»» ««

Robbanás a medencében

Külföld

Egy holland búvároktató belehalt az uszodában történt balesetben, amit a hírek szerint egy búvárpalack okozott.

A haláleset október 16-án történt az Amsterdam külvárosában található De Meerkamp uszodakomplexumban. Az áldozat, aki a Holland Nemo búvárklub oktatója volt, épp tanfolyamot tartott az erre a célra kialakított oktatómedencében, amikor feltehetően felrobbant (?) egy búvárpalack. A medencét kiürítették, és továbbra is zárva tart, amíg a holland munkaügyi felügyelet kivizsgálja az esetet.

Elég nehéz elképzelni, hogy egy búvárpalack a medencében felrobbanjon, ezért az eset meglehetősen rejtélyes - nyilvánvalóan az információk valószínűleg pontatlanok. Az elképzelhető, hogy egy hibás szelep elszáll és pl. bezúzza valakinek a fejét, de palackok jellemzően akkor hasadnak szét, amikor megtöltik őket, ahogy a következő eset is mutatja.

A hír 11 nappal azután érkezett, hogy egy 36 éves férfi lábát vesztette el egy búvárbolt robbanásában az ausztráliai Melbourne melletti Geelongban. A férfi a nagy múltú Australian Diving Instruction iskolában töltött palackokat október 5-én, miután az iskola bezárt. A robbanás kidöntötte az épület ablakait, és a mentőszolgálat több mint egy órán át kezelte a férfit a helyszínen, mielőtt kórházba tudták szállítani. Állapota állítólag továbbra is súlyos, és a WorkSafe Victoria felügyelői vizsgálatot folytatnak.

[ Divernet ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Chrisoula K Wreck (Marcus)

Egypt, Red Sea

4/6 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés