»» ««

Betiltott uszonyozás Indiában

Környezetvédelem

Fellélegezhetnek a cápák, mert újabb helyen tiltották be ezt az embertelen halászati módszert.

A hír jelentősége azért nagy, mert India előkelő helyet foglal el a legnagyobb cápauszony-exportőrök listáján, Indonézia mögött a második helyen áll. Óriási számban fogják ki a tengeri ragadozókat, és eddig az is lehetséges volt, hogy a cápáknak csak az uszonyát vágták le, a haldokló állatokat pedig visszadobták a vízbe.

Az India körüli vizekben több tucat veszélyeztetett cápafaj él, többek között a pörölycápák vagy a cetcápa. Ezek megvédése érdekében hozta meg döntését a kormány, amit a környezetvédelmi minisztérium tett közzé. Mostantól illegális a cápauszonyok leválasztása az állat testéről amíg a tengeren van a hajó, és azok a halászok akik lebuknak a fedélzeten szállított cápauszonyokkal, akár hét évi börtönbüntetést is kaphatnak.

A cápák húsát a helyiek is fogyasztják, de az uszonyért elsősorban Kínában adnak szép pénzt. Mivel csak az uszonyok alapján nem lehetett mindig eldönteni, veszélyeztetett cápafajról vágták-e le, a halászok megúszták korábban a büntetést. A környezetvédők szerint a mostani szigorú szabályozás valóban hatékony lehet a cápakereskedelem visszaszorításában, és meg lehet akadályozni a veszélyeztetett cápafajok kipusztítását.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Boulder City

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 19m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés