»» ««

Ha érdekelnek a skót roncsok

Egyéb

Interaktív térkép készült a skót vizekben nyugvó hajókról.

A Royal Commission on the Ancient and Historical Monuments of Scotland nevű intézmény érdekes térképet tett közzé weblapján. A Poject Adair nevű program keretén belül készült térképen jelölik minden ismert roncs helyét, és a pontokra kattintva további részletes információkat tesznek közzé. Így a hajók nevén, típusán túl megismerhető az elsüllyedés ideje, annak körülményei, az ismertebb roncsok mellett számos jegyzetet is találhatunk a különböző időszakban végzett megfigyelésekről. Természetesen nem csak hajók, repülők is fel vannak tüntetve a térképen.

A roncsok számos korszakot képviselnek, a legöregebb időszámításunk előtt 800 évvel tűnt el a hullámsírban, és persze sok információt lehet találni Scapa Flow híres roncsairól is. A honlap gondozói szerint fontos egy ilyen átfogó összegzés készítése, és annak nyilvánosságra hozása, hiszen folyamatosan változik minden a skót vizekben, ahol a part közelében hullámerővek épülnek, miközben meg máshol védett övezeteket jelölnek ki.

A skóciai roncsok interaktív térképe itt érhető el

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés