»» ««

Búvár életet követelt a Ciara vihar

Külföld

Néhány búvár skóciában úgy gondolta, a Ciara nem akadályozza őket abban, hogy merüljenek.

Egy búvár életét vesztette a nyugat skóciai Oban-tól délre, amikor a felszínen úszott a partról a merülőhelyre a Ciara vihar idején.

Az 50 éves férfi egy négyfős csapat tagjaként ment merülni, a helyi sajtó tapasztalt búvárnak írta le. A felszíni úszás közben a merülőtársának légzési nehézségekről számolt be, mielőtt elveszítette az eszméletét. A többi búvár a legközelebbi kijutási ponthoz húzta, de a kiemelés túl komplikált volt onnan.

Végül a közeli búvárbázisról küldtek egy hajót valamit szárazföldi segítséget, és így együttes erőfeszítéssel tudták a búvárt kiemelni egy kötél segítségével. Ezután nagyjából 20 percen keresztül próbálták újraéleszteni amíg a mentők ki nem érkeztek, de ők is már csak a halált tudták megállapítani.

Iain MacKinnon, a parti őrség tisztje megjegyezte, hogy a parti búvárkodáshoz ésszerűbb időjárási viszonyokat is választhattak volna (mint a Ciara vihar), míg a mentőcsónak legénysége "kihívást jelentő körülményeknek" írta le az időjárást. A rendőrségi nyomozás még tart.

[ nytimes.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb North

Sudan

1/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 46m, látótáv: 25m felett , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal mantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés