt

Külföld

Nem csak a Baywatch-ben fordulnak elő teljesen váratlan helyzetek, ahol az életmentő minden tudására szükség van.

Shayne Reilly még viccelődött is az egyik kanadai vízi élménypark medencéjébe tartó búvárral, hogy ha lehet, nem szeretne miatta a víz alá bukni. Ekkor még nem sejtette, hogy a víz alatt is találkozni fog a "békaemberrel"... Talán megérezte, hogy Stacey Murchinson, a felszerelését próbálgató búvár még a segítségére fog szorulni.

Murchinson és az úszómester a merülés előtt beszélt pár szót, és a hivatásos búvárként és kaszkadőrként dolgozó férfi elmondta, maximum 15-30 percet akar a medencében tölteni, aminek partjára felesége és kislánya is elkísérte. Reilly pár perces ellenőrző körútja végén ért vissza a helyhez, ahol a búvár lemerült, és benézett a vízbe. Murchinson mozdulatlanul feküdt a medence alján, és Reilly először arra gondolt, hogy talán csak a lélegzetét tartja vissza. Ám mégis volt valami rossz érzése, és mivel nem látott semmilyen buborékot, ezért a sípjába fújt, hogy a többi életmentőt riassza, majd beugrott a vízbe.

Lebukva a búvár elé próbált jelezni neki, de semmilyen reakciót nem kapott, és megbökve a búvárt, az élettelenül sodródott arébb. A teljes felszerelésében meglehetősen nehéz búvárt Reilly talán az adrenalintól hajtva egyedül emelte a felszínre, ahol a segítségükre siető két másik életmentő segítségével vitték ki a partra. Murchinson már nem lélegzett, de a gyors orvosi segítségnek köszönhetően a kórházban sikerült megmenteni az életét.

Miután kiengedték a kórházból, egyik első útja a víziparkba vezetett, ahol köszönetet mondott az életét megmentő férfinek. Amikor szóba került, mi lehetett a baleset oka, a reduktor hibájával magyarázta a történeteket Murchinson. Akármi is volt az ok, ma aligha lenne életben, ha a vízimentő nem ennyire éber és felkészült.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Maksour

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal nagy rája egyéb tengeri emlős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés