»» ««

Lebukott tolvajok

Külföld

A Fülöp-szigeteken elkapott fosztogató búvárokat ráadásul a hatóság nem vette őrizetbe.

Subic Bay ismert az itt nyugvó, sok búvárt vonzó roncsokról, de most más ügy kapcsán beszélnek róla. Fülön csíptek ugyanis öt helyi férfit, akik a víz alatt nyugvó, történelmi jelentőségű hajó maradványáról loptak. A parttól alig 200 méterre levő helyszínen zajlottak az illegális merülések, a búvárokat március 20-án állította elő a rendőrség, de utána el is engedték őket.

A Subic Bay Divers Association szerint valószínűleg a környék legöregebb roncsát fosztogatták. Azt majd a régészek vizsgálata válaszolhatja meg, hogy mit vittek el. A rendőrök a búvárok hajóján megtalálták a merüléshez szükséges felszereléseket, a kompresszort is. Az biztos, hogy nem rendelkeztek engedéllyel arra, hogy bármit a felszínre hozzanak.

A helyi búvárbázisok dolgozói a letartóztatás előtt egy nappal vették észre a merülőhelyen a köteleket és a kiemeléshez szükséges egyéb eszközöket. Fényképek is készültek a helyszínen, amit később bizonyítékként lehet felhasználni.

Az esetet még szomorúbbá teszi, hogy a bázisok szervezete szerint a Subic Bay régióban működő parti őrség nem nyomoz komolyan, inkább védik a vádlottakat, és nem engedik, hogy a többi búvár dokumentálja a roncsokon történt károkozást. Így pedig nagyon nehéz lesz bizonyítani a fosztogatást, ha az ellopott dolgok nem kerülnek elő.

[ inquirer.net ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Bare Island

Australia

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 4-10m , áramlás

parti merülésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés