»» ««

A mélység kalandora

Magyarország

Aki nem látta az új Cousteau életrajzi filmet, még elcsípheti a hazai mozikban.

Jérôme Salle (Anthony Zimmer, Largo Winch) rendező nem botrányfilmet akart készíteni, ez nyilvánvaló, ugyanakkor hajlandó volt egy kicsit benézni színfalak mögé, olyasmiről is mesélni, amit nem tudtunk vagy legfeljebb sejtettünk. Mint minden híresség, Jacques-Yves Cousteau – a filmben Lambert Wilson személyesíti meg, remekül - is hatalmas egóval rendelkezett, aminek rendre a családja látta a kárát.

A mélység kalandorának azonban két Cousteau nevű főszereplője is van, a kapitány és második fia, a kutatásaiban sokszor vele tartó, máskor külön utat járó Philippe Cousteau, aki maga is igen népszerű volt, és akinek rengeteg vitája volt apjával. A történet nagy része kettejük kapcsolatát boncolgatja, de a mintegy 30 évet felölelő film természetesen a kapitány karrierjét is bemutatja és bőven foglalkozik a tengerkutatással és a búvárkodással is. Igaz, minderre kicsivel több, mint 2 óra jut csupán, így óhatatlanul lesz az embernek némi hiányérzete – például kevés rész foglalkozik a filmezéssel, noha Cousteau jegyezte a Cannes-i Arany Pálma nyertes  A csend világa dokumentumfilmet és számos sorozatot. Cserében csodásan fényképezett jeleneteket kapunk és olyan színészek munkáját, mint Audrey Tautou vagy Pierre Niney – utóbbi igazán nagyszerű Philippe szerepében.

[ port.hu ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Koh Doc Mai

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcsikóhal jelentős halraj nyílt vízben cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés