»» ««
divefoto hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Jaws
52. divefoto Ugrás 2008 okt 08. 20:23  
Szia Tomi!

Szinte biztos voltam benn hogy te készítetted ezt a fotót. Ahol a nagy fehér feltűnik, te biztos ott vagy.Amiben viszont most csalódtam a pontosság,  precizség, ami rád jellemző. Ez most  elmaradt a képen. A cimkéket nem ártott volna levágni a képről,és a középre szerkesztés sem szerencsés.  Nem készítettél több képet?A ketrec előtt elég lomhák és lassan  úsznak.A következő ütem jobb lett volna a nagy testhez nincs farokúszó.vagyis némi kicsi van, de az elvész a félhomályban.Vagy kettővel elötti, szemből nagyon félelmetesek tudnak lenni. Sokkal jobban átlehetne élni hogy milyen tökéletes és tekintélyt parancsoló állat.De így is szép emlék a cápás albumba.Irj.Üdv.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9693. divefoto Ugrás 2008 okt 06. 16:58  
Igen rosszul irtam.A videozásnál nagyon jó a bokasúly függetlenül a uszony tipusától.0.5 05.Persze az Jetfin-hez nem kell mert olyan nehéz mint a .....
9688. divefoto Ugrás 2008 okt 06. 15:17  
Nekem van egy ilyen uszonyom ugyan nem Jetfin hanem Unifin / ugyanaz / és  már nagyon rég nemhasználom csak akkor ha nem jut más. Nem akarom mondani miért veszik sokan.A Mares Avanti Qvatro uszony nekem  jobb.Könnyebb és stabilabb az uszonyozás közben.Videosoknak mindenképp  jobb a nagyobb és hosszabb  uszony.Még akkor is ha kis lábsúlyt kell tenni.
9666. divefoto Ugrás 2008 okt 06. 12:43  
Ment az email!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Jaws
47. divefoto Ugrás 2008 okt 05. 22:47  
Ez a kép tetszik..néhány pici hibája van.Gratulálok!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9640. divefoto Ugrás 2008 okt 05. 22:18  
Szóval én azt akarom mondani nekem már volt olyan tanulom aki már az uszodába is hozta a gépét.Nem arról van szó hogy mindenki vegye meg a legdrágább gépet.Hiszen Mercedessel sem jár mindenki.Mindenki igénye és péntárcája szerint.Lehet ezekkel a  kompaktokkal  is jó képeket készíteni csak  tudni kell  hogyan.Azokkal is meg lehet állni azokkal sem kell tüzelni mindenre,és ez a lényeg.Én azt probálom elhitetni  hogy lassan, nyugodtan átgondoltan probálkozzunk.A filmezésnél is fontos ez.Ott sem kell forgatni össze vissza mindent mert nem lesz se eleje se vége.Ha koszos volt a víz én sosem forgattam.Volt olyan hogy elő sem vettem a kamerát,mert semmi értelmét nem láttam.Fotózásnál még fontosabb a tiszta víz.És az sem biztos hogy a barátokat érdekel a magyarázkodos felvételek.Megnézik ne hogy sértődés legyen.
9635. divefoto Ugrás 2008 okt 05. 21:32  
Kékbálna Barátom!

Én komolyan mondom nem értem de itt sokan  úgy gondolják hogy csak úgy lehet jó fotókat csinálni a vízalatt hogy mindent letisztít,összetör,elpusztít stb a fotós.Csak kapáslövésekkel lehet fotózni mert külömben mindent tönkre teszünk. Én azt mondanám hogy addig ne vigyen magával a vízbe az a búvár semmit amig, maga a merülés is problémát jelent.Meg kell tanulni merülni.Amikor megy a merülés akkor meg kell tanulni a kamerával merülni.És csak utána jöhet a fotózás ,filmezés.Én hónapokat gyakoroltam az uszodában.Mert a kameramozgás nagyon fontos a forgatáskor.Én még mindenkivel meg tudtam egyezni a safarin.Legtöbször külön zodiakkal visznek ki.Persze ehhez az kell hogy lássák és tudják hogy ki vagy.Ezt egy két merülés után látják,mint ahogy én is látom hogy milyen búvár az illető.Ha partról merülünk előre le van beszélve minden.Külön merülésvezető külön, jármü stb.Persze ez külön költség de csak így lehet eredményes az ember.Kutyafuttában nem lehet jó képeket készíteni.Sok videós úgy forgat amere uszik azt veszi és megsértödik ha a kikért vélemény negatív,és a válasz..... nekem jó.Ez rendbe is lenne csak akkor ne büntessen avval hogy nézzem meg.Idő kell mire lenyugszik az ember és nem akar egy merülésen 100  témát lefotozni,leforgatni.Addig amig ez téma kár is beszélni a jó eredményről.Megyünk novemberben Dahabba már most lebeszéltünk mindent,és azért nem mentünk  korábban  mert iskolaszünetben  150-en  lesznek a bázison.Amikor mi megyünk minössze 17 vendég lesz.A november is jó mert tiszta a víz.Minden eggyütt van ahhoz hogy jó dolgok szülessenek.

Ne haragudj de a merülésről nem beszélek mert egy fotozásnál.filmezésnél ez nem lehet téma!

Amit irtam nem személy szerint neked írom csak úgy általánosságban.
9634. divefoto Ugrás 2008 okt 05. 20:11  
Úgy legyen!!!! Remélem elégedettek voltatok!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Jaws
43. divefoto Ugrás 2008 okt 05. 20:09  
Válasz az általános fórumon.
37. divefoto Ugrás 2008 okt 04. 18:11  
Csak azok jönnek akirke szükségünk van.Senki más!NINCS CSOPORT!!!!
36. divefoto Ugrás 2008 okt 04. 18:06  
Én leszek a merülésvezető de csak azért mert én vagyok a rangidős, ha nincs kifogásod ellene,és azt csinálunk amit akarunk.Ez le van zsírozva .Mindkettönknek van annyi tapasztalata és helyi ismerete hogy nincs szükségünk senkire.Csak egy dolgod lessz hozni egy tollseprűt.
33. divefoto Ugrás 2008 okt 04. 13:30  
OK!!El kell ugranom de kb 17-től itt vagyok.
30. divefoto Ugrás 2008 okt 04. 13:19  
Nagyszerű!Emailon?
29. divefoto Ugrás 2008 okt 04. 13:17  
Igen ebben tökéletesen egyetértek veled.De azért ha nem durung a merülésvezető meglehet beszélni vele ezt azt.A Safarikon főleg.Annyira nem nagy dolog ez hogy ne tudná teljesíteni.Persze mindig a merülés helye határozza meg ezt a kérést.Lehet hogy kicsit más szemmel nézem ezeket a dolgokat, én nem sajnálom a merülésemet felálldozni egy jó fotóért.Fotózni videózni jobban szeretek mint merülni.Ugyan videózni már egyre inkább nem.Van nagyon sok barátom  akinkek semmit sem lehetne a kezébe adni mert a merülés az első nem a film vagy a fotó.Vannak olyanok is akik el sem tudják kébzelni a merülést  kamerák nélkül.Te nem vagy megszállotja a fotózásnak videozásnak,ezért beéred azzal ami van.Evvel is egyetértek.De én például nagyon szívesen veszem ha adnak ötleteket hogyan lehetne jobbat szebbet csinálni,és szeretek vitatkozni a témáról.Talán jól jöhet a véleményem annak akit érdekel.Mert tanulni mindenkitől lehet.Ha az ember törekszik az sosem baj.Egy-egy képet levettem a múlt havi és a mostani versenyképek közül,és egy kicsit foglalkoztam velük sokkal szebbek a mint ahogy azt felrakták.Én csak az igényességre probáltam,vagy probálom felhívni a figyelmet. Akiknek portfoliojuk van ők sem ebből élnek / egy két kivétellel / mégis törekszenek a tökéletességre.A kompakt gépekkel is lehet nagyon szép képeket készíteni mint ahogy van is rá  sok példa itt az oldalon.
Egyébként én sem vagyok egy kis darab  / a kékbálna rám is illene / ezért egy okkal több hogy ne usszon annyit az ember.Sok esetben meg lehet találni az arany középutat.
26. divefoto Ugrás 2008 okt 04. 12:14  
Az édesvizí fotózás engem is érdekel.Ha lehet szívesen csatlakoznék hozzád néhány merülésre a jövőben.
23. divefoto Ugrás 2008 okt 04. 12:00  
Igen ez jó ötlet!!
21. divefoto Ugrás 2008 okt 04. 11:29  
Igen!Egyébként ezekről a cápákról nagyon nehéz jó fotót készíteni,mivel életük nagyrészét a tengerfenéken töltik. Így nehéz  jó háttérben fotózni őket.A háttér nagyon fontos szerepet játszik a kompozicióban,legalább annyit mint a fő téma.
Ennél a képnél a háttér nem az igazi,kicsit zavaró a cápa környezete.Nem harmonizál a háttér, és a fő téma.Olyan mindha egy vulkáni közet között lenne.Ha viszont ott van akkor egy  jó cimmel ki lehetne védeni ezt a kritikát.Az a baj hogy nem tapad az ember szeme a képre,mégha egy ritka  faj látható a képen akkor sem.Kis mélység élességgel el lehetett volna mosni  jobban a hátteret akkor jobb lenne a kép.Igen a pozició sem az igazi. A felülről fotózás nem igazán jó.Ha az ember ilyen ritkánlátható állatot lát, mindenképp le akarja fotózni mindegy milyen szögből csak legyen róla egy kép.Én még nem is láttam ilyen halat.Viszont ha megvan messziről akkor lehetne gondolkodni azon hogy lenne a legjobb,feltéve ha a hal is úgy akarja.Kicsit lentebbről,kicsit szemből.Rászánni az időt.Az vettem észre itt a fotókon,hogy nincsenek átgondolva nincsenek jól megkomponálva a  képek. Kicsit le kéne ragadni a témánál ha érdekes,keresni a jó  poziciót.Hogy kinéz a képből, annyira nem.Hogy  a baloldalról utólag vágtál az jó. Az átszinezést máskép nem probáltad?  De hát itt a versenyben ez úgy sem  gond,viszont  mint érdekesség  nagyon jó.Kevesen láttak angyalcápát az biztos.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9623. divefoto Ugrás 2008 okt 04. 00:26  
Szerinted mi nem jó rajt.
9620. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 23:59  
Gyors voltál a cápásképpel.
9619. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 23:20  
Nincs gépem,egy két hét és meg lesz a ház.A Kölni kiállításon már bemutatta a Stefanek.Már lehet rendelni.
9617. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 23:02  
Most a hétvégén nagyon tiszta volt.Kár hogy nem értetek rá.Jövöre szeretnék sokat menni főleg a hegyi tavak /tengerszemek /és az édesvízek érdekelnek,lesz időm sok úgy néz ki.
9615. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 22:47  
Egyszer voltatok itt nálam,mikor kivittelek benneteket Hegyeshalomba ugye.
9614. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 22:42  
Igen jól emlékszel a TV2-vel forgattunk a liberátorról amit a Czakó Laciék fedeztek fel az Adrián.A nyers anyag egy része megvan most is.
9612. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 22:28  
Mi érdekel?
9609. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 22:02  
Tán te is valami újságban gondolkodsz!
9600. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 15:30  
Igaz!!!
9598. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 15:21  
Fel kell hívni a Danit ő is ott van!!
9597. divefoto Ugrás 2008 okt 03. 15:19  
Amikor kezdő búvár voltam annyira tetszett a dolog hogy egyből  oktató akartam lenni. Búvárbázist akartam csinálni hajót venni stb.Tele voltam ötlettel mindenkit mozgósítottam.Aki lovagolni szeret azonnal lovardát szeretne.Szerintem kicsit búvárkodj aztán majd meglátod.Jobb a józan észre hallgatni és  nem arra amit a szív diktál.Ennek ellenére egy nívós búvárújság mindenképp elférne,és jót tenne a már meglevőnek is.Ha netán belevágsz fotók és cikkek terén ránk számídhatsz.Nagyon sok jó búvár van Magyarországon csak meg kell találnod őket mert nélkülük nem fog menni.
9562. divefoto Ugrás 2008 okt 02. 20:53  
Fére értetted a gondolatom.Az egészséges verseny nem rossz dolog.A verseny viszi előre az ügyeket.A monopol helyzet nem tesz jót a minőségnek.Erre gondoltam!!!!
9558. divefoto Ugrás 2008 okt 02. 18:45  
Ha annak az újságnak szeretnél konkurenciát csinálni,amire szivesen előfizetnél az érdekelne!!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
6087. divefoto Ugrás 2008 sze 30. 21:07  
Rossz volt a postafiok,már át ment.
6084. divefoto Ugrás 2008 sze 30. 21:00  
Át ment?
6082. divefoto Ugrás 2008 sze 30. 20:11  
Válaszoltam!
6081. divefoto Ugrás 2008 sze 30. 19:58  
OK!
6079. divefoto Ugrás 2008 sze 30. 18:07  
Amennyiben senki nem tart igényt a nagyítóra én szivesen megvásárolom,ha hibátlan karcmentes.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9496. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 23:35  
Köszi!
9494. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 23:27  
Olyat szeretnék amivel körbe látni biztos tudod mire gondolok.
9491. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 23:20  
Csaba! Van programod a panoráma kép összerakásához?
9485. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 22:09  
Ok!Holnap felteszem a fiam segít most menni kell neki várják a csajok.
9483. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 21:09  
Most Betán van. 5 perces. Hogyan csináljam.Átirjam avira?
9479. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 20:44  
Szódavízben úszkálás?Nem rossz.Ide lehet feltenni filmet ugye.Aviba?
9477. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 20:22  
Mi az a némo 33.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Jönnek a sárgák
324. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 19:59  
Nézd látom te értesz ezekhez a dolgokhoz én viszont nem, és van ami kinai számomra amit irsz.Egy biztos nem járok seprűvel a kezembe a vízalatt.Nem nyúlok semmihez és ott álok meg a vízben ahol akarok.Lógtam néhány órát a dekó kötélen a pályafutásom során,láttam és tapasztaltam sokmindent és a  búvárigazolványomom is megszáradt a tinta.Tudom mi a külömbség a mostani és a  17 évvel ezelötti Adria között./ Akkor voltam ott először /Ez nekem épp úgy nemtetszik mint neked.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9475. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 18:51  
El vagy kényesedve valamit valamiért.Nagyom szépek ezek a tavak.A néhányat itt is láttam az oldalon.Az igazán szépek Klagenfurt,Salzburg környékén vannak.Össze lehet kötni a merülést egy sieléssel.
9474. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 18:43  
9473. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 18:42  
Most akartam informálodni a mai helyzetről mert mégsem mentünk ki. A múlt héten az 5-8 méteres részen nagyon jó volt a látótávolság 10-12m. 10-12 m-ig 14 fok a víz majd 12-nél hitelen nagyon hideg 6-8 fok. 30 m-nél 3-4 fok.Ma nem volt kinn senki sajnos volt egy kis melóm nem sikerült kimenni nekem sem.Egyébként a kis részben érdemel merülni mert tiszta és most már nincsenek horgászok.Van két komoly bedölt  fa ahol sok a hal és nagyok is vannak.KB 10-ig óráig vízbe kell menni mert akkor úgy áll a nap hogy lehet értékelhető felvételeket csinálni.Ezeket a fotókat múlt héten készitettem a tanulóimról egy kicsi géppel szép tiszta volt a víz.Ha valakit érdekel /persze a mai viszonyokat nem tudom/  és ha itt meglehet adni a telefonszámom szivesen megadom és beszélhetünk a merülésről.
9471. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 18:06  
Nem baj majd jővőre.Vettem egy könyvet  110 Ausztriai  tó van benn  kodinátákkal  fotókkal .Sok olyan hegyitó van benn amire a szeptember-október hónapot irja  alkalmasnak a  merülést.
9465. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 12:04  
AZ IDőPONT HOLNAP / VASÁRNAP / Hozd el őt is.Szép idő lesz.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Jönnek a sárgák
317. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 12:00  
JA AZ IDőPONT HOLNAP VASÁRNAP!
316. divefoto Ugrás 2008 sze 27. 11:59  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 9463 sorszámmal.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Arinaga, El Cabron

Spain, Canaries

7/7 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelynagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés