»» ««

A PADI Segédoktató

(Hirdetés)
3/3. oldal


Amint látható egy elég sűrű és igencsak munkás tanfolyamról van szó. Elméleti részben a kiselőadás, a gyakorlati részben pedig a védett vízi gyakorlatok oktatása, mint két jóbarát aki a leendő Segédoktatók életét kívánja nehezíteni. Végül egy kis mentés, és nyílt vízi oktatás, és az estéink tartalmas eltöltéséről is gondoskodnak a tanfolyam során házi feladatokkal.

A sok munka végeredménye egy oktatói minősítés, amivel -felügyelet alatt- már tevékenyen részt tudunk venni a búvárképzésben. Segédoktatókkal hatékonyabbá tehető az oktatás, például egy védett vízi modul során az Oktató felügyeletével párhuzamosan több Segédoktató is képezheti a leendő búvárokat, így kisebb csoportokra osztható egy tanfolyami csoport.
Ahogy a Merülésvezetői tanfolyamon megtanultuk a búvárkodás elméleti és gyakorlati művészetét, a Segédoktatói tanfolyamon az oktatáshoz szükséges tudást sajátítjuk el, ezért fontos előfeltétel ahoz, hogy önálló OWSI-k vagyis Oktatók legyünk.

Felmerülhet a kérdés, miért álljon meg valaki a Segédoktatói szinten, miért ne menne rögtön tovább, hogy önállóan is oktathasson, mint OWSI?
Nos egyrészt ahhoz, hogy önállóan oktasson valaki, nem árt, ha rutint szerez abból úgy, hogy nálánál tapasztaltabb oktatók felügyelete alatt fokozatosan sajátítja el éles helyzetben a búvároktatás csínját-bínját.
Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a Segédoktatói tanfolyam lényegesen olcsóbb, mint egy Oktatói, ez is bizony sokszor szempont. Sok mindenre jogosít, képezhetünk vele, és rengeteg tapasztalatot szerezhetünk, hogy az OWSI tanfolyamra már rutinnal érkezzünk, tehát önmagában is értékes lépcső az oktatói pályán.
Végül, ahogy az oktatásról szóló általános ismertetőben írtuk, a Segédoktató vizsgáztatásához az OWSI-vel szemben nem kell PADI alkalmazottat hívni, mert azt a tanfolyamot tartó legalább Staff Instructor önállóan is elvégezheti, vagyis időben lényegesen rugalmasabb tanfolyam. Jelenleg Magyarországon több PADI búvárközpontban is van folyamatosan Segédoktatói képzés és vizsgáztatás, míg az OWSI képzés igen ritka.

Mire jogosít tehát a Segédoktató szint?
Lehetőségünk van egy Oktató felügyeletével oktatóként tevékenykedni, tarthatunk elméleti és gyakorlati tanfolyami modulokat, külön tanfolyam után oktathatunk specialitásokat amelyek nem járnak víz alatti tevékenységgel, sőt néhányat mint például a Project Aware már magával a Segédoktatói minősítéssel is. A szint elérésével jogot kapunk arra, hogy jelentkezzünk az OWSI vagyis az önállóan tevékenykedő Oktató képzésére.
Aktív részesei leszünk a búvárok képzésének, amelyből kellő tapasztalatot tudunk gyűjteni ahhoz, hogy utána tovább lépjünk a OWSI szintre.

Mi szükséges ahhoz, hogy PADI Segédoktatók lehessünk?
Vezetői vagyis professzionális szintet kell bemutatni ahoz, hogy a tanfolyamot elkezdhessük, tehát PADI vagy más rendszerben legalább Merülésvezetőnek kell lenni. Emellett be kellett tölteni a 18. életévet, egészségügyileg merülésre alkalmasnak kell lenni, és legalább 60 igazolt merülést illetve legalább 6 hónapos búvármúltat kell igazolni. 2 éven belül elvégzett CPR és First Aid elsősegélynyújtó tanfolyam (praktikus az EFR) szintén feltétel, ha pedig más rendszerből érkezünk, a jelöltnek be kell mutatnia a PADI szerint megkövetelt merülésvezetői szinten a mentési tudását.

A PADI a tanfolyamot jellemzően már az Oktatóknak szóló anyagokkal támogatja. Erősen javallott az Oktatói Kézikönyv megvásárlása (létezik magyarul), illetve hasznosak az oktatás segítő műanyag slate-ek vagyis táblák is. Ezen a szinten már el kell gondolkozni a PADI hobbibúvár tankönyvek és segédeszközök beszerzésén ha nem lenne meg a sajátunk, hiszen szükségünk lesz rá a tanfolyamok tartásánál, és megvásárolhatjuk vagy megcsinálhatjuk magunk az előadásokhoz szükséges prezentációs anyagokat is, és az oktatást rengeteg egyéb segédeszközzel könnyíthetjük még meg.

A cikk a PADI támogatásával készült, a benne szereplő PADI jogvédett képek a PADI írásos engedélyével kerültek felhasználásra. Ha érdekel a hivatásos búvárkodás, keresd fel a számodra legszimpatikusabb PADI búvárközpontot.
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

Richelieu Rock

Thailand

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cetcápa csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés